Kuinka muokata vanhaa sisältöä, kun olet raikas ideoista

Haluatko mistä kirjoittaa seuraavalle blogiviestillesi? Yritätkö vielä keksiä seuraavan sosiaalisen median viestisi? Tarkastelkaamme asiaa: Hyvän sisällön kirjoittamisen vaikeimmista osista on hyvä idea.


Kuinka muokata vanhaa sisältöä

Voisit istua siellä koko päivän pään kanssa käsissäsi ja silmäsi tyhjällä tietokoneen näytöllä, ja keksit mitään. Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse joka kerta jotain uutta tuotemerkkiä.

On todennäköistä, että sinulla on jo todella hyvä idea makaa. Missä? Katsokaa vanhaa sisältöäsi, ja se varmasti herättää idean. Etkö ole varma siitä, kuinka se voi tehdä uudelleen, jotta tarjoat jotain uutta? Katso nämä vinkit aloittamiseen.

Uusitun sisällön edut

Sisällön tulisi olla uutta, raikasta ja jännittävää. Sitä kuulet jatkuvasti, eikö niin? Mutta kierrättää sisältöä voi olla myös sen etuja. Ilmeinen etu on, että se säästää aikaa uuden idean keksinnässä ja testaamisessa, mutta saat enemmän. Näiden etujen joukossa:

 1. Se auttaa rakentamaan auktoriteettiasi. Samasta aiheesta puhuminen useita kertoja auttaa sinua saamaan tunnustusta asiasta.
 2. Se on hyvä SEO: lle. Vaikka sisältö ei olisi identtistä, käytät todennäköisesti samoja avainsanoja, mikä tekee siitä hyvää SEO: lle. Jos käytät ideaa sivustosi ulkopuolella ja linkit takaisin alkuperäiseen viestiin, se on vielä parempi SEO: lle.
 3. Se auttaa tavoittamaan laajemman yleisön. Päivitkö vanhaa blogitekstiä ikivihreäksi vai muutatko sisällön muotoa, tavoitat todennäköisesti paljon ihmisiä, jotka eivät koskaan nähneet alkuperäistä sisältöä.

Kuinka tunnistaa uudelleen esittämisen arvoinen sisältö

Ennen kuin jatkat vanhan idean kierrättämistä, sinun on pohdittava, mitkä ideat kannattaa toistaa uudelleen. Rehellisesti, suurin osa sisällöstä voidaan asettaa uudelleen, mutta sinun on tehtävä se uudelleen oikeista syistä. Et halua julkaista uudelleen blogi-viestiä, joka floppasi täysin ensimmäisen kerran. Sen sijaan haluat muokata idean sisältöä muotoillaksesi vahvemman lausunnon.

Yleisesti ottaen kuitenkin huomaat, että uudelleentarkastelun arvoinen sisältö on:

 • Ikivihreä: Valitse aihe, joka on edelleen ajankohtainen. Vinkki: Jos etsit nopeaa liikennettä, voit harkita idean kiertämistä, jotta se tulisi ajankohtaiseksi ja uutisarvoiseksi yhdistämällä se äskettäiseen tapahtumaan.
 • epätäydellinen: Onko sinulla enemmän sanottavaa aiheesta? Sitten se on ehdottomasti aihe, jota kannattaa käyttää uudelleen! Jos olet sanonut kaiken mitä sinun on sanottava – ja niin on myös kaikilla muilla -, harkitse tämän aiheen ohittamista nyt.
 • Suosittu: Katso, mikä on menestynyt hyvin aiemmin. Tarkista Google Analytics -sivusi raportti tai käytä Ahrefsin kaltaista työkalua selvittääksesi, mikä sisältö sai eniten jakoja, tykkäyksiä tai linkkejä. Todennäköisesti tämä on sellainen aihe, joka ohjaa tuloksia tällä kertaa – olettaen, että et toista kaikkia lukijoidesi jo kuulemia asioita – joten ajattele tapoja, joilla voit tuoda tiedot esiin uudella lähestymistavalla.

5 tapaa muokata vanhaa sisältöä uudelleen

Löysitkö idean, jonka haluat kierrättää? Tässä on muutamia ehdotuksia siitä, kuinka aihe voidaan palauttaa elämään.

1. Kirjoita jatko

Jos et päässyt sanomaan kaikkea haluamaasi ensimmäistä kertaa, käytä tätä tilaisuutta kaksinkertaistaaksesi ideasi. Oletetaan esimerkiksi, että kirjoitit viestin, jonka otsikko on “10 yleistä sijoitusvirhettä, joita vältetään”. Mahdollisuudet ovat, että ihmiset tekevät helvetin yli 10 sijoitusvirheessä. Kirjoita uusi blogikirjoitus ”10 enemmän sijoitusvirheitä, joita vältetään” mallin mukaan.

2. Kaivo syvemmälle

Useimmat blogiviestit – ja jopa e-kirjat – vain naarmuttavat aiheen pintaa. Tarjoa enemmän arvoa lukijoillesi kaivamalla vain yksi piste alkuperäisestä sisällöstä. Oletetaan esimerkiksi, että e-kirjasi on nimeltään “101 yksinkertaista vinkkiä, jotka tekevät sinusta markkinointiprofiilin”.

Yksi vinkkisi on hyödyntää vaikutusvaltaa tekeviä tekoja. Keskity vain vaikuttajamarkkinointiin uuden blogin tai e-kirjan lähettämistä varten. Kerää uusia esimerkkejä, tilastoja ja lainauksia laajentaaksesi aihetta entisestään. (Katso Brian Dean’s pilvenpiirtäjä tekniikka).

3. Otetaan erilainen näkökulma

Uuden näkökulman ottaminen ei aina tarkoita, että sinun on vaihdettava sivuja. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on ottaa ajatus, mutta kertoa tarina eri näkökulmasta. Esimerkiksi ensimmäinen blogiviestisi on saattanut olla linjassa ”Kuinka rakentaa toimiva sosiaalisen median markkinointistrategia”.

Tällä kertaa voit kirjoittaa aiheesta ”10 asiaa, jotka lapseni opettivat minua onnistuneen sosiaalisen median strategian luomisesta”. Jotkut esittämistäsi kohdista saattavat olla päällekkäisiä, mutta kokemus ja tarina ovat kaikki lukijoille uusia.

4. Esitä se uudelle yleisölle

Luuletko, että yleisösi on kuullut kaiken mitä sanot? Sepä hienoa! Nyt on aika tavoittaa uusi yleisö. Muutamia esimerkkejä siitä, mitä voit tehdä, ovat:

 • Vanhan vierasviestin uudelleenjulkaisu omassa blogissasi tai päinvastoin (pitäen mielessä sivuston ohjeet ja kuka omistaa sen sisällön).
 • Vedä otteita e-kirjasta ja sijoita ne blogiisi tai yhdistä blogi-viestit e-kirjaan.
 • Käytä vanhoja twiittejä ja säädä niitä, jotta voit jakaa ne Facebookissa.
 • Lataa vanha YouTube-video uudelle alustalle.

Jos kierrät vanhaa sisältöä, varmista, että käy se läpi ja tarkista, että se on edelleen ajankohtainen, ja säädä sitä tarvittaessa.

5. Käännä se toiseen sisältömuotoon

Blogin kirjoitusten ei tarvitse elää vain blogiteksteinä. Voit aina ottaa blogin viestin tai e-kirjan sisällön ja muuttaa sen visuaaliseksi tai äänimuodoksi (tai päinvastoin). Esimerkkejä ovat:

 • E-kirjan sisällön muuttaminen infografikoksi (kuinka luoda se ilmaiseksi osoitteessa Kangas).
 • Blogiviestisi käyttäminen videonäytteenä.
 • Podcast-sisällön käyttäminen Slide Share -esityksessä.

Tämänkaltainen sisällön uudelleensuuntaaminen antaa sinun käyttää näitä erilaisia ​​sisältömuotoja yhdessä täydentämään toisiaan, mikä voi hyödyttää yleisöäsi oppimisen perusteella. Lisää esimerkiksi videolinkki ennen blogin kirjoitusta tai linkki podcastisi Slide Share -esityksen esityksestä.

Hyvien ideoiden keksimisen ei tarvitse tyhjentää elämääsi sinusta. Joskus sinun täytyy vain tervehtää ideoita, jotka tuijottavat sinua kasvoihin. Kuinka aiot käyttää seuraavaa sisältöäsi uudelleen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map