Mikä on SSL-varmenne ja tarvitsenko sitä sivustollani?

Jos ylläpidät omaa verkkosivustoasi – olipa kyse sitten yrityksestä tai henkilökohtaisesta käytöstä -, olet ehkä kuullut sanan SSL-varmenne. Mutta mikä se on, ja onko se syytä sijoittaa rahaa siihen verkkosivustosi vuoksi?


mikä on SSL ja https

Mikä on SSL-varmenne?

Lyhenne ”SSL” tarkoittaa Secure Sockets Layer. Kuten määrittelee Globalsign.com, SSL-varmenteet ovat ”pieniä datatiedostoja, jotka sitovat digitaalisesti salausavaimen organisaation yksityiskohtiin”. SSL on sitten salaustekniikka, joka asennettuna sivustoosi luo suojatun yhteyden palvelimesi ja kävijöiden verkkoselainten välillä.

Oletko koskaan nähnyt osoitepalkin vieressä olevaa riippulukon kuvaketta käydessäsi tietyillä verkkosivustoilla? Tai ehkä olet huomannut, että jotkut sivustot käyttävät http: //: tä, kun taas toiset käyttävät https: //: tä. Sekä riippulukko että sivulle http: // merkityt s-merkit osoittavat, että verkkosivustoon on asennettu SSL-varmenne ja että työskentelet suojatun yhteyden alla.

Kuka tarvitsee SSL-varmenteen?

SSL-varmenteet liittyvät turvallisen yhteyden luomiseen salaamalla tietoja, mutta kaikki verkkosivustot eivät lähetä ja vastaanota arkaluontoisia tietoja, joten kaikki Web-omistajat eivät tarvitse SSL-varmennetta. Kun se lisää vain verkkosivustosi kustannuksia, mistä tiedät, kannattaako sijoittaa suojattuun yhteyteen?

Vastaus on oikeastaan ​​aika yksinkertainen. Jos olet verkkokauppasivusto ja lähetät luottokorttitietoja, sinun kannattaa varmistaa, että asiakkaasi luottavat verkkoosi. Haluat varmasti SSL-varmenteen. Jos käsittelet muita henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten sosiaaliturvatunnuksia, tarvitset myös SSL-varmenteen.

Miksi? Yksi, se suojaa sinua. Koska yhteys on turvallinen, olet todennäköisesti hakkeroitu, joten voit levätä mielenrauhassa tietäen asiakkaidesi tietojen turvallisuuden ja et todennäköisesti menetä mainettasi tietoyhteiskunnan takia. Jos et salata tietojasi SSL-varmenteella, kuka tahansa tietokoneesi ja palvelimesi välillä voi nähdä lähettämäsi tiedot. SSL-sertifikaatti tarjoaa myös todennuksen, joten tiedät, että lähetät tietoja palvelimellesi rikollisen palvelimen sijaan.

Lisäksi se voi maksaa sinulle myyntiä, jos sinulla ei ole sellaista. Gartnerin tutkimus osoittaa, että lähes 70 prosenttia verkkokaupoista lopettaa verkkotilauksen, kun he eivät luota kauppaan. Todistuksen saaminen kyseisestä SSL-sertifikaatista (esimerkiksi https: //) lisää luottamuksen takaisin liiketoimintaan.

Tarvitsenko siis SSL-varmenteen?

Entä jos et käsittele arkaluontoisia tietoja? Tarvitsetko silti SSL-varmenteen? Valinta on todella sinun, mutta edellä mainittujen etujen ohella, se voi myös parantaa Google-sijoituksesi, siksi monet ihmiset sijoittavat rahat mielellään.

Kuten Google ilmoitti vuonna 2014, turvallisuus on ensisijainen tavoite. Siksi he käyttävät salausta sijoituskertoimena. Tähän mennessä SSL-varmenne ei kanta suuria painoja sijoituksissasi, mutta Google on sanonut, että ne todennäköisesti vahvistavat sen vaikutusta sijoituksiin tulevaisuudessa. Tällä hyppyvaunulla hyppääminen voi antaa sinulle etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden, kun sillä alkaa olla enemmän merkitystä.

Totuus on, että et tarvitse SSL-varmennetta, ellet hyväksy verkkomaksuja, mutta jolla on niin monia etuja, miksi sinulla ei olisi sellaista?

SSL-varmenteiden tyypit

Tähän saakka SSL-sertifikaatit saattavat kuulostaa melko yksinkertaiselta, mutta on paljon asioita, jotka on otettava huomioon hankkiessaan, mukaan lukien eri tyypit. Voit valita kolmesta:

 1. Laajennetut validointi-SSL-sertifikaatit: Jos etsit korkeinta aitoutta, EV SSL -sertifikaatti on hyvä valinta. Tämä johtuu siitä, että hankkiminen vaatii enemmän työtä. Varmentaja tarkistaa oikeutesi käyttää määritettyä verkkotunnustasi ja suorittaa perusteellisen tutkimuksen organisaatiostasi. Tähän sisältyy myös ylimääräisiä selaimen tietoturvaparannuksia, kuten vihreä osoiterivi, joka ilmaisee suojatun yhteyden.
 2. Organisaation validoinnin SSL-sertifikaatit: Kun haet OV SSL -sertifikaattia, varmentaja tarkistaa oikeutesi käyttää verkkotunnustasi ja suorittaa yksinkertaisen tutkimuksen organisaatiostasi. Yritystiedot näkyvät suojatun sivuston sinetissä, mikä lisää luottamusta asiakkaidesi suhteen.
 3. Verkkotunnuksen validoinnin SSL-varmenteet: Tämän tyyppiseen SSL-varmenteeseen ei liity minkäänlaista yrityksen tutkimusta. Se ei myöskään näytä mitään muuta kuin salaustietoja suojatun sivuston sinetissä, kun kävijät käyttävät verkkosivustoasi.

Totta puhuen, kaikki SSL-sertifikaatit eivät ole luotu tasavertaisiksi, ja siksi löydät niin monenlaisia ​​hinta-alueita. Edellä mainittujen SSL-sertifikaattityyppien lisäksi huomaat myös eroja sen mukaan, kuka myy sinulle SSL-varmenteen. Esimerkiksi VeriSign (nyt Symantec) on yksi luotettavimmista tuotemerkeistä, joten maksat todennäköisesti enemmän, kun käytät heidän palveluitaan.

Kuinka saada yksi

Yleensä on olemassa kaksi tapaa hankkia SSL-varmenne. Voit ostaa yhden suoraan web-isäntäsi kautta lisäosana; ole vain tietoinen siitä, minkä tyyppistä SSL-varmennetta saat, jos etsit jotain muuta kuin verkkotunnuksen validoinnin SSL-varmennetta. Isäntästäsi riippuen tämä voi maksaa sinulle vain 5 dollaria kuukaudessa, ja joissain tapauksissa vain muutama dollari vuodessa.

Voit ostaa myös kolmannen osapuolen varmentajan kautta ja asentaa sitten SSL-varmenteen isäntätilisi kautta. SSLShopper.com sisältää asiakkaiden arvosteluja joistakin suosituimmista sertifikaattiviranomaisista ja on loistava paikka aloittaa. Nämä palvelut voivat maksaa sinulle useita satoja dollareita vuodessa, mutta sinulla on yleensä enemmän vaihtoehtoja sivustosi ja yrityksen todentamiseksi, jotta luotat brändiinsi vielä enemmän.

Kun olet asentanut SSL-sertifikaatin, tarkista verkkosivustosi ja varmista, että riippulukko ja ”https: //” ovat näkyvissä. Voit joutua pakottamaan https: // kuva-, CSS- ja JavaScript-tiedostoihin. Tässä on nopea resurssi jotta pääset alkuun WordPress-ohjelmasta.

Ilman SSL-varmennetta sivustollasi ei haittaa sen toimintaa, mutta sen käyttö voi suojata sinua ja asiakkaitasi, lisätä luottamusta sivustoosi ja parantaa Google-sijoitusta. Joten luuletko investoivan SSL-sertifikaattiin? Kerro meille kommenttiosassa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map