Olen ilmoittautunut Web-hosting-palveluksi. Mitä nyt?

Joten haluat rakentaa verkkosivusto. Sepä hienoa! Päätit valita itse isännöidyn vaihtoehdon, joten kirjauduit web-hosting-pakettiin. Ja nyt tuijotat kojelautaasi miettimällä, minne mennä seuraavaksi. Mihin toimiin pääset, jotta verkkosivustosi todella saadaan käyntiin?


Älä huoli. Tämän pikaoppaan avulla autamme sinua siirtymään pelkästään web-hosting-tilistä täysin toimivan verkkosivuston luomiseen.

kirjautunut isännöintiin, mitä nyt

Vaihe 1: Määritä verkkotunnuksesi nimi

Jos sinulla ei vielä ole verkkotunnus, haluat ostaa yhden. Voit käydä minkä tahansa verkkotunnuksen tarjoajan läpi, mutta sen määrittäminen voi olla helpompaa, jos ostat verkkotunnuksen isäntän kautta (jos he tarjoavat tämän vaihtoehdon). Jos käyt isäntäsi läpi, prosessin tulisi olla yhtä helppoa kuin verkkotunnuksen valitseminen ja rekisteröiminen.

Isäntästäsi riippuen, olet ehkä jo valinnut verkkotunnuksesi nimen kirjautumisprosessin aikana. Jotkut isännät sisältävät myös yhden ilmaisen verkkotunnuksen, joten sinun ei ehkä tarvitse kuluttaa mitään perustaaksesi ensimmäisen verkkotunnuksen.

Jos ostat verkkotunnuksesi toiselta palveluntarjoajalta, voi olla hiukan hankalampaa liittää se tiliisi, vaikka se ei ole mahdotonta. Tätä varten sinun on päivitettävä verkkotunnuksesi nimipalvelimet. Nimipalvelimesi hallitsevat sitä, missä verkkotunnuksesi saavuttaa tiedostot, kun ihmiset vierailevat verkkosivustollasi. Matt on jo käsitellyt tämän tekemisen vaiheessa kaksi osiossa ”Joten rekisteröit verkkotunnuksen. Mitä nyt?”

Vaihe 2: Asenna CMS

Seuraavaksi tarvitset sisällönhallintajärjestelmän (CMS), jotta voit aloittaa verkkosivustosi rakentamisen ja sisällön lisäämisen. Yksi suosituimmista sisällönhallintajärjestelmistä on WordPress. Lisäbonuksena se on ilmainen, joten sinulla ei ole mitään lisäohjelmia, jotka liittyvät tähän ohjelmistoon.

Muut hyvät uutiset? Useimmissa isäntäyrityksissä on helposti asennettavat WordPress-asetukset. Selaa vain hallintapaneeliin, ja sinun pitäisi nähdä verkkosivuston hallinta tai sovelluspaneeli. Sieltä pitäisi löytää useita web-rakennusvaihtoehtoja, kuten WordPress. Sinun ei tarvitse valita WordPress-ohjelmistoa, jos et halua, mutta sen mukana on sen etuja, kuten ilmainen ja erittäin käyttäjäystävällinen. Napsauta vain asentaaksesi, ja olet valmis aloittamaan verkkosivustosi rakentamisen!

Vaihtoehtoiset vaihtoehdot

Jos olet jo rakentanut verkkosivustosi, sinun on lähetettävä sivustosi tiedostot FTP-tilillä. Isäntälläsi tulisi olla ohjeet tämän tekemiseen.

Jos vaihdat isäntästä toiseen, voit lukea perusteellisemmin miten tämä tehdään kohdasta “Kuinka vaihtaa uuteen isäntään – ilman seisokkeja”.

Vaihe 3: Luo verkkosivustosi

Nyt kun sinulla on sisällönhallintajärjestelmä, voit aloittaa verkkosivustosi rakentamisen. Isäntäsi olisi pitänyt lähettää sinulle sähköpostia, jossa kerrotaan kuinka pääset CMS-hallintapaneeliin. Esimerkiksi WordPressissä siirryt osoitteeseen http://www.yourdomainname.com/wp-admin ja kirjoitat sitten kirjautumistiedot, jotka isäntäsi lähetti sinulle sähköpostitse.

Aloita valitsemalla teema. Siirry WordPressissä yksinkertaisesti kohtaan Ulkoasu > Teemat ja selaa ilmaisia ​​ja maksettuja vaihtoehtoja. Vaihtoehtoisesti voit lähettää oman teeman, jos sinulla on räätälöity teema tai ostit sen järjestelmän ulkopuolelta. Kun olet asentanut teeman, napsauta Mukauta-painiketta tai siirry kohtaan Ulkoasu > Teemavaihtoehdot mukautettujen muutosten tekemiseen. Jos tunnet HTML-koodauksen, voit siirtyä myös Ulkoasu-osioon > Editori, jolla voit muuttaa teemaasi asettelua, värejä ja muuta.

Siirry seuraavaksi Sivut-välilehteen ja muokkaa etusivusi sisältöä. Lisää lisää sivuja tarvittaessa ja siirry sitten Ulkonäkö-kohtaan > Valikot, joilla voit muuttaa sivujesi näkyvyyttä navigointivälilehdessä. Lopuksi siirry kohtaan Ulkonäkö > Widgetit sivupalkin ja alatunnisteiden sisällön järjestämistä varten. Älä pelkää tutkia muita vaihtoehtoja, kuten yleisiä asetuksia, ennen kuin ilmoitat verkkosivustosi avaamisesta.

Vaihe 4: Tarkista, että sivustosi toimii

Tilisi luomisesta riippuen verkkosivustosi on todennäköisesti jo aktiivinen. Kirjoita verkkotunnuksesi nimi osoitepalkkiin ollaksesi varma. Jos tämä ei vie sinut rakentamallesi verkkosivustolle, sinun on ehkä päivitettävä verkkotunnuspalvelimesi. Jos sinulla on edelleen ongelmia, sinun kannattaa ottaa yhteyttä isäntään selvittääksesi ongelman.

Lisäasioita, joita voit tehdä:

Kun sinulla on web-hosting, voit suorittaa asumisen muutaman lisävaiheen avulla. Niitä ei vaadita millään tavoin, mutta alla olevat vaiheet saattavat olla hyödyllisiä.

Määritä sähköpostitili

Monet verkkoisäntäpalvelut tarjoavat sähköpostipalveluita, joilla voit luoda verkkotunnukseesi liittyvän mukautetun sähköpostin, kuten [Email protected] Voit käyttää tätä sähköpostia yrityksesi tai järjestelmänvalvojan tarkoituksiin. Hallintapaneelissa tulisi olla ”sähköpostitilit” -osa, jossa voit määrittää tilit ja käyttää postilaatikoitasi. Hyvä uutinen on, että monet verkkoisäntäkoneet tukevat ilmaisia ​​sähköpostiosoitteita osana isäntäpakettia.

Osta tai aktivoi lisäosat

Lisäosat toimitetaan perus hosting-paketin lisäksi. Joitakin esimerkkejä ovat ylimääräiset verkkotunnukset, verkkotunnusten yksityisyys, SSL-varmenteet, omistettu IP, sivuston varmuuskopiointipalvelut ja paljon muuta. Vaikka jotkin näistä vaihtoehdoista sisältyisivät hosting-pakettiin, saatat joutua aktivoimaan ne kojelaudalta, joten älä pelkää tutkia lisäosapalvelun vaihtoehtoja nähdäksesi mitä hosting-paketti on käytettävissä ja mitä voit lisätä pieni maksu.

Lisää aliverkkotunnus

Aliverkkotunnus on ensisijaisen verkkotunnuksesi laajennus. Esimerkiksi mail.yahoo.com on Yahoo.com-aliverkkotunnus. Aliverkkotunnus toimii ainutlaatuisena verkko-osoitteena tietylle sivustosi alueelle. Jos esimerkiksi haluat perustaa yrityksen verkkosivun ja blogin, voit valita jotain blogia.verkkotunnus.com, jotta sivustosi alue olisi ikimuistoinen ja samalla asiakkaille helppo käyttää..

Kaikki verkkosivustojen omistajat eivät halua tai tarvitse aliverkkotunnuksia, mutta jos teet niin, prosessi on melko helppoa. Suurimmalle osalle isäntiä siirry vain Verkkotunnuksiin > Aliverkkotunnukset kojetaulusta. Päätä sitten haluamastasi aliverkkotunnuksesta ja valitse kansio, josta aliverkkotunnus lataa sisällön.

Siirtymisen isäntätilin luomisesta täysipainoisen verkkosivuston luomiseen ei tarvitse tehdä paljon työtä. Edellä mainitut vaiheet voivat saada sinut alkuun vain muutamassa minuutissa. Jos sinulla on jotain erityistä kysymystä siitä, mistä etsiä tiedostoja tai suorittaa tiettyjä toimintoja, ota yhteyttä palveluntarjoajaan, koska prosessit vaihtelevat isäntäkohtaisesti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map