Ostatko uuden verkkotunnuksen? Suojaa henkilökohtaisia ​​tietojasi

Asetat Facebook-profiilisi yksityiseksi. Pidät sähköpostiosoitteesi turvassa ja vain ystävien käsissä. Et koskaan julkaise mitään liian yksityistä julkisissa profiileissasi.


Joten miksi jaat henkilökohtaisia ​​tietojasi maailman kanssa, kun rekisteröit uuden verkkotunnuksen?

verkkotunnus

Jep. Kun rekisteröit verkkotunnuksen, nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja jopa kotiosoitteesi ovat kaikkien nähtävissä. Eli ellet maksa verkkotunnuksen yksityisyydestä, joka voi olla arvoltaan noin 10 dollaria vuodessa, jonka maksat tietosi suojelemiseksi.

Haluatko oppia lisää? Lue lisätietoja ja katso, mitä verkkotunnuksen yksityisyydessä on kyse ja kuinka sitä sovelletaan verkkotunnukseesi.

Mikä on verkkotunnuksen tietosuoja?

Kuten Wikipedia määrittelee, Whois “on kysely- ja vastausprotokolla, jota käytetään laajalti kyselyihin tietokannoista, jotka tallentavat rekisteröidyt käyttäjät tai Internet-resurssien haltijat”. Tämän protokollan avulla kuka tahansa voi helposti hakea mistä tahansa verkkotunnuksesta ja tarkastella siihen liittyviä henkilökohtaisia ​​tietoja.

Tällä on joitain käytännön käyttötarkoituksia, kuten:

 • Verkkotunnuksen rekisteröinnin määrittäminen.
 • Mahdollistaa helpon hallintoyhteyden teknisissä asioissa.
 • Verkkotunnuksen takana olevan henkilön tai yrityksen todellisen identiteetin hankkiminen.

Mutta yksityishenkilöinä roskapostittajat, identiteettivarkaudet ja muut henkilöt, jotka etsivät henkilökohtaisia ​​tietojasi, voivat käyttää väärin tämän tietokannan kautta jaettuja tietoja..

Hyvä uutinen on, että voit piilottaa nämä henkilökohtaiset tiedot Whois-protokollasta ja yleisön silmistä ostamalla verkkotunnuksen yksityisyyden verkkotunnuksen rekisteröijän kautta. Yhteystietojesi luetteloinnin sijasta tietokanta sisältää luettelon rekisteröijän yhteystiedoista, joten kaikkien, jotka haluavat ottaa sinuun yhteyttä, on ensin käydä läpi rekisteröijän. (Tai joissakin tapauksissa heillä on oltava oikeuskäsittely tutkittavaksi.)

Kuinka suojaat tietojasi?

Joten miten voit ottaa tämän ominaisuuden käyttöön, jotta voit suojata henkilökohtaisia ​​tietojasi? Tämä voidaan asettaa, kun rekisteröit verkkotunnuksesi. Jos huomaat lisäyksen verkkotunnukselle Domain Whois Privacy, jatka ja lisää se ostoskoriin. Tämä maksaa yleensä noin 10 dollaria vuodessa verkkotunnusta kohden, joten sen ei pitäisi olla taloudellinen taakka, jos sinulla on vain muutama verkkotunnus.

Rekisteröijästäsi riippuen saatat huomata, että ostoksesi sisältää jo verkkotunnuksen yksityisyyttä.

Jos olet jo rekisteröinyt verkkotunnuksesi, voit silti lisätä tämän tietosuoja-asetuksen. Näin:

1. Tarkista, että tietosi ovat yksityisiä

Aloita ensin tarkistamalla käymälläsi, ovatko tietosi yksityisiä namecheap.com/domains/whois ja kirjoittamalla verkkotunnuksesi nimi.

Tietoja näyttää aluksi olevan paljon, mutta vieritä hiukan tietä alaspäin sivulle ja huomaat rivit, kuten “rekisteröijän nimi”, “rekisteröijän katu” ja “rekisteröijän puhelin”. Jos jokin näistä näyttää tietosi, et ole ottanut verkkotunnuksen yksityisyyttä käyttöön.

Jos sinulla on verkkotunnuksen yksityisyys, näet sen sijaan välityspalvelintiedot kyseisillä alueilla. Esimerkiksi ”rekisteröijän nimi” näyttää siltä, ​​että ”DOMAIN PRIVACY SERVICE FBO REGISTRANT”.

2. Ota yksityisyys käyttöön

Whois-yksityisyyden sallimisprosessi vaihtelee yrityksen mukaan, jonka kautta olet rekisteröinyt verkkotunnuksesi. Jos esimerkiksi käytät Bluehostia, siirry vain hallintapaneelin Verkkotunnuksen tietosuoja -kohtaan, tarkista verkkotunnukset, joihin haluat lisätä yksityisyyttä, ja siirry kassalle..

Useimpien verkkotunnusten rekisteröijien pitäisi pystyä ottamaan yksityisyys käyttöön tilisi “Verkkotunnuksesi” -alueella. Muussa tapauksessa ota yhteyttä asiakaspalveluun ostaaksesi Whois-tietosuojaa.

Tarvitsetko verkkotunnuksen yksityisyyttä?

Verkkotunnusten yksityisyys ei ole välttämätöntä kaikille. Jotkut yritykset esimerkiksi haluavat pitää yhteystietonsa julkisina lisätäkseen uskottavuutta verkkotunnukseensa ja rohkaistakseen ihmisiä ottamaan yhteyttä niihin tarvittaessa.

Tässä tapauksessa käytetään yleensä yrityksen sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa ja osoitetta, joten henkilökohtaisten tietojen poistuminen ei ole vaaraa.

Jos olet henkilö, joka pitää harrastusblogia tai aloittaa freelancer-uran, täällä saattaa olla henkilökohtaisia ​​tietoja, joita et halua jakaa maailman kanssa. Tässä tapauksessa on järkevää suojata tietosi.

Onko se sen arvoista?

Jotkut ihmiset väittävät, että verkkotunnuksen tietosuoja ei ole sen arvoista, koska jos joku halusi löytää tietosi, he voisivat löytää ne jostain muualta. Toisten mielestä he voivat levätä mielenrauhalla, kun vähemmän roskapostittajia ottaa heihin yhteyttä ja heidän tiedot ovat vähemmän saatavissa. Rehellisesti, se on kaikki sinun ja minkä tunnet olosi mukavaksi, mutta eikö se olisi vain 10 dollarin arvoinen vuosi vuodessa mukavasti levätä?

Vaihtoehto

Jos haluat, että tietyt tietosi yksityisiin ja muihin niiden osiin ovat saatavilla, on olemassa vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi listata P.O. -ruutu kotiosoitteesi sijaan, voit määrittää yksilöivän sähköpostiosoitteen, jota käytetään vain verkkotunnuksesi rekisteröintiin, ja / tai voit saada ilmaisen Google-ääninumero (jos asut Yhdysvalloissa) henkilökohtaisen puhelinnumerosi suojaamiseksi..

Ymmärrä vain, että väärien tietojen tahallinen antaminen voi johtaa verkkotunnuksesi jäädyttämiseen ICANN-ohjeiden mukaisesti.

Onko verkkotunnuksen tietosuoja-asetuksissa muutoksia??

Vaikka nämä tietosuojavaihtoehdot ovat tällä hetkellä käytössä, verkkotunnussääntöihin tehdään muutoksia.

Mukaan Electronic Frontier Foundation, ICANN (maailmanlaajuinen verkkotunnusviranomainen) harkitsee parhaillaan ehdotusta, joka rajoittaisi kaupallisiin tarkoituksiin käytettävien sivustojen verkkotunnusten yksityisyyttä. ”Kaupalliset tarkoitukset” voivat tarkoittaa mitä tahansa tuloja tuottavaa, kuten mainosten sijoittamista sivustoosi.

Tämä muodostaa riskin freelancereille, solobloggeille ja muille henkilöille, jotka haluavat pitää tietonsa yksityisenä, mutta ansaitsevat silti rahaa sivustollaan.

Tällä hetkellä ei ole selvää, kulkeeko tämä ehdotus hallituksen äänestyksessä, mutta tällä välin voit silti suojata tietosi välityspalvelimen rekisteröintipalvelun kautta.

Tällaisen pienen maksun takia, ja koska se on melko helppo ottaa käyttöön, ei pitäisi olla syytä olla suojamatta yksityisyyttäsi yksilöinä. Aiotko pitää tietosi yksityisenä vai pidätkö sitä paremmin kaikkien saatavana? Kerro meille kommenttiosassa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map