Tarvitsetko toimituskalenterisi blogiisi?

Jos olet viettänyt aikaa blogin tutkimiseen, olet todennäköisesti törmännyt tähän neuvoon aiemmin:


Blogiisi tarvitaan toimituskalenteri.

Valitettavasti monet aloittelevat bloggaajat eivät ota neuvoja sydämeensä. Sen sijaan heidän strategiansa perustuu jatkuvasti muuttuvaan budjettiin tai “kun minusta tuntuu” -lähestymistapaan.

Vaikka nämä menetelmät saattavat toimia henkilökohtaisissa blogeissa – tavoitteistasi riippuen -, näet paljon enemmän menestystä yritysblogilla, jos hallitset toimituksellista kalenteria. Lue lisää saadaksesi lisätietoja toimituksellisen kalenterin käytöstä blogissasi ja parhaista työkaluista.

toimituskalenterivinkkejä

Mikä on toimituskalenteri?

Toimituskalenteri on aikataulu, jossa hahmotellaan julkaisutemat ja päivämäärät.

Aloitat luomalla yhdenmukaisen julkaisuaikataulun, olipa se kerran perjantaina tai jokaisena työviikon päivänä.

Sitten kalenterisi tulisi hahmotella julkaistavia aiheita tai teemoja. Jotkut näistä aiheista, kuten lomalle liittyvät blogiviestit, ajoitetaan kaudelle. Muutoin saatat olla suunnitellut aiheita vain pariksi viikoksi.

Aiheideoiden lisäksi kalenterissasi tulisi myös yksityiskohtaisesti määrittää projektille nimetty kirjoittaja ja toimittaja, ensimmäisen luonnoksen eräpäivä, sisällön tyyppi (kuten blogiteksti tai infografia) ja artikkelin julkaisupäivä.

Voit lisätä lisähuomautuksia, kuten sanamäärän, käytettävän median ja mahdolliset markkinointivaihtoehdot.

Vaikka voit päättää hahmotella julkaisuaikataulusi kuukausikalenterissa, voit myös käyttää muita ohjelmia, kuten laskentataulukoita, toimituskalenterisi järjestämiseen.

Toimituskalenterin edut

Vaikka vaikuttaa siltä, ​​että toimituksellinen kalenteri on vain yksi ylimääräinen velvollisuus osallistua, se voi olla hengenpelastaja blogiisi liittyessä. Järjestämällä julkaisuaikataulusi säästät päänsärkyä yrittää saada asiat yhteen viime hetkellä.

Tässä joitain muita toimituskalenterien edut:

 1. Se on työkalu, jonka avulla voit keskitä sisältömarkkinointisi, mikä tarkoittaa strategian tulosten mittaamista ja muokkaamista on helpompaa.
 2. Se auttaa poista arvaukset mitä kirjoittaa ja milloin.
 3. Se auttaa sinua järjestä aiheita joten blogin sisältö on tasapainoista ja hyödyllistä sen sijaan, että keskittyisi liian voimakkaasti yhteen aiheeseen.
 4. Sen avulla voit hallita budjettia paremmin jos valitset palkata freelance-kirjailijoita. Tällä tavalla tiedät aina, kuinka paljon sisältöä – ja mihin hintaan – tarvitset joka kuukausi.
 5. Se voi tarkoittaa parempi sisältö koska tulevaisuuden suunnittelu antaa sinulle enemmän aikaa työskennellä blogiviestien kanssa kuin kiirehtiä julkaisemiseen.
 6. Se sallii sinun sisältötiimi työskentelemään yhdessä tehokkaammin, koska kaikki ymmärtävät mitä tapahtuu.

toimituskalenteri

Mitkä ovat strategiavaihtoehtosi?

Toimituskalenteriasi ei hallita yhdelläkään oikealla tavalla, joten sinun on kokeiltava, kunnes löydät sen, mikä sopii sinulle. Jos työskentelet vain sisäisen ryhmän kanssa, tauluko, jossa esitetään tulevat aiheet, voi olla tarvitsemasi.

Jos suuri osa ryhmästäsi toimii etäyhteydessä tai palkkaat freelancereita, haluat käyttää verkkopohjaista työkalua, johon kaikilla on pääsy, kuten Google-taulukkoa.

Voit halutessasi antaa kaikkien kirjoittajien muokata kalenteria lisätä aiheideoitaan, tai voit jättää muokkaamisen vain blogin ylläpitäjälle..

Toinen harkittava strategia on kuinka usein lähetät blogiisi. Esimerkkejä ovat:

 • Joka perjantai
 • Joka maanantai, keskiviikko ja perjantai
 • Joka päivä
 • Kuun 1. ja 15. päivänä

Haluat myös määritellä, kuinka pitkälle sisältö suunnitellaan. Yleensä on hyvä idea saada lyhyt idea sisällöstä kolmen kuukauden kuluttua, esimerkiksi kuinka usein lähetät postia ja mitkä kirjoittajat vastaavat kutakin eräpäivää.

Tämä antaa sinulle myös mahdollisuuden hahmotella mitä tahansa erityistä sisältöä, joka vaatii lisää työtä, kuten infografiaa, ja alkaa miettiä ideoita tulevista tapahtumista tai lomista, joihin voit yhdistää sisältösi. Yritä saada vankka ideo ja lyhyt kuvaus kuukaudesta.

Toimituskalenterityökalut

Oletko valmis aloittamaan toimituksen kalenterin kanssa? Tässä on vain muutamia toimituksellisia kalenterityökaluja, joita voit käyttää:

Google-kalenteri

Jos etsit online-kalenteria, jota kaikki ryhmäsi jäsenet voivat muokata, harkitse sen käyttöä Google-kalenteri.

Voit hahmotella eräpäivät ja julkaisupäivät ja lisätä muistiinpanoja jokaiseen eräpäivään kirjoittajien ja toimittajien ohjaamiseksi. Voit jopa värikoodipäivät eri kirjoittajille, jos haluat.

Google Sheets

Jos haluat mieluummin työskennellä laskentataulukossa kuin kalenterissa, Google Sheets on hyvä paikka aloittaa, koska taas jokaisella ryhmäsi jäsenellä on pääsy siihen mistä tahansa.

Muutokset tulevat näkyviin automaattisesti, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että vanhoja kopioita on ihmisten postilaatikoissa.

Toimituskalenteri WordPressille

Jos hallitset blogia WordPressin avulla, toimituskalenterin laajennus antaa sinun hallita julkaisuaikatauluja suoraan WordPress-hallintapaneelista.

Täällä voit tarkastella kaikkia viestejäsi ja vetää ja pudottaa niitä blogin hallintaan.

CoSchedule

Jos olet valmis siirtymään ilmaisista työkaluista tehokkaampaan ohjelmaan, CoSchedule on hyvä valinta.

Tämä työkalu tekee sisällön ajoittamisesta yksinkertaisen ja sisältää jopa sosiaalisen median kampanjoiden ajoituksen. Suunnitelmat alkavat 15 dollaria kuukaudessa.

Trello

Siitä huolimatta Trello ei ole suunniteltu toimituskalenteriksi, tämä hyödyllinen työkalu voi auttaa pitämään blogin järjestämisessä. Luo kortteja jokaiselle tehtävälle ja siirrä kortteja mukautettujen luetteloiden välillä. Yksi luettelo voi olla ideoita varten, toinen vireillä oleviin kappaleisiin ja toinen valmiisiin blogiviesteihin.

Lisäksi voit käyttää Trelloa lähetysjärjestelmänä freelancereiden ja blogin toimittajan välillä, ja voit myös kommunikoida järjestelmän yksityisten kommenttien kautta.

Trello ei näytä sinulle kalenterinäkymää tulevista viesteistäsi, mutta se auttaa sinua järjestämään tiimisi ja sisällön niin kauan kuin blogin toimittajalla on aikataulu jo hahmoteltu.

Vaikka vaikuttaa siltä, ​​että toimituskalenterin hallinta vie paljon työtä, se todella tekee koko operaation hallinnasta helpomman ja vähemmän stressaavan. Miltä toimituksellinen strategiasi näyttää?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map