A po përdorni ngjyrat në mënyrë korrekte në faqen tuaj të internetit?

Përmbajtja ime mbështetet nga lexuesit nga njerëz të mrekullueshëm si ju. Që do të thotë se mund të fitoja një komision. Mësoni më shumë këtu!


çfarë do të thotë ngjyrat
A e keni menduar ndonjëherë edhe këtë?

Si ndikojnë ngjyrat në uebfaqen time?

Nëse jo, vazhdoni të lexoni.

Uebfaqet shpesh shikojnë ngjyrën me qëllimin e vetëm për të shkaktuar një përgjigje nga vizitorët. Sigurisht, të gjithë kanë ngjyrat e tyre të preferuara që ato gravitojnë nëse e kuptojnë apo jo.

Sidoqoftë, një projektues i aftë i kupton gjithashtu se sa e rëndësishme është ngjyra e faqes. Ngjyrat mund të nënkuptojnë të gjitha llojet e kuptimeve që i bëjnë përdoruesit të gravitojnë drejt produkteve dhe shërbimeve të caktuara që gjenden në faqen tuaj.

Zgjedhjet e mira me ngjyra marrin një planifikim të kujdesshëm, dhe kur bëhen siç duhet, ato mund të ndikojnë në atë se si vizitorët interpretojnë atë që shohin kur shohin faqen tuaj.

Ngjyrat nënkuptojnë të gjitha llojet e gjërave tek njerëzit, por ky udhëzues ju jep një pasqyrë në mënyrën se si ngjyrohen ngjyrat dhe si të zgjidhni paletën e duhur të ngjyrave për hartimin tuaj në internet.

Fuqia e ngjyrës në biznes

Ngjyra do të ketë gjithnjë një efekt nënndërgjegjeshëm të fuqishëm tek njerëzit. Në çdo pjesë të jetës sonë, ne shohim ngjyra të ndryshme. Nëse është me re jashtë, bota është gri për ne, predikuese dhe e çuditshme.

Nëse është me diell jashtë, bota është e ndritshme dhe e shkëlqyeshme. Kur aplikoni informacione për ngjyrën në biznes, atëherë dëshironi të përmirësoni profilin e biznesit tuaj dhe marketingun duke përdorur ngjyrat në mënyrë të duhur.

Në hartimin e faqes në internet, ngjyrat nënkuptojnë gjithçka. Ngjyrat kanë disa kuptime, por është e vështirë të shpëtosh nga ato që nënkuptojnë për bizneset. Shumica e bizneseve përdorin të kuqe sepse frymëzon njerëzit të ndërmarrin veprime. Kjo është arsyeja pse kaq shumë butona për thirrje për veprim dhe lidhje në faqet e internetit janë me ngjyra të kuqe.

Në të gjithë spektrin, ekzistojnë edhe mënyra të ndryshme për të partnerizuar një ngjyrë me një tjetër, në mënyrë që ata të komplimentohen dhe ta bëjnë faqen tuaj të internetit më të lehtë në sy.

Njerëzit zakonisht nuk u pëlqen të shohin faqet që janë me një ngjyrë të ndritshme, të tilla si jeshile e verdhë ose neoni. Kjo ka tendencën të bëjë që vizitorët të kërcejnë një faqe në vend që të kërkojnë informacion.

Mënyra që ju vendosni të përfshini teorinë e ngjyrave në hartimin tuaj të internetit duhet të jetë strategjike, por gjithashtu të përputhet me markën tuaj. Nëse sapo po filloni me markën tuaj, zgjedhjet e ngjyrave fillojnë zakonisht me industrinë tuaj.

Për shembull, ngjyrat specifike të industrisë mund të jenë jeshile për ekoturizmin ose kursimet e parave. Vjollcë gjithashtu mund të zbatohet për modën ose bukurinë. Kur filloni të zgjidhni ngjyrat e markës tuaj, është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje mënyrës sesi ato ngjyra reflektojnë për industrinë tuaj.

Ndërsa nuk doni të zgjidhni të njëjtën ngjyrë si konkurrentët, ju dëshironi të jeni në gjendje të futeni në industrinë tuaj dhe të evokoni një përgjigje nga përdoruesit që nuk do të hutohen nëse zgjidhni një ngjyrë të çuditshme. Për shembull, roza mund të jetë një ngjyrë e vështirë për tu shitur me mjete të energjisë.

Ngjyrat e mureve

A e dini se ngjyrat e një muri mund të ndryshojnë se si një person ndjen temperaturë? Ngjyrat e ngrohta si e kuqja dhe e verdha në të vërtetë mendojnë se një dhomë është më e ngrohtë vetëm për shkak të një ngjyre.

Ngjyrat e ftohta si vjollcë të lehta dhe blu shpesh i bëjnë njerëzit të besojnë se një dhomë është më e ftohtë.

Gjatë historisë, bizneset kanë përdorur këtë psikologji njerëzore për të kursyer në kostot e ngrohjes dhe ftohjes, ndërsa gjithashtu u japin njerëzve idenë se kafeja e tyre është më e ngrohta në dimër për shkak të mureve portokalli.

Evokoni një përgjigje

Ngjyra gjithashtu ngjall emocione nga njerëzit. Njerëzit e kulturave të ndryshme shpesh i shikojnë ngjyrat shumë ndryshe.

Për shembull, e verdha mund t’ju bëjë të mendoni për një luledielli, por mund të bëjë që dikush tjetër të mendojë për një varrosje pasi e verdha mund të jetë një simbol i vdekjes. Të gjithë kanë prirje personale edhe për ngjyrat.

Ju nuk duhet të bazoni zgjedhjet tuaja të ngjyrave në shmangien e asaj që nuk u pëlqen njerëzve. Përkundrazi, ju duhet të bëni zgjedhje me ngjyra bazuar në atë që përgjigja emocionale ka të ngjarë të merrni nga shumica e vizitorëve.

Kuptoni mesataren e ngjyrës

Farë kuptojnë ngjyrat

Ngjyra e gjelbër ka qenë e lidhur në shumë studime me krijimtarinë. Në përgjithësi, njerëzve u pëlqen ngjyra jeshile, dhe ka një lidhje pozitive me regrowth, rilindje, natyrën, pastërtinë etj..

Faqet që shfaqin jeshile mund të jenë eko-të vetëdijshme. Të tjerët thjesht mund ta lidhin ngjyrën e gjelbër me inteligjencën gjeniale. Duke hulumtuar se çfarë kuptojnë ngjyrat, mund të merrni një ide më të mirë të përgjigjeve në faqen tuaj të internetit. Këtu janë disa kuptime themelore të ngjyrave:

E kuqja: Agresioni, zemërimi, tërbimi

Vjollcë: Femërore, epsh, pasion

Blu: Qetësia, trishtimi, e butë

Rozë: Femërore, e lumtur

E zezë: Forca, parathënie

Mënyra e përdorimit të ngjyrës është po aq e rëndësishme sa zgjedhjet e ngjyrave që ju bëni. Të gjitha faqet e internetit përfitojnë nga një gamë ngjyrash që është e parashikueshme, por edhe krijuese. Ju dëshironi të nënvizoni pjesë të caktuara të faqes tuaj duke siguruar gjithashtu që ajo ka një ndjenjë të unifikuar në përgjithësi.

Whatfarë ngjyrash inkurajojnë vizitorët të klikojnë

Nëse dëshironi që vizitorët tuaj të klikojnë në një reklamë, të lexojnë një histori ose thjesht të blejnë diçka, ka të ngjarë të keni lidhje të ndryshme, butona dhe shikoni butonat (shikoni artikullin në “Të dhëna të shtyrë” Butoni Shto në Shportë “Informacione: Diçka për të marrë në konsideratë” për më shumë në butonin “Shto në shportë”). Cilat duhet të jenë ngjyrat e këtyre?

Ka pesë zgjedhje të njohura të ngjyrave të përdorura në hartimin e uebit që do të sjellin vëmendjen e vizitorit tuaj.

E kuqe: Ka një arsye që Pinterest është e kuqe. Google gjithashtu përdor të kuq për shumicën e butonave të tij. E kuqja shoqërohet me zemërimin, por është gjithashtu ngjyra e dashurisë. Kjo ngjyrë e fortë, dinamike është e garantuar për të marrë një përgjigje nga vizitorët.

Portokalli: Amazon është i famshëm për dashurinë e tij për portokallin. Kjo ngjyrë e ngrohtë, e gjallë dhe energjike nuk është aq e fortë sa e kuqja, por ka shumë dërrasa. Portokalli konsiderohet gjithashtu agresive.

Blu e errët: Tonet blu gjenden kudo në internet. Alsoshtë gjithashtu përsëritës. Sidoqoftë, bluja mund të ndryshohet me një gamë të këndshme. Nëse mendoni për Facebook, tonet më të errëta blu këtu janë treguar që i bëjnë njerëzit të ndjehen të sigurt. Nëse dëshironi që një klient të ndihet i sigurt për të klikuar një lidhje, një ton blu është mënyra më e mirë për të shkuar.

Green: Groupon përdor ngjyrën jeshile sepse është e sigurt dhe promovon idenë e kursimeve të parave. Jeshilja frymëzon optimizëm dhe kreativitet. E gjelbërta funksionon më së miri me faqet e përqendruara në produktet eko-të ndërgjegjshme, riciklimin apo edhe kursimin e parave.

Purple: Ka punuar për Yahoo. Imagjinata, kreativiteti, dinjiteti, mbretëria, bollëku dhe pasioni janë përdorur të gjitha për të përshkruar këtë ngjyrë të gjithanshme. Shumica e faqeve të modës, bukurisë dhe të brendshme femrash përdorin një lloj vjollcë në hartimin e tyre. Sidoqoftë, Yahoo e përdor atë sepse është e ndritshme dhe e dukshme në një turmë.  

A konsiderohet si pikturë njëngjyrëshe?

Uebfaqet monokromatike gjithashtu kanë vendin e tyre në diellin e tyre. Një sit monokromatik përfshin përdorimin e toneve të zeza, të bardha dhe gri me ngjyra të vogla në disa raste. Popat e ngjyrave veprojnë si thekse të stilit monokromatik të pjesës tjetër të faqes.

Njerëzit kanë një afinitet për të zezën e guximshme. Shtë e fortë por misterioze dhe moderne. E zeza gjithashtu ngjall ndjenja të elegancës dhe fuqisë. Grey është një ngjyrë mjaft neutrale që mund të jetë pothuajse e padukshme, por prapë promovon ndjenjat e paqes.

E bardha është fuqia përfundimtare e pastrimit kur duhet të shprehni hapje, pastërti dhe thjeshtësi.

Sitet monokromatike punojnë për shumicën e industrive, veçanërisht nëse përdorni ngjyrat e theksit për të përfituar audiencën tuaj. Për më tepër, ngjyrat e përdorura me modele monokromatike duhet të jenë të ndritshme dhe të shfaqura tek ju. Portokalli, e kuqja, e verdha dhe madje edhe jeshilja neoni janë përdorime të shkëlqyera të kësaj ideje.

Ngjyrat në modelimin celular

Eksperimentimi me ngjyra në celular është një gjë e mirë. Natyrisht që dëshironi që faqja juaj të jetë e lexueshme në të gjitha pajisjet, që do të thotë se paletat e thjeshta të ngjyrave me dritë ngjyrash të ndritshme kanë tendencë të funksionojnë shumë mirë për celular.

Ngjyra si thekse është gjithashtu një prirje e njohur sepse lejon faqen tuaj të tërheq vëmendjen ndërsa shfletuesit celular kërkojnë informacion.

Sidoqoftë, faqet gjithashtu përdorin ngjyra për të dhënë një deklaratë. Për shembull, ata mund të kenë një ngjyrë në sfond që është plotësisht e kuqe me logot e bardha dhe teksti për një version celular. Sitet e tjera thjesht rrinë në bërjen e butonave një ngjyrë të caktuar në celular, pasi i bën ata më të lehtë për t’u gjetur dhe klikuar.

Tendencat e ngjyrave

Pastaj ka faqe që shkelin rregullat. Disa site kanë një aftësi të madhe për thyerjen e rregullave dhe përdorimin e ngjyrave të reja që njerëzit i vlerësojnë edhe nëse nuk janë tradicionale.

Një trend i ngjyrave është temat retro ngjyra. Këto skema të ngjyrave shfaqin zverdhje, kafe dhe blu me disa pop të kuq. Sidoqoftë, ajo që bie më shumë në sy është se atyre u mungon ndonjë ngjyrosje e vërtetë “e ndritshme”.

Ju nuk do të shihni ndonjë ngjyrë neoni në këto faqe interneti.

Se si e përdorni ngjyrën në faqen e internetit të biznesit tuaj mund të nënkuptojë shumë për të marrë vizitorë dhe për t’i mbajtur ata të kthehen. Ndërsa ngjyrat kanë kuptime të ndryshme në të gjithë botën, është më e rëndësishme të përputheni industrinë tuaj me ngjyrat ose edhe të përdorni një ngjyrë si një mënyrë për të menduar jashtë kutisë kur duhet.

Ekzistojnë disa zgjedhje ngjyrash që janë më të mira edhe për thekse. Duke shikuar disa paleta ngjyra dhe duke shikuar markën tuaj, faqja juaj do të përfitojë jashtëzakonisht nga një teori e ngjyrave të shëndosha që tërheq vëmendjen për të gjitha arsyet e duhura.

Pra, cilat janë mendimet tuaja në lidhje me ngjyrat dhe faqen tuaj të internetit dhe si mund të ndryshojnë konvertimet dhe më shumë? A ju bëri të mendoni pak më shumë rreth analizës së uebfaqes tuaj, ose së shpejti do të jeni uebfaqja që kërkoni të krijoni? Unë do të doja të dëgjoja reagimet tuaja.

Kredia e figurës

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map