Ana anësore e një siti fotografik

Përmbajtja ime mbështetet nga lexuesit nga njerëz të mrekullueshëm si ju. Që do të thotë se mund të fitoja një komision. Mësoni më shumë këtu!


Ana e Ligjshme e Një Uebfaqe FotografiePasi të vendosni të hapni një biznes fotografie në internet, ju përballeni me disa detyra të vështira, si vendosja e mbrojtjes së të drejtave të autorit dhe ndërtimi i një dyqani të thjeshtë, ku tifozët mund të blejnë kopje.

Sidoqoftë, drejtimi i një uebsajti të fotografisë legjitime do të thotë që ju gjithashtu duhet të merrni parasysh formimin dhe taksat.

Duke vendosur biznesin tuaj të fotografisë për sukses, do të jeni më të përshtatshëm për të vazhduar atë sukses dhe për të ndërtuar faqen tuaj në mënyrë të ligjshme.

Për fotografët që sapo fillojnë

Nëse keni vendosur të hapni biznesin tuaj, duhet të dilni nga të gjitha çështjet tuaja ligjore. Ju duhet të shikoni strukturat e biznesit, taksat dhe licencat.

Ju mund të keni nevojë të kontaktoni agjencinë tuaj lokale të biznesit për të pyetur rreth licencave për fotografët dhe biznesin tuaj të ri.

Ata mund të ofrojnë biznese të vogla dhe fillestare një informacion të pasur.

Zgjidhni një strukturë biznesi

Struktura të shumta biznesi janë të disponueshme atje, por ka disa më të përshtatshme për fotografët.

Llojet e strukturës së biznesit përfshijnë pronarin e vetëm, kompani me përgjegjësi të kufizuar dhe korporatë.

Lloji i strukturës që ju zgjidhni do të varet nga lloji i biznesit, kostot e investimeve, zgjedhja e detyrimit dhe taksat.

Pronar i vetëm: Këto janë më të njohurit për fotografët sepse zakonisht përdoren për pronarët e bizneseve të vogla që nuk kanë shumë kapital investimesh për të punuar me.

Ju mund të krijoni një pronësi të vetme duke paraqitur një certifikatë “të bërit biznes si” me qarkun ose shtetin tuaj.

Ndërsa ky lloj ka shumën më të ulët të kostos së investimit, ju nuk merrni ndonjë mbrojtje nga përgjegjësia.

Asetet personale nuk janë jashtë kufijve dhe nuk mbahen të ndara nga asetet e biznesit.

Nëse zgjidhni pronësi të vetme, ju do të paraqisni me një Program “C” për taksat, së bashku me deklaratat tuaja personale të taksave.

Kompania me përgjegjësi të kufizuar (LLC) – Kjo është një strukturë tjetër popullore për fillimin e fotografive.

Kjo strukturë siguron mbrojtje për pronarin pasi biznesi dhe pasuritë personale nuk konsiderohen së bashku.

LLC ka një kosto më të madhe të investimeve monetare për shkak të Neneve të Organizatës, është më e dobishmja për bizneset e fotografisë në internet për shkak të kufizimeve të përgjegjësive dhe kufizimeve të saj tatimore.

Të gjitha të ardhurat nga LLC tatohen vetëm një herë sepse humbjet, kreditë, të ardhurat dhe zbritjet janë në gjendje të “rrjedhin” te pronari i kompanisë. LLCs menaxhohen nga anëtarët dhe të ardhurat, zbritjet, kreditë dhe humbjet, kështu që ndahet me dokumentacionin e duhur.

korporatë: Këto janë më të njohura për bizneset e vogla më të krijuara me më shumë kapital investimesh.

Ju duhet më shumë fonde fillestare për të qenë një korporatë e suksesshme. Ekzistojnë gjithashtu dy lloje të korporatave: C dhe S.

Korporatat C i nënshtrohen taksimit të dyfishtë, por kjo mund të shmanget nëse pronarët e kompanisë marrin vetëm një pagë standarde dhe të arsyeshme.

Korporata S është më e popullarizuara nga të dy për fotografët sepse fitimet e strukturës nuk duhet të shpërndahen në mënyrë të barabartë, por korporatat janë subjekt i tarifave të korporatave shtetërore.

Shtetet gjithashtu kanë ligje të ndryshme për strukturat e biznesit. Shumica e udhëzuesve të biznesit sugjerojnë që Wisconsin ka ligjet më të mira në lidhje me LLC.

Si të zgjedhim strukturën e duhur të biznesit për faqet e fotografive?

Ju duhet të vendosni se cila është më e rëndësishmja për ju kur merrni parasysh suksesin e faqes suaj të fotografisë. Këta janë vetëm disa nga faktorët:

* Rinovimet
* Qëllimet afatgjata
* Investimi monetar
* Mbrojtja e dëshiruar e pasurive

Nëse nuk keni shumë para për kostot e fillimit, opsioni më i mirë do të ishte pronësia e vetme, por nëse dëshironi të mbroni edhe pasuritë tuaja, do të duhet të paraqisni si LLC.

Ekzistojnë gjithashtu përfitime afatgjata për t’u bërë një LLC. Photographersshtë e vështirë për fotografët e pavarur të fillojnë korporatat më vete.

Theështja e taksave për fotografët

Ekzistojnë lloje të ndryshme të taksave që ju do të duhet të paguani në bazë të vendit ku jeni duke operuar faqen tuaj pasi ligjet e taksave ndryshojnë nga shteti në shtet në lidhje me mallrat dixhitale.

Ekzistojnë taksat federale të të ardhurave, taksat e të ardhurave nga shteti dhe taksat e shitjeve shtetërore. Ekzistojnë gjithashtu disa taksa të ndryshme që varen nga formimi i biznesit tuaj dhe janë gjithashtu të ndryshme bazuar në juridiksionin.

Taksat federale të të ardhurave

Ju duhet të merrni parasysh taksën federale të të ardhurave të gjitha për të ardhurat tuaja nga biznesi juaj i fotografisë.

Nuk ka një taksë federale të shitjeve. Ju duhet të paraqisni një kërkesë çdo vit, dhe gjithmonë duhet të kurseni një pjesë të fitimeve tuaja për të paguar taksat tuaja pasi fatura juaj do të rritet nga IRS.

Ju duhet të bëni mbajtjen tuaj si pronar të biznesit. Ju gjithashtu mund të jeni në gjendje të paguani taksat tuaja gjatë gjithë vitit për të shmangur befasitë.

Kjo varet nga lloji i biznesit dhe shteti, kështu që do të duhet të kontaktoni IRS nëse dëshironi të përdorni këtë mundësi.

Tatimi mbi të Ardhurat e Shtetit

Për më tepër, disa shtete gjithashtu kanë një taksë mbi të ardhurat shtetërore që është njësoj si tatimi mbi të ardhurat federale. Ju do të duhet të paraqisni taksën tuaj të të ardhurave shtetërore veç e veç.

Taksa shtetërore e shitjeve

Shumica e bizneseve që shesin produkte duhet të mbledhin taksa për shtetin tuaj. Sidoqoftë, disa shtete nuk kërkojnë nga shitësit e mallrave dixhitale të ngarkojnë taksat.

Gjithmonë duhet të aplikoni një taksë shtetërore të shitjeve mbi çmimin e mallrave tuaj dixhital. Ju gjithashtu duhet të merrni një leje tatimore mbi shitjet, të cilat janë falas.

Ju gjithashtu duhet të paraqisni një deklaratë tatimore mbi shitjet së bashku me kërkesat tuaja të tjera tatimore. Shitjet lokale dhe taksat bazohen në vendin ku e keni regjistruar biznesin tuaj.

Ju mund gjithashtu të kërkohet të paguani taksat e shitjeve nëse veproni si fotograf në zona të tjera. Shumica e fotografëve që shesin printime dhe kanavacë duhet të paguajnë një taksë mbi shitjet.

Nëse një person është duke blerë një shkarkim të tillë si një letër-muri dixhitale, atëherë mund të mos ju duhet të ngarkoni taksën e shitjeve.

Do të duhet të kontrolloni me agjencinë tuaj të taksave lokale për të përcaktuar nëse taksa e shitjeve vlen për mallrat dixhitale.

Format e biznesit për fotografë

Ju do të duhet t’i keni këto formularë në skedar.

Marrëveshja e Portretit

Klientët dhe fotografët duhet të hyjnë në një marrëveshje të quajtur një marrëveshje portreti.

Kjo përshkruan specifikat si pagesa, politika e anulimit, data e seancës dhe më shumë. Nëse nuk e keni këtë formë, pritjet dhe politikat e marrëdhënies mund të kundërshtohen.

Nëse nuk e përdorni këtë formë, po rrezikoni të paditeni nëse diçka duhet të shkojë keq me një fotografi apo portret për një klient.

Lëshimi i modelit

Subjekti i një fotografie duhet të nënshkruajë edhe një lëshim. Prindi ose kujdestari i një të mituri duhet të nënshkruajnë këtë lëshim gjithashtu.

Lëshimi i jep fotografit lejen për të shfaqur fotografinë dhe për të përdorur për ekspozita ose përdorime personale.

Njoftim për shtyp

Fotografët gjithashtu duhet të njoftojnë klientët se kanë të drejta kur shkarkojnë skedarë dixhitalë nga faqja juaj.

Ju duhet të keni kufizime të hollësishme në atë që mund dhe nuk mund të bëhet me një shkarkim dixhital.

Cilat privilegje lejoni për fotot tuaja të aksioneve? Klientët shpesh duan përdorim të pakufizuar, por mund ta quajnë këtë pronësi të së drejtës së autorit.

Ju duhet të specifikoni që ato nuk posedojnë të drejtën e autorit, por ato mund të blejnë një licencë për të përdorur fotot sipas specifikave tuaja.

Ju gjithashtu duhet të kuptoni ndryshimin midis lëshimit të shtypit dhe të drejtës së autorit.

Marrëveshja e Pavarur e Kontraktuesit

Nëse planifikoni të partneritoni me të tjerët në botën e fotografisë ose në botën e dizajnit në internet, ka të ngjarë të lidhni një marrëveshje të pavarur të kontraktuesit.

Kjo tregon se cilat mallra ose shërbime duhet të ofrohen me çfarë rroga dhe shpesh përfshin një afat kohor ose një informacion të ndjeshëm në kohë.

Marrëveshja gjithashtu duhet të përcaktojë që përfitimet nuk përfshihen dhe se kontraktorët duhet të paraqesin taksat e tyre. Ju mund të specifikoni pritshmëri dhe politika të tjera mbi marrëveshjen.

Njoftim për të drejtat e autorit

Ju duhet të keni mbrojtje të të drejtave të autorit nëse planifikoni të drejtoni një sit fotografik të suksesshëm. Shumica e klientëve nuk e kuptojnë ose i kushtojnë vëmendje të drejtave të autorit, por kjo është arsyeja më shumë që ju ta bëni këtë.

Nëse ata blejnë skedarë në internet, ata thjesht mund të dëshirojnë t’i përdorin ato për të shtypur. Ju duhet të specifikoni për cilat foto mund të përdoren dhe sa shpesh ato mund të përdoren si pjesë e licencës së të drejtave të autorit.

Ju gjithashtu duhet të deklaroni që ligjet e të drejtave të autorit janë në fuqi sa herë që klientët blejnë art ose foto nga faqja juaj.

Bisedoni me një avokat

Nëse jeni të hutuar në lidhje me aspektet ligjore të fillimit të faqes tuaj të fotografisë, mund të dëshironi të këshilloheni me një avokat për formimin e duhur të biznesit dhe marrjen e formave tuaja për të mbrojtur punën tuaj.

Ju mund të keni nevojë për të drejtën e autorit të veçantë për faqen tuaj gjithashtu. Ju gjithashtu mund të anketoni faqet e fotografive të njohura për të kuptuar se si të krijoni marrëveshjet tuaja për të drejtat e autorit dhe mbrojtjen ligjore.

Shtë e rëndësishme që të merrni të gjithë këtë konfigurim para se të filloni të shisni ndonjë punë në internet.

Fillimi i një faqe në internet fotografie është një hap i jashtëzakonshëm përpara për fotografët.

Ju po hyni në tregun e biznesit dhe hapni shikueshmëri për punën tuaj nga e gjithë bota.

Ju duhet të merrni masat paraprake të duhura dhe të mendoni gjithmonë me të drejtat e autorit kur merreni me klientë.

Pasi të keni mbrojtur veten, do të keni një biznes më të ligjshëm të fotografisë në internet që mund të përparojë gjithashtu karrierën tuaj.

Kredia e imazhit: puna ime

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map