Ana juridike e tregtisë elektronike: Tofarë duhet të dini

Përmbajtja ime mbështetet nga lexuesit nga njerëz të mrekullueshëm si ju. Që do të thotë se mund të fitoja një komision. Mësoni më shumë këtu!


Një shënim i shpejtë: Kjo është për kënaqësinë tuaj të leximit dhe për t’ju dhënë DISA ide, unë nuk jam avokat i FYI (Shënim anësor: Ndonjëherë mendoj se jam). Kështu që lexoni dhe kuptoni më mirë për disa gjëra, por gjithmonë këshillohuni me dikë që praktikon LIGJ për të marrë çdo pjesë të enigmës.

Kutia e verdhë me thënie

Me gjithçka lëviz në internet këto ditë, është e lehtë të shikosh përfitimet. Dyqanet në internet mund të shesin produkte nga çdo vend dhe t’i dërgojnë në çdo vend. Ato mund të arrihen globalisht nga kudo në internet. Ata mund të drejtojnë trafikun përmes strategjive inteligjente dhe të shkurtojnë reklamat e shtypura. Sidoqoftë, ka edhe disa çështje ligjore që duhet të merren parasysh e-commerce.

Ka mënyra të ndryshme për të ofruar produkte bazuar në blerjet në internet. Meqenëse ekzistojnë të gjitha llojet e bizneseve në internet, çdo situatë ligjore është e veçantë për transaksionin ose dyqanin. Këto janë disa shembuj ku njohuritë juridike janë të dobishme për tregtinë elektronike.

Dorëzimi në internet i mallrave dhe shërbimeve

Nëse keni media elektronike që doni të ndani ose shisni, atëherë ka shumë të ngjarë të përdorni një lloj mediumi përmes Internetit. Ju mund të shkarkoni një paketë softuerësh të blerë në Amazon, ose mund të blini muzikë nga iTunes dhe të vendosni në iPad tuaj. Në disa raste, mund të blini një shërbim mujor për të cilin paguani. Happensfarë ndodh nëse shërbimi nuk funksionon siç duhet ose bëhet i padisponueshëm? Happensfarë ndodh nëse keni nevojë për udhëzime në gjuhë të ndryshme për klientët globalë? Ka disa çështje madhore që duhet të merren parasysh me ndonjë transaksion elektronik. Kjo perfshin:

 • Kontratat dhe afatet e duhura në internet
 • Regjistroni detyrimet e mbajtjes
 • Dokumentim origjinal për qëllime TAX
 • Rregulloret e importit dhe eksportit për shitje ndërkombëtare
 • Rregulloret e kontrollit të këmbimit
 • Ligjet e mbrojtjes së të dhënave të huaja
 • Siguria e sitit dhe mbrojtja e mashtrimit

Kjo është arsyeja pse faqet sot duhet të kenë një term të shitjes që është lehtësisht i arritshëm nën një faqe “Kushtet dhe kushtet” ose “Kushtet e përdorimit”. Kushtet e shitjes dhe kushtet e përdorimit duhet të jenë në përputhje me njëra-tjetrën. Ju gjithashtu duhet të përfshini terma specifikë që vlejnë për transaksionet elektronike. Ju gjithashtu duhet të adresoni politikat e rimbursimit dhe transportit në faqen tuaj “Kushtet dhe afatet” ose të krijoni një zonë të veçantë ku diskutohen kthimet dhe shkëmbimet.

Nëse përdorni mjete elektronike të dorëzimit, këto gjithashtu duhet të sigurohen për të shmangur çështje të tjera ligjore. Ju gjithashtu duhet të adresoni shpërndarjen e gabuar ose disponueshmërinë në kushtet tuaja.

Procedurat e trajtimit, shitjes dhe dorëzimit

Ekziston një proces i thjeshtë për të kuptuar kur blini dhe pranoni produkte nga dyqanet në internet. Procesi fillon me një zgjedhje produkti, i cili më pas shkon në vendosjen e porosive. Më në fund, po bëhet procesimi i pagesave. Të gjitha këto pika blerjeje duhet të jenë të sigurta dhe të efektshme për klientin tuaj. Pas përpunimit të pagesës, transporti fillon. Ekzistojnë të gjitha llojet e çështjeve që lidhen me transportin, por mbi të gjitha, shitësit me pakicë në internet mund të harrojnë të vendosin se ku dërgojnë dhe ku nuk bëjnë. Nëse keni disponueshmëri të caktuar gjeografike për produktet tuaja, ju duhet t’i vendosni këto kushte në kushtet tuaja të shitjes dhe të përcaktoni qartë se ku dërgoni në faqen tuaj.

Nëse doni të shmangni betejat ligjore, duhet të specifikoni zona të caktuara gjeografike ku pranohen blerjet. Kjo do të thotë që klientët jashtë këtyre zonave nuk kanë të drejtë për të blerë ose marrë produkte. Shtë gjithashtu e rëndësishme të njihni organet qeveritare dhe të shmangni çdo betejë ligjore që mund t’ju ndalojë shitjen në zona të caktuara. Asnjëherë nuk duhet të përpunoni transaksione nga zona që nuk kanë të drejtë të marrin produkte.

Për të vendosur kushte për shitjen tuaj në internet, duhet t’i shikoni kushtet e një shitje tradicionale. Kushtet tuaja në internet gjithashtu duhet të jenë në përputhje me çdo paketim të produkteve tuaja, siç janë garancia ose kufizimet. Politikat e kthimit dhe rimbursimit gjithashtu duhet të adresohen. Ju duhet të keni një pranim aktiv të kushteve të shitjes para se të përfundoni blerjen. Në mënyrë tipike, shitësit me pakicë në internet vendosin këtë sipër butonit të blerjes së plotë, dhe klientët nuk lejohen të blejnë derisa të vendosin një kontroll në kutinë ku thuhet se ata kanë lexuar kushtet e shitjes.

Ju gjithashtu duhet të keni politika në fuqi për mospagim dhe mashtrim. Ju mund të dëshironi të ofroni metoda alternative për të porositur siç është porosia telefonike. Ju mund të punësoni një profesionist të teknologjisë së informacionit për të parë metodat dhe programin tuaj të transaksionit për të siguruar që është i sigurt për biznesin tuaj dhe klientët.

Me shumë biznese nën zjarr për mbledhjen e të dhënave personale, duhet të tregoni qartë kushtet dhe kushtet tuaja nëse grumbulloni të dhëna ose sesi mbrohen të dhënat në faqen tuaj. Faqja juaj duhet të jetë e sigurt për të krijuar besim për klientët tuaj.

Shtë e rëndësishme që ju të keni kushte për tu zbatuar nëse duhet të shfaqet ndonjë problem. Shumica e këtyre do të mbulohen në termat dhe kushtet tuaja. Duke u siguruar që faqja juaj është e sigurt dhe se keni klientët tuaj në mënyrë aktive duke pranuar ose ulur kushtet e shitjes, ju mund të vendoseni veten në një pozicion më të sigurt për të bërë biznes në internet.

Onlineështjet e dorëzimit në internet

Shumica e transaksioneve në internet sot ndodhin në sekonda. Nga përzgjedhja deri tek dorëzimi, njerëzit mund të shkarkojnë muzikë, filma, lojëra dhe aplikacione me një buton të një butoni. Përmbajtja digjitale ndryshohet vazhdimisht, shpërndahet dhe kopjohet në sasi të mëdha në të gjithë Internetin. Përmbajtja është shpesh e ndjeshme ndaj piraterisë dhe përdorimit të paautorizuar për shkak të përdoruesve të caktuar të Internetit.

Duhet të keni të drejtat e autorit, markat tregtare dhe patentat e përcaktuara qartë për të mbrojtur përmbajtjen tuaj dixhitale. Ju duhet të tregoni qartë se si mund të përdoret ose jo përmbajtja juaj dixhitale, si dhe dënimi për ta bërë këtë. Ju gjithashtu duhet të lexoni mbi ligjet e përmbajtjes dhe licencimin për të siguruar që jeni të mbrojtur në vendet ku ju shesni përmbajtje, pasi mund të ketë konflikte.

Nuk ka pasur shumë sukses në luftimin e piraterisë. Ka mënyra për të ujitur dhe ndryshuar përmbajtjen në internet në mënyrë që ajo të lidhet me një llogari, por ato kërkojnë një dizajn dhe zbatim intuitiv. Ju gjithmonë duhet të merrni parasysh rrezikun dhe shpërblimin e mundshëm me çdo përmbajtje dixhitale që lëshoni në internet. Në disa raste, ju mund të zgjidhni të shpërndani përmbajtjen offline në vend.

Gjithmonë mund të këshilloheni me një avokat në lidhje me të drejtat e autorit dhe çështjet e licencimit. Ju duhet të siguroheni që përmbajtja juaj dixhitale mbrohet dhe të drejtat ligjore mund të ndiqen nëse ka ndonjë konflikt të së drejtës së autorit.

B2B ose B2C

B2B është biznes drejt shitjeve të biznesit ndërsa B2C është biznes me shitjet e klientëve. Një faqe B2B ka shqetësime të ndryshme sesa një B2C. Për shembull, një B2B është më i përqendruar në menaxhimin e zinxhirit të furnizimit. Tregtarët dhe shpërndarësit mund të merren drejtpërdrejt me Ueb përmes transferimit elektronik të porosive, pagesave dhe faturave. Faqet B2C janë ato si Amazon ose eBay, të cilat përqendrohen në sigurimin e një klienti me një produkt. Do lloj siti ka shqetësime të ndryshme ligjore.

Për më tepër, industri të ndryshme kanë shqetësime të ndara. Nëse shisni pjesë automobilistike për shembull, me siguri dëshironi të përfshini kushte për tarifa themelore që duhet të kthehen në mënyrë që të merrni zbritje. Gjithmonë duhet të merrni parasysh llojin e biznesit që jeni dhe kujt i shesni kur krijoni kushtet tuaja. Duke u konsultuar me një profesionist të IT-së ose duke shikuar shitës me pakicë të ngjashëm në internet, mund të mësoni më shumë rreth asaj se si duhet të krijoni kushtet dhe kushtet tuaja.

Betejat më të ngutshme ligjore sot e-commerce përfshijnë sigurinë, shitjet ndërkombëtare dhe transportin. Në mënyrë të pashmangshme një klient duhet të besojë atë që ju po u shet atyre, dhe ata duhet të besojnë se ju jeni duke shitur një produkt apo shërbim të mirë pa provuar të vidhni informacionin e tyre. Konsumatorët do të shmangin të merren me bizneset në internet që kanë një reputacion të keq për produktet e gabuara, politikat e abuzimit të rimbursimit dhe procedurat e këqija të transportit.

Ka gjithashtu rritje të kostove të sigurisë. Duke shkruar një terme dhe kushte të detajuara dhe termat e shitjes, ju mund të shmangni shumicën e problemeve ligjore, por gjithashtu duhet të siguroheni që po ndiqni ligjet lokale, shtetërore dhe federale. Duke vendosur faqen tuaj me të drejtat e autorit dhe informacionin e licencimit të shprehur qartë, gjithashtu mund të parandaloni disa raste vjedhjesh edhe pse shumica e përmbajtjeve dixhitale sot kopjohen në një mënyrë ose në një tjetër.

Krijuar dhe Botuar nga Christopher Pontine And Cynthia Adams

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map