Më jepni 5 minuta për ta bërë Titullin tuaj të Blogut Një Stickier Wee

Përmbajtja ime mbështetet nga lexuesit nga njerëz të mrekullueshëm si ju. Që do të thotë se mund të fitoja një komision. Mësoni më shumë këtu!


Fjalë me zam dhe trokitje e lehtë

Ju mendoni se çfarë po mendoj?

Kam nevojë për një titull tërheqës për postin tim në blog, por nuk kam asnjë të dhënë se çfarë të përdor.

Yup:

Kjo është normale:

Në këtë artikull unë dua të kaloj mbi disa ide të fuqishme që me siguri duhet të ju ndihmojnë të shkulni titujt e blogut tuaj për të ndihmuar në rritjen tuaj mbi të gjitha klikimet.

Le ta bejme kete:

1. Shkruajeni Titullin e parë

Ndërsa mund të jetë e dobishme të presësh dhe të shkruash titullin pas përmbajtjes, ti mund t’i japësh vetes një fokusim të qartë dhe strategji duke shkruar titullin e parë.

Kjo funksionon më së miri nëse keni një ide të mirë për atë që është tema juaj, por nuk dëshironi të shkruani në mënyrë specifike.

Ju mund ta rrotulloni qartë përmbajtjen tuaj në një drejtim duke ditur se çfarë titulli juaj është gjithashtu i pari. Titulli gjithashtu drejton temën e postimit, kështu që ju gjithmonë keni diçka për të lidhur. Ju gjithashtu mund të përmbajtjes së ideve për temën tuaj që përputhet me titullin.

Edhe nëse nuk e dini saktësisht se cili titull duhet të jetë, thjesht hidhni disa ide në letër dhe punoni me të. Do të filloni të formoni përmbajtjen tuaj dhe pastaj mund ta ndryshoni atë ndërsa shkoni.

2. Mënyra e shpejtë për të shkruar tituj tërheqës për sytë

Ka disa gjëra që mund t’ju ndihmojnë të gjeni një titull të shpejtë. Për një, duhet të shkruani gjithmonë një titull që synon 30 përqind të lexuesve tuaj që në të vërtetë kujdesen dhe janë të interesuar për produktet tuaja.

Këta lexues kanë më shumë të ngjarë të shijojnë atë që po lexojnë, dhe gjithashtu do t’ju japë një fokus më specifik. Kjo 30 përqind përfshin:

– Njerëzit tërhiqen lehtësisht në faqen tuaj
– Njerëzit të cilët ka të ngjarë të ndajnë produktin tuaj
– Vizitorët të cilët tashmë gjejnë vlerë në produktin tuaj

Ju gjithashtu duhet të përfshini tiparin më të dëshirueshëm të produktit tuaj në një titull. Kjo është ajo që e bën produktin unik dhe do të qëndrojë për lexuesit tuaj. Nëse mund të keni pikën e vlerës së produktit tuaj, atëherë e dini saktësisht se çfarë të shkruani për një titull.

Ndërsa filloni të mendoni për tituj të ndryshëm, shkruajini të gjitha një nga një. Ju mund të zgjidhni dhe zgjidhni fjalët kyçe që ju pëlqen dhe të përshkruani veçoritë e duhura, ndërsa gjithashtu të ngushtoni se çfarë do të ketë përmbajtja juaj.

3. Bëni çështjet e fjalëve në tituj?

SEOdo SEO do t’ju tregojë se fjalët kyçe në titull janë pjesa më e rëndësishme e marketingut të përmbajtjes, por nuk është gjithmonë kështu. Shumë njerëz kanë bërë një argument që ka të bëjë me të shkruarit për njerëzit dhe për të dalë nga “fjalimi i marketingut” që duket se është kudo.

Sidoqoftë, fjalët kyçe ende kanë rëndësi. Duke bërë kërkime për fjalen dhe duke përfshirë një pjesë të një frazë fjalen në titullin tuaj, ju akoma mund të krijoni diçka interesante dhe të ndryshme për të tërhequr në lexuesit tuaj.

Hulumtimi për fjalët kyçe është gjithashtu i dobishëm për të kuptuar atë që njerëzit po kërkojnë dhe për të dalluar ato fjalë të rralla që ju japin ide për një seri të tërë përmbajtjesh.

4. Si të titullohen dhe pse funksionojnë

Wantfarë duan vërtet njerëzit kur kërkojnë udhëzime në internet? Ata me siguri nuk po kërkojnë udhëzues të përgjithshëm se si të drejtohen. Ata me të vërtetë duan të dinë që ju i dini gjërat tuaja. Nëse doni të shkruani një titull si-si, duhet të siguroheni që të jeni specifik dhe të përfshini diçka interesante në mënyrë që artikulli juaj të mos përfshihet në 30,000 artikuj të tjerë “Si të bëjmë një pica”. Disa mënyra për ta ndryshuar këtë përfshijnë:

– “Si të bëjmë picën më të shijshme Pepperoni”
– “Si të hedhim një pizza në ajër si një kuzhinier i vërtetë italian”
– “Si të bëjmë një pizza të gjithë-mishit shtëpiak që është e shëndetshme”

Këto janë vetëm disa tituj që spin off origjinalin dhe u japin lexuesve tuaj diçka interesante për të menduar para se ata madje të klikojnë në titull.

5. Rendisni Gjithmonë Postimet

Përmbajtja e listës do të jetë gjithnjë e mirë. Pse keshtu? Njerëzit janë dembelë. Epo, është e vërteta. Njerëzit duan të konsumojnë të dhëna në internet pavarësisht nëse i dinë apo jo. Leximi i një liste është shumë më e lehtë sesa zgjidhja e fjalëve në një paragraf të bezdisshëm. Kjo është arsyeja pse ju duhet:

– Gjithmonë ndryshoni titujt e listës suaj me numra të ndryshëm. Jo gjithmonë do të jenë “5 Mënyrat Për Bëni Këtë ose atë”. Mund të dini, që të jenë “Katër Mënyrat Për Bëni Këtë ose atë”.

– Provoni gjuhë të ndryshme për atë që vjen pas numrit. Për shembull, në vend të hapave ose mënyrave, provoni gabime, sekrete, vende, receta ose gjuhë tjetër argëtuese që do të sjellë disa jetë në titullin tuaj.

– Kthejeni listën tuaj në një pyetje. Për shembull, “A mund të mendoni 7 gjërat që duan kuzhinierët e picave?” ose “A i njihni tre llojet e heqjeve më vdekjeprurëse?”

– Ende mund të bëni lista të thjeshta. Shtoni një kthesë për ta bërë atë si “Pesë llojet e lëngjeve – Mfarë e bën lëngun më të butë? ose “Gjashtë Vitamina Thelbësore – Pse Ju Duhet Vetëm Një.”

– Kur dyshoni, jepni diçka për asgjë. Për shembull, “Aplikacioni Falas ofron 10 kuponë çdo orë” ose “Shkarkime falas nga 6 grupe të ndryshme popullore”.

– Shkoni e madhe ose shkoni në shtëpi. Njerëzit me të vërtetë u pëlqejnë listat e gjata sepse ato përfshijnë diçka për të gjithë, kështu që sfidoni veten të gjeni “! 01 Mënyrat për të Hani Spinaq pa u kthyer Green”.

6. Provoni këto formula Titulli Nëse dështojnë të gjitha

Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë të shkruani për titullin tuaj, këto formula gjithmonë duket se marrin hit. E tëra çfarë duhet të bëni është të zëvendësoni ato që janë në kllapa me temën tuaj.

– Kush dëshiron [Diçka interesante këtu]?
– Sekretet e [Artistëve të Suksesshëm të Pick-Up ose diçka më pak e keqe]
– Këtu është një metodë që është [Shocking Totalisht] për [Njerëzit të cilët nuk mund të tronditen]
– Mënyrat e vogla të njohura për të [bërë kitties purr]
– Shpëtoj [Zombies] Një herë e përgjithmonë
– Këtu është një mënyrë e shpejtë për të [marrë qenin tuaj të zhvishem jashtë]
– Tani mund ta kesh shumë [Tortën tënde] dhe [Shove atë në fytyrën e dikujt] Shumë
* Tani mund të hiqni dorë nga puna juaj e ditës dhe përsëri të fitoni para
* Si mund të bëni një Purr të Cat pa bërë një gjë
– [Bëni një gjë] si [dikush ose diçka e pabesueshme]
* Zhurmoni si një Luan i vërtetë
* Blog Si Charlie Sheen është në shtëpinë tuaj
– Ajo që çdokush duhet të dijë rreth formulës sekrete të KFC]

Këto punë goxha shumë gjatë gjithë kohës. A nuk do të dëshironit të lexoni përmbajtjen nën ato tituj?

7. Disa gjëra të sigurta për titujt

Këto formula ishin aq të mira sa u kthyen për më shumë. Këtu janë disa shabllone të tjera për t’i bërë titujt tuaj të dallohen.

– Më jep [Pesë minuta] dhe do të të jap [Shtegun për Mordor]
– Nëse nuk do [shkoni te Da Choppa] Tani, Ju [Me siguri do të Shpërtheheni Smithereens]
– Mënyra e Lazit [Blerësi] për të [Thyer Në Dyqane Të Premten e Zezë]
– A i njihni [Numrin] Shenjat e Paralajmërimit të Hershëm të [Sindromi Cronkhite-Canada]
– Shihni sa lehtë mund të [Bëni një ndryshim në jetën e maceve tuaj duke e ushqyer atë sa herë që ai të rritet tek ju]
– Nuk duhet të jesh [Morpheus] për të [Gjeni një Letër Tualeti të Vërtetë]
– A keni bërë ndonjë nga këto gabime?

Natyrisht, këto tituj janë fushë pak e majtë, por ju mund t’i bëni ato duke i shtuar fjalët tuaja dhe temat në mes kllapave.

8. Jini një kontrollues rreziku dhe provoni këto tituj

Formulat titullarë ju japin disa vende mjaft të mira për të filluar dhe madje të qëndrojnë më vete në një det me tituj të mërzitshëm. Sidoqoftë, ekzistojnë disa formula tituj që rrinë edhe më shumë dhe mund të jenë pak më të rrezikshme. A jeni gati për sfidën?

a. Paralajmërim: [Diçka për të marrë vëmendjen e tyre]

Paralajmërimet i bëjnë gjithmonë njerëzit të ndalen dhe të mendojnë. Ata duan të dinë se çfarë është ata duhet të jenë të kujdesshëm, veçanërisht nëse ata tashmë janë duke lexuar postimet tuaja të tjera që u kanë dhënë atyre disa këshilla dhe gjëra të shkëlqyera për të menduar. Disa shembuj me këtë formulë përmbledhëse përfshijnë:

– Paralajmërim: Nëse varen nga oksigjeni për të jetuar, filloni të drejtoni një makinë të zgjuar
– Paralajmërim: Dy nga çdo tre persona kanë një sëmundje të sëmundjes seksuale, a jeni një prej tyre?
– Paralajmërim: A ju njohin 3 shenja të hershme që keni kancer?

b. Si [Diçka] Më Ndryshoi / Më Bëni / Më dha [Diçka e mirë / e keqe]

Nëse doni të punoni në një histori personale në postimin tuaj, atëherë përdorni këtë titull. Këto janë disa shembuj:

– Si një bëmë më bëri të mendoj dy herë për letrën e tualeteve
– Si Telekomunikacioni im mori jetën time
– Si të kalosh në qytetin e Nju Jorkut më bëri erë më të mirë

c. A jeni [Diqka]?

Titulli i pyetjeve gjithmonë do të sjellë disa pikëpamje. Këto janë tiparet më të mira të kësaj formule:

– Jeni të ngacmuar për Edicionin e ardhshëm të iPhone?
– A po prisni një ngritje që nuk po vjen kurrë?

9. Shkrimi i titullit për Noobs në Twitter

Twitter është bërë një vend për titujt. Shortshtë e shkurtër dhe e ëmbël. Shtë mënyra se si njerëzit marrin lajmet e tyre pa shkuar më tej për të lexuar në të vërtetë lajmet. Sidoqoftë, një titull i shkëlqyer në Twitter do t’i bëjë ata të duan të lexojnë. Pra, çfarë duhet të bëni për të marrë atë shpërblim?

– Bëni titullin e dobishëm
– Bëni urgjent që ata të lexojnë përmbajtjen tuaj
– Jepni një përfitim unik në titull
– Jetë specifik në qasjen tuaj të titullit
– Përdorni hashtags që do t’ju tërheqin vëmendjen, por # mos #overdo #it.

Mbi të gjitha, njerëzit pëlqejnë të qeshin edhe kur kërkojnë diçka serioze. Nëse mendoni për këtë, ka një “5 sekretet për të bërë #Cats Purr Kur këndoni”.

Farë e shihni si pjesën më të vështirë kur krijoni titullin tuaj?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map