Njohja me zgjerimet themelore të domenit tuaj

Përmbajtja ime mbështetet nga lexuesit nga njerëz të mrekullueshëm si ju. Që do të thotë se mund të fitoja një komision. Mësoni më shumë këtu!


Zgjatjet e domenit
Njihuni me Zgjerimet e Domainit

Shumë prej nesh shkojnë në faqet jashtë në WWW (World Wide Web) dhe në fund zakonisht futim një .com në fund, shtrirja më e njohur atje. Por, jam i sigurt se hasni të tjera si .org ose .net dhe keni menduar pse ka kaq shumë atje. Epo unë mendova se do të ishte mirë të bënim një shpjegim mbi ato që nënkuptojnë, kështu që të keni një kuptim më të mirë se kur mund të përdoret secila.

Djathi i madh – .COM

Nuk është për t’u habitur që të gjithë duan një shije të bumit .COM. Nëse keni një shtrirje .COM, ka të ngjarë të keni më shumë trafik. Zgjatja .COM është më e njohura. Edhe njerëzit që nuk janë shumë të njohur me shtesat në Internet do të kuptojnë se çfarë do të thotë një .COM. Shumica e njerëzve do të paguajnë shumë për të pasur një emër të dashur. COM, por çfarë do të thotë në të vërtetë? Zgjatja .COM në të vërtetë qëndron për komerciale. Shumë biznese dëshirojnë një .COM për këtë arsye. Sshtë një pjesë e pranisë suaj në internet dhe një nga mënyrat më të mira për t’i sjellë njerëzit drejtpërdrejt në faqen tuaj. Sigurisht, ka alternativa, por njerëzit madje do të ndryshojnë emrin e biznesit të tyre në mënyrë që të kenë një domen të mirë .COM.

Djathi i vogël – .NET

Një nga alternativat më të zakonshme për .COM është. NET, i cili qëndron për rrjet. Shumica e ofruesve të shërbimeve të Internetit përdorin NET si një alternative. Ju gjithashtu gjeni shumë ndërmarrje në internet dhe kompani interneti që përdorin .NET gjithashtu. Sidoqoftë, .COM preferohet akoma sepse është zgjatja më e njohur. Sidoqoftë, nëse keni një biznes të lidhur drejtpërdrejt me një shërbim në Internet, NET është një mundësi e vlefshme.

Alternativa e preferuar – .ORG

Në disa raste, .ORG është një alternativë e shkëlqyeshme për t’u përdorur nëse nuk mund të merrni një .COM. Sidoqoftë, nëse faqja juaj është për një biznes, .ORG duket lloj i peshkut. Kjo është për shkak se .ORG është i shkurtër për organizim. Shumica e faqeve që përdorin .ORG janë për grupe jofitimprurëse dhe tregtare, por ky domain mund të funksionojë edhe për faqet personale, faqet informuese, klubet dhe ekipet sportive.

Një burim autorizues – .EDU

Për të marrë një shtrirje .EDU, ju duhet të jeni një institucion arsimor i akredituar. Kjo sepse .EDU është një emër domain i kufizuar. Shtesat e tjera të tilla si .COM, .NET, .ORG dhe .BIZ janë emra domain të pa sponsorizuar dhe të pakufizuar, që do të thotë ndajeni atë aplikacionin që edhe nëse je një biznes fitimprurës, mund të kesh një emër domain .ORG. Nuk është rasti me një zgjatje .EDU. Për më tepër, .EDU është kryesisht për institucione arsimore pas-sekondare, siç janë kolegje komunitare dhe universitete. Shumica e faqeve .UU konsiderohen të jenë burime autorizuese.

Asgjë e gabuar me të – .BIZ

Me emrat më të mirë të domain .COM tashmë të marra, .BIZ u zhvillua si një shtrirje tjetër tregtare për bizneset. Sidoqoftë, shoqërohet me uebfaqe të rreme ose disingenuous. Sidoqoftë, ka ende disa uebfaqe të shkëlqyera .BIZ atje që ofrojnë shërbime dhe produkte të ligjshme pa viruse të bashkangjitura. Shumica e njerëzve akoma do të shkojnë në faqen tuaj të internetit nëse ka një zgjatje .BIZ, por në mënyrë ideale, ju duhet një .COM për një biznes.

Zyrtari Komandues – .GOV

Zgjatja .GOV përdoret vetëm nga subjektet qeveritare të Shteteve të Bashkuara. Askush nuk mund të regjistrojë një zgjatje .GOV përveç nëse kualifikohet si një entitet qeveritar amerikan. .GOV gjithashtu konsiderohet të jetë një burim autorizues dhe mjaft i vlefshëm për të cituar artikuj dhe revista të gjetura në të gjithë rrjetin.

Farë është kjo Rreth – .MOBI

Shumica e bizneseve kanë një sit .MOBI. Kjo zgjatje është posaçërisht për faqet që janë optimizuar për qasje në pajisjet e lëvizshme. Kur telefonat e mençur nuk mund të hynin në shfletuesit në internet, biznesit tuaj i duhej absolutisht një shtesë .MOBI për telefonat që të hynin në faqen tuaj. Sidoqoftë, Interneti ka shkuar përtej nevojës për .MOBI në shumicën e rasteve. Nëse keni një biznes të madh, nuk mund të dëmtojë të keni një sit të veçantë .MOBI.

E shkurtër, e ëmbël dhe e gjallë – .TV

Ndërsa shtrirja mund të jetë .TV, në të vërtetë është për çdo përmbajtje të pasur me media ose argëtuese që përmban shumë imazhe, video dhe transmetime të drejtpërdrejta. Shumica e bizneseve në industrinë e argëtimit dhe muzikës mund të përdorin një shtrirje .TV dhe të jenë akoma shumë të njohura. Në fakt, është pothuajse e preferueshme nëse jeni në këtë biznes të keni një zgjatje .TV sesa. COM sepse kjo do të thotë se ju ofroni më shumë video dhe transmetime të drejtpërdrejta.

Ndonje mendim?

Shkruar nga Christopher Pontine Dhe Cynthia Adams
Kredia e imazhit: ivanpw

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map