Kuinka isännöidä verkkosivustoa ilmaiseksi

Kuinka isännöidä verkkosivustoa ilmaiseksi


Valitse a asianmukainen isännöinti on ratkaisevan tärkeä kaikille verkkosivustoille. Se varmistaa sujuvan toiminnan, turvallisuuden ja vakauden. Oikean valitseminen saattaa kuitenkin olla pelottava tehtävä. Verkkosivustojen omistajien tulisi harkita erilaisia ​​olennaisia ​​tekijöitä, kuten kaistanleveys, SSD-tallennus, varmuuskopiot ja kymmeniä muita termejä, joilla ei ehkä ole mitään järkeä, etenkin muille kuin teknikkoille.

Mikä on paras isäntä? Kuinka paljon sinun pitäisi maksaa? Mitä ominaisuuksia saat tästä hinnasta? Kyse on erilaisten tarjousten tutkimisesta, vertaamisesta ja ristiriitaisuudesta. Tästä syystä ilmainen web-hosting voi olla parempi ratkaisu alkuun. Sinulla on mahdollisuus sukeltaa syvälle isäntäasioihin ja ymmärtää kuinka palvelin todella toimii maksamatta yhtä dollaria.

Lisäksi ilmainen isännöinti saattaa olla hyvä tapa hankkia tietoja ja teknisiä taitoja. Lisäksi voit käyttää sitä pienen projektin isännöintiin, jos budjetti on rajoitettu tai testata tulevan verkkosivustosi toimivuutta. Muista, että ilmainen isännöinti ei koskaan toimi dynaamisissa sivustoissa, joissa on parannetut toiminnot. Katsotaanpa mitä ilmaisia ​​isännöintivaihtoehtoja sinulla on ja kuinka ne voivat auttaa.

Tapoja ylläpitää verkkosivustoa ilmaiseksi

Ennen kuin aloitamme, selvitetään muutamia web-isännöintiä koskevia perusasioita. Kuvittele, että palvelin on talo, kun verkkosivustosi on henkilö, joka asuu talossa kaikilla mukavuuksilla, apuohjelmilla jne. Näitä apuohjelmia voidaan verrata verkkosivuston omaisuuteen (sisältö, koodi, skriptit, widgetit, mediatiedostot ja niin edelleen).

Jokaisella samalla kadulla sijaitsevalla talolla on sama osoite, mutta eri numeroilla. Tietylle rakennuksellesi annettu numero on verkkosivuston yksilöivä IP-osoite. Kaikilla naapureillasi on samat palvelut, mutta omiin tarkoituksiinsa ja mukavuuksiinsa. Sama asia on verkkosivustojen kanssa. Heillä on sama palvelin hyödyntääksesi sitä parhaalla mahdollisella tavalla sujuvan toiminnan ja online-saatavuuden saavuttamiseksi.

Vaikka emme harkitse maksettuja hosting-tarjouksia, sivustolla on kaksi suurta tapaa isännöidä ilmaiseksi. Ne sisältävät:

 1. Asennat isäntä itse – vaatii syvää teknistä ja laskennallista tietämystä. Ei hyvä aloittelijoille.
 2. Käyttämällä kolmansien osapuolien palveluita, kuten GitHub – helppokäyttöinen ratkaisu, joka on hyvä aloittelijoille, joilla ei ole taitoja.

Tarkastellaan lyhyesti molempia vaihtoehtoja selvittääkseen, mikä on parempi ja miksi.

Asettaa itsesi isännöinti

Jos päätät isännöidä sivustoasi yksin, sinulla on oltava syvä tekninen tietämys. Lisäksi tarvitset onnea, vaikka kaikki Internet-palveluntarjoajat eivät salli web-hosting-palveluita. Sinun on selvitettävä se, että otat suoraan yhteyttä yrityksen edustajiin.

Onnistuiko? Hyvä. Seuraava vaihe on suorittaa useita tärkeitä vaiheita:

 1. Selvitä oma IP-osoitteesi.
 2. Käytä paikallista verkkoasi.
 3. Tunnista itse IP.
 4. Lisää osoite protokollaan.
 5. Lataa ja asenna erityinen ohjelmisto verkkosivustojen tietokantojen hallintaan.

Huomaa, että yllä mainitut vaiheet toimivat vain teknisille guruille. Aloittelijoiden tulisi välttää jakautumista menettelyyn ottaen huomioon, että heillä on yksinkertaisempi vaihtoehto.

Käytä kolmansia osapuolia

Valitaan kolmansien osapuolien käyttöympäristöjä, kuten GitHub on parempi vaihtoehto muille kuin teknikkoille, jotka eivät halua osallistua tekniseen prosessiin. Tällaiset alustat on suunniteltu antamaan käyttäjille helppoa verkkosivustojen ylläpidossa. Heitä on helppo hallita ja joskus heillä on tukitiimi.

Huono uutinen on, että ilmaisia ​​palvelinratkaisuja ei ole kaikilla verkkosivustoilla. Ne saattavat olla hyvä vaihtoehto staattisille sivuille, joissa on vähän sisältöä. Verkkosivuston omistajat voivat käyttää niitä testausalustana tarkistaakseen, kuinka jotkin verkkosivustojen ominaisuudet toimivat ja miten ne näkyvät verkossa.

Ilmaisen palvelintilan tai kaistanleveyden saaminen voi näyttää houkuttelevalta. Haittapuoli johtaa kuitenkin eräisiin ratkaiseviin haitoihin sivuston ilmaisessa isännöinnissä:

 • Rajoitettu siirtonopeus ja kaistanleveys – Aloitimme oppaamme tärkeistä teknisistä tiedoista, jotka on otettava huomioon valittaessa isännöintia. No, ilmainen palvelinratkaisu sisältää rajoitetun kaistanleveyden ja siirtonopeuden. Toisin sanoen palvelin ei selviydy kasvavasta liikenteestä. Se johtaa väistämättä jatkuvaan putoamiseen ja vähentyneeseen nopeuteen.
 • Ei ainutlaatuista verkkotunnusta – toinen tärkeä haittapuoli, kun kyse on verkkohankkeista, jotka vaativat tunnustamista ja vahvaa web-edustusta. Ilmaiset palvelut eivät tarjoa käyttäjille verkkotunnuksia, eivätkä koskaan toimi verkkotunnuksen rekisteröijinä. Saatat todennäköisesti aliverkkotunnuksen, joka koostuu pääpalvelunimestä ja projektistasi, mikä ei ole hyvä kehittyville hankkeille.
 • Rajoitettu suojaus – Verkkosivusto vaatii vakiintuneita suojausmenetelmiä sen suojaamiseksi roskapostilta, skannauksilta, haitallisilta koodeilta jne. Ainoastaan ​​maksetut käyttöympäristöt toimittavat tarpeeksi tietoturvatyökaluja, joissa on roskapostin torjuntavälineitä, varmuuskopioita ja järjestelmäpäivityksiä. Kaikki mitä voit tehdä ilmaisilla alustoilla, on yhdistää SSL-varmenne.
 • Muokatut mainokset – tuskin arvostat kolmansien osapuolien mainostamista verkkosivustollasi. Ilmaiset web-isännöintipalvelut kuitenkin tekevät näin. He usein näyttävät mainoksensa ilmoittamatta siitä käyttäjälle.
 • Rajoitettu asiakastuki – toinen valtava haittapuoli, joka tekee erittäin vaikeaksi ratkaista tekniset kysymykset suoraan palvelun edustajien kanssa. Lisäksi muutama alusta tarjoaa oppaita tai oppaita. Useimmissa tapauksissa joudut selvittämään järjestelmän itse. Kun ongelma on ilmennyt, kukaan ei voi auttaa.

Edellä mainitut haitat huomioon ottaen on selvää, että ilmainen web-hosting on hyvä pienille staattisille sivuille, testauksille tai koulutusprojekteille, jotka eivät vaadi mainostamista. Jotkut alustat väittävät olevansa hyviä pienille blogeille tai salkkuille. No, lausunto näyttää olevan väärä.

Esimerkiksi, jos aiot jakaa säännöllisesti erilaisia ​​blogitekstejä ja artikkeleita kuvien, kaavioiden, taulukoiden ja muun mediasisällön kanssa, tarvitset luotettavamman palvelinratkaisun, jolla on tarpeeksi levytilaa ja kaistanleveyttä liikenteen selviytymiseksi. Sama asia on salkkuissa, jotka ovat täynnä korkearesoluutioisia kuvia. Vähemmän vaativiin hankkeisiin GitHub saattaa olla riittävän joustava vaihtoehto isännöidä sivustoasi ilmaiseksi.

GitHub-sivujen lyhyt kuvaus

GitHub-sivut

Alusta on ollut markkinoilla vuodesta 2009. Se on osoittautunut nopeaksi ja helpoksi tapaksi ylläpitää sivustoja ilmaiseksi. Se saattaa olla hyvä paikka isännöidä staattisia HTML-pohjaisia ​​projekteja. Lisäksi se on avoimen lähdekoodin hallinta- ja valvontajärjestelmä. Ilmaisen palvelinratkaisun lisäksi se tarjoaa myös hienoja yhteistyövälineitä kehittäjille, jotka voivat jakaa ja muokata koodeja kehitettäessä sovelluksia, sivustoja jne.

Olemme keskittyneet pääasiassa sen isännöintipalveluihin. GitHub Pages on ilmainen isännöinti, jossa on verkkosivugeneraattori, jonka avulla voit luoda oman sivuston ja isännöidä sitä suoraan GitHub-arkistosta. Samalla voit vapaasti isännöidä omia projekteja.

Alustat tulevat staattisena palveluntarjoajana. Se tarkoittaa nolla mahdollisuutta käyttää sitä dynaamisilla sivuilla, joilla on paljon sisältöä, ilman tietokantoja tai tiedostojen hallintaa. Ratkaisun käyttö verkkokauppaan ja yritysprojekteihin on huono idea. Toisaalta järjestelmään kuuluu joukko etuja, jotka aloittelijat saattavat olla hyödyllisiä. Ennen kaikkea se on ilmainen, siinä on nopea CDN ja sitä on helppo käyttää. Tutustu GitHub Pages -hotellin käyttöoppaaseen.

GitHub-sivujen käytön aloittaminen

Aloitaksesi alusta, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 1. Luo uusi tili. Ensinnäkin sinun on kirjauduttava sisään GitHubiin. Rekisteröintiprosessi vaatii sähköpostiosoitteesi, käyttäjänimesi ja salasanasi ilmoittamisen. Napsauta kirjautumispainiketta ja siirry eteenpäin.
 2. Käynnistä uusi projekti. Nyt sinun on luotava uusi projekti uudelle verkkosivustovarastolle. Napsauta vain painiketta ja nimeä arkisto uudelleen käyttämällä vaiheessa 1 ilmoitettua käyttäjänimeäsi. Valitse kansio (paikallinen polku) ja napsauta “luo arkisto” -painiketta.
 3. Luo Github-arkisto

 4. Kopioi tiedostot. Nyt sinun on siirrettävä verkkosivustotiedostot äskettäin luotuun säilytyskansioon. Sinut siirretään yksinkertaiseen kojelautaan, jossa on tilaa koodin syöttämiselle.
 5. Kopioi tiedostot Githubiin

 6. Elä. Nyt kun kaikki tiedostosi on kopioitu onnistuneesti säilytyskansioon, voit lisätä sitoumuksia ja painaa “julkaisu” -painiketta siirtyäksesi elämään.

Nyt voit tarkistaa, miltä verkkosivustosi näyttää verkossa, kirjoittamalla sen osoitteen hakukoneen osoiteriville.

Kuinka yhdistää SSL-varmenne GitHub Pages Hosting -sovellukseen

Alusta on saanut HTTPS-tukea vuodesta 2016. Se tarkoittaa, että kaikilla GitHub Sivun käyttäjillä on mahdollisuus yhdistää SSL-varmenne verkkosivustojensa turvallisuuden ja selaamisen varmistamiseksi. Suurin osa teistä on jo törmännyt lukkoon verkkosivuston nimen vieressä selaimen hakupalkissa. Se on itse työkalu, joka salaa liikenteen selaimen ja palvelimen välillä (GitHub-sivut meidän tilaisuuksissamme).

Lisäksi isännöintipalveluntarjoaja perusti kumppanuuden Salatkoon se on SSL-varmenteen myöntäjä. Se tarkoittaa, että SSL-ominaisuuden asettaminen sivustoosi on rauhaa kakkua. Katso suoritettavat vaiheet:

 1. Kirjoita GitHub-tilisi.
 2. Siirry verkkosivustosi arkiston pääsivulle.
 3. Napsauta ”asetukset” -kuvaketta oikeassa yläkulmassa.
 4. Siirry GitHub-sivuille.
 5. Valitse ”Pakota HTTPS” -ominaisuus.
 6. Ota SSL käyttöön GitHub-sivuilla

Joskus manuaaliset asetukset voivat johtaa sekoitetun sisällön tarjoamiseen. Se tarkoittaa, että jotkut tiedostot tai sivut ovat edelleen saatavana HTTP-protokollan alla, vaikka SSL on onnistuneesti otettu käyttöön. Se voi aiheuttaa ongelmia verkkosivustojen lataamisessa, kun taas ongelmanratkaisu vaatii teknistä taustaa. GitHub-sivujen käyttö CloudFlaren kanssa saattaa olla yksinkertaisempi vaihtoehto.

Toinen tapa ottaa SSL-sertifikaatti käyttöön verkkosivustollasi on käyttää GitHub-sivuja yhdessä Cloudflare Universal SSL -asetuksen kanssa. Se otettiin käyttöön, kun palveluntarjoaja ei tukenut https-yhteyttä. Ne ajat ovat menneet, kun vaihtoehto on edelleen saatavana HTTP / 2: n kautta, jossa CloudFlare toimii välittäjänä, joka varmistaa turvallisen yhteyden verkkosivuston ja loppukäyttäjän välillä..

GitHub Hosting: Hyödyt ja haitat

GitHub Pages -alusta palvelee varmasti käyttäjien keskeisiä tavoitteita. Sen pääasiallinen tehtävä on antaa verkkosivustojen omistajille isännöidä projektejaan budjetista huolimatta. Se tarjoaa hyviä ominaisuuksia laatikosta, minkä ansiosta se on kelvollinen ilmaiseksi web-hosting juoma. Toisaalta sen käyttäminen pienyrityksiin tai verkkokauppaan on huono idea.

Plussat:
Haittoja:
&# X2714; Täysin ilmainen – ratkaiseva etu, jota on vaikea voittaa. Käyttäjä saa perustason isännöintipalvelut ilmaiseksi.
&# X2714; Nopea sisällönjakeluverkosto – Alusta käyttää tehokasta CDN: ää sisällön nopean toimituksen varmistamiseksi.
&# X2714; Integroitu CMS – Järjestelmässä on integroitu editori, jonka avulla käyttäjät voivat luoda sivustoja, tallentaa tiedostoja ja ottaa projektin käyttöön.
&# X2714; optimointi – alustat mahdollistavat tekniikoiden automaattisesti verkkosivuston varojen gzip- ja minimoinnin.
Rajoitetut palvelut – verkkosivustoille, jotka eivät ole suurempia kuin 1 Gt. Käyttäjät voivat luottaa rajalliseen kaistanleveyteen (100 Gt kuukaudessa) ja tallennustilaa, mikä on haittaa useiden mediatiedostojen projektien kasvattamiseksi.
Vain staattiset verkkosivut – järjestelmä tukee vain staattisia HTML-pohjaisia ​​sivuja. Ei hyvä dynaamisille verkkosivustoille, joissa päivitetään jatkuvasti sisältöä.
Vain mukautettu verkkotunnus – et voi saada yksinoikeudellista verkkotunnusta projektille. Siihen sisältyy joka tapauksessa hosting-tuotemerkki.
Ei URL-osoitteiden muokkausta – jokaisen sivun tai osion URL loppuu .html.
Rajoitettu tuki – Järjestelmällä on valtava tietopohja, vaikka ei ole keinoja saada välitöntä apua. Käyttäjät voivat kuitenkin valita perinteisen sähköpostin lippujärjestelmän.

johtopäätös

Verkkosivuston ilmainen ylläpito saattaa toimia vain lyhytaikaisena ratkaisuna, koska projektisi vaatii enemmän palveluita jossain sen kehitysvaiheessa. GitHubin kaltaiset alustat saattavat olla hyviä pienille ja yksinkertaisille projekteille. Voit käyttää ilmaista isäntä testausalustana tarkistaaksesi sivuston toiminnallisuuden todellisissa olosuhteissa.

Jos mikään yllä mainituista ei viittaa verkkosivustoosi tai olet kiinnostunut käynnistämään pienyrityksiä tai verkkokauppaa koskevia hankkeita, jotka ohjaavat paljon liikennettä ja vaativat jatkuvia päivityksiä, sinun on parempi valita maksetut hosting-tarjoukset. Ne toimittavat laajennettuja säilytystiloja ja kaistanleveyttä, tarjoavat lisäsuojausmenetelmiä, parannettua asiakastukea ja paljon muuta, jotta käyttäjät voivat keskittyä verkkosivuston kehitykseen.

Isännöi verkkosivustoa ilmaiseksi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map