Kuinka luoda verkkosivusto Google-sivustoille

Kuinka luoda verkkosivusto Google-sivustoille


Voit helposti luoda ilmaisen verkkosivuston Googlessa käyttämällä Google-sivustot – yksinkertainen vetämällä ja pudottamalla verkkosivustojen rakentaja. Se sisältyy Google Suite -pakettiin ja on alun perin suunnattu ensikertalaisten tarpeisiin. Palvelu on intuitiivinen, helppokäyttöinen ja melko kätevä kaikille käyttäjäryhmille, ja sillä on paljon tarjottavaa jokaiselle verkkosuunnittelijalle.

Google-sivustot käyttävät oletusarvoisesti WYSIWYG-editoria, vaikka sen käyttöliittymä toimii myös hyvin niille käyttäjille, jotka aikovat muokata verkkosivukoodia manuaalisesti saadakseen yksilöllisen tuloksen. Muista, että ennen palvelun käyttöä sinun on kirjauduttava ilmaiseen Google-tiliin (jos sinulla ei vielä ole). Tässä on yksityiskohtainen esittely, jonka avulla pystyt selvittämään välttämättömät vaiheet, jotka tarvitaan verkkosivuston perustamiseen ilmaiseksi Googlen avulla.

Google-sivustojen avulla voit helposti luoda ja hallita interaktiivisia ja dynaamisia projekteja vain muutamalla napsautuksella. Järjestelmän kanssa työskentelemiseen ei tarvita ohjelmointitaitoja tai verkkosivujen suunnittelukokemusta – noudata vain luomia vinkkejä ja tutustu hallintapaneeliin siirtyäksesi verkkosivuston kehitysprosessiin..

Google-sivustot käyttävät oletusarvoisesti WYSIWYG-editoria, vaikka sen käyttöliittymä toimii myös hyvin niille käyttäjille, jotka aikovat muokata verkkosivukoodia manuaalisesti saadakseen yksilöllisen tuloksen. Muista, että ennen palvelun käyttöä sinun on kirjauduttava ilmaiseen Google-tiliin (jos sinulla ei vielä ole). Tässä on yksityiskohtainen esittely, jonka avulla pystyt selvittämään välttämättömät vaiheet, jotka tarvitaan verkkosivuston perustamiseen ilmaiseksi Googlen avulla.

1. Valitse verkkosivuston nimi ja malli

Kuinka luoda verkkosivusto Google-sivustoille

Heti kun kirjaudut Google-tiliisi ja käynnistät verkkosivustojen rakennustyökalun, sinut ohjataan ohjauspaneeliin, jossa sinua pyydetään ilmoittamaan yrityksesi nimi. Tämä on myös paikka, jossa voit muuttaa otsikkokuvan ja tyylin. Muuten, sinulla on mahdollisuus joko valita yksi Google-sivustojen tarjoamista osakekuvista tai ladata oma oma. Tämän jälkeen sinun on siirryttävä mallin valintaan. ”Teemat” -osa on saatavana yksityiskohtaisessa valikossa näytön oikealla puolella. Suunnittelun lisäksi voit valita täältä otsikon värin ja kirjasintyylin.

Malleista puhutaan, että Google Sites ei tarjoa oletusmallia uusille verkkosivustoille, jotta käyttäjät saavat täyden hallinnan projektiinsa. Sen sijaan verkkosivuston rakentaja voi valita jonkin olemassa olevista teemoista galleriasta. Teemojen moninaisuuden suhteen se ei ole kovin vaikuttava, mutta täältä on vielä paljon valittavaa.

Huomaa myös, että verkkosivuston rakentaja erottaa teemat ja mallit käsitteistä. ”Teemoja” käytetään verkkosivuston yleisen tunteen ja ulkoasun suunnitteluun (mukaan lukien kuvat ja värivalikoima), kun taas ”mallit” käsittävät sivutyyppien ja asettelujen valinnan. Tätä teet edelleen.

2. Muokkaa verkkosivuston asettelua

Kuinka luoda verkkosivusto Google-sivustoille

Kun työskentelet verkkosivustosi kehittämisessä, sinulla on mahdollisuus valita ja muokata verkkosivuston asettelua. Kaiken kaikkiaan, voit valita 6 asetteluvaihtoehtoa. Ne sisältävät yhden, kahden, kolmen ja neljän sarakkeen asettelut.

Voit korvata oletusasettelun valitsemalla vain vastaavan osan ja siirtymällä muokkausprosessiin. Valinnan jälkeen pystyt täyttämään lohkot, lähettämällä kuvia ja lisäämällä verkkosivustoon liittyviä tekstejä. Se on erittäin helppoa, nopeaa ja vaivatonta.

3. Lisää ja mukauta sivuja

Kuinka luoda verkkosivusto Google-sivustoille

Heti kun olet valinnut asettelun valinnan, on korkea aika lisätä uusia verkkosivuja. Google-sivustot sallivat rajattoman määrän sivujen lisäämistä, jotka eroavat toisistaan ​​merkitykseltään ja tyypeiltään. Lisää uusi sivu saavuttamalla ohjauspaneelin vastaava Sivut-välilehti ja nimeämällä sivu. Verkkosivustojen kehitysajan vähentämiseksi on mahdollista kopioida valmiita sivuja, lisätä alasivuja ja määrittää niille erityisominaisuuksia..

Sivutyypeistä on mahdollista valita vaihtoehdoista. Tarkemmin sanottuna sinun on päätettävä, minkä sivutyypin tarkalleen haluat lisätä ja mitä sisältöä aiot ladata sen jälkeen. Voit siis luoda ja lisätä tavanomaisia ​​verkkosivuja sisältösi lisäämiseksi ja liittää asiakirjoja, ilmoituksia yrityksen uutisten ja päivitysten lähettämistä varten, aloitussivuja, luettelosivuja sekä tiedostokaappeja tiedostojen säilyttämistä, hallintaa ja jakamista varten. Sivumäärän tulisi pohjimmiltaan riippua verkkosivustosi erikoistumisesta, koosta ja sisällöstä, jonka haluat näyttää.

4. Lataa sisältö

Kuinka luoda verkkosivusto Google-sivustoille

Kun olet mukauttanut sivut, on korkea aika siirtyä koko verkkosivustojen luomisprosessin yhteen aikaa vievimpiin, vastuullisimpiin ja tilaa vievimpiin osiin – sisällön lataamiseen. Siirry tätä varten ohjauspaneelin Lisää-välilehteen ja valitse lisättävän sisällön tyyppi. Voit valita tekstikenttien, kuvien, upotusvaihtoehdon ja ”From Drive” -vaihtoehdon. Valinta riippuu lähteestä, johon tiedostot alun perin tallennetaan.

Kuinka luoda verkkosivusto Google-sivustoille

Sivulle ladattavan sisällön tyypeistä lisää-painike paljastaa paljon variantteja, jotka kattavat vallitsevan määrän käyttäjien tarpeita. Tässä on luettelo sisältötyypeistä, jotka voit valita ja lisätä verkkosivuillesi: Sisällysluettelo, Kuvakaruselli, Painike, Jakaja, YouTube, Kartta, Kalenteri, Dokumentit, Diat, Taulut, Lomakkeet ja Kaaviot. Minkä elementin valitsetkin, voit mukauttaa sitä edelleen verkkosivustosi erikoistumiseen.

Lisäksi Google Sites antaa mahdollisuuden integroida tavallisia “vempaimia”, kuten laskimia tai uutissyötteitä, Google Search Console -sovellusta valmisprojektien optimoimiseksi hakukoneissa, Google Analytics jne. Sites antaa Google-pohjaisen verkkosivustojen rakentajana mahdollisuuden integroida kaikki G Suite-laajennukset, joita pidät tärkeinä ja välttämättöminä projektiasi varten.

Tätä varten ei tarvita ulkopuolisia lisäosia tai laajennuksia – katso vain laajennusjoukot ja valitse ne, joita tarvitset tällä hetkellä (Google Docs, Drive, Kokoelmat, Jamboard, Blogger ja mitä ei).

5. Tarkista verkkosivuston hallintavaihtoehdot

Ennen uuden projektin paljastamista maailmalle sinun tulisi asettaa ja määrittää joitain kriittisimmistä elementeistä ja verkkosivustojen hallintavaihtoehdoista. Mitä täällä voit tehdä, on yhdistää sivuston analysointi, kopioida projekti, lisätä faviconia, mukauttaa mukautettuja URL-osoitteita, tarkistaa sivustotietoasetukset, määrittää verkkosivustojen jakamisoikeudet muille käyttäjille jne..

Jos täällä on vielä jotain, jota et ymmärrä, napsauta “Ota kierto” -painiketta nähdäksesi, mitä järjestelmäasetuksien takana on. Tämän lisäksi verkkosivuston rakentaja antaa mahdollisuuden lisätä useita avustajia projektiin ja jopa tilata viimeisimmät projektimuutokset pysyäksesi tietoisena kaikista verkkosivustolla tehdyistä muutoksista ja muutoksista..

6. Valitse verkkotunnus

On vielä yksi tehtävä, ennen kuin asetat sen saataville verkossa. Sinun on valittava verkkotunnus projektillesi. Itse asiassa voit julkaista sen omalla verkkotunnuksellasi – jolla olet aiemmin omistanut – tai hankkia täysin uuden verkkotunnuksen Googlelta. Sinun on päätettävä siitä. Ajattele vain merkittävää ja helposti muistettavaa URL-osoitetta, joka ei liitetä vain yrityksesi kapeaseen, vaan on myös ainutlaatuinen ja ikimuistoinen kohdeyleisölle. Älä kuitenkaan tee sitä liian kauan välttääksesi tilaa vieviä URL-osoitteita.

7. Säädä verkkosivuston käyttöoikeutta

Kuinka luoda verkkosivusto Google-sivustoille

On kätevä tilaisuus jakaa valmis projekti muiden käyttäjien kanssa määrittämällä käyttöoikeudet. Voit siis jättää verkkosivustosi Luonnoksitilaan (kun se on vielä rakenteilla), valitsemalla tietyt ihmiset, joilla on oikeus muokata hanketta. Voit myös tehdä verkkosivustosta täysin yksityisen, jotta kukaan ei voi nähdä sitä. Samoin voit julkaista projektin, jotta se olisi kaikkien saatavilla. Jos haluat kutsua ketään muokkaamaan verkkosivustoa kanssasi, järjestelmä sallii sen tehdä määrittelemällä näiden ihmisten sähköpostit ja lähettämällä heille kutsut.

Jos haluat suojata projektisi, voit valita painikkeen, joka estää muita toimittajia julkaisemasta hanketta, muuttamasta käyttöoikeuksia ja lisäämällä uusia ihmisiä ilman tietoisuuttasi. Tämä on erittäin kätevää ryhmässä työskenteleville tai käyttäjille, jotka ovat mukana kehittämässä räätälöityjä verkkosivustoja asiakkaille. Viimeiseksi on mahdollista käyttää Esikatselu-vaihtoehtoa ennen projektin lopullista julkaisua varmistaaksesi, että se näyttää oikein työpöytä-, tabletti- ja mobiililaitteiden näytöllä.

8. Yhdistä Google Analytics

Google Sites antaa mahdollisuuden yhdistää Google Analytics valmiiseen projektiisi. Tämä on pakollinen ominaisuus, jos haluat olla tietoinen projektisi tärkeimmistä parametreistä ja tekijöistä, jotka vaikuttavat projektin suorituskykyyn sekä SEO-luokitukseen. Google Analyticsin integrointi auttaa sinua selvittämään liikenteen määrän ja vaihtelut, verkkosivustollesi tietyn ajanjakson aikana käyneiden käyttäjien määrän, muuntoprosentit, liikennekohteet ja -lähteet, verkkosivustojen luopumisprosentit sekä paljon muita tärkeitä parametrejä, jotka voivat mahdollisesti tehdä tai rikkoa koko verkkosivuston suorituskyky. Näiden ominaisuuksien tuntemus auttaa sinua korjaamaan mahdolliset ongelmat ajoissa, jotta vältetään vakavimmat seuraukset.

9. Säädä SEO-kokoonpanot ja julkaise verkkosivusto

On vielä yksi välttämätön asia, joka sinun pitäisi tehdä ennen kuin asetat verkkosivustosi saataville verkossa. Puhumme nyt hakukoneoptimoinnista. Google Sites -sovelluksella voit säätää tärkeimpiä SEO-parametrejä varmistaaksesi uuden hakukoneen korkean sijoituksen uudelle projektillesi. Jotta se menestyisi, on suositeltavaa yhdistää Google Search Console, jonka avulla hakukoneiden on helpompi indeksoida projektiasi. Varmista, että olet täyttänyt SEO tärkeimmät kentät ja osiot, joilla on suora yhteys verkkosivustosi sijaintiisi. Nyt kun verkkosivustosi on 100% valmis julkaisuun, napsauta vain Julkaise-painiketta ja katso tulos!

Bottom Line

Olit aloittelija tai kokenut koodausta tunteva kehittäjä, joka haluaa luoda verkkosivuston Googlessa, hallitset sen helposti Google Sites -ohjeiden avulla. Se on melko toimiva järjestelmä, vaikka siinä onkin minimalistinen muotoilu. Projektien käynnistämiseen ja hallintaan Google-sivustoilla ei tarvita erityistä ohjelmointitietoa. Ohjauspaneeli on intuitiivinen ja helppo tutkia, ja tulos on vaivan arvoinen pitkällä tähtäimellä.

Verkkosivun rakentaja antaa mahdollisuuden luoda vain yksinkertaisia ​​verkkosivuja, joilla on melko rajalliset toiminnot. Se toimii hyvin pienissä projekteissa, kun taas monipuolisten verkkosivustojen käynnistäminen tuskin on mahdollista. Jos sinulla on aikomus jatkaa projektien kehittämistä ja edistämistä, on järkevää valita alusta alkaen laadukas monipuolinen verkkosivustojen rakentaja. Wix, uKit, Weebly tai jopa CMS kuten WordPress selviää helposti kaikista tehtävistä. Kaikki riippuu verkkosuunnittelutaitoistasi ja kokemuksestasi.

Kokeile Google-sivustoja nyt

Howard Oma Twitter-profiili Oma Facebook-profiili sähköposti Oma Linkedin-profiili

kirjailijasta

Olen Howard Steele, tämän verkkosivuston perustaja ja päätoimittaja. Yli 10 vuotta kestäneen verkkorakennuksen avulla tiedän kuinka monimutkainen ja väsyttävä tämä tehtävä voi olla henkilölle, joka ei ole tietotekniikka. Etkö voi päättää mitä palvelua valita? Kysy rohkeasti neuvoja. Kuvaile vain verkkosivustosi tarpeitasi, ja autan mielelläni sinua.

Etusivu »Hyödyllisiä vinkkejä» Web-sivuston luominen Google-sivustoille

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map