Kuinka luoda verkkosivusto ilman verkkosivustojen rakentajaa

kuinka luoda verkkosivusto ilman verkkosivustojen rakentajaa


Globaalista verkosta on kasvanut valtava digitaalinen ympäristö, jossa yli 200 miljoonaa verkkosivustoa toimii. Sinun kaltaiset säännölliset käyttäjät käynnistivät suurimman osan näistä sivustoista ilman syvällistä koodausta tai ohjelmointitietoa. Monien vuosien ajan prosessi on ollut loputtomien kokeilujen ja virheiden, kokeiden, epäonnistumisten asia, kunnes verkkosivustojen rakentajat esittelivät mullistavaa debyyttinsä digitaalialueella..

Uusien verkkosivustojen rakennustyökalujen ansiosta pöydät kääntyivät erityisesti aloittelijoille. He näyttivät olevan yksinkertainen instrumentti keksiä käyttövalmis sivusto ja siirtyä verkkoon vaivattomasti. Vaikka perinteiset verkkosivustojen rakennustaktikat vaativat jonkin verran teknistä taustaa ja ainakin vähimmäisverkkosuunnittelukokemuksen, jossa ei mainittu muita olennaisia ​​kysymyksiä, kuten isännöinnin hallinta, verkkotunnuksen rekisteröinti jne., Verkkosivujen rakentajat toimittavat all-in-one-ratkaisu ulos laatikosta. Toisin sanoen sinun ei tarvitse välittää mistä tahansa teknisestä kysymyksestä, tietoturvasta tai päivityksestä, vaan keskitytään sisältöön, markkinointiin ja markkinointiin.

Tietysti verkkosivustojen rakentajia ei voida pitää lopullisena ratkaisuna sivustojen luomiseen ja mainostamiseen. Ne kuitenkin helpottavat prosessia ja antavat sinun keskittyä tärkeimpiin tavoitteisiin, kun taas tekniset kysymykset hoidetaan alustalla. Tehokkuuden ja tuottavuuden tasosta huolimatta jotkut käyttäjät etsivät silti mahdollisuutta luoda sivusto ilman verkkosivustojen rakentajaa. Tässä oppaassa kuvaamme kaikki vaiheet ja kompastuskiviä matkalla käyttöönottoon.

Miksi sinun on tehtävä verkkosivusto ilman verkkosivustojen rakentajaa

Huolimatta kaikista verkkosivustojen rakentajien toimittamista etuuksista, jotkut käyttäjät välttävät niitä hyödyntääkseen joitakin tärkeitä ongelmia, jotka heidän mielestään toimisivat. Heidän kiire hyötyä eduista näyttää kuitenkin olevan vain estekilpailu. Kun ihmiset valitsevat CMS-alustoja ja avoimen lähdekoodin työkalut verkkosivustojen rakentajien sijaan he yleensä haluavat:

 • itsenäisyys. Mahdollisuus vaihtaa käyttöympäristöjen välillä, muuttaa verkkosivustojen määrityksiä, siirtyä halvempaan isännöintiin jne. Tietenkin pysyminen yhdessä ohjelmistossa saattaa tuntua loukulta.. Toisaalta, jos ansa sisältää kaiken mitä tarvitset sivustosi rakentamiseen, käyttämiseen ja markkinointiin, onko sitä todella tarpeen muuttaa? Verkkosivuston rakentajat saattavat näyttää osumilta rajoitetun mallien tai siirtoominaisuuksien suhteen, mutta jos rakennat pitkäkestoisen sivuston, niistä ei ole hyötyä.
 • Taustaohjelman hallinta. Varmasti tämä tekijä on erittäin tärkeä antamalla käyttäjille luoda todella ainutlaatuisen sivuston. He pääsevät käyttämään HTML / CSS-järjestelmiä sekä toteuttamaan PHP-tietämyksensä, jotta kaikki web-suunnitteluideat saadaan elämään. Mutta tarvitaanko kaikkia näitä taitoja ja tietoja todella, kun verkkosivustojen rakentajat keksivät valmiita malleja, joita on helppo mukauttaa? Lisäksi jokainen muutos voi vaikuttaa verkkosivustosi toimintaan mobiililaitteilla, kun taas käyttövalmiit asettelut on optimoitu matkapuhelimen käyttäjille riippumatta siitä, minkä tyyppisiä laitteita he käyttävät. Tietysti verkkosivustojen rakentajat eivät tuota niin paljon luovaa vapautta kuin saatat tarvita. Toisaalta tämä vapaus vaatii syvää teknistä tietämystä, josta useimmilta käyttäjiltä puuttuu.
 • Parannettu joustavuus. Tuhannet ilmaiset ja maksetut laajennukset, lisäosat ja sovellukset takaavat rajattomat räätälöintimahdollisuudet. Voit vapaasti käyttää mitä tahansa tarvitsemasi widgettiä. Olet kuitenkin ainoa henkilö, joka vastaa niiden toiminnasta, yhteensopivuudesta tai päivityksistä.
 • edullisuus. Jotkut käyttäjät ajattelevat edelleen verkkosivustojen rakentajan käyttämistä kalliimpana. No, sinun tulee harkita isännöintikustannuksia, verkkotunnuksen rekisteröintiä, maksettuja teemoja ja laajennuksia. Mikä tahansa niistä voi saada projektisi maksamaan paljon enemmän verrattuna verkkosivustoihin, jotka on luotu verkkosivustojen rakennusohjelmistojen avulla.

Suurin ongelma sivuston tekemisessä ilman verkkosivustojen rakentajia on se, että joudut käsittelemään jokaista vaihetta verkkosivun luomisesta laajennuspäivityksiin. Tässä tapauksessa meidän ei pitäisi aliarvioida all-in-one-toimintojen tarjoamaa arvoa verkkosivujen rakentajien kohdalla. Jos tämä ei kuulosta vakuuttavalta. Katsotaanpa vaiheita, jotka sinun on suoritettava rakennettaessa verkkosivustoa kokonaan yksin ilman verkkosivustojen rakentajien apua.

Aloittaminen ilman verkkosivustojen rakentajaa

Valinta verkkosivustojen rakentajien ja perinteisten CMS-alustojen välillä riippuu enimmäkseen käyttäjän taidoista, budjetista ja tavoitteista. Lähes puolet kaikista sivustoista luodaan ilman verkkosivustojen rakentajia ainakin toistaiseksi. Mutta ennen kuin sukellat syvälle HTTP-tiedostojen, verkkosivustojen, verkkotunnusrekisterien ja isännöintipalveluntarjoajien maailmaan, haluamme selventää joitain perustavanlaatuisia kysymyksiä.

Jos luot sivuston ilman verkkosivustojen rakentajaa, olet vastuussa sen digitaalisen sisällön, tietoturvan ja toiminnan luomisesta ja järjestämisestä. Se ei ole all-in-one-ratkaisu, kuten useimmat verkkosivustojen rakentajat. Toisin sanoen käsittelet verkkotunnuksen rekisteröintiä ja isännöimistä erikseen, ellet päätä ostaa pakettia, joka sisältää sekä isännöinnin että verkkotunnuksen. Prosessi ei oikeastaan ​​ole niin vaikeaa kuin luuletkaan. Toisaalta se vaatii jonkin aikaa saamaan sinut tuntemaan olosi epämukavaksi erillisillä tekniikoilla, jotka sinun on vaihdettava välillä.

Lue lisää: CMS tai verkkosivujen rakentaja? – syvällinen vertailu kaikista verkkosivujen rakentajien ja CMS: n hyödyistä ja haitoista.

Mitä tulee vaiheisiin, sinun on tehtävä seuraava.

Vaihe # 1 – Valitse alusta

Factsheet:
Live-verkkosivustot, jotka toimivat:
WordPress – 27 165 799 verkkosivustoa;
Wix – 3 383 125 verkkosivustoa;
Joomla – 2 245 565 verkkosivustoa;
Shopify – 1 259 029 verkkosivustoa.
Tiedot toimittanut BuiltWith.

Alustasta päättäminen on vaihe, joka määrittelee projektin onnistumisen. Se riippuu verkkosivustosi tavoitteista. Onko se verkkokauppa, blogi tai pienyrityksen verkkosivusto? Vaikka CMS-alustat ovatkin itsenäisiä ja rajattomia räätälöintimahdollisuuksia, ne palvelevat myös erilaisia ​​tarkoituksia.

Jotkut ovat keskittyneet yksinkertaisiin verkkosivustoihin, kun taas muutokset ja muokkaukset vaativat hyviä ohjelmointitaitoja yksinkertaisen mallin muuttamiseksi digitaalikauppaksi. Useimmat järjestelmät tarjoavat tyhjän web-suunnitteluympäristön, jossa joudut tekemään joitain koodauksia saadaksesi valmiit verkkosivut, jotka täyttävät alkuperäiset vaatimuksesi.

Verrattuna verkkosivustojen rakentajiin: kaikki verkkosivustojen rakentajat voidaan jakaa useisiin luokkiin tavoitteistasi riippuen. Jotkut alustat on suunniteltu pienyritysten verkkosivustojen ja salkkujen luomiseen, toiset ovat hyviä sähköisen kaupan hankkeiden tai aloitussivujen luomiseen. Käyttäjien on vain valittava heille sopiva ja aloitettava muokkaaminen.

Lue lisää: Suosituimmat web-rakennuspalvelut – löydä suosituimmat työkalut aloittaaksesi oman verkkosivustosi tyhjästä.

Vaihe 2 – rekisteröi verkkotunnus

Toinen tärkeä vaihe, joka palvelee erilaisia ​​tarkoituksia:

 • Käyttäjien tietoisuus – verkkotunnus on projektiesitys ja ensimmäinen asia, joka voi antaa hyvän vaikutelman. Ajatuksena on tehdä siitä mahdollisimman ikimuistoinen ja ainutlaatuinen.
 • SEO vaikuttaa – verkkotunnus on verkkosivuston URL-osoitteiden pää. Aivan kuten muilla URL-tyypeillä, sillä voi olla suuri SE-vaikutus. Ajatuksena on käyttää keskittyviä avainsanoja URL-nimessä tehdäksesi sivustosta SEO-ystävällisempi ja osuvampi.
 • Rakenna tuotemerkki – Verkkotunnus auttaa sinua rakentamaan tuotemerkin alusta alkaen ja erottumaan tuhansista kilpailijoista. Terävä ja yksinomainen verkkotunnus lisää varmasti verkkosivustosi tunnettavuutta.

Siellä on monta tapaa valita ja rekisteröidä verkkotunnus. Sinun on yleensä käsiteltävä prosessia erikseen käyttämällä erikoispalveluita, joiden avulla voit valita verkkotunnuksen generaattorien tarjoamia tuotemerkkejä tai yleisiä nimiä. Paras veto on valita merkkituotteet tai niin kutsutut TLD-tunnukset (ylimmän tason verkkotunnukset).

Suosituimmat ylätason verkkotunnusalueet

Suositut aluetunnukset Tiedot toimittanut Statista.

Ensinnäkin, sinun on valittava laajennus verkkosivustotyypistä riippuen. Digitaalinen sisältö tai sijainti. Sitten sinun on tarkistettava sen saatavuus ja lopulta ostettava se uusimalla vuosittain.

Verrattuna verkkosivustojen rakentajiin: kuten olemme aiemmin maininneet, verkkosivustojen rakentajat tulevat all-in-one-ratkaisuna. Se tarkoittaa, että ilmaiset verkkotunnukset sisältyvät jo paketin hintaan. Voit linkittää verkkosivustosi omaan yksilöivään verkkotunnuksesi tai käyttää alustan tarjoamaa mukautettua nimeä. Huomaa, että toinen vaihtoehto ei ole tarkoitettu pitkäaikaisiin hankkeisiin.

Lue lisää: Oikean verkkotunnuksen valitseminen – hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja, kuinka valita paras verkkotunnus tulevalle verkkosivustollesi.

Vaihe 3 – Valitse isännöinti

Factsheet:
Maailman web-hosting-käyttö:
GoGaddy – 29 275 259 verkkosivustoa;
1and1 IONOS – 7 908 743 verkkosivustoa;
Bluehost – 2 060 268 verkkosivustoa;
SiteGround – 1 950 133 verkkosivustoa.
Tiedot toimittanut BuiltWith.

Joten, sinulla on jo rekisteröity käyttöjärjestelmä ja verkkotunnus. Nyt sinun on ajateltava paikkaa missä isännöidä verkkosivustoasi kaikilla tiedostoillaan. Isäntävalinnan valitseminen on sama kuin jääkaapin valinta. Haluat, että kaikki tuotteesi varastoidaan turvallisesti asianmukaisessa kunnossa, nopeaa ja helppoa pääsyä tarvittaessa.

Jälleen kerran valinta luottaa täysin sinuun. Käyttäjien on päätettävä hosting-tyypistä. Onko siitä a yhteinen, omistautunut tai pilvi hosting. Kuinka paljon kaistanleveyttä tai tallennustilaa tarvitset? Onko isännöinnissä hyviä suorituskyky- ja turvaominaisuuksia? Onko se riittävän joustava käsittelemään saumattomia integraatioita? Paljonko se maksaa? Ne ovat kysymys, johon sinun on vastattava yksin.

Hyvä suorituskyky, käytettävyysasteet, sivun latausnopeus, turvallisuuskeinot, asiakastuki ovat tärkeitä asioita, jotka sinun on pidettävä silmällä. Lisäksi useimpia alustoja on melko vaikea käyttää. Tarvitset jonkin aikaa selvittääksesi, miten se toimii, mainitsemmatta verkkosivustoasetuksia. Hyvä hosting ei ole niin halpaa kuin useimmat ihmiset ajattelevat. Hinta voi vaihdella 1 – 20 dollaria riippuen alustasta ja sen toimittamista ominaisuuksista.

Vertaa verkkosivustojen rakentajiin: jälleen kerran, verkkosivustojen rakentajat tulevat käyttövalmiiksi verkkoratkaisuiksi, eikä sinun tarvitse huolehtia isännöinnistä, suorituskyvystä tai turvallisuudesta. Valitse vain suunnitelma ja verkkosivusto, joka ylläpidetään kaikilla tarvittavilla roskapostin ja DDoS-suojausvälineillä yhdessä paikassa. Lisäksi jotkut verkkosivustojen rakentajat ovat jopa halvempia kuin yksi hosting-ratkaisu, johon ei sisälly verkkotunnuksen ja mallin hintoja.

Lue lisää: Verkkosivun luominen ilman isäntää – Valitse Web-hosting-vaihtoehdoista, jotta verkkosivustosi elää ilman mitään hosting-ongelmia.

Vaihe 4 – etsi teema

Täältä jotkut verkkosivustojen rakentajat näyttävät hiukan rajoitetummilta CMS-alustoihin verrattuna. Jos päätät luoda verkkosivuston ilman verkkosivustojen rakentajia, saat käyttöösi loputtoman valikoiman teemoja kaikentyyppisille. Ne sisältävät ilmaiset ja maksetut asettelut, jotka on jaettu luokkiin. Voit vapaasti valita tulevan digitaalikaupan. Verkkolehti, portfolio jne.

Vaikka ilmaiset teemat näyttävät melkein samanlaisilta pienillä eroilla, miljoonat käyttäjät käyttävät niitä jo. Toisin sanoen, todella ainutlaatuisen verkkosivuston luominen saattaa olla vaivaa, varsinkin jos sinulla ei ole tarpeeksi teknistä taustaa. Maksetut mallit voivat olla hyvä ratkaisu ongelmaan. Ne näyttävät tyylikkäiltä ja ammattimaisemmilta. He vaativat kuitenkin ylimääräistä rahaa. Hinta voi vaihdella 20–500 dollaria. Tämä tosiasia ei tee prosessista niin kustannustehokasta kuin jotkut saattavat ajatella alusta alkaen.

Varmista, että teema on mobiiliystävällinen. Älä kiirehti valitsemaan ensimmäistä. Jotkut asettelut ovat yleensä saatavana esikatselutilassa. Katso, miltä tulevaisuuden sivustosi näyttää erilaisilla mobiililaitteilla, joilla on erilaiset näyttöruudun mitat.

Vastuullinen verkkosivusto

Kun olet valinnut teeman, et voi muokata ja mukauttaa sitä heti. Käyttäjien on ladattava se ja siirrettävä sitten teetiedostot isännöintiin. Toimittaja on saatavana valvontahuoneessa tai kojetaulussa kaikilla tarvittavilla verkkosivustoasetuksilla ja -välineillä. Siellä voit muuttaa teemoja milloin tahansa sekä käyttää oletusarvoisesti tarjoamia asetteluja. Kirjaudu sisään ja aloita verkkosivuston luominen.

Verrattuna verkkosivustojen rakentajiin: verkkosivustojen rakentajat tarjoavat valmiita malleja kaikilla tarvittavilla osioilla. Sinun ei tarvitse ladata tiedostoja tai siirtää niitä isännöintiisi. Valitse haluamasi malli ja ala muokata sitä heti. Ei pelottavia kojetauluja tai ohjauspaneeleja. Inline-editointi tarkoittaa, että näet kaikki sivun muutokset kerralla. Suurin osa alustoista perustuu vetämällä ja pudottamalla -toimintoon, kun taas mallipohjat sisältyvät jo suunnitelmaan.

Vaihe 5 – Luo sisältö ja sivut

Täältä sinun täytyy hankkia taitoja ja ymmärtää ero staattisten ja dynaamisten sivujen välillä. Toisin sanoen jokainen verkkosivustosi osio, blogin viesti tai artikkeli on staattinen sivu. Joka kerta kun haluat luoda uuden, tarvitset erillisen sivun. Ja joka kerta muokkausprosessi toistetaan.

perinteiset CMS-alustat ovat melko monimutkaisia. Se ei ole vain kopioi ja liitä teksti ja siirry verkkoon. Uusien viestien luominen saattaa olla helppoa, mutta tilanne muissa osioissa on erilainen. Joskus joudut seuraamaan ulkonäköä, lisäämään mediasisältöä tai muita sivuelementtejä, kuten lyhytkoodeja, skriptejä, työskentelemään otsikoiden ja alatunnisteiden kanssa, luomaan valikkoja, tunnisteita, luokkia jne. Kaikkia näitä prosesseja, jotka sinun täytyy käsitellä käsin.

Verrattuna verkkosivustojen rakentajiin: uusien sivujen luominen ja olemassa olevien muokkaaminen verkkosivustojen rakentajien kanssa on erittäin helppoa. Sinulla on jo valmis malli. Tarvitset vain lohkojen sijainnin vaihtamisen, tarpeettomien poistamisen tai osioiden lisäämisen. Sitten voit vain liittää teksteihin, vetää ja pudottaa mediatiedostoja ja täällä olet! Sivusi on valmis.

Vaihe 6 – räätälöi verkkosivustoasi laajennuksilla

Verkkosivustosi on tarkoitus toimia tarpeeksi. Muutoin kävijät jättävät sen käyttäjäystävällisemmälle vaihtoehdolle. Toimintojen lisäksi erilaisten laajennusten ja lisäosien avulla voit saavuttaa aikaisemmat tavoitteet, kuten käyttäjän hankkiminen, kasvava tilaajaluettelo, analytiikka ja paljon muuta. Ne saattavat toimia hyvin, kun joudut siirtämään projektisi uudelle tasolle.

Plugin on bittiä ohjelmistoja, jotka auttavat sinua rakentamaan elävämpiä ja ajan tasalla olevia sivuja. Laajennusten asennus on yleensä erittäin helppoa. Sinun on kuitenkin käsiteltävä sitä itse. Sinulla on pääsy valtavaan markkinapaikkaan ja löydät tarvitsemasi. Jotkut ovat ilmaisia, kun taas jotkut maksetaan. Tarvitset tietysti ainakin seuraavat aloittaaksesi:

 • Sosiaalisen median painikkeet – antaa käyttäjien jakaa sisältöä ja saada sisällöstä maksimaalisen näkyvyyden.
 • Analytics – Lisäosien tarkoituksena on seurata käyttäjiä, liikennekanavia, yleisön sijaintia jne.
 • Mediatiedostot – Luo upeita gallerioita tai liukusäätimiä pluginien avulla. Liitä videoita tärkeimmistä streaming-alustoista lisää käyttäjien sitoutumista varten.
 • turvallisuus – roskapostin vastaiset järjestelmät, DDoS-suojaukset, erityiset työkalut huijauksen ja petosten estämiseksi.
 • SEO – Erityiset laajennukset, joiden avulla voit määrittää verkkosivustosi SEO ja tehdä sisällöstä ystävällisempiä hakukoneiden robotteja varten.

Voit hallita kaikkia laajennuksia hallintapaneelista. Samalla olet ainoa vastuussa heidän toiminnastaan ​​ja nopeista päivityksistä. Jotkut laajennukset voivat sisältää viruskoodia tai haittaohjelmia. Joten, sinun on parempi valita luotetut kehittäjät ja tuotteet.

Verrattuna verkkosivustojen rakentajiin: vaikka verkkosivustojen rakentajat eivät voi ylpeillä niin suurella valikoimalla laajennuksia, joillakin on omat sovellusmarkkinansa ja myymälänsä, joissa on tarpeeksi lisäosia ja widgettejä sivujen mukauttamiseen. Sieltä voit löytää kaiken yksinkertaisista kalentereista ja tapahtumien hallinnasta monimutkaisempiin yhteyshenkilöihin ja ponnahdusikkunoihin. Lisäksi useimmat verkkosivustojen rakentajat tarjoavat yksinkertaisen integroinnin analyyttisiin ja verkkokaupan ulkopuolisiin palveluihin.

Vaihe 5 – siirry verkkoon

Lava on asetettu vihreä lippu putoaa. Nyt sinulla on verkkosivustosi valmis julkaisemaan. Paina vain “julkaisu” -painiketta ja esittele verkkosivustoasi verkossa, jotta se on käyttäjän käytettävissä. Saatat ajatella, että tämä on oikeasti se. Sivusto vaatii kuitenkin jatkuvaa tukea ja ylläpitoa.

Ne, jotka päättävät välttää verkkosivustojen rakentajien käyttämistä, jätetään kirjaimellisesti yksin. Jos laajennuksessa on virheitä, kukaan ei auta sinua. Jos teema toimii huonosti tableteissa, kukaan ei voi auttaa sinua. CMS-alustoilla ei ole asiakastukea. Valmistaudu selaamaan useita sivuja ja foorumeita etsiessäsi käyttäjiä, joilla on sama ongelma. Ylläpito ja tuki ovat kaikki vastuusi, samoin kuin verkkosivuston käyttö.

Verrattuna verkkosivustojen rakentajiin: verkkosivustojen rakentajat tarjoavat useita tapoja ratkaista erilaiset ongelmat. Alusta ottaa yksin vastuun ylläpidosta, tuesta ja verkkosivuston asianmukaisesta toiminnasta. Toisaalta, vaikka se olisi all-in-one-ratkaisu, jos jokin menee alas, verkkosivusto putoaa kokonaan.

Pohjaviiva

Sivuston luominen ilman verkkosivustojen rakentajaa on pitkä ja monimutkainen tie lopulliseen käyttöönottoon. Sinun on varauduttava haasteisiin ja esteisiin matkalla verkkoon siirtymiseen oikean isännöinnin ja teeman löytämisestä verkkosivuston muokkaamiseen ja muokkaamiseen. Käyttäjien on käsiteltävä jokainen vaihe itsenäisesti ilman ammatillista apua. Tästä syystä tehtävä voi olla vaarallinen, ellei sinulla ole tarpeeksi teknistä taustaa. Jopa suurten koodaus- ja verkkosuunnittelutaitojen tapauksessa prosessi muuttuu lukuisiksi kokeiluiksi ja ponnisteluiksi.

Verkkosivustojen rakentajat suunniteltiin helpottamaan rakentamisprosessia. Tätä tavoitetta he palvelevat tarjoamalla all-in-one-ratkaisun sekä aloittelijoille että kokeneille verkkosivustojen omistajille. Vaikka niissä ei ole tarpeeksi tilaa mukauttamiselle ja verkon riippumattomuudelle, ne ovat yksinkertainen mutta tehokas digitaalinen ympäristö, jossa on kirjaimellisesti kaikki ominaisuudet, joita tarvitset verkkosivutyypistä ja tavoitteista huolimatta.

Luo verkkosivustosi ilmaiseksi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map