Kuinka luoda verkkosivusto WordPressillä

Kuinka luoda verkkosivusto WordPressillä


WordPress on yksi yksinkertaisimmista ja samanaikaisesti toimivista sisällönhallintajärjestelmistä. Monet kokemattomat web-suunnittelijat antavat etusijan tälle alustalle. Kun olet tarkistanut verkkosivustojen luomisohjelman, ymmärrät, että tämä on melko kohtuullinen ratkaisu.

Kuten kaikki muutkin CMS-ohjelmat, WordPress vaatii käyttäjältä tietyt taidot. Järjestelmän asentamiseksi ja määrittämiseksi Web-isäntän tulisi ainakin käsitellä isännöintiä, luoda tietokanta ja oppia käyttämään FTP: tä. Näin ei ole, kun rekisteröidyt järjestelmään ja ymmärrät kuinka se toimii kerralla. Siksi aloittelijan tärkein avustaja on opas, joka selittää kuinka eksyä WordPress-asetuksissa.

1. Isännöintivalinta ja verkkotunnuksen rekisteröinti

Ennen verkkosivuston luomista WordPressillä sinun tulee valita isäntä, johon se tallennetaan. Ilmaiset vaihtoehdot eivät toimi täällä ollenkaan – ne joko tarjoavat rajoitetun määrän tilaa tai eivät tarjoa kunnollista toimintoa. Blogin käynnistämiseksi minimaalisen suunnitelman ominaisuudet SiteGround tai Bluehost hosting riittää. Nämä kustannukset alkavat yleensä 3,95 dollarilla kuukaudessa. Jos päätät maksaa vuosimaksun, vähennät kuluja.

Jotkut alustat tarjota erityisiä suunnitelmia WordPress-verkkosivustoille. Ne toimitetaan yleensä esiasennetulla CMS: llä, kun taas palvelimen toimintaparametrit on optimoitu alustan määritelmiin. Älä kuitenkaan odota näiden suunnitelmien ihmeitä: ei ole ainutlaatuisia työkaluja, jotka vastaisivat vain WordPress-vaatimuksia.

Sivustojen optimoinnilla voi olla vakavia vaikutuksia, mutta voit käsitellä sitä myös itse. Jos erityissuunnitelma sisältää saman kustannuksen kuin tavallinen virtuaalimajoitus, hanki se eteenpäin. Jos hinta on liian kallis, on järkevää suosia yleistä tarjousta. Tämä ei pilaa tulosta muutenkaan.

Heti kun olet kirjautunut isännöintiin, saat tilitiedot sisältävän sähköpostiviestin, jotta pääset hallintapaneeliin. Kirjaudu sisään konsoliin jatkaaksesi verkkosivustojen luomista.

Seuraava vaihe on verkkotunnuksen rekisteröinti. Sinun täytyy muodostavat verkkotunnuksesi verkkotunnuksellesi, varmista, että se on saatavana, ja maksa sen käytöstä vuosittainen maksu. Tässä on muutamia suosituksia siitä, kuinka menestyä valitsemallasi tavalla:

 • On suotavaa määrittää verkkosivustosi nimie tai sen merkitys verkkotunnukselle.
 • Mitä lyhyempi nimi on, sitä helpompaa se on käyttäjän muistaa ja muistaa se.
 • Verkkotunnuksella ei pitäisi olla muuta merkitystä tai epämiellyttävä kuulostaa.
 • Verkkotunnusalueen valinta riippuu kohderyhmästä, jolle luot verkkosivuston. Suosituimmat verkkotunnusalueet ovat paikallisia, mutta joskus on hyödyllistä käyttää niche-verkkotunnuksia kuten * .shop verkkokauppaan, esimerkiksi.

Suurin osa isännöintipalveluntarjoajista tarjoaa lisäksi ilmainen verkkotunnuksen rekisteröintivaihtoehto. Jos sinulla on tällainen mahdollisuus, jatka käyttämistäsi – tämä on erittäin kätevää, koska verkkotunnus liitetään automaattisesti isännöintiisi.

Vinkki: Voit rekisteröidä verkkotunnuksen nimen muilla alustoilla, mutta sinun on kytkettävä se manuaalisesti isännöintiin määrittämällä DNS-palvelimien osoitteet asetuksissa. Rekisterinpitäjät lähettävät yleensä ohjeet siitä, miten se tehdään, sähköpostiin, jonka saat verkkotunnuksen ostamisen jälkeen. Rekisteröidaksesi sen tarvitset passitiedot – verkkotunnuksen saaminen on mahdotonta ilman näitä tietoja.

Katso myös: WordPress-arvostelu.

2. WordPress-asennus

Hallitseva määrä palveluntarjoajia tarjoaa automaattisen asennuksen suositulle CMS: lle. Jos olet ostanut erityisen suunnitelman WordPressille, järjestelmä on heti valmis työskentelemään. Useammin sinun on kuitenkin tehtävä useita minimaalisia vaiheita – etsi hallintapaneelista moottoriosa ja asenna tarvittava CMS.

WordPress-asennus on valmis kaikille isännöintipalveluntarjoajille saman järjestelmän mukaisesti. Konsolivalikossa on yleensä “Sovelluksen asennus” -osa. Heti kun napsautat sitä, pääset luetteloon alustoista, jotka voit määrittää automaattisesti valittuun isännöintiin – WordPress on melkein aina ensimmäisen sijainnin suosionsa vuoksi.

WordPress-asennus

Asentaaksesi järjestelmän sinun on valittava verkkosivusto (verkkotunnuksen mukaan, johon olet jo muodostanut yhteyden isännöintiin) ja painettava “Install WordPress”. Järjestelmä asennetaan oletuksena juurisivustohakemistoon – sitename.com. Jos sinun on tallennettava se mihin tahansa muuhun osioon – esimerkiksi kohtaan, jolla on sivustotunnus / blog.com-osoite, paina ”Määritä luettelo” ja lisää vaadittava polku.

WordPressin asennustiedot

Verkkosivun tietokanta luodaan järjestelmän asennuksen yhteydessä. Kaikki vaadittavat valtuutustiedot lähetetään sähköpostiosoitteelle, jonka olet määrittänyt kirjautuessasi isännöintiin. Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta – käytä vain verkkotunnusta tehdäksesi WordPressin alkuasetukset.

Katso myös: WordPress-vaihtoehdot.

Manuaalinen asennus

Jos isännöinnissäsi ei ole automaattista asennusta tai haluat asentaa WordPressin itse, tämä ei ole myöskään ongelma. Tarvitset vain:

 • WordPress-jakelupaketti sinun täytyy ladata CMS: n virallisilta verkkosivuilta.
 • FTP-tiedostojen lähetysten hallinta tiedostojen lisäämiseksi isännöintiin. Voit esimerkiksi käyttää FileZilla FTP -asiakas.

Vaiheet manuaaliseen WordPress-asennukseen:

 1. Lataa arkisto jakelujoukolla ja pakkaa se tietokoneellesi. Palaa sitten isäntähallinnon hallintapaneeliin, päästä osioon tietokannoilla ja luo uusi.
 2. Määritä käyttäjätunnus ja salasana sille ja muista tallentaa nämä tiedot tarpeen mukaan, kun asennat WordPressiä. Kun olet luonut tietokannan, palaa takaisin jakelujoukon tiedostoihin, jotka olet purkanut työpöydältä.
 3. löytö wp-config-sample.php ja nimeä se uudelleen osaksi wp-config.php.
 4. Avaa tiedosto minkä tahansa tekstieditorin kanssa.
 5. löytö “MySQL-parametrit” -osa ja määritä tilitiedot juuri tietokannasta, jonka olet juuri luonut isännöimäsi. Tämä on valmisteluvaiheen viimeinen vaihe. Nyt voit jatkaa tiedostojen lisäämistä palvelimelle.
 6. Tuoda markkinoille FileZIlla FTP Client -sovellusten hallintaohjelma.
 7. Jos haluat muodostaa yhteyden verkkosivustoon, sinun on täytettävä ohjelman isäntä-, kirjautumis- ja salasana-kentät ohjelman yläosassa. Isäntä on verkkotunnus, jonka olet liittänyt isännöintiin. Sisäänkirjautuminen ja salasana ovat tietoja, jotka isännöintipalveluntarjoaja on lähettänyt sinulle sähköpostitse saadaksesi pääsyn kojelautaan.
 8. Määritä nämä tiedot ja aktivoi “Pikayhteys” -painike.
 9. Näet hosting-tiedostojen ja -kansioiden ylläpitäjän oikeassa osassa. Tarvitset public.html-luettelon. Löydät sen kansiosta, jonka nimi on samanlainen kuin verkkosivuston verkkotunnuksen nimi.
 10. Sinun on siirrettävä WordPress-tiedostoja public.html-tiedostoon – Voit valita ne hallintaohjelman vasemmasta ikkunasta tai vetää vain tietokoneeltasi. Koko tiedostojen kopiointiprosessi vie noin 5-10 minuuttia.

Viimeistele asennusprosessi avaamalla verkkosivustosi millä tahansa selaimella. Näet 5 minuutin asetettu pääikkuna. Määritä verkkosivuston nimi, kirjautuminen ja salasana, jotta pääset WordPress-hallintapaneeliin.

Muista, että niiden tulisi olla pakollisia eroja tilin kirjautumistietojen isännöinnistä. Tee uudet käyttöoikeustiedot ja tallenna ne samaan tiedostoon, johon tietokannan käyttäjätunnus ja salasana on jo tallennettu. Sinun on tehtävä tämä, jotta et menetä tietoja.

Kirjoita sähköpostiosoite, jolle järjestelmä lähettää sähköpostit järjestelmänvalvojalle, ja sulje se hakemistosta – verkkosivustosi ei ole valmis hakukoneiden selaamaan. Ota indeksointi käyttöön, kun olet määrittänyt kaiken ja julkaissut ensimmäisen viestisi.

Jos et ole lisännyt tietokannan kirjautumistunnusta ja salasanaa WordPress-kokoonpanotiedostoon, näet toisen ikkunan, joka tarjoaa tämän vaihtoehdon ennen 5 minuutin asetuksia. Sillä ei ole paljon merkitystä, minkä tavan valitset tietokannan lataaminen. Joka tapauksessa se yhdistetään verkkosivustoon, koska se ei toimi ilman sitä.

Tietokannan luomisjärjestys ja manuaalinen WordPress-asennus voivat vaihdella hiukan isännöinnistä riippuen. Yleensä isännöintipalveluntarjoaja tarjoaa yksityiskohtaiset ohjeet, mutta useimmissa tapauksissa sitä ei tarvita ollenkaan, koska automaattista CMS-asennusta tuetaan yhdellä napsautuksella. Manuaalinen asennus on vanhentunut, mutta on hyödyllistä pystyä suorittamaan tehtävä ymmärtääksesi järjestelmän toimintatapaa.

3. Alkuasetukset

Periaatteessa voit julkaista ensimmäisen viestisi WordPressissä heti järjestelmän asentamisen jälkeen, mutta siitä tuskin on hyötyä. Jotta verkkosivustosi toimisi oikein, on välttämätöntä suorittaa vähintään minimaalinen parametrien kokoonpano. Voit tehdä sen hallintapaneelin ”Asetukset” -osiossa, joka kattaa useita alaluokkia. Katsotaanpa jokainen niistä ylimääräisen mukavuuden vuoksi, jotta et unohda tärkeitä vivahteita.

yleinen

Määritä verkkosivustosi nimi ja kuvaus. Anna sen osoite kahdesti, lisää sähköposti, jota käytät hallintotarkoituksiin. Täältä saat ilmoituksia verkkosivustojen päivitysten ja tapahtumien saatavuudesta.

WordPressin yleiset asetukset

Valitse aikavyöhyke, aika ja päivämäärä sekä kieli. Kiellettävä rekisteröinti kaikille käyttäjille – tässä ei ole mitään syytä.

Kirjoittaminen

Täältä voit jättää tavalliset muotoiluasetukset. Jos haluat julkaista viestejä sähköpostitse, lisää sähköpostitietosi, kirjeet, jotka lähetetään automaattisesti verkkosivuston syötteeseen. On kuitenkin parempi olla käyttämättä tätä vaihtoehtoa ja julkaistaksesi viestejä hallintapaneelin kautta, ainakin ensimmäistä kertaa.

WordPress-kirjoitusasetukset

Lisää yksi tai useita päivityspalvelun osoitteita – ne ilmoittavat hakukoneille uusista verkkosivustolla julkaistuista viesteistä. Voit esimerkiksi lisätä rpc.pingomatic.com-palvelun. Se on määritetty oletuksena, joten jätä se riville.

lukeminen

Määritä, mitä käyttäjät näkevät tarkalleen verkkosivuston kotisivulla: joko viimeisimmät blogiviestit tai staattisen sivun. Aseta blogisivun viestimäärät, RSS-syötteessä näkyvien elementtien lukumäärä ja niiden suunnittelu: koko teksti tai vain mainos.

WordPress-lukemisasetukset

Jos et halua hakukoneiden indeksoivan verkkosivustoa tietyn ajanjakson, sulje se hakemistosta.

keskustelu

Voit käyttää vakioasetuksia. Jos tarvitset sellaista tarvetta, lisää avainsanoja etsimällä, järjestelmä lähettää kommentit moderoitavaksi tai merkitse ne roskapostiksi. Keskustelu-osassa määritetyt parametrit toimivat vain siinä tapauksessa, että verkkosivusto käyttää tavallisia WordPress-kommentteja. Jos liität ylimääräisiä sovelluksia kommentointia varten, sinun on määritettävä ne erikseen.

WordPress-keskustelun asetukset

Mediatiedostot

Jätä parametrit oletuksena. Vanhoissa WordPress-versioissa tässä osiossa asetettiin artikkeleissa julkaistut valokuvaparametrit. Tämä on kuitenkin jo vanhentunut.

WordPress Media-asetukset

permalinks

Valitse tapa, jolla verkkosivujen ja viestien osoitteet näyttävät. Voit esimerkiksi asettaa «Viestin otsikko» -tarkistuksen. Jos haluat, että materiaalilinkki määrittelee luokan, johon se julkaistaan, merkitse kohta “Oletus” ja kirjoita /% luokka% /% postname% / construction.

WordPress Permalinks -asetukset

4. Mallivalinta

Verkkosivusto asettaa oletuksena vakiomallin, mutta se tuskin toimii hyvin sinulle. Voit löytää toisen mallin eri tavoin:

 • Selaa virallista WordPress-luetteloa. Voit käyttää sitä suoraan uuden verkkosivuston hallintapaneelista. Ulkoasu-luokassa on ”Teemat” -osa.
 • Tutustu erilaisiin verkkosivustoihin ulkopuolisten kehittäjien suunnittelemien mallien avulla. Löydät ne helposti kirjoittamalla hakukoneeseen “lataa WordPress-malli” -lauseen. Siellä on saatavana ilmaisia ​​ja maksettuja versioita. Tämän vaihtoehdon suurin vaara on mahdolliset tietoturvauhat, joita voi kohdata lataamalla teemoja tuntemattomilta verkkovastaavilta.
 • Tilaa malli ammattimaisilta verkkosuunnittelijoilta.

Voit asentaa valitun mallin kahdella tavalla, ja valinta riippuu lähteestä, josta olet löytänyt sen. Jos olet löytänyt mallin virallisesta WordPress-luettelosta hallintapaneelista, voit vain valita sen ja aktivoida “ Asenna ”-painike.

Sinulle tarjotaan esikatsella teemaa heti ennen asennusta. Tämä on hyödyllistä varmistaaksesi, että olet tehnyt oikean valinnan. Asennuksen jälkeen teema ilmestyy yleiseen mallilistaan. Saadaksesi se, paina vain Aktivoi-painiketta.

WordPress-teeman valinta

Jos olet ladannut malleja ulkoisilta verkkosivustoilta tai olet saanut ne kehittäjältä arkistona, asennusprosessi eroaa hieman:

 1. Hallintapaneelissa on ”Lisää uusi” -painike malleineen.
 2. Aktivoi se ja napsauta sitten Lataa malli -painiketta ja valitse tiedosto. Heti kun olet lisännyt arkiston, paina “Asenna” -painiketta.

Älä unohda aktivoida mallia, jotta se näytetään verkkosivustolla.

Mallien mukauttaminen

Asetusten määrä voi vaihdella mallin suhteen, mutta jokaisessa teemassa on tietty joukko vaihtoehtoja – voit ainakin muuttaa värimaailmaa ja muodostaa verkkosivuston päävalikon.

Aloita asentamasi mallin mukauttaminen valitsemalla Ulkoasu-luokka ja painamalla Mukauta-painiketta.

WordPress-teeman mukauttaminen

Mitä voit tehdä, on:

 • Lataa logo, lisää otsikko ja lyhyt kuvaus, verkkosivustokuvake, jotta se näkyy selainikkunoissa, kirjanmerkeissä ja hakukoneissa.
 • Valitse mallin värimaailma.
 • Luo ja määritä valikko lisäämällä siihen linkkejä verkkosivustojen sivuille.
 • Lisää widgettejä.

Nämä ovat tärkeimmät kunkin mallin käytettävissä olevat asetukset. Ensiluokkaisilla teemoilla voi olla ylimääräisiä parametreja, kuten ne, jotka vastaavat esimerkiksi liukusäätimestä tai visuaalisen editorin aktivoimisesta / deaktivoinnista.

5. Pluginin asennus ja Analytics-asetukset

Yksi WordPressin käytön suurimmista kiusauksista on hallitsematon lisäosa verkkosivustojen toimintojen laajentamiseksi. Älä huolestu, jos huomaat yhtäkkiä selailemassa laajennusluetteloa ja lukemassa kuvaus yhdestä vaikuttavasta ominaisuudesta. Lähes kaikki WordPressin käyttöä aloittavat verkkomestarit joutuvat tilanteeseen.

WordPress-laajennusten asennus

Se saattaa olla ok, mutta on yksi asia, joka sinun tulisi harkita. Mitä enemmän laajennuksia asennat, sitä suurempi palvelimen lataus tapahtuu ja sitä alhaisempi verkkosivustojen latausnopeus tulee. Lisäksi jotkut laajennukset eivät ole lainkaan hyödyllisiä, ja niitä tarjotaan vain huvin vuoksi. Samanaikaisesti on mahdotonta mennä ilman laajennuksia – on olemassa useita laajennuksia, joita ilman verkkosivustosi ei toimi kunnolla. Pakollisten lisäosien luettelo sisältää:

 • Kaikki yhdessä SEO-paketti – lisätään lohkoon SEO-asetuksilla: otsikko, kuvaus, avainsanat.
 • Akismet – suojautua roskapostilta kommentteissa.
 • Google XML -sivustokartat – luoda sivustokarttoja.
 • Klassinen toimittaja – tämä on klassinen WordPress-editori, joka yksinkertaistaa viestien käsittelyä.

Jokaisella yllä mainituilla laajennuksilla on vaihtoehtoja – olemme valinneet tunnetuimmat laajennukset. Voit asentaa uuden lisäosan – varmista, että olet lisännyt kaikki vaadittavat toiminnot.

Laajennusten löytäminen ja asentaminen pitäisi:

 1. Päästä vastaavaan osaan hallintapaneelissa.
 2. Etsi tarvittavat lisäosat hakuvaihtoehtoa käyttämällä.
 3. Heti sen jälkeen kun olet painanut “Asenna” -painiketta, laajennus lisätään asennettujen laajennusten luetteloon.
 4. Aktivoidaksesi se, sinun on painettava “Aktivoi” -painiketta.

Lisäksi laajennukset voidaan asentaa samalla tavalla kuin teemoja – lataamalla arkisto tiedostoineen.

Seuraava vaihe on lisätä analytiikkalaskurit. Niiden avulla voit seurata verkkosivustoliikennettä, seurata käyttäjien reaktiota sisältöön ymmärtääksesi suunnan, johon sinun tulisi kehittää projektia edelleen.

Google Analytics -asetukset

Jos haluat lisätä Google Analytics -laskurin, sinun on ensin rekisteröitävä järjestelmään. Jos sinulla on Google-tili, käytä sitä valtuutukseen. Lisää verkkosivuston nimi ja osoite, kapealla kohta, johon se kuuluu, ja aikavyöhyke. Jos rekisteröinti onnistuu, saat koodin, joka sinun on lisättävä verkkosivuille tilastojen keräämisen aloittamiseksi.

Voit lisätä laskurin eri tavoin. Yksinkertaisin tapa on asentaa Google Analytics -laajennus ja lisätä luotu koodi siihen. Tämä on loistava vaihtoehto aloittelijoille, jotka eivät halua käsitellä verkkosivustoja, jotka saattavat tuntua pelottavilta niiden monimutkaisuuden vuoksi.

Jos et halua asentaa uutta laajennusta, lisää koodi otsikkoon tai alatunnisteeseen integroidun WordPress-mallieditorin avulla. Voit tehdä tämän suorittamalla seuraavat vaiheet:

 1. Avaa hallintapaneelin Suunnittelu-osio.
 2. Valitse ”Editor”.
 3. Etsi header.php-tiedosto, jos haluat asentaa laskurin kunkin verkkosivun yläosaan, tai footer.php, jos aiot lisätä sen alatunnisteeseen..

Huomaa: Luo varmuuskopiotiedosto ennen muutosten tekemistä. Yhdistä verkkosivustoon FTP: n kautta – olemme selittäneet, kuinka se tehdään, kun kuvataan WordPressin manuaalisen asennuksen menettelytapaa. Lataa tiedosto, jota aiot muokata. Jos virhe ilmenee muokkausten tekemisen jälkeen, voit palauttaa nopeasti alkuperäisen tiedoston kokoonpanon.

 • Lisää koodi otsikkoon.php ennen tunnistetta.
 • Lisää koodi footer.php-tiedostoon ennen tunnistetta.

Kun olet lisännyt laskurin verkkosivustoon, varmista, että se toimii ilman virheitä. Voit katsella tilastotietoja henkilökohtaisesta Google Analytics -tilistä.

Huomaa: sinun on asetettava laskurit joka kerta, kun päivität tai muutat mallia, koska sen tiedostot korvataan.

7. Verkkosivun koodin muokkaaminen

Laskurin lisääminen verkkosivustoon on yksinkertaisin tehtävä, jonka voit tehdä koodin muokkauksella. Sen mukana tulee kaikki mallitiedostot, joita voit muuttaa mieltymystesi suhteen. Muokkaamalla erilaisia ​​malliosia voit lisätä ja poistaa käyttöliittymäelementtejä, muuttaa värimaailmia ja widgetien sijainteja. Tätä varten tarvitset kuitenkin ohjelmointitaitoja, ainakin PHP- ja CSS-tietoja.

WordPress-koodieditori

Kokeneet web-kehittäjät suosittelevat koodin vaihtamista tietokoneen editorissa, integroitujen työkalujen sijaan. Ennen kuin teet tämän, sinun on tehtävä varmuuskopiotiedosto. Tämän avulla voit palauttaa alkuperäisen tiedostoversion, kun löydät virheen. Integroidun editorin suhteen on helpompaa käyttää sitä pienten muutosten tekemiseen, kuten laskurien lisäämiseen tai esimerkiksi kolmansien osapuolien kommenttiwidgetteihin. Jos haluat käyttää muokkauksia, sinun on painettava ”Päivitä tiedosto” -painiketta.

Alustavan verkkosivuston perustamisen jälkeen voit siirtyä mielenkiintoisimpaan prosessiin – täyttää verkkosivusto sisällöllä.

Onko mahdollista mennä ilman koodieditoria?

Itse asiassa on täysin mahdollista käyttää ilman integroitua koodieditoria työskennellessäsi WordPressissä. Järjestelmä mahdollistaa verkkosivustojen luomisen mukauttamalla käytettävissä olevia teemoja ja laajennuksia. Muista, että tässä tapauksessa et voi saada irti verkkosivustosi kehitysprosessista, koska verkkosivustojen räätälöintivaihtoehdot ovat rajalliset..

Ei ole mikään salaisuus, että yksi kiistaton WordPress-kohokohta on mahdollisuus ulkoiseen laajennukseen ja malliin integroitumiseen, joka mahdollistaa ainutlaatuisten ja yksilöllisten projektien luomisen. Muutoin on mahdotonta ilmaista luovaa vapautta etuna ja saada upeita tuloksia pitkällä tähtäimellä. Joten jos et käytä WordPress-koodieditoria, mitä hyötyä on käyttää tätä CMS: ää? Sen sijaan on erittäin suositeltavaa vaihtaa WordPressistä Wixiin tai jokin muu verkkosivustojen rakentaja, joka mahdollistaa erinomaisen tuloksen saavuttamisen ilman, että koodin muokkausta tarvitaan.

8. Staattisten sivujen luominen

Staattinen sivu eroaa sisällöltään muista sivuista – se sisältää tiettyjä tietoja postisyötteen sijasta. “Meistä” tai “Palvelut” -osiossa on esimerkkejä staattisista sivuista. Jos haluat muuttaa niiden sisältämää sisältöä, muokkaa sivua.

HTML- ja tekstieditorien lisäksi uusimmissa WordPress-versioissa on myös visuaalinen Gutenberg-editori. Sitä käyttämällä voit lisätä widgettejä ja multimediatiedostoja, lisätä sisältölohkoja ja muuttaa niiden sijaintia. Vastaavasti verkkovastaavalla on nyt enemmän vaihtoehtoja luoda erilaisia ​​staattisia sivuja.

WordPress-sivueditori

WordPressin mukana tulee oletuskotisivu, joka sisältää uusimmat blogiviestit. Jos haluat lisätä muita osioita verkkosivustoon, avaa “Sivut” -osa hallintapaneelissa ja aktivoi “Lisää uusi” -painike.

Määritä verkkosivun otsikko – se näkyy sekä osiossa että verkkosivun valikossa. Kirjoita teksti tai lisää Gutenbergin avulla sisältölohkoja. Säädä sivun kaikki tarvittavat elementit käyttämällä visuaalista editoria. Kun olet tehnyt muutokset, paina “Julkaise” -painiketta.

Varmista, että sivulle lisätyt lohkot näkyvät oikein kaikissa laitteissa. Jos ilmenee ongelmia tai haluat vain käyttää muita elementtejä, valitse sivu yleisluettelosta ja muokkaa sen sisältöä.

9. Julkaisun julkaiseminen

Viestit lisätään saman suunnitelman mukaisesti kuin verkkosivut. Ero on siinä, että viestit julkaistaan ​​yhdellä sivulla, joka on blogisyöte. Viestin tekemiseen voit käyttää myös Gutenberg-editoria, mutta se on mukavampaa suunnitella klassisessa WordPress-editorissa, joka lisätään laajennuksena järjestelmän viimeisimpiin versioihin..

 1. Avaa ”Viestit” -osa ja paina “Lisää uusi” -painiketta. Valitse malli saavuttamalla postiasetukset. Jos et aio käyttää epätavallista muotoa, jätä perusmuoto. Jotkut viestipohjien aiheet saattavat sisältää kortteja, videoita ja muita muotoja.
  WordPress Post Editor
 2. Valitse luokka, jossa viesti julkaistaan. Jos luokkia ei vielä ole, luo ne suoraan editorissa napsauttamalla linkkiä. Voit tehdä verkkosivustoja luokista lisäämällä linkkejä niihin päävalikkoon. Tämän avulla voit muodostaa useita sivuja temaattisilla viesteillä verkkosivustolla, jotka tulevat tiettyihin luokkiin.
  WordPress Lähetä uusi luokka
 3. Lisää viestin otsikko ja lisää teksti editoriin. Voit käyttää visuaalista tilaa tai muotoilla viestin HTML-tunnisteiden avulla. Täytä viestin SEO-parametrit: otsikko, kuvaus, avainsanat. Lähetä viesti blogisyötteeseen painamalla “Julkaise” -painiketta. Aivan kuten verkkosivuja, viestejä voidaan muokata julkaisun jälkeen. Muokkausten tallentamiseksi joudut julkaisemaan viestin uudelleen.
  WordPress Lähetä uusi koodieditori
 4. Jos haluat viestin näkyvän blogisyötteessä tietyn ajan, käytä ajoitettua julkaisuvaihtoehtoa. Julkaise-painikkeen lähellä on ”Muuta” -linkki. Painamalla sitä voit määrittää päivämäärän ja kellonajan, jolloin julkaisu tapahtuu yleisesti.
  WordPress-postitusaikataulu

Älä kuitenkaan unohda tarkistaa WordPressin yleisissä asetuksissa määritettyä verkkosivustoaikaa – sinun pitäisi olla sama aikavyöhyke, jossa asut.

10. Siirrä nykyinen sivustosi WordPressiin

Onko sinulla jo verkkosivusto luotu toiselle alustalle? Sitten voit harkita siirtymistä WordPressiin laajentaaksesi sen toimintoja ja antaa sille ammattimaisemman ilmeen yhdistettynä ylivoimaisiin ominaisuuksiin. Se ei ole aivan vaikeaa tehdä sitä, koska se voi tuntua ensi silmäyksellä. Voit valita kahden suositun verkkosivunsiirtomenetelmän välillä – ammattilaisten palkkaaminen ja DIY-siirto.

On myös erikoispalveluita, kuten CMS2CMS, esimerkiksi jotka on luotu juuri tätä tarkoitusta ajatellen. Ne voivat suorittaa verkkosivustosi siirtoprosessin automatisoidussa tilassa, mutta todennäköisyys, että saatat kohdata ongelmia verkkosivustojen osien yhteensopimattomuuden tai haittaohjelmauhkien kanssa, on tässä tapauksessa melko suuri. Lisäksi verkkosivustojen siirtopalvelut ovat pääosin maksettuja. Joten mitä järkeä käyttää niitä, jos et ole varma tuloksesta?

Verkkosuunnittelun asiantuntijoiden palkkaaminen on paljon parempi idea, koska voit kuulla näitä ihmisiä jälkeenpäin. Voit kuitenkin yrittää siirtää verkkosivustosi WordPressiin yksin, vaikka olet aloittelija ja tämä on ensimmäinen kokemus. Sinun on huolehdittava oikeasta isäntävalinnasta (WordPress suosittelee Bluehost yksinkertaisille ja monimutkaisille projekteille), verkkotunnuksen ja sisällön siirtäminen. Jälkimmäinen sisältää kaikkien verkkosivustojen sisältöelementtien, mukaan lukien kuvat, videot, mediatiedostot jne., Siirron.

Lopuksi sinun on määritettävä pysyvät linkit ja tarkistettava, toimiiko verkkosivustosi hyvin uudella alustalla. Tätä tarvitaan liikenteen ja verkkosivustojen nykyisen sijainnin säilyttämiseksi. No, tämä kaikki liittyy DIY-verkkosivustojen siirtoon. Tämä on lyhyt katsaus verkkosivustojen siirtoprosessiin, ja tehtävässä työskennellessäsi on paljon vivahteita. Tulos on kuitenkin ehdottomasti sen arvoinen. Lisäksi saat niin uskomattoman ja hyödyllisen kokemuksen, joka voi olla sinulle hyödyllinen jälkeenpäin.

Bottom Line

Huolimatta siitä, että WordPress on aloittelijoiden suosituin sisällönhallintajärjestelmä, ensimmäisen verkkosivuston luominen siihen voi olla monimutkainen tehtävä. Jotta projekti toimisi hyvin, käyttäjän on käsiteltävä isännöintiä ja tietokantoja sekä ymmärrettävä yhteys palvelimen, moottorin ja verkkosivuston rajapinnan välillä. Tämä voi viedä paljon aikaa pitkällä tähtäimellä. Kaikkien CMS-ominaisuuksien hallitseminen vie jopa useita kuukausia, mikä vaatii ohjelmointitaitoja, ainakin yksinkertaisella CSS-editointitasolla.

Jos tarvitset verkkosivun heti, WordPress ei ole nopein tapa hankkia se ilman vakavia taloudellisia sijoituksia. Sivustojen rakentajien käyttäminen on tehokkaampi ratkaisu sellaisenaan kätevämpi ja helppokäyttöisempi. Niiden kanssa työskentelemiseen ei tarvita erityisiä taitoja, eikä sinun tarvitse huolehtia isännöinnistä. Sivuston rakentamisella luodun verkkosivuston omistajan on täytettävä se hyödyllisellä ja mielenkiintoisella sisällöllä.

Luo verkkosivusto WordPressillä

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map