Kuinka muuntaa WordPress-sivuston staattiseksi HTML-verkkosivustoksi

Kuinka muuntaa WordPress-sivuston staattiseksi HTML-verkkosivustoksi


WordPress – on yksi joustavimmista alustoista, jonka avulla käyttäjät voivat rakentaa minkä tahansa tyyppisiä verkkosivustoja. Siinä yhdistyvät helppokäyttöisyys ja monipuolisuus sivujen räätälöinnin tai kolmansien osapuolien integroinnin kannalta. Miljoonia verkkosivustoja ympäri maailmaa on rakennettu käyttämällä tätä suosittua CMS-alustaa. Ainoa tehtävä, jota se ei voi suorittaa, on staattisten HTML-sivujen luominen.

Sivustojen omistajilla voi olla useita syitä palata takaisin HTML-versioihin. Jotkut saattavat haluta nopeampaa sivun latausnopeutta, kun taas toiset välittävät turvallisuusongelmista. Mistä syystä tahansa, WordPress-sivuston muuttaminen staattiseksi HTML-verkkosivustoksi on melkoinen haaste. Se vaatii jonkin aikaa sekä erityisiä instrumentteja, taitoja ja potilaita.

Tämä artikkeli kattaa kaikki muuntamisprosessin olennaiset kysymykset ja kuvaa tärkeimmät syyt palata HTML-verkkosivustoversioon, samoin kuin tapaukset, joissa tällainen idea ei toimi.

Syyt muuntaa WordPress-sivusto HTML: ksi

CMS: n avulla käyttäjät voivat rakentaa verkkosivustoja, joilla on dynaaminen luonne alkuperästä alkaen. Toisin sanoen joka kerta, kun avaat WordPress-verkkosivuston, se pakotetaan lataamaan kaikki sivut ja sisältö dynaamisesti. Tällä tosiseikalla voi olla kielteinen vaikutus sivun latausnopeuteen.

Staattinen verkkosivustoversio saattaa olla hyvä ratkaisu ongelmaan. WP-pohjaisten sivujen muuntaminen voi auttaa sinua parantamaan sivuston vakautta ja nopeutta. Turvallisuusongelmat näyttävät olevan toinen syy muuntamiseen staattiseksi HTML-verkkosivustoksi, jossa hakkereille tai huijareille ei jää tilaa verkkosivustojen tietojen hyödyntämiseksi. Samanaikaisesti dynaaminen tiedontallennus ei tarkoita nopeampaa sivulatausta.

Yhteenvetona syistä saatat joutua muuntamaan verkkosivustosi seuraavista syistä:

 • Turvallisuuden tarkoitukset – palvelimien ei tarvitse näyttää sivuja joka kerta, kun uusi käyttäjä käy verkkosivustollasi. Ainoa HTML-koodin lähetys sen sijaan, että hakkerit vaikeuttavat tietojen hyödyntämistä.
 • Nopeampi suorituskyky – dynaamiset sivut latautuvat hitaammin kuin staattisissa versioissa, koska palvelimille ei tarvitse luoda sivuja ja tietoja tien päällä.
 • Vähemmän virheitä – staattiset sivut väittävät tarjoavan parempaa vakautta. Ne ovat vähemmän alttiita tietokantayhteyteen liittyville virheille.

Vaikka staattiset sivut näyttävätkin luotettavammilta, WordPressin dynaaminen luonne on tuskin haittapuoli. Se riippuu verkkosivustotyypistä, sen rakenteesta, sivujen määrästä, sisällön määrästä jne. Staattisen version olemassaolo ei siis aina ole hyvä idea.

Lue myös:
WordPress-verkkosivuston rakentaminen – täydellinen opas oman WordPress-verkkosivuston luomiseen.

Hyödyt ja haitat WordPress-sivuston muuntamisessa

Ennen kuin aloitat muuntamisprosessin, sinun on selvästi ymmärrettävä, toimiiko se tietyn tyyppiselle verkkosivustollesi.

Plussat:
Haittoja:
&# X2714; Hyvä idea pienille verkkosivustoille, joilla on yksinkertainen rakenne ja vähän sisältöä. Idea toteutuu salkkuille, online-arkistoille ja muille sivustoille ilman monimutkaisia ​​toimintoja.
&# X2714; Staattista HTML-verkkosivustoasi ei tarvitse päivittää. WordPress vaatii säännöllisiä laajennuksia ja widget-päivityksiä. Staattisessa HTML-muodossa sinun ei tarvitse lainkaan välittää näistä prosesseista.
&# X2714; Yksinkertainen pääsy alla olevaan koodiin. Sinun ei tarvitse käyttää HTML- tai CSS-malleja kuten WordPressissä. Koko lähdekoodi on edessäsi kaikilla tarvitsemillasi elementeillä.
✘ Se ei toimi verkkosivustoilla, joilla on monimutkaisempi rakenne ja valtavat sisältövolyymit.
Functionality Toimintojen puute. Aina kun haluat lisätä uuden vaihtoehdon tai ominaisuuden, se vaatii myös hyvät koodaustaidot.
Design Rajoitettu suunnittelutoiminto. Kun olet päättänyt muuttaa staattisen verkkosivusi ulkoasua, joudut käsittelemään CSS: n uudelleenkirjoittamista, mikä on melko haaste.

Jos sinulla ei ole tarpeeksi teknistä taustaa, ammatillisen kehittäjän palkkaaminen on ainoa ratkaisu staattisen HTML-verkkosivustosi mukauttamiseen. Tältä kannalta WordPress näyttää joustavammalta ja käyttäjäystävällisemmältä. Sinun on mietittävä kahdesti ennen sivustosi muuntamista ottaen huomioon sen tyyppi, tulevaisuuden rakenne, sisältö, käytettävyys jne. Jopa yksinkertainen blogi päivittäin päivitetyillä artikkeleilla voi osoittautua haasteeksi..

Lue myös:
Vaihtaminen WordPressistä Wixiin – yksityiskohtainen vaiheittainen opas, kuinka WordPress-sivusto muunnetaan Wix-sivustoksi.

Tavat siirtyä WP: sta staattiseen HTML-versioon

Jos olet päättänyt muuttaa verkkosivuston staattiseksi HTML-versioon, voit valita useita polkuja. Jotkut niistä ovat melko yksinkertaisia, kun taas toiset vaativat tietyn taustan. Tässä artikkelissa teimme parhaamme kattamaan kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot.

1. Käytä laajennuksia

Koko verkkosivustojen siirtymisprosessi saattaa vaikuttaa hankalalta liiketoiminnalta. Jotkin laajennukset tekevät tehtävästä kuitenkin hieman helpomman suorittaa. Katsotaanpa joitain suosituimpia laajennuksia, jotka ovat käytettävissä WP-käyttäjille:

 • Yksinkertaisesti staattinen plugin WordPressille. Alun perin kehitetty avoimen lähdekoodin laajennus, se suunniteltiin vastaamaan käyttäjiä muuntamaan tarpeita. Laajennus todella luo verkkosivuston HTML-kopion, joka sisältää kaikki alkuperäisen WP-version sivut. Muuntamisprosessi Simply Static -sovelluksella kattaa JS: n ja CSS: n, kuvat tai muun tyyppisiä tiedostoja, jotka sisältävät linkkejä. Toinen hieno ominaisuus on laajennuksen kyky korvata kaiken tyyppiset URL-osoitteet, mukaan lukien offline, suhteelliset tai ehdoton.
 • WP2Static-laajennus. Helppo käyttää ja silti tehokas instrumentti käsittelemään nopeaa muuntamisprosessia. Se pystyy tuottamaan koko verkkosivuston kopion muuttamalla siitä staattisen HTML-version kaikilla sivuilla. Käyttäjät voivat vapaasti asettaa erilaisia ​​vientitehtäviä ja tavoitteita jokaiselle erilliselle projektille. Sen mukana toimitetaan ilmaiset GitHub-isäntäominaisuudet sekä integrointi CI-työkaluihin.

2. Käytä sivustogeneraattoreita

Suositut staattiset sivustogeneraattorit voivat myös olla hyvä ratkaisu. Ne toimivat käytännössä samalla tavalla kuin laajennukset, vaikkakin pienillä eroilla. Tässä muutama esimerkki:

 • Jekyll staattinen sivuston generaattori. Työkalu on täydellinen niille, joiden on muutettava pieniä verkkosivustoja, kuten blogeja tai portfolioita. GitHub tukee, se käyttää valmiita mallihakemistoja, joissa on erilaiset teksti- ja tiedostomuodot. Se ei vain muuntaa verkkosivustoa, mutta myös tekee siitä vakaan staattisen HTML-version.
 • Pelikaani staattinen sivuston generaattori. Tämä instrumentti saattaa olla hyödyllinen niille, jotka käsittelevät muun muassa Markdownia tai AsciiDocia. Suuri etu on, että sivustogeneraattorissa on erityisominaisuuksia, jotka helpottavat sivukarttatiedostojen luomista, mikä on tärkeää. Samalla se tukee RSS – syötteitä, analyyttisiä työkaluja, integrointia sosiaalisen median alustoihin jne.
 • HTTrack muuntaa WP-sivuston staattiseksi HTML-muotoon. Se on hyvä väline niille, jotka haluavat tarkistaa, miltä verkkosivustosi näyttävät muuntamisen jälkeen, mutta ennen verkkoon siirtymistä. Järjestelmä tulee avoimen lähdekoodin alustana, jonka toiminnot voivat ladata verkkosivustosi samalla rakenteella. Se käyttää paikallista tallennustilaa luotujen hakemistojen kanssa erityisesti verkkosivustotiedostoihisi ja kuvasi. Samalla HTTrack luo sivuston HTML: n, jonka avulla voit selata projektia offline-tilassa.

Toisin sanoen saat peilisivuston, joka on ladattu paikalliselle asemalle. Sillä on sama rakenne kuin alkuperäisellä WP-projektillasi kaikella dynaamisesti luodulla sisällöllä, mukaan lukien kommentit viimeisistä viesteistä, aiheeseen liittyvät artikkelit jne.

Tärkein haittapuoli on, että joudut pakkaamaan tiedostot, koska työkalu tallentaa ne erikseen. Lisäksi järjestelmän käyttö on melko monimutkaista. Sinun on tarkoitus tietää, kuinka päästä tiedostohallintaan tai FTP-asiakasohjelmaan lataamaan arkisto sisältö- ja verkkosivustotiedostoineen niiden jatkootolla hakemistosta riippuen.

3. Manuaalinen muuntaminen HTML-muotoon

Joissakin tapauksissa on parempi laatia uusi HTML-verkkosivusto kuin valita siirtotyökalut. Kyse ei ole vain monimutkaisuudesta tai teknisistä kysymyksistä. Jotkut staattiset sivustogeneraattorit eivät tue tärkeitä verkkosivustoelementtejä, kuten yhteyslomakkeita, natiivia WP-navigointityökaluja jne. Toisin sanoen saatat löytää staattisen version, jostain tärkeistä lohkoista puuttuu..

Täällä uuden HTML-verkkosivuston rakentaminen tyhjästä saattaa vaikuttaa nopeammalta ja tehokkaammalta ratkaisulta. Tästä syystä:

 • Monimutkainen asennusprosessi. Kuten artikkelista olet ymmärtänyt, WP-verkkosivustosi muuttaminen yksin on vaivaa. Prosessi vaatii ensin projektin siirtämisen aliverkkotunnukseen. Sitten sinun on ladattava kaikki tiedostot ja laajennukset alkuperäiseen verkkotunnukseen.
 • CDN voidaan tarvita. Staattinen HTML-verkkosivusto saattaa vaatia sisältöjakeluverkon asennusta. Jälleen kerran joudut käsittelemään prosessia itse. CDN on elintärkeä sivuston omaisuuden hallinnassa.
 • Uudelleenohjausten määrittäminen. Valitettavasti verkkosivustojen omistajille laajennukset ja sivuston generaattorit eivät yleensä käsittele todellisia 301- tai 302-uudelleenohjauksia. Ainoa tapa selviytyä uudelleenohjauksista on asettaa ne verkkosivustosi isäntäpaneeliin..
 • Paljon aikaa tarvitaan. Olet väärässä, jos arvelet, että muuntaminen on nopeaa. Se voi viedä melko kauan. Muuntamisinstrumentit eivät vain asenna joitain elementtien verkkosivujen sivuja. He hoitavat koko projektin uudelleenjulkaisuprosessin, mikä on tuskin parin tunnin kysymys. Mitä isompi verkkosivusto sinulla on, sitä kauemmin muutto kestää.
 • Toiminnan puute. Staattiset sivustogeneraattorit eivät tue joitain välttämättömiä sivustoosioita, kuten yhteyslomakkeita, kommentteja jne. Sinun on etsittävä muita keinoja.

Kuten huomaat, WP-verkkosivustosi muuntaminen HTML-muotoon ei ole niin nopeaa ja yksinkertaista kuin luuletkaan. Tästä näkökulmasta voisi olla parempi idea keksiä uusi projekti kaikkien sivujen ja osioiden sujuvan sen sijaan, että ohjata kävijöitä 404-sivulle ei löytynyt.

Pohjaviiva

WordPress-verkkosivustosi muuntaminen staattiseksi HTML-versioon saattaa näyttää hyvältä ratkaisulta joihinkin ongelmiin. Se saattaa olla keino pienille ja vähemmän monimutkaisille verkkosivustoille, jotka vaativat nopeampaa latausnopeutta, parempaa vakautta tai turvallisuutta. Toisaalta prosessi on hyvin monimutkainen ja vaatii syvää tietoa.

Lisäksi ei ole vain sinun valita työkalu ja muuntaa sivusto vain muutamalla napsautuksella. Se on pitkäkestoinen ja monimutkainen prosessi, joka ei aina johda siihen, mitä odotat. Sinun on harkittava useita vaihtoehtoja, mukaan lukien uuden HTML-sivuston rakentaminen tyhjästä.

Luo verkkosivusto ilmaiseksi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map