Kuinka palkata joku verkkosivuston luomiseen

Kuinka palkata joku verkkosivuston luomiseen


Oikean kehittäjän valitseminen tulevalle verkkosivustollesi on vaikea prosessi. Se sisältää niin monia huomioitavia tekijöitä. Tuleeko se freelancereiksi vai toimistoksi? Kuinka paljon projekti maksaa? Kuinka löytää luotettava asiantuntija? Onko parempi hoitaa rakennusprosessi verkkosivujen rakentajien avulla?

Näihin kysymyksiin vastaamiseksi on oltava selkeä käsitys projektin tulevaisuuden tavoitteista ja keskeisistä tavoitteista.

On elintärkeää määritellä sivujen rakenne, valikko ja ominaisuudet, jotka haluat sivustossasi. Olipa kyse blogista, digitaalikaupasta tai yrityksen verkkosivustosta.

Kuinka palkata & Kuinka paljon maksaa joku verkkosivuston luomiseen:

 1. Päätä kuka tarvitset
 2. Kuinka löytää luotettu Web-kehittäjä?
 3. Paljonko se maksaa?
 4. Kehittäjän ja verkkosivustojen rakentajan palkkaaminen
 5. Bottom Line

Kun olet selvittänyt kaikki tarvitsemasi toteutukset, on helpompaa valita oikea web-kehittäjä. Katso yksityiskohtaiset oppaamme siitä, kuinka valita joku verkkosivuston rakentamiseen.

1. Päätä kuka tarvitset

Saatat joutua rakentamaan verkkosivuston tyhjästä tai tee vain joitain muutoksia jo olemassa olevaan sivustoon. Tästä syystä sinun on mietittävä huolellisesti, ketä todella tarvitset käsittelemään tehtävää.

Verkkosuunnittelijat vs. Web-kehittäjät

Useimmat aloittelijat eivät näe eroa suunnittelijoiden ja kehittäjien välillä. Se on ensimmäinen yleinen virhe, joka vältetään. Aiomme selvittää eron:

 • Suunnittelija – pääasiassa henkilö mukauttaa sivuston ulkoasua. Hän käsittelee kuvakkeiden, painikkeiden, kuvien ja muiden elementtien luomista sivulle. He työskentelevät erilaisten grafiikkaeditorien ja suunnitteluohjelmien kanssa;
 • Kehittäjä – on henkilö, joka käsittelee verkkosivuston toteutusta. Hän kirjoittaa koodeja, mainoskomentosarjoja, muokkaa sivuston tiedostoja sekä työskentelee muiden web-kehitykseen liittyvien välineiden kanssa.

Verkkoteknologioiden kehittyessä yhä useammat web-suunnittelijat ovat mukana myös toteutusprosessissa. Verkkosuunnittelija todella yhdistää kehittäjän ja perinteisen suunnittelijan toiminnot, joihin sisältyy HTML-, CSS- ja joidenkin muiden ohjelmointikielten asiantuntemus.

Kokopäiväinen asiantuntija vs. freelancer

Nyt kun tiedät, kuka todella tarvitaan tehtävän suorittamiseen, on korkea aika päättää, mistä etsiä web-kehittäjää. Olipa kyse freelancerista, kokopäiväisestä asiantuntijasta tai koko syklin kehitysyhteistyötoimistosta. Valinta riippuu täysin projektin yksityiskohdista:

 • freelancereita – ne näyttävät olevan parempi vaihtoehto, jos tarvitset vain pieniä muutoksia. Molemmat osapuolet pystyvät neuvottelemaan ajankohdan ja tarjoukset etukäteen. Freelancereista voi olla hyötyä myös siinä tapauksessa, että tarvitset päivittäistä juoksemista ajan myötä;
 • Kokopäiväiset asiantuntijat – ne ovat hyvä vaihtoehto, jos joudut jatkuvasti käsittelemään verkkosivustosi muutoksia ja parannuksia. On järkevää, jos haluat jonkun huolehtivan projektista jatkuvasti. Se viittaa yleensä joihinkin monimutkaisiin verkkosivustoihin, jotka vaativat paljon käsityötä (valtavat uutisportaalit, foorumit jne.);
 • Täysykliset toimistot – tämä vaihtoehto on paras veto ihmisille, jotka vaativat täysjaksoisia palveluita verkkosivuston rakentamisesta ja ylläpidosta SEO-ystävällisen sisällön tuottamiseen, sivuston mainostamiseen jne. , markkinoijat ja markkinoijat.

Valintasi vaikuttaa projektin kustannuksiin. Kokopäiväiset kehittäjät ja toimistot veloittavat yleensä enemmän kuin freelancereihin. Aina on parempi suunnitella työn laajuus etukäteen pysyäksesi budjetissa.

2. Kuinka löytää luotettu Web-kehittäjä?

Globaalissa verkossa on paljon tilaa etsiä joku rakentaa sinulle verkkosivuston. Käyttäjät voivat tarkistaa johtavien freelance-verkkojen, kuten oDesk ja Fiverr tai tarkista luettelo paikallisista yrityksistä ja virastoista. Vaikka johtohenkilön löytämisessä tuskin olisi ongelmia, useimmat ihmiset eivät määrittele amatöörin luotettavaa asiantuntijaa.

Kokeneet kehittäjät vs. amatöörit

 • Kokeneet asiantuntijat – ne toimivat nopeammin minimivirheillä. Se johtaa vähemmän virheenkorjaukseen ja pienempiin kustannuksiin. Toisaalta ne perivät korkeammat hinnat;
 • amatöörit – alhaisemmista hinnoista huolimatta kokemattomat kehittäjät viettävät enemmän aikaa virheiden korjaamiseen ja virheiden korjaamiseen. Heidän työnsä vaatii ylimääräisiä tarkistuksia, mikä johtaa enemmän tunteihin.

Joidenkin on vaikea saada todistettua ammattilaista. Tästä syystä suoritimme a luettelo kysymyksistä, jotka auttavat sinua valitsemaan kokeneen web-kehittäjän sekä säästää aikaa ja rahaa:

 1. Mikä on osallistava projektikustannus?? Varmista, että yhteistyöehdot ovat selkeät ilman piilotettuja maksuja. Sinun on ymmärrettävä selvästi, mistä maksat ja mitä saat siitä rahasta.
 2. Kuinka kauan prosessi kestää? Kokenut kehittäjä harkitsee aina mahdollisia odottamattomia tilanteita. Ne voivat johtaa viiveisiin. Tästä syystä tarkka aika-arvio on välttämätöntä.
 3. Mitä hinta sisältää?? Selvitä, sisältyykö hinta jo suunnitteluun ja kehittämiseen, joten minun ei tarvitse palkata lisää asiantuntijoita.
 4. Kuka työskentelee projektin parissa? Jos valitset viraston, on parempi tarkistaa luettelo kaikista verkkosivustolla työskentelevistä asiantuntijoista. Tämä varmistaa, että heillä on tarpeeksi taitoja projektin hoitamiseen.
 5. Kysy salkkua. Ei ole väliä, palkkaatko freelancerin tai kokopäiväisen asiantuntijan. Pyydä heitä aina näyttämään salkunsa. Saatat löytää verkkosivustoja, jotka ovat lähellä projektiasi. Se tarkoittaa, että asiantuntija selviytyy varmasti.
 6. Kysy CMS-tyypistä. Sinä jatkat verkkosivuston käsityötä. Varmista, että ymmärrät järjestelmän toiminnan. Joskus se riippuu sinusta mitä CMS käyttää. Lisäksi hyvämaineiset virastot tarjoavat erityisiä koulutuskursseja ja CMS-oppaita.

Muista tarkistaa maine verkossa lukemalla aikaisempien asiakkaiden suosituksia ja arvosteluita.

3. Paljonko se maksaa??

On korkea aika saada numerot ja luvut. Ensimmäinen ja tärkein asia, jonka sinun täytyy selvittää, onko maksat kiinteän maksun vai tuntihinnan. Molemmat maksutyypit sisältävät osumia ja puutteita. Tarjoamme yksinkertaisen tavan saada mielesi parhaiten sopivasta rakenteesta:

 • Tunneittain maksaa – paras pienille projekteille, jotka kestävät vain viikon. Rakenne harkitsee freelancerin palkkaamista;
 • Kiinteä hinta – hyvä monimutkaisille valtaville verkkosivustoille, joiden kehittäminen vie useita kuukausia. Rakenne harkitsee täysjaksoisen toimiston palkkaamista kaikissa toimissa, jotka sisältyvät hintaan.

MERKINTÄ: Muista, että verkkosivujen rakennuskustannukset ovat yksilölliset. Ne riippuvat lukuisista tekijöistä, kuten monimutkaisuus, verkkorakennustekniikat, aikataulut ja muut. Projektin selkeän suunnitelman avulla voit arvioida ainakin sivuston keskimääräisen hinnan.

Verkkosivujen kustannuksiin vaikuttavat tekijät

Tarkista luettelo tekijöistä, jotka määräävät verkkosivustojen rakentamisen lopulliset kustannukset:

 • Freelancerin palkkaaminen keskisuureen verkkosivuston luomiseen – noin 2500 dollaria yhtä sivustoa kohti. Ammattimaisen portfolion tai yksinkertaisen verkkokaupan vähimmäishinta voi alkaa 1 000 dollarista ja nousta jopa 3 000 dollariin viikossa tarvitsemiesi komponenttien ja ominaisuuksien mukaan.
 • Viraston palkkaaminen keskisuureen verkkosivustolle – jopa 50 000 dollaria. Yrityksen verkkosivun vähimmäishinta alkaa 10 000 dollaria. Jos tarvitset koko jakson palveluita, kuten SEO, ylläpito & Tuki, valmistelija maksaa jopa 50 000 dollaria.

Kun otetaan huomioon nämä hinnat, verkkosivujen rakentamisprosessin itse hoitaminen näyttää kustannustehokkaammalta ratkaisulta. Lisäksi verkkosivustojen rakentajien avulla on helppo käsitellä minkä tyyppisiä ja monimutkaisia ​​sivustoja ilman erityisiä taitoja. Se tuskin maksaa sinulle yli 80 dollaria vuodessa!

4. Kehittäjän ja verkkosivustojen rakentajan palkkaaminen

Verkkosivustojen rakentajat tulevat nopeammaksi ja kustannustehokkaammaksi ratkaisuksi rakentaa sivustolomakkeita tyhjästä. Ne säästävät aikamme ja tekevät projektin hallitsemisesta helppoa ilman, että osallistat kolmansia osapuolia. Ne ovat halvempia ja helpompia käyttää.

Vaikka web-kehittäjän palkkaaminen voi viedä useita kuukausia hankkeen loppuunsaattamiseen, online-ohjelmisto vaatii 2–3 tuntia käyttövalmiiden verkkosivustojen luomiseen ja julkaisemiseen. Olemme korostaneet joitain edullisimpia ja suosituimpia alustoja.

Wix – paras vedä ja pudota -sivuston rakentaja

WIX - paras vedä ja pudota -sivuston rakentaja

Wix – on joustava verkkosivustojen rakennustyökalu erityyppisten verkkosivustojen kehittämiseen. Se on hyvä pienyrityksille ja yrityksen sivustoille samoin kuin ammatillisille blogeille ja pienille digitaalikauppoille. Käyttäjän ei tarvitse edes käsitellä koodausta tai ohjelmointia. Tärkeimpiä etuja ovat:

 • Yksinkertainen toimittaja – Wix tarjoaa intuitiivisen vedä ja pudota -toiminnon verkkosivujen sisällön lisäämiseen ja hallintaan.
 • Wix ADI – AI-pohjainen alusta, joka rakentaa verkkosivuja muutamassa minuutissa. Käyttäjän on ilmoitettava vain jotkut projektin ominaisuudet ja valittava liiketoimintarako ja vastattava useisiin lisäkysymyksiin. Järjestelmä käsittelee vastaukset ja tarjoaa käyttövalmis sivustoasettelun jo integroiduilla ominaisuuksilla, widgetillä, verkkosivustoilla ja osilla, joita voidaan myös muokata;
 • Mobiiliystävälliset mallit – valikoima ammatillisia teemoja sisältää lukuisia malleja, jotka toimivat yhtä hyvin erilaisilla mobiililaitteilla;
 • Wix-sovellusmarkkinat – leikkihuone tarjoaa lukuisia ilmaisia ​​widgettejä ja lisäosia verkkosivuston joustavuuden parantamiseksi;
 • verkkokaupan ominaisuus – Wix tuo joukon verkkokaupan työkaluja pienyrityksille ja digitaalikauppoille.

Ne, jotka eivät vaadi monimutkaisia ​​verkkosivustoja, hyötyvät Combo-suunnitelmasta. Se alkaa 8,5 dollarista kuukaudessa. Voit kuitenkin säästää jopa 5% ja maksaa kaksi vuotta etukäteen. Se maksaa sinulle vain 8 dollaria kuukaudessa sisältäen isännöinnin ja ilmaisen verkkotunnuksen. Lue lisää Wixin maksamista optioista tämä tutkimus.

Wixillä on oma asiantuntija-allas, joka on vuokrattavissa. Käyttäjät voivat löytää ne erillisestä Wix Arena -alusta. Se on digitaalinen markkinapaikka, jossa on satoja asiantuntijoita web-suunnittelun ja ohjelmoinnin alalla erityisesti Wix-pohjaisiin projekteihin. Ne auttavat mukauttamaan jo olemassa olevaa sivustoa ja suunnittelemaan sinulle uuden maanpinnan alusta alkaen. Käyttäjät voivat tarkastella asiantuntijoiden profiileja, jotka sisältävät portfolion, valmistuneiden projektien määrän, asiakkaiden tekemät muutokset ja tähtiluokitukset.

Kokeile Wixiä ilmaiseksi

Shopify – paras verkkokauppaympäristö, jolla voi aloittaa myynnin verkossa

Shopify - paras verkkokauppaympäristö, jolla voi aloittaa myynnin verkossa

Shopify – on todistettu johtaja digitaalikauppojen kehittämisessä. Alustan avulla aloittelijat ja ammattilaiset voivat luoda minkä kokoisia verkkokauppoja pienistä myymälöistä kasvaville globaaleille markkinoille. Siinä on intuitiivinen toimittaja, joka sisältää WYSIWYG-ominaisuuksia, lisäksi upeita reagoivia malleja, edistyneitä tuote- ja varastonhallintatyökaluja, myynninedistämis- ja markkinointivälineitä jne..

 • Edistynyt tuotehallinta – hallitse tuotteitasi ja varastosi muodostavat yhden kojetaulun. Editorilla on yksinkertainen toiminnallisuus lisätä uusia tavaroita, luoda tuoteryhmiä, kokoelmia ja luetteloita, asettaa valuuttoja, integroida erilaisia ​​maksuportteja jne..
 • 3D-varastotekniikka – edustaa tuotteitasi houkuttelevimmalla tavalla. Lataa kuvia, jotka varmistavat läsnäolon tunteen, jolloin asiakkaat voivat tarkkailla tuotteen ominaisuuksia ja etuja.
 • Markkinointi ja markkinointi – luoda sivustoja integroiduilla markkinointityökaluilla. Kasvata postituslistasi, upota käyttäjän hankintalomakkeita, käynnistä kanta-asiakasohjelmia, jaa promokoodeja ja kuponkeja, suorita kausimyyntiä ja muuta.
 • Luotu raportteja – Järjestelmässä on sisäänrakennettu analytiikka ja raportointivälineet myynnin seuraamiseksi, menestyneimpien tuotteiden ja tärkeimpien liikennekanavien korostamiseksi. Raportit sisältävät yksityiskohtaisia ​​tietoja mainoskampanjoista seurataksesi tuloksia reaaliajassa.

Shopify toimittaa erilaisia ​​suunnitelmia vastaamaan verkkokaupan tarpeitasi. Käyttäjät voivat alkaa muodostaa yksinkertaisen Facebook-kaupan Lite-suunnitelmalla, joka alkaa 9 dollaria kuukaudessa, tai ylläpitää kasvavaa ja skaalautuvaa digitaalista markkinoita, joilla on rajoittamaton myyntiominaisuus 299 dollaria kuukaudessa. Keskisuuret suunnitelmat sisältävät Basic- ja Shopify-suunnitelmat, jotka maksavat vastaavasti 29 dollaria ja 79 dollaria kuukaudessa.

Aivan kuten Wix, myös Shopify on osoittautunut johtajaksi tietyllä segmentillä. Alusta on ensimmäinen valinta ihmisille, jotka etsivät edistyneitä verkkokaupan verkkotyökaluja. Tästä syystä se tekee yhteistyötä sekä yksityishenkilöiden että toimistojen kanssa, jotka antavat käden tulevan myymälän hienosäätöön. Käyttäjät ovat palkata ilmaiseksi asiantuntijoita monilla aloilla logosta ja web-suunnittelijoista sähköpostimarkkinoinnin asiantuntijoihin ja SMM-johtajiin, SEO-asiantuntijoihin, ohjelmoijiin jne. He muuttavat jo olemassa olevaa Shopify-verkkosivustoa tai luovat uuden. Tarvitset vain uuden työpaikan luomisen Shopify-markkinoilla ja odottavan, että asiantuntijat ottavat sinuun yhteyttä suoraan.

Kokeile Shopifea ilmaiseksi

WordPress – maailman parhaiten ylläpidetty CMS

WordPress - maailman parhaiten ylläpidetty CMS

WordPress – on johtava CMS, jolla on miljoonia aktiivisia käyttäjiä. Alusta käynnistettiin alun perin sisältöpohjaisten verkkosivustojen, blogien ja pienyrityssivustojen luomiseksi. Se on kuitenkin kehittynyt vuosien varrella tarjoamalla uusia tapoja laajentaa hanketta muuttamalla se digitaalikauppaksi. Itse työkalu voi vaatia vähän oppimiskäyrää ja koodausta, vaikka sisältöeditori on erittäin intuitiivinen (ks Elementor-arvostelu) ja eroaa tuskin tyypillisistä vedä ja pudota -soittimista. Lisäksi WordPress avoimen lähdekoodin työkaluna varaa enemmän joustavuutta ja vapautta verkkosivujen suunnittelussa tai räätälöinnissä.

 • Joustavuus – WordPress tarjoaa pääsyn mallin lähdekoodiin. Käyttäjät voivat muokata koodia, lisätä uusia toimintoja, luoda mukautettuja suunnitteluelementtejä jne. Tehtävä vaatii hyvät tekniset taidot.
 • Laajennukset ja mallit – WordPress ylpeilee todennäköisesti laajennusvalinnalla widgettejä, jotka lisäävät paikan päällä analytiikasta ja yhteyslomakkeista gallerioihin, roskapostin torjuntavälineisiin, lyhytkoodeihin jne. Käyttäjät voivat valita tuhansien maksettujen ja ilmaisten mallien joukosta, jotka viittaavat kirjaimellisesti mihin tahansa liiketoimintaan markkinarako.
 • verkkokauppa – plugins kuten WooCommerce mahdollistaa oman verkkokaupan perustamisen. Tässä tarvitaan vähän koodausta, kun taas kaikki suuret asetukset ovat intuitiivisia. Saat täysin toimivan tuotehallintatyökalun, joka on sama kuin mikä tahansa muu vedä ja pudota -editori.
 • Globaalin kehittäjien yhteisö – WP-harrastajan tai asiantuntijoiden löytäminen auttamaan sivuston asennuksessa, laajennusten integroinnissa tai räätälöinnissä on pala, kun kyse on WordPressistä. Ne auttavat luomaan uuden sivuston tyhjästä tai muuttamaan olemassa olevaa. Lisäksi käyttäjät löytävät paljon video – oppaita, blogi – foorumeita jne.

CMS itsessään on ilmainen. Tarvitset kuitenkin verkkotunnuksen ja isännöinnin siirtyäksesi verkkosivustollesi. Tässä on hyödyllistä WP: lle optimoituja palvelinratkaisuja. Bluehost on paras hosting-palvelujen tarjoaja kaiken tyyppisille WordPress-sivustoille. Se tarjoaa yhden vuoden verkkotunnuksen, integroinnin WP: hen, ilmaisia ​​laajennuksia, teemoja ja muita ominaisuuksia jokaisessa suunnitelmassa alkaen 2,95 dollarista kuukaudessa. Se kuulostaa todelliselta kaupalta ottaen huomioon järjestelmäpäivitykset, varmuuskopiot ja WP: n mukautettu kojetaulu, joka sisältyy hintaan.

Kokeile WordPressiä ilmaiseksi

uKit – helpoin verkkosivustojen rakentaja pienyrityksille

uKit - helpoin verkkosivustojen rakentaja pienyrityksille

uKit – on luultavasti helpoin verkkosivustojen rakentaja, joka luo sivustoja muutamassa minuutissa ilman mitään teknisiä taitoja. Siinä on yksinkertainen käyttöliittymä, alhaisimmat hinnat ja ammattitaitoinen tukitiimi. Se on hyvä perussivustoille, kuten ammatillisille salkkuille, blogeille ja yhden sivun sivustoille. Erityisiä taitoja ei tarvita ammattimaisen sivuston rakentamiseksi uKitin avulla. Alustalla on seuraavat edut:

 • Helppokäyttöisyys – WYSIWYG-muokkaustyökalun avulla on helppoa ja nopeaa lisätä uutta sisältöä, poistaa ja muuttaa lohkoja, liittää mediatiedostoja jne .;
 • Ilmaiset mukautuvat mallit – uKitillä on kokoelma ammattimaisesti näyttäviä ja mobiilivalmiita malleja;
 • Ammatillinen tuki – Tukiasiantuntijat auttavat sinua ratkaisemaan kaikki ongelmat Skypen ja sähköpostin välityksellä.
 • SEO ja markkinointityökalut – alustan yksinkertaisuudesta huolimatta se antaa käyttäjien silti käsitellä SEO-asetuksia, kuten metakomennot ja otsikot, keskittyä avainsanoihin jne.

Ohjelmisto tarjoaa 4 suurta suunnitelmaa projektin vaatimuksista riippuen. Pienin paketti sisältää vain perustason rakennustyökalut 5 dollarin hintalappulla. Perussuunnitelma on edistyneempi. Se tarjoaa ylimääräisiä stat- ja raporttityökaluja 10 dollarin kuukausihinnalle. eCommerce ja Pro -suunnitelmat on tarkoitettu kokeneille käyttäjille, joiden on käynnistettävä pieniä kauppoja tai monimutkaisempia pienyrityssivustoja. Suunnitelmat maksavat 12 dollaria ja 15 dollaria kuukaudessa. 2-vuoden tilauksen avulla voit säästää pari dollaria alkaen 2,50 dollaria kuukaudessa.

Kokeile uKit ilmaiseksi

Bottom Line

Sinun ja budjettisi on sinun tehtäväsi palkata joku rakentamaan verkkosivustosi vai valitsemaan online-alusta. Toisaalta, moderni ohjelmisto on osoittautunut kustannustehokkaammaksi ja yksinkertaisemmaksi ratkaisuksi. Vietät vähemmän aikaa sivuston luomiseen tyhjästä ja osallistut itse prosessiin. Se on tietysti parempi vaihtoehto perussivustoille ja pienille verkkokauppaprojekteille. Tarkastele kaikkia etuja, joiden avulla modernit alustat vastustavat verkkokehitysryhmiä.

Web-kehittäjätVerkkosivun rakentajat
Hinta:noin 2000 dollaria perussivustolle + vuosittaiset verkkotunnukset ja ylläpitokustannukset (50–70 dollaria)Noin 100 dollaria vuodessa sisältäen verkkotunnuksen ja isännöinnin
taidot:Ei vaadita teknisiä taitoja (vain jatkohuoltoa ja hallintaa varten)Ei vaadita teknisiä taitoja. Intuitiivinen vedä ja pudota -editori.
Design:Mukautettu verkkosivustojen suunnitteluIlmaiset mobiililaitteille optimoidut mallit eri verkkosivustokategorioille
Joustavuus:Lisätoiminnot lisähintaanIlmaiset sovellukset, widgetit ja integrointi kolmansien osapuolien kanssa
Lisäkustannukset:Sinun on löydettävä paikka verkkosivustosi isännöintiinVerkkotunnus ja isäntä sisältyvät suunnitelmaan
Monimutkaisuus:Minkä tahansa monimutkaisuuden verkkosivustoSoveltuu perussivustoille sekä pienyritysten sivustoille, verkkokaupalle, yrityksen verkkosivustoille jne.

Verkkosivustojen rakentajat ovat halvempia ja helpompia käyttää. He ovat nopeampia keksimään valmisprojekti. Teknisten taitojen ja kokemuksen puute voi kuitenkin olla kompastuskivi tien rakentamisessa monimutkaisempaan projektiin. Saatat tarvita joitain todistettuja asiantuntijoita web-rakentamisen alalla. Tästä löydät ehkä oppaamme hyödyllisiä.

Luo verkkosivusto ilmaiseksi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map