Lisätty todellisuus (AR) verkkokehityksessä

lisätty todellisuus verkkokehityksessä


Augmental Reality (AR) – on tekniikka, joka mahdollistaa olemattomien elementtien lisäämisen ympäröivään todellisuuteen. Yksi esimerkkejä voi olla urheiluotteluiden lähetys, kun tiettyjen koordinaattien mukana tuleva video toimitetaan pallon, booteelin tai tietyn lähtöpisteenä toimivan linjan lentoradalla. Toisin sanoen tapahtuu todellisten ja kuvitteellisten esineiden yhdistyminen. Tätä vaikutusta käytetään myös usein elokuvissa ja mainonnassa.

Itse asiassa käsite laajennetusta todellisuudesta esiteltiin melko kauan sitten, nimittäin vuonna 1990. Sitä tarjosi Boeing Corporationin tutkija. Toisin sanoen, ajatus käyttää lisättyjä asioita, jotka tosiasiallisesti tapahtuvat, ja sellaisia, jotka ovat epätodellisia, luoda kuvia reaaliaikaisessa tilassa tai leikkauksen aikana, ei ole uusi. Tällaisessa muodossa olevaa tekniikkaa on vaikea kutsua “soveltuvaksi”: tavallinen ihminen käytti valmista sisältöä, johon se oli sovellettu. Henkilö ei voinut vaikuttaa mihinkään tai muuttaa tekniikkaa tai muita tapoja käyttää tekniikkaa. Tästä lähtien tilanne on muuttunut ikuisesti.

Mikä on lisätty todellisuus (AR)?

Connectionist-verkkojen, mobiililaitteiden, kameroiden ja ohjelmistojen kehityksen myötä lisätystä todellisuudesta on tullut välttämätön osa tavallisten ihmisten elämää. Lisäksi se on nyt laajalti valittu käytettävissä olevaksi ja laajalle levitetyksi tekniikaksi käytettävien tehtävien suorittamiseen. Sinun ei tarvitse enää olla vain käyttäjä ilman minkäänlaista valinnanvapautta. Sen sijaan voit itse päättää, haluatko käyttää AR: ta päivittäisten tehtävien suorittamiseen vai ei. Tärkeintä on, että sovellusalueiden määrä on melko laaja ja kasvaa jatkuvasti (viihde, rakentaminen, suunnittelu, arkkitehtuuri, autoteollisuus, koulutus, logistiikka, kartoitus, verkkokauppa ja mikä ei).

Tunnetut yritykset, kuten Apple tai Google, toteuttavat ja popularisoivat laajennetun todellisuuden tekniikkaa laajasti ekosysteemeissään. Esimerkiksi Safari-mobiiliversio tukee AR-pohjaisen sisällön esikatselua ilman, että tarvitsee asentaa ylimääräisiä sovelluksia (se toimii iOS12: n avulla – integroitu AR Quick Look -työkalu). ARCore ja ARKit tarjoavat ympäristön laajennetun todellisuuden sovellusten ja sisällön kehittämiselle. Google on ilmoittanut I / O-pohjaisen Android Q: n, joka voi siirtää kolmiulotteisia objekteja käyttäjän ympäristöön suoraan selaimen hakukentästä käyttämällä vain mobiililaitetta. Joka tapauksessa taipumus on selvä. Vain muutamassa vuodessa lisätystä todellisuudesta tulee valtavirta. Tulevaisuus on jo tullut.

Kuinka lisätty todellisuus toimii

Pohjimmiltaan on selvää: Tasaisten kuvien katselun sijasta käyttäjä saa mahdollisuuden kokeilla tuotetta tai sisustusesinettä reaaliaikaisessa tilassa. Vaatteiden, kenkäten, huonekalujen, teknisten laitteiden, kukien, koriste-esineiden ja muiden elementtien 3D-malleja voidaan käyttää mobiililaitteesi kameran avulla todellisiin esineisiin reaaliaikaisessa täysimittaisessa tilassa nähdäksesi kuinka ne sopivat sinulle.

Se, että koordinaatit ja leveys tai mitta otetaan huomioon ja lasketaan yksityiskohtaisesti, tekevät tiedoista varsin päteviä ja luotettavia. Joka tapauksessa se on hyvin lähellä tulosta, jota saavutat tilauksen yhteydessä.

Valtavalla määrällä ihmisiä on nyt älypuhelimia, mikä tekee tekniikasta erittäin saatavan suurelle yleisölle. Kyse on sen toteutumisesta, sillä AR: n integrointi verkkokauppaan on melko kallis prosessi, jota voivat harjoittaa vain rikkaat ja kannattavat yritykset.

Lisätty todellisuus verkkokaupassa

AR-sovellusten kehittäminen on pääosin monisäikeisten studioiden etuoikeus monimutkaisilla laitteilla ja ohjelmistoilla. Prosessi keskittyy 3D-mallien luomiseen ja niiden jatkokäyttöön. Teknologian integroinnin kustannukset alenevat edelleen asteittain. Tämä on tärkein syy miksi verkkokauppasivustojen rakentajat pyrkivät integroimaan lisätyn todellisuuden tekniikan tuotteidensa kehittämiseen.

Tällä hetkellä Shopify on ainoa verkkokaupan ohjelmisto, jolla oli varaa AR-esittelyyn. Tämä on varsin hyödyllistä tavallisille käyttäjille, koska he käyttävät mahdollisuutta käyttää yllä lueteltuja etuja sijoittamatta mitään prosessiin. Verkkokauppojen omistajat voivat kasvattaa myyntimääräänsä, kun taas asiakkaat luottavat ostamaan asiat, joita he todella tarvitsevat.

Tällainen lähestymistapa ei vain lisää muuntoprosenttia, mutta se myös vähentää verkkokauppaan palautettujen tuotteiden määrää ja lisää asiakastyytyväisyysastetta. Heidän odotuksensa tuotevalinnasta ovat suuressa määrin perusteltuja. AR-integraatio on sähköisen kaupan markkinaraon vallankumous.

AR-toteutus Shopifyssa

Alusta tukee 3D-mallien esittelyä asiakkaille, mutta ne täytyy hankkia ennen. Tätä varten sinun on suoritettava useita vaiheita:

 1. Asenna 3D-varasto-sovellus verkkokauppaan.
 2. Siirry verkkokaupan hallinnan kojelautaan, valitse tili-valikko ja «Palkkaa Shopify-asiantuntija» -vaihtoehto.
 3. Valitse ”Lisää uusi toiminnallisuus” -vaihtoehto.
 4. Valitse ”Luo ​​3D-tuotemallit AR: lle”. Palvelun hinta alkaa 100 dollaria.
 5. Vastaa kaikkiin tarvittaviin kysymyksiin ja lähetä kysely.

Heti kun tiedustelu on tarkistettu, saat asiantuntijalta tarjouksen kaikista projektin loppuun saattamista koskevista ehdoista. Sinun tulisi myös toimittaa valokuvat, joita tarvitaan 3D-tuotemallien luomiseen. Jokainen niistä vaatii valokuvia, jotka on tehty eri kulmista (edestä, molemmilta puolilta, takaa, ylä- ja alaosasta).

Shopify AR Lähde: https://www.shopify.com/ar

Laadukkaiden valokuvien luomiseksi suurista esineistä 50 mm: n kameran linssi riittää. Keskikokoisille ja pienille tuotteille on järkevää käyttää 70 mm ja 100 mm linssejä. Jos esineellä on monimutkainen ja epäsymmetrinen rakenne, saatat tarvita myös lisää valokuvia. Kuvien laadulla on tietysti suora vaikutus 3D-mallien laatuun. Ammattikameran hankkiminen on tässä suhteessa välttämätöntä.

Objektien tarkkojen mallien luomiseksi vaaditaan niiden koon ilmoittaminen millimetreinä. Jos sinulla on luonnokset tai luonnos tuotteista niiden mittojen mukaan, ne ovat varmasti hyödyllisiä.

Heti kun olet tehnyt tämän mittakompleksin, lähetä vain valokuvat ja saat valmis 3D-mallin pian. Sinun on tarkistettava perusteellisesti niiden laatu – realistinen näkymä, mittasuhteet, liitosten tarkkuus, pintakuviot, kyltit tai allekirjoitukset ja mikä ei. Nämä mallit on suunniteltu tiettyjen määriteltyjen laatustandardien mukaisesti tässä.

Jos kaikki on ok, on korkea aika lisätä malleja verkkokauppaan 3D-varastosovelluksen avulla. Käytä sitä lisätäksesi kunkin tuotteen mallit (lataa tiedostot .usdz- ja .gtlf / .glb-muodossa asiantuntijalta saamiesi tietojen perusteella) määrittelemällä niiden esittämät otsikot ja tuotelinkit. Eri tiedostotyypit toimivat hyvin eri tilanteissa. Esimerkiksi .usdz-versiota käytetään, kun tuotteita tarkastellaan Safari-selaimen kautta.

Seuraava vaihe on aktivoida AR Quick Look -toiminto ja merkki, jonka avulla voit aktivoida objektin esikatselun 3D-tilassa. Tämä vaatii lisäksi tiettyjen yksinkertaisten mallikoodimuokkausten toteuttamisen. Yksityiskohtaiset ohjeet muutosten tekemiseen ovat saatavilla tässä.

Onko AR Web-suunnittelun tulevaisuus?

AR-trendit siitä tulee merkittävä osa elämää web-kehittäjille ja tavallisille käyttäjille. Aikaisemmin vain pienellä käyttäjäryhmällä oli pääsy tämän tekniikan soveltamiseen. Nykyään pienelläkin yrityksellä on varaa esitellä tuotteitaan 3D-tilassa. Palvelun hinta ei ole korkea, kun taas suurimmalla osalla asiakkaita on tarvittava tekninen perusta tällaisen sisältötyypin esikatselulle – nämä ovat iOS- ja Android-pohjaiset älypuhelimet ja tabletit.

Shopify on tullut ensimmäinen täysimittainen alusta, joka on integroinut eCommerce AR: n. Verkkokauppojen omistajien mielestä AR: n prosessi on asetettu hieman haastavaksi, mutta se on ehdottomasti sen arvoista, kun otetaan huomioon niiden mahdolliset vaikutukset pitkällä tähtäimellä (muuntokurssit voivat nousta kahdesti). Erikoistuneiden taitojen ja ohjelmistojen saatavuus mahdollistaa 3D-mallien luomisen itsenäisesti. Kuitenkin vallitsevan määrän käyttäjien on helpompaa maksaa valmiista laatutuloksista.

Voit tilata yksittäisten AR-ohjelmoitujen ratkaisujen kehittämisen verkkostudioilta, mutta tämä ei ole lainkaan hyötyä – se on melko kallista. On järkevämpää käyttää valmiita ratkaisuja, joista monet tulevat näkyviin lähitulevaisuudessa. Shopify oli polku etsijä, ja sitä todennäköisesti seuraa BigCommerce, 3dcart, Wix, WooCommerce ja muut täysin varustellut ja tunnetut tuotemerkit pian.

Monet suuret IT-yritykset tutkivat AR-tekniikkaa, joka on arvoinen jatkoa VR-ideoille (virtuaalitodellisuus), josta on tullut sen erillinen haara. Teknologiasta tulee varmasti tärkein tulevaisuuden trendi, kun se saa laajemman sovelletun merkityksen. Google, Apple, Facebook, Amazon ja muut maineikkaat yritykset kehittävät ja edistävät AR: n normeja ja käyttötapoja tosielämässä. Tämä on sen menestyksen ja laajan kehityksen kulmakivi. Vain noin 2–3 vuodessa kaikki käyttävät tekniikkaa moniin tarkoituksiin. Miksi et aloita nyt?

Kokeile Shopify AR Now

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map