Mitä minun pitää luoda verkkosivusto? Verkkosivun luomiseen tarvittavat ohjelmistot

Mitä minun pitää luoda verkkosivusto?


Joten, olet jo tiennyt kuinka Internet toimii. Ymmärrät verkkosivun ja selaimen välisen eron. On korkea aika rakenna verkkosivusto tyhjästä omaasi. Vaikka rakennusprosessi ei enää ole niskakipu, käyttäjillä, joilla ei ole mitään teknisiä taitoja, on hyvät mahdollisuudet tutustua uusiin verkkoprojekteihinsa. Kehittyneet ohjelmistot ja web-työkalut tuovat nämä mahdollisuudet.

Niiden avulla on helppo ja nopea rakentaa, muokata ja ottaa käyttöön. Useimmissa tapauksissa tarvitset lomakkeen 6 minuutista useisiin tunteihin saadaksesi täysin toimivan sivuston, jolla ei ole koodauskokemusta. Joten, mitkä nämä välineet ovat ja kuinka ne voivat auttaa? Jatka artikkelin lukemista saadaksesi selville ohjelmistot, joita tarvitaan verkkosivuston luomiseen tyhjästä.

Verkkosivun tärkeimmät komponentit

Huolimatta siitä, että käyttäjillä ei ehkä ole erityisiä tekniikoita sivuston luomiseksi nollasta, on elintärkeää ymmärtää joitain verkkoteollisuuteen liittyviä termejä. Lisäksi saattaa olla hyvä ymmärtää, kuinka verkkosivusto todella toimii ja mistä komponenteista se koostuu. Olet jo kuullut joitain ilmaisuja, vaikka sinulla ei ehkä ole sumuista käsitystä niiden tarkoituksista. Selvitämme nämä ehdot sinulle.

Tärkeimmät komponentit verkkosivustosi perustamisessa ovat:

 1. Web-sivu – on web-asiakirja, johon pääsee web-selaimen avulla kirjoittamalla verkko-osoite.
 2. Verkkosivusto isännöi ja hallinnoi valikoimaa verkkosivuja sekä laittaa ne yhteen tai jakaa tiettyihin ryhmiin tai osioihin.
 3. Verkkotunnus – on verkkosivustosi osoite, jonka saatat nähdä selaimen hakupalkissa.
 4. Web-palvelin – on tietokone, joka isännöi verkkosivustosi tiedostoja ja sisältöä sekä varmistaa niiden saatavuuden loppukäyttäjälle.
 5. Hakukone – on web-väline, jonka avulla käyttäjät voivat löytää tarvitsemansa verkkosivuston. Se on yksinkertainen navigointijärjestelmä surffata verkossa ja selata tarvitsemiasi sivustoja.

Laita nyt kaikki nämä komponentit yhteen ja saat ns globaalin webin, jossa on miljoonia live-sivustoja ja niiden omistajia. Jotta verkkosivusto toimisi, tarvitset perusohjelman web-ohjelmistoja ja -teknologioita.

Verkkosivut, joita tarvitaan verkkosivuston luomiseen

Internet on täynnä erilaisia ​​työkaluja verkkosivuston luomiseen. Jotkut niistä ovat melko yksinkertaisia, kun taas toiset ovat edistyneempiä ja ajan tasalla. Jotkut työkalut ovat saatavana ilmaiseksi, kun taas toisissa on lisäkustannuksia. Eri tekniikat vaativat erilaisia ​​lähestymistapoja, kun alat käyttää niitä (online – tai ladattavat ohjelmistot jne.).

Sinun on valittava, kumpi valita. Sinun on kuitenkin harkittava joitain elintärkeitä tekijöitä, joihin voi kuulua:

 • Helppokäyttöisyys – ovatko nämä työkalut riittävän helppoja käyttää? Koska et ole teknikko, sinun tulee valita sellaiset, joilla on yksinkertaisin käyttöliittymä ja vähimmäisopiskelukäyrä
 • Ominaisuusjoukko – Varmista, että valittu instrumentti antaa sinulle mahdollisuuden käsitellä aiempaa tehtävää. Samalla etsiä parannettuja toimintoja. Image Editor ei ole vain leikkaaminen ja leikkaaminen. Harkitse kuvan koon muuttamista, elementtien poistamista, useita kerroksia jne.
 • Budjetti-odotukset – Jotkut työkalut ovat ilmaisia, kun taas toisissa on lisäkustannuksia, maksettu laajennus tai premium-versio. Varmista, että valittu työkalupakki vastaa budjettisi odotuksia.

Asioiden helpottamiseksi olemme korostaneet useita luokkia, jotka kattavat kaikki verkkosivun luomiseen tarvittavat välineet. Ne sisältävät sisäisiä resursseja (Tietokone, jossa on esiasennettu käyttöjärjestelmä ja selain), web-suunnittelijan työkalut (verkkosivustojen ja mallien rakentajat) ja lisäohjelmistot, jotka eivät ole pakollisia, mutta jotka varmasti helpottavat elämääsi (graafiset ja tekstieditorit). Katsotaanpa tarkemmin kutakin luokkaa.

1. Tietokone, jossa on esiasennettu käyttöjärjestelmä (OS)

Tietokoneen käyttäminen ei riitä sen käyttämiseen. Sinulla on oltava asennettu käyttöjärjestelmä siirtyäksesi eteenpäin. Käyttöjärjestelmä on itse asiassa tietokoneesi sielu. Se käynnistää kaikki tärkeimmät toiminnot samoin kuin tietokone itse. Se voi myös toimittaa joitain lisäominaisuuksia, räätälöintityökaluja ja jo sisäänrakennettuja ominaisuuksia. Sinun on päätettävä, kumpi valita.

Vaikka sinulla on todennäköisesti jo asennettu, korostamme vain käyttäjien 3 parasta vaihtoehtoa.

Windows-käyttöjärjestelmä

Windows-käyttöjärjestelmä

Windows – on suosittu käyttöjärjestelmä, jolla on yli puolet käyttöjärjestelmän markkinaosuudesta. Järjestelmä on erittäin käyttäjäystävällinen, joten sen asentaminen, kirjautuminen ja aloittaminen on helppoa. Windowsin useita versioita päivitetään säännöllisesti. Jokainen versio tuo valikoiman perusominaisuuksia, jotka tekevät siitä tänään valitun laitteistovalinnan.

Tärkeimmät Windows-ominaisuudet:

 • Helppokäyttöisyys – Suurin osa teistä on jo käsitellyt aiempia käyttöjärjestelmäversioita, mukaan lukien Windows XP tai Windows 7. Kaikki on yksinkertaista ja tuttua.
 • Ohjelmiston valinta – Microsoft on kasvanut hallitsevaksi voimaksi laitteismarkkinoilla, joka toimittaa tonnia sovelluksia, laajennuksia ja lisäosia käyttöjärjestelmälle. Totta puhuen. Me kaikki rakastimme pelaamaan Microsoft Solitaire -kokoelma korttipelejä.
 • Järjestelmä- ja ominaisuuspäivitykset – Windows on helppo pitää tietokoneesi sujuvana. Se ilmoittaa jokaisesta saatavilla olevasta päivityksestä ja varmistaa automaattisen varmuuskopioinnin järjestelmän palautuspisteiden avulla.

Windows-käyttöjärjestelmä voi olla hyvä valinta riippumatta siitä, oletko tavallinen kotikäyttäjä, pelaaja vai yritystyyppi.

Linux-käyttöjärjestelmä

Linux-käyttöjärjestelmä

Linux eroaa perinteisistä käyttöjärjestelmätyypeistä, koska se on avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä. Vuonna 1991 käyttöön otettu järjestelmä voidaan tavata paitsi pöytälaitteissa myös älypuhelimissa ja tablet-laitteissa, pelikonsoleissa, elektronisissa kirjojen lukulaitteissa, digitaalisissa tallentimissa tai tallennuslaitteissa..

Tärkeimmät Linux-käyttöominaisuudet:

 • Avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä – se tarkoittaa, että käyttäjät voivat muokata ja mukauttaa järjestelmää pääsemällä sen lähdekoodiin. Tietenkin, se viittaa vain käyttäjiin, joilla on tarpeeksi teknistä taustaa.
 • Joustava lisensointi – GPL-lisensoiduille Linux-käyttäjille järjestelmä varaa tarpeeksi tilaa ohjelmistojen modifiointiin, levitykseen tai rajoittamattomaan uudelleenkäyttöön.
 • Ihonväri – käyttöjärjestelmää on melko vaikea asentaa ja asentaa f verrattuna Windowsiin tai Maciin. Toisaalta käyttäjät voivat luottaa edistyneeseen tukeen useiden Linux-foorumien kautta.

Mac käyttöjärjestelmä

Mac käyttöjärjestelmä

Maс OS – on omistettu käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu erityisesti Applen laitteiden kokoonpanoon. Toisin sanoen sitä käytetään vain Applen tablet-laitteissa, kannettavissa tietokoneissa ja älypuhelimissa, mukaan lukien eräät sen kannettavat osat. Ohjelmisto käynnistettiin vastalauseeksi Microsoftille. Se tarjoaa helpon käytön sekä laajan valikoiman sisäänrakennettuja sovelluksia.

Mac OS: n tärkeimmät ominaisuudet:

 • Integroidut sovellukset – äänityslaitteista ja komennoista verkkoselaimiin, kalentereihin, laskimiin, lähettiläisiin ja muihin.
 • yhteensopivuus – Käyttäjät voivat vapaasti integroida erilaisia ​​kolmansien osapuolien sovelluksia. Käyttöjärjestelmä on yhteensopiva erilaisten yritys- ja kotikäyttöön tarkoitettujen ohjelmistojen kanssa.
 • Rajapinnan mukauttaminen – Voit muuttaa näytön kohteiden kokoa, korvata työpöydän taustan, hyötyä näytön tuesta sekä pistokkeesta & Toista ominaisuus.

Vaihtaminen eri käyttöjärjestelmäversioiden välillä saattaa olla painajainen. Joten jos olet tottunut Windowsiin, Mac-tietokoneiden käyttäminen on kuin tarttumista olkoihin, joissa kaikki elementit on sijoitettu eri tavalla ja ärsyttävällä tavalla, ja päinvastoin. Sinun on parasta pysyä yhdessä ohjelmistossa.

2. Web-selaimet

Verkkoselain – on ohjelmistosovellus, joka näyttää olevan opas globaalin Webin sisämaailmaan. Ohjelmisto auttaa pääsemään verkkosivuille paitsi käyttämään myös joitain web-välineitä, työkaluja tai laajennuksia. Selaimen käyttäminen on välttämätöntä, jos päätät käyttää SaaS-verkkosivustojen rakentajia tai suosittuja CMS-ratkaisuja. Muutoin et pääse verkkosivujen suunnittelu- ja muokkaustyökaluihin.

Vaikka käyttöjärjestelmissä on yleensä jo integroidut selaimet (Windowsin mukana tulee Internet Explorer, kun taas Macin Safari-selain on asennettu oletusasetuksiin), saatat tarvita enemmän parannettuja, kevyitä ja toimivia ohjelmistoja Internetissä selaamiseen.

Tässä on 3 suosituinta käyttäjävaihtoehtoa, joissa on joitain kuvattuja perusominaisuuksia:

Google Chrome

Google Chrome

Google Chrome – on suosituin selain, jossa on enemmän kuin 81% käyttäjistä vuonna 2019. Hyvän suorituskyvyn ja tietosuojatyökalujen lisäksi selaimessa on valikoima laajennuksia ja integroituja sovelluksia. Ne sisältävät lapsilukkovälineitä, CPN-palveluita jne. Toisaalta Chrome on yksi resursseja nälkäisistä selaimista.

Tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • Parannettu suorituskyky.
 • Tuki useille laajennuksille ja sovelluksille.
 • Raskas selain, joka vaatii paljon käyttöjärjestelmän resursseja

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

mozilla – on suosittu selain, joka on äskettäin saanut suurimman uudistuksen viimeisen vuosikymmenen aikana. Ohjelmisto on erittäin helppo käyttää ja joustava. Lisäksi se tarjoaa monipuolista laajennustukea ja keinoja suojata käyttäjien yksityisyyttä.

Tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • Voittoa tavoittelematon sovellus ilman maksuja tai kolmansien osapuolien jakamista.
 • Tarvitaan vähän käyttöjärjestelmän resursseja.
 • Kehittyneet tietosuojatyökalut.

Ooppera

Ooppera

Ooppera on aliarvioitu monien vuosien ajan. Selain tarjoaa erinomaiset toiminnot ja integroidut työkalut, jotka ovat välttämättömiä tehokkaalle selaamiselle. Käyttäjät voivat esimerkiksi hyötyä sisäänrakennetusta mainosten estämisestä Opera Turbo -toimintojen lisäksi. Sitä käytetään liikenteen pakkaamiseen ja suosittujen verkkosivujen nopeamman käytön varmistamiseen. Lisäksi sovellus tarjoaa useita mukauttamistyökaluja ja laajennuksia käyttöönottamiseksi.

Tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • Nopea sivun lataus Opera Turbon ansiosta.
 • Sisäänrakennettu mainosten esto.
 • Tuki vähemmän laajennuksia verrattuna kilpailijoihin.

4. Verkkosivustojen rakentajat

Verkkosivustojen rakentajien käytön idea on antaa käyttäjien käyttää niitä selaimen kautta ilman ylimääräisiä ohjelmistoja tai lisälatauksia. Kirjaudu vain sisään ja aloitat muokkausprosessin. Olemme korostaneet useita hyviä vaihtoehtoja käytön helppouden, ominaisuusjoukon ja kohtuuhintaisuuden suhteen:

WixWix – on johtava verkkosivustojen rakennusalusta, joka soveltuu erityyppisten verkkosivustojen luomiseen. Se tarjoaa monipuolisen ominaisuusjoukon pienille yritysprojekteille, portfolioille, digitaalikauppoille jne. Ohjelmisto käyttää uusinta tekniikkaa antamaan aloittelijoille mahdollisuuden rakentaa sivustoja muutamassa minuutissa Wix ADI -tekniikan avulla. Koodaustaitoja ei tarvita, kun ilmaisen verkkotunnuksen, isäntä- ja widget-suunnitelman hinta alkaa 13 dollaria kuukaudessa. Wix.com

uKituKit – on yksi helpoimmista ja edullisimmista verkkosivustojen rakentajista, joka on suunniteltu sisältöpohjaisiin verkkosivustoihin, salkkuihin ja pienyritysten edustamiseen. Ohjelmistossa on intuitiivinen WYSIWYG-editori, lisäksi valikoima mukautuvia malleja, kolmannen osapuolen integrointi ja välitön tuki alkaen 4 dollaria kuukaudessa. uKit.comuKit – on yksi helpoimmista ja edullisimmista verkkosivustojen rakentajista, joka on suunniteltu sisältöpohjaisiin verkkosivustoihin, salkkuihin ja pienyritysten edustamiseen. Ohjelmistossa on intuitiivinen WYSIWYG-editori, lisäksi valikoima mukautuvia malleja, kolmannen osapuolen integrointi ja välitön tuki alkaen 4 dollaria kuukaudessa.

Verkkosivustojen rakentajien tärkein etu on, että voit käyttää heitä milloin haluat. Sisäänkirjautumiseen tarvitaan vain Internetiin kytketty laite ja tiedot. Useille laitteille asennettua versiota ei tarvitse ladata useita. Kaikkiin verkkosivustojen rakennusvälineisiin voidaan päästä napsautuksella.

Inline-editointi on toinen tärkeä etu täällä. Se tarkoittaa, että kaikki muutokset tallennetaan automaattisesti ilman, että jokaiselle iälle on tarpeen julkaista koko ajan, kun olet tehnyt pieniä sisältöpäivityksiä. Lisäksi voit esikatsella näitä muutoksia reaaliajassa, mikä on mahdotonta käytettäessä offline-sivustojen rakentajia.

5. Offline-verkkosivustojen rakentajat

Jotkut web-rakennussovellukset eivät vaadi Internet-yhteyttä. Käyttäjät voivat valita ladattavan ohjelmiston ja käyttää sitä riippumatta siitä, onko Wi-Fi-verkko vai ei. Tällaisten alustojen tärkein etu on, että voit työskennellä verkkosivustojen luomisessa milloin tarvitset sijainnista huolimatta. Asenna sovellus vain ja käytä sen ominaisuuksia milloin tahansa.

Tärkein haittapuoli on se, että joudut todennäköisesti maksamaan useista versioista, jos käytät ohjelmistoa useissa laitteissa. Muutoin voit käyttää ohjelmaa yhdestä tietokoneesta, mikä ei ole kovin kätevää. Toinen haittapuoli on, että tarvitset silti Internet-yhteyden tuodaksesi jo suunnitellun mallin tai asettaaksesi sen asennettuna palvelimellesi.

Hyvä uutinen on, että on olemassa sekä maksettuja että ilmaisia ​​alustoja, jotka tarjoavat rajoittamattoman pääsyn ominaisuuksiinsa ilman kustannuksia. Katsotaanpa paria esimerkkiä:

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – maksettu sovellus, joka on julkaistu Adobe-bannerin alla. Työkalun avulla on helppo luoda dynaamisia web-malleja, vaikka se on melko monimutkainen ja kallis. Käyttäjillä, joilla ei ole koodausta tai web-suunnittelutaitoja, voi olla selkä seinää vasten. Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – maksettu sovellus, joka on julkaistu Adobe-bannerin alla. Työkalun avulla on helppo luoda dynaamisia web-malleja, vaikka se on melko monimutkainen ja kallis. Käyttäjillä, joilla ei ole koodausta tai web-suunnittelutaitoja, voi olla selkä seinää vasten.

MobiriseMobirise – offline-ladattava ohjelmisto, joka on yhteensopiva sekä Windowsin että Mac-käyttöjärjestelmän kanssa maksimaalisen joustavuuden saavuttamiseksi. Alustaa voidaan käyttää vapaasti, ja siinä on valmiita digitaalikauppojen asetteluja reagoivan web-suunnittelun, mobiilin esikatselutilan jne. Lisäksi. MobiriseMobirise – offline-ladattava ohjelmisto, joka on yhteensopiva sekä Windowsin että Mac-käyttöjärjestelmän kanssa maksimaalisen joustavuuden saavuttamiseksi. Alustaa voidaan käyttää vapaasti, ja siinä on valmiita digitaalikauppojen asetteluja reagoivan web-suunnittelun, mobiilin esikatselutilan jne. Lisäksi.

Kaikkien edellä mainittujen huono uutinen on, että ne eivät ole hyviä aloittelijoille. Ne vaativat ainakin jonkin verran perustason oppimiskäyrää tai koodauskokemusta. Tästä syystä valitsin online-verkkosivustojen rakentajat vetämällä ja pudottamalla -toiminnolla samoin kuin kaikki pakkaukseen sisältyvät ominaisuudet saattavat olla parempi vaihtoehto.

6. Muita ei-pakollisia työkaluja

Olemme keskustelleet pakollisista resursseista, joita tarvitaan verkkosivuston luomiseen tyhjästä. Lisäksi voit hyödyntää ylimääräisiä työkaluja. Ne eivät ole pakollisia, mutta saattavat silti tehdä kehitysprosessista paljon nopeampaa ja helpompaa. Niiden ajattelematta jättäminen olisi ikävä.

Kun sanomme ylimääräisiä instrumentteja, tarkoitamme teksti- ja graafisia toimittajia työskentelemään eri muotojen ja tyyppien sisällön kanssa. Saatat joutua kirjoittamaan ja tallentamaan useita tekstejä sekä lähdekoodipaikkoja yhdessä paikassa. On aina parempi kopioida ja liittää ne kuin kirjoittaa tyhjästä joka kerta.

Lisäksi verkkosivustojen omistajien on käsiteltävä lukuisia kuvia ja valokuvia projektinsa houkuttelevaksi tekemiseksi. Graafiset toimittajat ovat tässä tärkeitä. Niiden avulla kuvien kokoa voidaan muuttaa ja rajata, mutta myös pakata niitä, mukauttaa, lisätä tehosteita, uusia tasoja jne.

Tekstieditorit

Käyttäjät voivat hyötyä monentyyppisistä tekstieditorista. Ensimmäinen luokka sisältää jo sisäänrakennetut toimittajat, jotka toimitetaan kunkin käyttöjärjestelmän mukana. Windows-käyttäjät saattavat löytää Notepadin, joka on jo integroitu käyttöjärjestelmään. Mac OS: ään on asennettu TextEdit, kun taas Linuxissa on Kate, LeafPad ja jotkut muut.

Yhtäältä integroitu toimittaja on hyvä. Toisaalta käyttö voi olla hankalaa. Esimerkiksi Muistio on täydellinen tallentamaan kappaleita tekstiä tai lähdekoodia. Siinä ei kuitenkaan ole monia muotoilu- tai muokkaustyökaluja.

Tässä haluat ehkä, että Microsoft Office -paketti on yhteensopiva kaikkien käyttöjärjestelmäversioiden kanssa. Se sisältää tekstieditorien lisäksi myös Excel-, PowerPoint- ja joitain muita hyödyllisiä välineitä.

Verkkoeditorien käyttö on toinen vaihtoehto. Ne toimivat samalla tavalla kuin perinteiset toimittajat, ainoa ero: he ovat käytettävissä selaimesi kautta ja vaativat Internet-yhteyden. Suurin osa teistä on käyttänyt Google Office -pilvupohjaista verkkopakettia, jolla on kaikki samat ominaisuudet kuin perinteisessä työpöytätoimistopaketissa. Kaikki tiedot tallennetaan automaattisesti pilveen ja mahdollisuus tehdä yhteistyötä. Voit muokata samaa dokumenttia, PowerPoint-esitystä tai Excel-taulukkoa yhdessä joukkuetovereiden kanssa etäyhteyden kautta.

Graafiset toimittajat

Kuten aiemmin totesimme, graafisen editorin tarkoituksena ei ole vain kuvien rajaaminen ja leikkaaminen. Toimittajan tyyppi riippuu projektin tarpeista sekä teknisestä taustasta. Jotkut sovellukset ovat helppokäyttöisiä, kun taas toiset vaativat jonkin verran suunnittelua.

Jälleen kerran, verkkosivustojen omistajien tulisi harkita taloudellisia mahdollisuuksiaan, koska jotkut ohjelmistot ovat ilmaisia, kun taas toiset ohjelmat ovat saatavana tilauspohjaisilla malleilla tai mukana on premium-tili, jotta he pääsevät kaikkiin ominaisuuksiin.

Päätä myös, miten aiot käyttää muokkausta. Onko se online-sovellus, kuten Kangas? Siellä voit käyttää valmiita malleja bannereihin, esityksiin, Facebook- tai Instagram-viesteihin tai luoda oman ainutlaatuisen suunnittelun. Ohjelmisto vaatii yksinkertaisen rekisteröinnin sosiaalitilillemme. Ilmainen suunnitelma on saatavana rajoitettujen ominaisuuksien kautta.

Photoshop Elements – on luultavasti paras esimerkki ladattavasta grafiikkaeditorista. Siihen kuuluu laaja valikoima välineitä, jotka muodostavat kerrosten muokkausta ja kuvan pakkaamista työskentelemään lukuisten muotoelementtien kanssa. Tehokas toimittaja ei ole helppo aloittelijoille. Mutta kun olet käsitellyt sen, kuvien muokkaaminen, muuntaminen ja optimointi ovat pala kakkua.

Pohjaviiva

Verkkosivun rakentamiseksi tarvitset joukon resursseja ja työkaluja. Jotkut instrumentit ovat jo integroitu käyttöjärjestelmään, kun taas toiset vaativat lisälatauksen tai online-pääsyn. Riippumatta siitä, mitä valitset, sivuston luomiseen tarvittavien ohjelmistojen luettelo sisältää toimivan tietokoneen, jossa on jo asennettu käyttöjärjestelmä, luotettava selain, online- tai ladattavat web-rakennusalustat sekä teksti- ja kuvaeditorit.

Koska verkossa on niin paljon vaihtoehtoja, löydät sinulle parhaiten sopivan työkalun teknisen kokemuksen, ohjelmistojen yhteensopivuuden ja budjetti-odotusten suhteen.

Luo verkkosivusto ilmaiseksi

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map