Siirtyminen WordPress.com-sivustosta WordPress.org-palveluun

Siirtyminen WordPress.com-sivustosta WordPress.org-palveluun


Monet aloittelijat suosivat WordPressiä, kun he osallistuvat verkkosivustojen kehitysprosessiin. Monet heistä ovat kuitenkin hämmentyneitä valitessaan järjestelmien välillä ja antavat usein etusijan WordPress.com-sivustolle WordPress.orgin sijasta, mikä on heidän tapauksissaan edullisempi ratkaisu..

Kun he alkavat työskennellä käynnistysprojektin parissa, he kuitenkin huomaavat pian, että WordPress.com: n käyttö on paljon vaikeampaa kuin alun perin näytti. Heillä on ongelmia koodien muokkaamisessa, verkkosivustojen mainostamisessa – puhumattakaan hosting-liittyvistä vivahteista (tai isäntien välillä liikkumisprosessi) ja verkkotunnuksen valinta, jota WordPress.org ei ole oletusarvoisesti tarjoava.

Miksi vaihtaa WordPress.comista WordPress.org?

Itse asiassa WordPress.com on WP-pohjainen verkkosivustojen rakentaja, joka mahdollistaa monipuolisten projektien luomisen, tarjoaa integroidun isännöinnin, verkkotunnuksen, runsaasti suunnittelun mukauttamistyökaluja ja malleja, joista valita. WordPress.org puolestaan ​​on maailman suositun CMS WordPressin kotisivu, jonka aloittelijoille on paljon vaikeampi hallita ja joka vaatii ylimääräistä koodaustietoisuutta.

Suorittaminen kyvyttömyydeksi hallita verkkosivustojen hallintaa teknisestä näkökulmasta aikaisemmin tai myöhemmin laukaisee tarpeen aloittaa etsiminen yksinkertaisemmasta, helpommasta, edullisemmasta, mutta ominaisuuksiltaan edullisesta web-rakennustyökalusta. Monissa tapauksissa siirtyminen tutusta itsenäisestä WordPress.com-palvelusta WordPress.org-palveluun osoittautuu kohtuulliseksi ratkaisuksi. Jälkimmäinen alusta antaa sinulle ehdoton verkkosivuston omistusoikeus ja toimintavapaus.

Nyt on korkea aika selvittää, onko järkevää siirtyä DIY-verkkosivustojen siirtymään tai palkata ammattilainen tekemään se puolestasi. Juuri siitä puhumme tarkemmin.

DIY-palvelun vaihto tai palkkaaminen?

Heti kun päätät siirtyä WordPress.com-sivustosta WordPress.org-sovellukseen, ensimmäinen ja polttava ongelma on päättää parhaasta verkkosivustojen siirtovaihtoehdosta. Tässä kohtaavat kaksi suosittua vaihtoehtoa: DIY-verkkosivustojen muutto vs ammattipalvelun palkkaaminen. Molemmilla vaihtoehdoilla on edut ja haitat, joiden toteuttaminen ja analysointi mahdollistavat oikean ratkaisun omaksumisen pitkällä tähtäimellä.

Wordpress.com - WordPress.org

Tilaa verkkosivuston siirto

Jos palkat ammattimaisen web-kehittäjän tai käytät erikoistunutta verkkosivustojen siirtojärjestelmää, sinulla on vaara, että et pysty hallitsemaan ja päivittämään WordPress-verkkosivustoasi jälkeenpäin, joten sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa yhteyttä vuokraamiinne kehittäjiin ja uudestaan ​​saadaksesi ongelmasi ratkaistu.

Jos et halua, että näin tapahtuu ja haluat tulevaisuudessa hallita täydellisesti verkkosivustojesi kehitys- ja mainosprosessia, on todella järkevää yrittää siirtyä WordPress.com-sivustosta WordPress.org-tietokantaan yksin. Tämä voi tietysti viedä jonkin verran vaivaa ja aikaa, mutta tämä on ainoa varma tapa tuntea olevansa vastuussa verkkosivustojen siirtoprosessin jokaisesta vaiheesta. Tässä luetellut vaiheittaiset ohjeet ovat suureksi avuksi.

Kuinka vaihtaa WordPress.com-sivustosta WordPress.org-sivustolle – The Ultimate Guide

Ennen aloittamista on yksi asia, jota ei tule unohtaa. Vaikka WordPress.com on itse isännöity verkkosivustojen rakentaja, WordPress.org on CMS, johon ei tule integroitua hosting- ja verkkotunnusta ja joka on yksi aloittelijoiden suurimmista huolenaiheista..

Sinun täytyy löytää luotettava palveluntarjoaja, katso läpi tarjoamiasi suunnitelmia, ehtoja ja tilauksia ja valitse se, joka vastaa nykyisiä verkkosivustojen kehittämis- ja mainostarpeita. Tarvitset myös verkkotunnuksen. Jos sinulla on sellainen jo, niin sinun pitäisi vain antaa se rekisteröidessään uutta hosting-tiliäsi. Tämä auttaa säilyttämään hakukoneesi sijoituksen ja ohjaamaan liikennettä oikein edelliseltä verkkosivustolta suorittaen seuraavat vaiheet, nimittäin:

 1. Valitse hosting – Ensimmäinen tehtävä on valita isäntä ja asentaa WordPress siihen. Valittavana on useita isännöintipalveluntarjoajia, mikä vie aikaa ja vaivaa tutkia kaikkia käytettävissä olevia vaihtoehtoja ja tehdä oikea valinta tarpeidesi perusteella.

 2. Vie tiedot WordPress.com-sivustosta – Kirjaudu WordPress.com-tiliisi ja päästä verkkosivustosi kojelautaan. Siirry WP-järjestelmänvalvoja-osioon ja napsauta sitä avataksesi järjestelmänvalvojan alue. Siirry sitten “Työkalut” -osaan ja sitten “Vie sivu” -alueelle.

  Wordpress.com-vienti

  Kun napsautat painiketta, sinut ohjataan uudelle sivulle, jolla sinulle tarjotaan mahdollisuus valita joko ilmainen tai opastettu siirto. Suosittelemme valitsemaan ilmainen vaihtoehto ja napsauttamaan sitten “Aloita vienti” -painiketta. Heti sen jälkeen pääset seuraavalle näytölle, jossa sinun on valittava vientitiedot. Valitse “Kaikki sisältö” -vaihtoehto, jos aiot viedä kaiken sisällön kerralla ja paina sitten “Lataa vientitiedosto” -painiketta.

  Jos teet kaiken oikein, vientityökalu tarjoaa sinulle XML-tiedoston lataamisen (joka sisältää kaikki kuvat, viestit, luokat, välilehdet, verkkosivut, kommentit, navigointivalikot ja muut kentät) tietokoneellesi, jotta voit tuoda sen edelleen uudelle verkkosivustolle.

 3. Asenna WordPress CMS – Heti kun XML-tiedosto on valmis tuontia varten, on korkea aika ladata ja asentaa CMS sekä yhdistää isäntätilisi. Muista, että jotkut palveluntarjoajat (Kuten Bluehost, esimerkiksi) tarjoavat yhden napsautuksen automatisoidun WordPress-asennuksen, joka vie vain muutaman minuutin eikä vaadi vaivaa. Muuten joudut asentamaan WordPressin itse, mutta se on myös melko helppoa ja nopeaa – noudata vain järjestelmän luomia ohjeita ja neuvoja, kun suoritat tehtävää..

 4. Tuo sisältö – Heti kun olet suorittanut CMS-asennuksen, voit jatkaa sisällön tuontia. Tätä varten sinun on siirryttävä uuden verkkosivuston järjestelmänvalvojan osioon, päästävä “Työkalut” -osaan ja sitten “Tuo” -sivulle, jossa sinulle tarjotaan aktivoida “Asenna nyt” -painike suorittaaksesi maahantuojatyökalun..

  WordPress CMS -tuontityökalu

  Vaiheen suorittamisen jälkeen sinut ohjataan uudelle näytölle, jossa joudut lataamaan tietokoneeseen lataamasi viety XML-tiedosto toisessa vaiheessa. Suorittaessasi tehtävää, järjestelmä tarjoaa sinulle uuden käyttäjän luomisen tai osoittaa tuodun sisällön nykyiselle käyttäjälle. Lisäksi sinulle tarjotaan vanhojen liitettyjen tiedostojen tuominen. Tämä valintaruutu on pakollinen, jotta kuvatiedostot tuodaan oikein.

 5. Siirrä WordPress-verkkotunnus uuteen isännöintiin. Kun sisällöntuonti on suoritettu loppuun, sinun on siirrettävä WordPress.com-verkkosivustosi verkkotunnuksen nimi uudessa isäntänä, jonka valitsit ensimmäisessä vaiheessa. Noudata järjestelmän luomia ohjeita prosessin loppuun saattamiseksi.

Mitä seuraavaksi?

Nämä ovat vaiheet, jotka on pakollinen kaikille käyttäjille, jotka haluavat siirtyä WordPress.com-palvelusta WordPress.org-tilaan. Seuraavat vaiheet riippuvat mieluummin käytetyistä tietosuojavaihtoehdoista. Täten, Jos tavoitteesi on käynnistää täysin uusi verkkosivusto tyhjästä ilman liikenteen uudelleenohjausta vanhasta verkkosivustosta, sinun tulee siirtyä “Asetukset” -osaan ja sitten “Lukeminen” -sivulle, joka löytyy verkkosivuston kojetaulun järjestelmänvalvojan alueelta.. Tällöin täytät pääsyn Sivuston näkyvyys -osaan, jossa sinun on merkittävä seuraava vaihtoehto “Haluaisin blogini olevan yksityinen, näkyvä vain valitsemilleni käyttäjille”. Tämä tarkoittaa, että uusi verkkosivusto ei näy aiemmille käyttäjille.

Jos aikomuksesi on päinvastoin ja sinun on tarkoitus ohjata liikenne vanhasta verkkosivustosta uuteen, nykyisten hakukoneiden sijoitusten säilyttämiseksi (mikä on erittäin suositeltavaa), tässä on mitä sinun pitäisi tehdä. Päästä WordPress.com-verkkosivustosi kojelautaan ja siirry Asetukset-valikkoon. Etsi ”Sivustoosoite” -vaihtoehto ja napsauta sieltä löytyvää ”Uudelleenohjaus” -linkkiä. Pääset edelleen uudelle näytölle, jossa sinun on annettava verkkotunnus, johon haluat ohjata verkkosivustosi kävijät. Suorita vaihe ja napsauta sitten Siirry-painiketta. Huomaa, että sivuston uudelleenohjausvaihtoehto on tällä hetkellä maksettu, mutta kustannukset ovat ehdottomasti vanhojen verkkosivustojesi sijaintien ja liikenteen säilyttämisen arvoisia.

Jotta SEO-sijaintisi säilyvät, joudut ehkä myös päivittämään kaikki postissa olevat URL-osoitteet ja linkittämisen (jos mitään), mutta vain jos olet vaihtanut verkkotunnusta. Voit ohittaa tämän vaiheen, jos olet säilyttänyt mukautetun verkkotunnuksen nimen. Vaihda vain DNS-tietue palvelimellesi ja nauti verkkosivustosi mainostamisesta.

Bottom Line

Riippumatta syistäsi siirtyäksesi WordPress.com-sivustosta WordPress.org-palveluun, sinun tulee huolellisesti valmistautua tähän vastuulliseen ja aikaa vievään prosessiin. Toinen vaihtoehto on palkata ammattilainen, joka tekee sen puolestasi, mutta kuinka voit olla varma, että saat arvokkaan tuloksen pitkällä tähtäimellä? On paljon parempi siirtää verkkosivustosi itse. Toivottavasti postitse luetellut vinkit auttavat sinua selviytymään tehtävästä parhaalla mahdollisella tavalla ja saamaan toivotun tuloksen.

Ja vielä yksi asia: Älä kiirehdytä WordPress.com-tilisi deaktivointia, ennen kuin olet varmistanut, että uusi verkkosivustosi toimii hyvin ja kaikki SEO-sijainti säilyvät sellaisenaan. Onnea ja sivustosi muuttoliikekokemus voi olla menestys!

Siirrä verkkosivusto WordPressiin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map