Adobe Muse gjennomgang

Adobe Muse – er en stasjonær programvare utviklet spesielt for dedikerte webdesignere som ønsker å jobbe i det kodefrie miljøet. Verktøyet debuterte som en del av Adobe Creative-pakken for å slå seg sammen med noen av merkets ikoniske produkter, inkludert Photoshop, Dreamweaver og mer. Hovedoppdraget var å la brukerne lage nye nettstedsdesign for riper, noe som gjør dem funksjonelle, interaktive og engasjerende på samme tid takket være en rekke profesjonelle design- og tilpasningsverktøy.


Den dårlige nyheten er at Adobe ikke lenger vil støtte plattformen sin fra og med mai 2020. Det betyr ingen oppdateringer å rulle ut, ingen teknisk support og ingen oppdaterte teknologier å implementere. De som har lastet ned tjenesten, kan fortsette å bruke den. Samtidig er det ikke tilgjengelig for nedlasting fra det offisielle nettstedet.

Heldigvis har brukere flere alternativer for å fortsette å bruke Adobe Creative Cloud-produkter. De inkluderer Dreamweaver for erfarne proffer og litt mindre teknisk engasjerende Adobe Portfolio bygger. Imidlertid vil noen fremdeles sette pris på Adobe Muse og ønsker å fortsette å bruke den til tross for begrensningene og mangelen på støtte. Hvis du er en av dem, vil denne anmeldelsen komme til nytte.

1. Brukervennlighet

Fordi denne nettstedbyggeren ble utviklet med tanke på profesjonelle designere, kan det virke ganske komplisert for ikke-designere. I motsetning til Do-It-Yourself byggherrer, krever det tidligere erfaring med grafisk design. Ta en titt på redaktøren – det er 5 verktøylinjer som hver gjemmer flere alternativer!

Adobe Muse Editor

Sammenlign redaktøren med en typisk byggherre av DIY-nettsteder:

Wix Editor

Alt i alt ser Muse ut, utfører og føles akkurat som alle andre Adobe-produkter. Så hvis du tilfeldigvis jobbet i InDesign, Illustrator eller Photoshop, vil grensesnittet ikke skremme deg bort. Adobe Muse bruker redigeringsprinsippet for dra og slipp som også forenkler opprettelsesprosessen.

2. Funksjoner & fleksibilitet

Fordi Adobe Muse først og fremst er ment for grafiske designere, gir den et imponerende verktøysett for design. Dette er den viktigste forskjellen mellom Muse og DIY nettstedbyggere. De som bruker nettstedbyggere som Wix og Weebly, må laste opp klare elementer, mens de som bruker Adobe Muse kan tegne dem direkte i programmet.

Adobe Muse Sitemap Editor

Å bygge et nettsted med Muse starter med å definere nettstedskartet ditt. Når den er klar, kan du begynne å designe mastersiden din. Denne siden inneholder deler av designet som du bruker på hver side på nettstedet. Dette er en veldig smart løsning på et vanlig problem.

Når du har designet sidene dine, kan du begynne å legge til widgeter. Det er en liste over gratis widgets som du kan finne i redigereren, og et imponerende bibliotek med tredjepartsutvidelser. Widgets er konfigurerbare og stilbare komponenter som du kan justere for å matche nettstedstilen din.

Adobe Muse Widgets

Responsive Widgets

Mens etterspørselen etter responsiv design fortsetter å vokse med hvert år som går, stopper ikke Adobe Muse med å nå de nåværende prestasjonene. Systemutviklerne har nylig introdusert responsive widgets, som gjør det mulig å lage fleksibel webdesign uten problemer.

Fra nå av har det blitt mulig å gjøre en hvilken som helst standard Adobe Muse-komposisjonswidget responsiv før du legger den på en side. Dette betyr at alt innholdet som er tilgjengelig i skjema-, lysbildefremvisning- og komposisjonswidgets har blitt responsivt og tilpasser seg automatisk til alle skjermstørrelser og oppløsninger. Dette bidrar til bedre ytelse på nettstedet og utmerket presentasjon av webdesign.

Kopier og lim inn attributter

En annen avansert Adobe Muse-funksjon, som nylig har blitt introdusert, er Copy and Paste Attribute. Alternativet brukes til å fremskynde og forenkle webdesignprosessen ved å kopiere attributtene og lime dem inn fra et nettstedobjekt til et annet. Dette angår de mest populære attributtene, inkludert opacitet, font, strek, fyllfarge osv.

Når vi snakker om kjernefunksjoner, er her noen av de nyeste tilleggene:

 • Tekstsynkronisering. Hvis du bruker den samme kopien på nettstedet ditt, trenger du ikke lenger redigere hvert sted der det er brukt. Med denne funksjonen vil alle endringene dine automatisk synkroniseres på nettstedet ditt. I tillegg kan du dra nytte av funksjonen Finn og erstatt for å søke etter ord og deretter erstatte dem på alle sider inkludert mobilversjonen.
 • Tusenvis av premium nettfonter fra Typekit og selvhostede nettfonter. Brukere kan legge til skrifter de har kjøpt andre steder i Adobe Muse-fonten-menyen. De kan også legge til skrifter fra Typekit direkte gjennom Adobe Muse – ingen bekymring for innebygde koder eller lisensiering. Bla raskt etter familie, klassifisering og mer. Du kan deretter bruke disse skriftene selv når du ikke er frakoblet.
 • Støtte fra høyre til venstre. Brukere kan lage tekstbeholdere, spesifikke sider og hele nettsteder ved å bruke høyre-til-venstre-språk som hebraisk og arabisk.
 • Blogger, butikkfiler og mer. Nye Adobe Muse-tredjepartswidgets lar deg legge til en nettbutikk, integrere og style en blogg fra bokstavelig talt hvilken som helst bloggtjeneste som WordPress eller Tumblr, legge til fotoalbumkaruseller og mer.

3. Design

Adobe Muse har ingen brukervennlige maler – Muse gir deg et blankt lerret, noe som betyr at du må designe overskrifter, navigasjoner, knapper, bunntekster og mer fra bunnen av. Selv om det er greit for designere, kan det være en belastning for andre brukere.

Klar til bruk-temaer:✘ NEI
Antall eksterne temaer:Over 10k
Gratis temaer:&# X2714; JA
Kostnad for betalte temaer:fra 19,99 dollar
Responsiv utforming:&# X2714; JA
Sorter etter bransje:&# X2714; JA
CSS-kode redigering:&# X2714; JA

Den gode nyheten er at det er mange designere som lager og selger maler skreddersydd spesielt for Adobe Muse.

Adobe Muse har de beste malleverandørene på Ressurssiden. Noen av de pålitelige ressursene for Muse-designere er Muse-temaer, MuseFree, Musegain og museGrid blant andre godkjente leverandører, noen bringer helt gratis designressurser inkludert grafikk, tidsbesparende startmaler og andre bibliotekfiler.

Men du bør alltid være oppmerksom på å kjøpe eller laste ned temaer fra ukjente ressurser, da de kan inneholde en spesifikk kode som kan forårsake skade på nettstedet ditt i fremtiden.

4. Kundesupport

Det er en kundeserviceside, fora og en imponerende kunnskapsbase hos Adobe. Det er video og skrevne opplæringsprogrammer som beskriver hvert enkelt trinn med å bygge nettsteder med Adobe Muse.


Hvordan lage et nettsted med Adobe Muse

I tillegg er det et helt økosystem av tredjeparts meget kreative tutorials som hjelper deg å dykke dypere i avanserte designteknikker.

5. Prispolitikk

Adobe Muse er tilgjengelig gjennom en Creative Cloud-app eller fullstendig medlemskap med muligheten til å velge mellom en måned-til-måned ($ 24.99 / mo) eller en årlig plan ($ 14.99 / mo). Hvis du ikke er Adobe Creative Cloud-bruker, kan du laste ned Adobe Muse gratis og bruke den i løpet av en 7-dagers prøveperiode.

PrisalternativKoste
Årsplan, betalt månedlig:$ 14.99 / mo
&# X2714;Årsplan, forhåndsbetalt:$ 179,88 / år
Månedlig plan:$ 24.99 / mo

Det er viktig å merke seg at ikke alle Adobe Muse-widgeter er gratis. Hvis du for eksempel vil legge til en bloggfeed på nettstedet ditt, er det både gratis og betalte widgeter. For eksempel er Medium Blog Feed-widgeten gratis, men Flickr Slide eller WP Blog Embed betales (begge koster $ 6).

Når du er klar til å ta nettstedet ditt live, har du et valg – du kan enten være vertskap for nettstedet ditt ved hjelp av en tredjeparts hostingleverandør eller være vert med Adobe.

6. Fordeler og ulemper

Pros

 • Glatt nettdesignprosess. Adobe Muse ble opprettet med behov fra webdesignere i tankene. Dette angår både fagfolk og nybegynnere, som imidlertid kan vurdere systemet som litt komplisert. Det interessante er at dashbordet til systemet ligner Photoshop. Som et resultat vil de brukerne, som noen gang har jobbet med Photoshop og andre Adobe-produkter, lett bli vant til Adobe Muse, selv om de ikke er teknologier. Tjenesten kommer med en praktisk WYSIWYG-editor, og det er ikke nødvendig å bruke kodingsferdigheter her. Samtidig kan erfarne nettdesignere øve på HTML- og CSS-ferdighetene sine for å lage fantastiske nettsteder fra bunnen av.
 • Imponerende designverktøysett. Nettstedsbyggeren har et imponerende og fantastisk kraftig verktøysett, som gir et bredt utvalg av alternativer for webdesign. De gjør det mulig å gi prosjektet ditt personlige utseende ved å endre bakgrunn, legge til rulleeffekter, stille inn former, farger, ikoner osv. Systemet tilbyr ikke en samling ferdige maler, men det gjør det mulig å lage din egen webside design for å dekke dine behov.
 • Advanced Form Builder. Adobe Muse Form Builder gjør det mulig å opprette et omfattende utvalg av felt, for eksempel navn, kontakter, tekster, avmerkingsbokser, knapper osv. For øyeblikket er det ikke noe alternativ for filopplasting her, men du kan tilpasse skjemaet online basert på dine behov og justere innstillingene for å omdirigere meldingene brukerne sender til e-postadressen din. Dette er enkelt og praktisk.
 • Lang gratis prøveperiode. Adobe Muse tilbyr en 30-dagers gratis prøveperiode for å la deg utforske alle systemfunksjonene til fordel. Dette begrepet er lengre enn det i de fleste andre nettstedbyggere og gjør det mulig å bli vant til alle funksjonene i programvaren for bygging av nettsteder.
 • Offline nettsted byggherre. Som en offline programvare for byggherrer av nettsteder, kan systemet brukes, selv om det ikke er Internett-tilkobling. Bare last ned og installer den for å begynne å jobbe med utvikling av nettstedet ditt. Dette tar ikke mye krefter og tid.
 • Integrerte widgets. Plattformen gir et omfattende utvalg av integrerte gratis og betalte tredjepartsutvidelser (widgets). En bruker kan konfigurere og redigere dem individuelt når det er nødvendig uten å gjøre noe.
 • Responsive design. Tjenesten gjør det mulig å lage responsive nettsteder fra bunnen av. Den har nylig gitt ut en oppdatering, som gjør det mulig å gjøre en hvilken som helst standard Adobe Muse-komposisjonswidget respons før du legger den på en side. Alt innholdet som er tilgjengelig i formene, lysbildefremvisning og komposisjon-modulene vil automatisk tilpasse seg alle skjermstørrelser og oppløsninger.
 • Samarbeid med anerkjente malleverandører. Adobe Muse har ikke den ferdige malsamlingen, men den tillater å bygge temaer for personlig og forretningsbruk fra bunnen av. Samtidig samarbeider nettstedsbyggerprogramvaren effektivt med anerkjente malleverandører (MuseFree, Muse-Themes, Musegain, MuseGrid etc.) for å gi et bredt utvalg av malvalg.

Ulemper

Adobe Muse er utvilsomt en stor hjelp for folk som ikke koder. Vi tror imidlertid at den har en veldig liten potensiell brukerbase. Med webdesign trenger du grafisk designferdigheter, ferdighetsdesign ferdigheter og forståelse for hvordan du kan skape interaksjoner.

Etter vår mening er det mer sannsynlig at profesjonelle grafiske designere går sammen med utviklere og andre spesialister for å lage komplekse prosjekter. Dette fører til at vi konkluderer med at Adobe Muse hovedsakelig vil bli brukt til å lage små statiske nettsteder fokusert på visuelt, i stedet for funksjonsrike nettsteder, selv om Muse gjør det mulig å legge til en blogg og e-handel.

7. Konkurrenter

Muse er ikke den eneste spilleren innen kodefrie verktøy for designere. De største konkurrentene til Muse er Wix og WordPress, vert for webdesignsuiter spesielt utviklet for designere. Les våre detaljerte sammenligningsartikler for å se forskjellen:

Adobe Muse vs WordPressAdobe muse vs WixAdobe Muse vs DreamweaverAdobe Muse vs WebflowAdobe Muse vs Squarespace

Er de noe bedre enn Adobes produkt? Det kommer an på hva du trenger.

Konklusjon

Adobe Muse lar designere lage og publisere nettsteder uavhengig av utviklere. Perfekt for enkle, statiske nettsteder med fokus på design.

Adobe Muse er ment for profesjonelle designere og tilbyr et vell av funksjoner i grafisk design. Det legger stor vekt på å la kreative fagpersoner gjøre det de gjør best – design. Men dessverre mangler Adobe Muse mange innebygde utvidelser som du kan finne i konkurrerende tjenester. Designere kan sikkert finne dem blant Muse Resources, men det gjør prosessen mindre strømlinjeformet.

Det funksjonstunge grensesnittet til Adobe Muse gjør det dårlig egnet for den vanlige kunden. Hvis du bare vil bygge og publisere et enkelt nettsted, er ikke Adobe Muse den beste løsningen. Det er mange mindre sofistikerte, mer strømlinjeformede dra-og-slipp-nettstedbyggere for enkel oppretting av nettsteder.

Prøv Adobe Now

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map