Blocks Review

Blocsapp.com granskning


block (nuvarande version 3.4.2) – är en mjukvara som används för att skapa webbplatser i Mac OS (10.10 Yosemite och högre). Detta är en unik nischprodukt, vars huvudmål är att förse Mac-användare med ett premiumverktyg för webbbyggnad. Det finns ingen separat produktversion för Windows. Målgruppen är endast Mac-användare.

Blocks är en nedladdningsbar programvara används för att skapa kampanjwebbplatser, målsidor och portföljer. Apple-ideologin ligger i grunden för produkten: enligt den stora idén måste användaren få estetiskt nöje av att arbeta med applikationen. Programmets kvalitet och omfattande funktionalitet bidrar till detta mål.

När det gäller Blocks positionering kommer användarintryck och erfarenhet först. Majoriteten av användarna förstår att om webbdesigners särskilt har investerat i utvecklingen av gränssnittsdesign, kommer resten av funktionerna också att tillhandahållas på en anständig nivå. Kan detta uttalande tillämpas på Blocks? Det är inte riktigt klart ännu. Så låt oss göra en detaljerad analys nu för att ta reda på det.

1. Användarvänlighet

Programvaran har utvecklats sedan lanseringen. Blocs 3-versionen har blivit ännu mer användarvänlig och intuitiv vad gäller användning. Naturligtvis kommer nybörjare fortfarande att behöva lite tid för att förstå hur systemet fungerar, medan åtkomst till redigering av CSS-attribut kräver viss teknisk kunskap.

Å andra sidan har byggprocessen blivit mycket enklare om man jämför med tidigare programvaruversioner. En genomsnittlig användare kan behöva ungefär flera dagar för att skapa en redo att gå webbplats med alla nödvändiga funktioner inkluderade. Blocks kombinerar färdiga element och blockbibliotek som kan justeras till en tom webbplatsduk.

Användare kommer att ha tillgång till en samling av sidelement som innehåller rubriker, formulär, bilder och mer förutom anpassade strukturblock som innehåller tomma kolumner, platser på sidan för bilder och textinnehåll, etc. Dessutom kommer den nya versionen med stöd för HTML5 att reservera mycket utrymme för professionella kodare och webbdesigners för att skapa unika webbplatslayouter.

Komma igång

Medan Blocs är appen för webbplatsbyggnad, kommer den som nedladdningsbar programvara. För att få tillgång till dess funktioner behöver du antingen köpa en fullständig licens eller välja en gratis provversion. I båda fallen ber systemet att lämna personlig information. När inloggningsprocessen är klar kommer du att kunna ladda ner och installera en vald programvaruversion.

Registrering av block

Webbplatsredigeringsprocess

Som vi tidigare nämnt erbjuder mjukvaran sina färdiga dukar som är lätta att modifiera och ändra. Användare kan lägga till tomma kolumner samt utrymmen för bilder och texter. Ett annat sätt är att använda block och elementbibliotek. Här hittar du samlingar av sidelement och avsnitt som ska läggas till med ett klick. Blocks 3 har drag-and-drop-funktioner som gör det enkelt att ändra elementets positionering.

Den stora nyheten om den nya programvaruversionen är att nu har du hela webbplatshierarkin angiven i den vänstra sidofältet. Du kan nå alla avsnitt eller element med lätt istället för att växla mellan olika skärmar som i föregående version. Samma sak är att släppa nya tegelstenar till sidan. Välj bara den och dra den till det utrymme som behövs. Här har vi flikar med innehållslådor, bildgallerier, ljudspelare, rubriker, kontaktformulär, sociala medieknappar osv.

Plattformen kommer med CSS-klassredigeraren. Användare kan fritt ändra block och elementstyling så att de ser ut och kör bra på olika enheter trots skärmstorleken. Dessutom ger systemet total kontroll över sidkällkoden förutom stöd för HTML5. Erfaren kodare kommer att uppskatta programmeringsflexibilitet medan nybörjare kan dra nytta av funktioner som ScrollFX-kontroller. Vi kommer att diskutera båda lite vidare i vår recension.

Går live

Blocks 3-appen utvecklades som webbplats- och sidbyggare. Det tillhandahåller inte värdfaciliteter. Du måste ta hand om det själv. Den goda nyheten är att den nya versionen stöds av några enkla och ändå populära CMS-plattformar. De inkluderar Cushy, Pulse, October och några andra. Det garanterar sömlös integration av webbplatsfilerna med innehållshanteringssystemet och dess databas.

2. Funktioner & Flexibilitet

Blocs-appen kan vara ett bra paket för både nybörjare som bara börjar ta reda på hur systemet fungerar såväl som professionella kodare som letar efter en chans att skapa sina unika layouter. Mjukvarufunktionerna kan också delas in i två huvudgrupper. Den första gruppen är för användare som inte vill dyka djupt in i redigeringsprocessen. Den andra är för mer kreativa sinnade människor.

Byggt på Bootstrap 4

Programmerare och kodare skulle gärna få veta att den nya Blocs-versionen utvecklades på Bootstrap 4. Ramverket kommer med stöd för olika enheter inklusive smartphones och surfplattor. Användare är fria att implementera olika dimensioner för varje element eller sektion så att det ser bra ut på olika typer av enheter trots skärmstorlekar, bärare etc. Alla dina webbplatssidor kommer att fungera bra trots brytpunkter.

Stöd för HTML5

Programvaran modifierades för att stödja HTML5-attribut. Det gör det möjligt att skapa informationslager utan att faktiskt hantera databaser. Allt du behöver är att välja ett block eller ett element och lägga till nödvändiga attribut med inspektörsrutan. Medan de flesta byggare av sidor och webbplatser aldrig garanterar felfri webbplats som körs om du implementerar dina egna attribut, har Blocs 3 ett förhandsgranskningsläge för att kontrollera hur dina HTML-, PHP- eller JavaScript-skapelser kommer att se ljuga när de går live.

ScrollFX-kontroller

Vi har redan sagt några ord om den här funktionen. Den var designad för nybörjare som vill få sina webbplatser att se lite svalare ut. Tanken är att lägga till olika effekter till några av webbplatsens element när du bläddrar ner sidan. De kan inkludera fading-in eller animeringseffekter. På kontrollpanelen kan du enkelt implementera var och en av dem. Välj bara det element du behöver och välj hur det kommer att se ut när du bläddrar nedåt.

Kryssruta Styling

Blocks Checkbox Styling

Denna speciella tegel hjälper avancerade användare att mata in HTML-koden. Från och med nu kommer användare av Blocks 3 att ha en chans att ändra hur kryssrutan ser ut. Förutom en traditionell version finns det också ett mobilläge som resulterar i ett modernt utseende. Dessutom kan du ange antingen vertikal eller horisontell stapel för kryssruta.

Förhandsvisning av lokalt nätverk

En fantastisk funktion för alla Mac-användare som drar nytta av en lokal nätverksanslutning. Det låter dig förhandsgranska hur din webbplats ser ut på olika enheter anslutna till samma nätverk som din bärbara dator drivs av Mac. Inte bara du kommer att kunna förhandsgranska alla sidor, utan också redigera några av deras element direkt i webbläsaren.

Ikonredigerare

Blocks Icon Editor

Användare får full kontroll över ikonerna med en chans att ändra dem tack vare en nyutvecklad Icon-tegel. Först måste du välja mellan ett urval av färdiga ikonblock. Då kan du byta ut den förinställda ikonen med din egen såväl som att justera 5 av tillgängliga teckensnitt så att den ser mer fängslande ut.

Alternativ för lagerträd

Blocks Layer Tree Options

Som vi nämnde tidigare visar block 3 sidhierarkin med alla element och sektioner i samma fönster utan att behöva växla mellan lägen. Samtidigt garanterar ett lagerträd en snabb översikt över alla element du har på den valda sidan. Från och med nu kan du också komma åt olika alternativ för att bearbeta lager. De inkluderar att ta bort, kollapsa, duplicera och andra funktioner tilldela färgknappar och andra punkter för att ordna alla lager på det mest effektiva sättet.

Generellt sett är Blocks-funktionaliteten på medelnivå. Dess stora fördelar är intressant design och originalpresentation av standardfunktioner. De räcker för att designa tilltalande affärswebbplatser, även de som inte accepterar betalningar online. Appen kräver värd och ibland CMS som kommer att vara kompatibla med den. Själva blocken är inte en enskild arbetsenhet. Den viktigaste nackdelen är att programvaran endast är tillgänglig för Mac-användare.

3. Design & mallar

Systemet erbjuder inte färdiga mallar som standard. Användare kan dock välja betalda mallar levererade av Blocs. Det finns för närvarande 36 layouter i mallavsnittet på den officiella webbplatsen. De säljs som paket. Priset beror på antalet webbplatser du vill skapa. Varje tema har ett förhandsgranskningsläge och en detaljerad beskrivning som innehåller byggdatum, ramverk som används (för närvarande Bootstrap 4), krav, senaste uppdateringar, version osv.

Blockmall

Erfaren kodare kommer att uppskatta förmågan att skapa en webbplats från tomt med hjälp av en uppsättning dedikerade programmeringsverktyg som vi har diskuterat tidigare. Instrumentpanelen har ett förhandsgranskningsläge för att kontrollera hur webbplatsen ser ut på skrivbord, mobil eller surfplattor.

Dessutom har systemet CSS-stylingalternativ för att ändra elementets dimensioner och låta dem uppfylla mobilanvändarnas krav. Klassredigeraren kan justera samma palettfärger mellan olika element så att de också ser bra ut på olika enheter. Navigeringsfältet genereras automatiskt i enlighet med skärmdimensionerna.

4. Kundsupport

Blocks ger användarna ett tillräckligt antal kundsupportalternativ, inklusive forum, Vimeo-kanal och Kunskapscenter. Alla har anständig kvalitet, särskilt FAQ och videoinstruktioner. Du kan kontakta utvecklarna via onlinesupport, medan de senaste nyheterna finns tillgängliga i den officiella bloggen eller Twitterkanalen.

Alla tutorials tillåter att använda sökfilteralternativet. De är detaljerade och strukturerade i kategorier. Kvaliteten på teknisk support är ok. För att komma i kontakt med det bör du vara en registrerad Blocks-användare. Förresten, det finns inget livechatt och e-postkommunikationsalternativ här. Det finns bara biljettsystemet du kan använda.

5. Planer & Prissättning

Som det sades i första stycket i granskningen, är programvaran tillgänglig som en gratis provversion. Allt du behöver är att ange traditionell personlig information och komma åt nedladdningssidan med gratislicensen. Det andra sättet är att köpa den officiella versionen som för närvarande kostar $ 99.99. Priset kan gälla moms. Så var inte förvånad om den slutliga kostnaden är lite högre. Användare, som redan har den tidigare versionen av Blocs 2, kan uppgradera till en nyare med 30% rabatt.

Blockering av priser

Förutom licensen, glöm inte att du också kan behöva betala för programmallarna. De är tillgängliga på prenumerationsbasis. Användare kan välja mellan tre huvudalternativ:

 • En mall kostar $ 49 inklusive 1-års uppdateringar och support.
 • Alla mallar finns tillgängliga på $ 199 inklusive framtida teman som ska rullas ut.
 • Alla mallar + självstudier kostar $ 299 och inkluderar alla block-teman och självstudier i ett enda paket.

Blockering av priser

6. För- och nackdelar

Den stora fördelarna med Blocks är unik design och presentation av den visuella redaktören. Den distinkta definitionen av målgruppen – Mac-användare – bidrar till fördelarna med tjänsten. Det är uppenbart att appen skapades från grunden utan kopiering av externa tjänster. Uppenbarligen bevaras de grundläggande strukturella principerna och sätten att interagera med en WYSIWYG-redaktör. Vi kommer att belysa följande fördelar med att använda Blocks:

 • En möjlighet att skapa ett obegränsat antal webbplatsmallar;
 • Kompatibilitet mellan mallar med flera CMS;
 • En möjlighet att spara teman på separata webbsidor;
 • Ett alternativ att redigera funktionerna i elementklasser i det grafiska gränssnittet (Class Manager-panelen);
 • Responsiv malldesign;
 • Jämförbar enkelhet i redaktörens användning;
 • Snyggt gränssnitt;
 • Vanliga frågor om kvalitet.

Det finns andra fördelar som är mindre betydelsefulla eller mer uppenbara. Exempelvis har mekanismen för placering med ett klick på murarna dykt upp – detta drar inte ens, utan bara ett klick. Vad vi också gillade är en uppsättning effekter och bekvämligheten med att använda dem. Det finns många positiva drag här. Emellertid är också blockens nackdelar uppenbara. Dessa inkluderar:

 • Höga kostnader för en publicerad webbplats;
 • Komplicerat schema för publicering av webbplatser för nybörjare;
 • Frånvaro av den integrerade FTP-hanteraren;
 • Nästan full ineffektivitet att använda programmet utan CMS.

Användningens enkelhet är också tveksam eftersom det inte finns några färdiga mallar som tillhandahålls som standard. Du måste köpa dem eller skapa på egen hand. Oavsett redaktörens tekniska enkelhet kommer många nybörjare inte att kunna lansera en tilltalande webbplats med individuell design här. Färdigheter krävs för att göra det. Därför kommer användningen av Blocks att utlösa extra finansiella investeringar i mallar och CMS.

Slutsats

Blocks är en bra nischprodukt. Det fungerar bra för att lansera företagswebbplatser med ett litet antal sidor, till exempel kampanjwebbplatser, portföljer och målsidor. Om du närmar dig webbutvecklingsprocessen klokt kommer webbplatserna att vara tilltalande och funktionella. Oavsett det trevliga gränssnittet och allmänna positiva intryck från arbetsprocessen är denna applikation inte det bästa valet för en genomsnittlig användare.

Block kan betraktas som en snygg HTML-redigerare för webbsidor, som kräver extra verktyg för att publicera en webbplats. Det är obekvämt att använda det självständigt. När man arbetar med CMS förändras situationen till det bättre, även om det inte är möjligt att kalla detta system bekvämt och billigt. Du måste behärska FTP-hanteraren, värdinställningen och CMS själv. Detta är ganska överväldigande för en person som är villig att skapa den första webbplatsen, är det inte?

Här uppstår frågan: varför använda block, om detta är så komplicerat? Kanske är det vettigt att välja en mer lämplig webbplats byggare och sluta göra svåra saker? Hur som helst är det mycket enklare och prisvärdare att använda en kvalitetswebbplatsbyggare med en WYSIWYG-redigerare. Du får värd, mallar, bonusar (som ett gratis domännamn eller något liknande) och, vad som verkligen betyder, ett enda gränssnitt för hela webbbyggnadsprocessen. Det är också bekvämare att göra betalningarna här – allt finns i samma gränssnitt.

Precis som alla andra stationära webbbyggnadsprogram, Block kan inte tävla med kända molnwebbplatsbyggare. Det handlar inte om produktens kvalitet. Det handlar om sin typ: appen kräver mer tekniska färdigheter som kan användas till fördel jämfört med webbplatsbyggare och den garanterar också liknande resultat. Så varför göra saker komplicerade? Tyvärr är Blocks initialt ett förlorat fall för den rådande mängden användare.

Ladda ner Blocks för Mac

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map