Carbonmade Review

Carbon gemaakt – is een online portfoliobouwer. Het is ontwikkeld om individuen een solide aanwezigheid op het web te bieden. Kunstenaars, fotografen, grafisch ontwerpers en illustratoren krijgen de kans om in contact te komen met potentiële klanten en hun werken te delen met het wereldwijde publiek via up-to-date en stijlvolle sites. De websitebouwer is heel gemakkelijk te gebruiken. Het biedt letterlijk een directe manier om een ​​online portfolio op te zetten en te beheren zonder codeervaardigheden.


De software heeft een groeiende community met meer dan 2.000.000 live portfolio’s die zijn gebouwd op Carbonmade. De websitebouwer werd opgericht in 2005 en in 2019 werd het volledig herbouwd en opnieuw gelanceerd naar Carbonmade 4. Newbies zullen het naadloze aanmeldingsproces waarderen, naast een reeks aanpassingsfuncties om een ​​verbluffend portfolio te creëren dat opvalt. Hoewel de websitebouwer er qua flexibiliteit misschien wat beperkt uitziet, doet hij zijn werk op een geweldige manier. Laten we eens kijken wat er in het Carbonmade 4-platform zit.

1. Gebruiksgemak

Carbonmade wordt geleverd met de functionaliteit voor slepen en neerzetten, waardoor het een perfecte keuze is voor nieuwkomers. Het systeem maakt het gemakkelijk voor gebruikers om de pagina-indeling opnieuw in te delen, verschillende elementen te verplaatsen of nieuwe toe te voegen. Je mag geen technische vaardigheden hebben. Volg eenvoudig de eenvoudige stappen om te beginnen.

Hoewel sommige gebruikers teleurgesteld waren over het onvermogen om hun eigen domeinen te verbinden, heeft Carbonmade de bug opgelost. Vanaf nu kunnen abonnees hun domein koppelen aan domeinen in plaats van een standaard subdomein van carbonmade.com te krijgen. Als gevolg hiervan is het platform een ​​alles-in-één oplossing geworden om uw online portfolio op te bouwen en te implementeren. Maar eerst de dingen.

Ermee beginnen

Zoals we eerder hebben gezegd, is de software buitengewoon eenvoudig te gebruiken. U hoeft geen pro-abonnement aan te schaffen om aan de slag te gaan. Gebruikers kunnen kiezen voor een gratis proefperiode om te controleren hoe het systeem werkt. U wordt gevraagd om uw naam en de niche die u vertegenwoordigt te vermelden. Hier hebben we illustratoren, UI / UX-ontwerpers, fotografen, artiesten, enz. Kies gewoon de specialisatie om het systeem verschillende voorbeelden van sjablonen te laten kiezen en verder te gaan.

Carbonmade aan de slag

De volgende stap is het aangeven van uw e-mailadres. Het systeem genereert een welkomstbrief zonder dat u uw wachtwoord hoeft te bevestigen. Vervolgens krijgt u verschillende lay-outopties. Ze zijn vrij eenvoudig met enkele fundamentele blokken. Ze zijn echter alleen om te beginnen met het aanpassingsproces. Je moet het ontwerp niet beoordelen voordat je het creatieve gebouw induikt.

Aanpassing van sjablonen

Carbonmade met een volledig pakket instrumenten om alle benodigdheden aan te passen en te bewerken. U kunt alles wijzigen, van een aangepast profiel en SEO tot ontwerp- en pagina-instellingen. Om erachter te komen waarmee we moeten beginnen, verdelen we het dashboard in verschillende categorieën:

 • Layout bewerken – Alle beschikbare blokken bevinden zich in de linkerzijbalk. Daar hebben we galerijen, schuifregelaars, afbeeldingen op volledig scherm, About Me-secties, Side by Side-blokken, projectdetails-secties, enz. Hoewel Carbonmade een websitebouwer met slepen en neerzetten is, hoef je alleen maar een blok te kiezen, houd het vast met de muis en verplaats het gebied op de pagina. Je bent vrij om de positie van de blokken naar eigen inzicht in te delen. Het wiel aan de rechterkant van elk blok opent geavanceerde instellingen om afmetingen, gaten tussen foto’s, kolommen, enz. Te wijzigen.
 • Carbonmade-editor

 • Ontwerptools – u vindt ze mogelijk in de linkerwerkbalk. Ze maken het gemakkelijk om de titel van de website te bewerken en uw exclusieve aangepaste logo en favicon te uploaden. Hier kunnen gebruikers ook de lay-out van de sitenavigatie wijzigen en het uiterlijk van de link aanpassen. Globale stijlen maken het mogelijk om tekst- en lettertypekleuren te wijzigen, verschillende achtergronden te kiezen, lettertypeprioriteiten in te stellen (primaire en secundaire lettertypen toe te wijzen) en meer.
 • Algemene instellingen – dit gedeelte is bedoeld om de persoonlijke gegevens van de gebruiker aan te geven, een domein te verbinden en de basis-SEO-instellingen te verfijnen.

Live gaan

Nadat u het aanpassingsproces heeft voltooid, kunt u uw website bekijken in de voorbeeldmodus. Het bevat ook een mobiele preview om ervoor te zorgen dat alle secties correct worden weergegeven op mobiele apparaten. Nadat je op het smartphonepictogram in de rechterbovenhoek hebt geklikt, zie je een nieuw venster met het mobiele voorbeeld van de site.

Het slechte nieuws hier is dat de modus uw site alleen op smartphones weergeeft. Er is geen kans om te controleren hoe het op tablets werkt. Dat is een keerzijde. Klik op de knop om terug te gaan naar de desktopversie. Klik op “Go Live” om uw kant-en-klare online portfolio te implementeren.

2. Functies & Flexibiliteit

Aangezien Carbonmade een portfolio-builder is, zijn de meeste functies gericht op webrepresentatie en ontwerpfuncties. De software wordt echter geleverd met extra opties, niet alleen om jezelf online te vertegenwoordigen, maar ook om te promoten. Het systeem heeft geïntegreerde analyse. Daarnaast introduceren ontwikkelaars regelmatig nieuwe updates en opties om hiervan te profiteren.

Ontwerpkenmerken

We hebben al enkele van de basisaanpassing- en ontwerpfuncties besproken. Afgezien van aangepaste blokken, galerijen op volledig scherm en diavoorstellingen, biedt het platform geavanceerde tools voor de meest uitstekende weergave. Allereerst staat het u vrij om uw eigen logo te uploaden voor een betere herkenning. Hoewel er een basisfunctie voor het uploaden van video’s is, kunnen gebruikers ook profiteren van de functie Autoplay en Loop. Het enige dat u nodig heeft, is uw bewegingsadvertentie uploaden en een voorkeursoptie instellen:

 • Autoplay start de video onmiddellijk zodra een bezoeker de pagina heeft geopend.
 • Loop speelt al je video’s en motion creative automatisch een voor een af.

Carbonmade heeft een brede selectie van lay-outs voor sitenavigatie. U kunt kiezen uit 5 verschillende opties (sommige zijn alleen beschikbaar met Pro-abonnementen). Tegelijkertijd kunt u het menu zelf bewerken.

Carbonmade ontwerpkenmerken

Analytics

Het systeem wordt geleverd met zijn aangepaste analysefunctionaliteit. Het is beschikbaar in het configuratiescherm van de gebruiker. Het toont het totale aantal weergaven per jaar, evenals maandelijkse statistieken. Bovendien worden de bezoekers gesorteerd op de apparaten die ze gebruiken (tablets, smartphones of desktop). U kunt de meest populaire pagina’s volgen.

SEO

Je mag hier niet veel verwachten van SEO-optimalisatiefuncties. Desalniettemin biedt Carbonmade nog steeds zijn basisinstelling om uw portfolio te promoten en SEO-vriendelijker te maken. Met de instellingen kunt u de metabeschrijving van de website wijzigen en het project met Google Analytics verbinden met behulp van de verificatiecode. Voorbeeldweergave van delen via sociale media is ook beschikbaar in SEO-instellingen. Bovendien kunt u de favicon uploaden en knoppen voor sociaal delen uit de blokselectie integreren.

Carbonmade SEO

Privé-portfolio

Een unieke functie voor diegenen die hun werk of ervaring alleen willen delen met gebruikers die een speciale toegangscode hebben. De optie houdt uw portfolio gesloten voor gewone websurfers. Met het systeem kunt u een speciale toegangscode genereren die u kunt delen met degenen die echt geïnteresseerd zijn in samenwerking.

Talentpool

Carbonmade is niet alleen een websitebouwer. Het is een enorme marktplaats voor copywriters, ontwerpers, illustratoren, fotografen en andere creatief ingestelde individuen. Hun websites worden weergegeven in de sectie Talentpool. U kunt uw portfolio ook verbinden met Carbonmade.com en worden weergegeven in de pool van creatieve enthousiastelingen.

3. Ontwerp

Carbonmade beschikt niet over een enorme selectie sjablonen. Het biedt ongeveer 4-5 indelingen per specialisatie. Het belangrijkste idee is niet om een ​​kant-en-klaar thema te bieden, maar om gebruikers hun unieke stijlen te laten creëren. Een sjabloon hier is alleen om aan de slag te gaan met het aanpassingsproces. De rest wordt verzorgd door het verzamelen van blokken en elementen. Desalniettemin zien alle thema’s er erg gaaf uit. Ze zijn stijlvol en up-to-date met tal van functies en visuele effecten. Het platform comprimeert automatisch afbeeldingen van elk formaat, zodat u opvalt met verbluffende keuzes in de hoogste resolutie.

Carbonmade sjablonen

Gebruikers kunnen profiteren van onbeperkte uploads van inhoud. U mag zoveel video’s en afbeeldingen toevoegen als u nodig heeft. Het platform ondersteunt verschillende formaten, waaronder PDF’s, mp3’s, JPG’s, enz. Alle sjablonen hebben een flash-previewmodus en een mobiele preview voordat ze worden gepubliceerd. Alle thema’s zijn responsief en werken geweldig op verschillende apparaten.

4. Klantenservice

Hoewel Carbonmade vrij eenvoudig te gebruiken is, biedt het uitgebreide ondersteuning met directe manieren om in contact te komen en een uitgebreide kennisbank. U kunt rechtstreeks vanuit het dashboard contact opnemen met het ondersteuningsteam. Hier hebben we:

 • Een Live Chat-functie – de ondersteuningsspecialisten zeggen binnen enkele uren te antwoorden.
 • Directe antwoorden – de optie biedt een reeks baseline-antwoorden die verschillende gebieden bestrijken, van hoe u kunt beginnen tot het overschakelen van de oude Carbonmade naar de nieuwe.
 • Een blog – hier in het dashboard kunt u alle nieuwste updates en functies volgen die door de ontwikkelaars zijn uitgerold.

Daarnaast kunt u voor de lol handige videogidsen en tutorials bekijken. We denken niet echt dat ze nodig zullen zijn.

5. Prijsbeleid

Zoals we eerder hebben vermeld, kunnen gebruikers beginnen met een gratis proefperiode. U moet echter een betaald abonnement kiezen wanneer het verloopt. Er zijn drie verschillende pakketten, waaronder:

Carbonmade-prijzen

 • Beginnersplan voor $ 8 per maand. Het wordt geleverd met een zeer strakke reeks functies. U krijgt slechts beperkte klantenondersteuning en alleen aangepaste standaard Carbonmade-subdomeinen. Het goede nieuws hier is dat het plan onbeperkte foto’s en afbeeldingen bevat om te uploaden.
 • Pro Plan voor $ 12 per maand. U kunt tot 50 projecten maken, uw eigen domein koppelen, de advertenties verwijderen, privéportfolio’s maken, geïntegreerde analyse gebruiken, enz..
 • Kosten expertplan $ 18 per maand en bevat alle onbeperkte functies. Bovendien verschijnt je portfolio in de Talent Pool-lijst.

De prijzen lijken misschien iets te hoog, vooral voor het beginnersplan. Mogelijk komt u wat meer kosteneffectieve opties tegen met nauwelijks dezelfde functieset. Wat het Pro and Expert-plan betreft, dat is misschien een goede keuze.

6. Voors en tegens

Samenvattend alle voor- en nadelen, Carbonmade is zeker een waardige portfoliobouwer met uitzonderlijke functionaliteit en aanpassingstools. Hoewel gebruikers misschien een goedkopere optie willen, zullen toegewijde experts de mogelijkheden die het biedt op prijs stellen.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Geweldig voor beginners.
&# x2714; Een brede selectie aan ontwerp- en aanpassingstools.
&# x2714; Exclusieve features zoals Private Portfolio en Talent Pool.
&# x2714; Gratis proefversie om te beginnen.
&# x2714; Stijlvol sjabloonontwerp.
✘ Een beperkte selectie van thema’s.
✘ Zeer weinig functies in het beginnersplan.
✘ De prijzen lijken misschien iets te hoog.

Het komt neer op

Carbonmade is een goede keuze voor professionals die al een rijk portfolio hebben om weer te geven. De software is extreem eenvoudig te gebruiken. Het biedt geweldige functionaliteit om stijlvolle websites te maken en enkele van de beste werken in de niche van design, illustratie en kunst te benadrukken.

Als je alleen je eerste stappen in de kunstindustrie zet, heb je misschien nodig een beetje goedkopere alternatieven. Aan de andere kant is Carbonmade misschien nog steeds een geweldige kans voor beginners, omdat het echte werkperspectieven biedt via zijn Talent Pool. Je hebt echte kansen om in contact te komen met potentiële klanten.

Probeer Carbonmade nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map