Google Sites-gennemgang

Google-websteder – er en webstedsbygger, enkel nok til at blive mestret af nybegynder, men den giver en problemfri og intuitiv webudviklings- og hostingplatform. Det er reinkarnationen af ​​Jotspot, som blev overtaget af Google tilbage i 2006. I dag ligner Googles webstedsbygger ikke noget som Jotspot, bortset fra det faktum, at begge er hostede wiki-systemer, der tillader oprettelse, ændring og udvidelse af samarbejdsindhold.


Google Sites er hurtigt blevet en populær platform til oprettelse af intranet og skolens websteder, og endda et afslappet blik viser, at bygherren har foretaget nogle forbedringer siden vores sidste gennemgang af Google Sites for omkring et år siden. Hvis du har brug for et mere komplekst websted som en online butik eller a blog, for eksempel giver det ikke mening at kigge efter den krævede funktionalitet her. Systemet bruges mest til at lancere enkle websteder til daglig brug.

Systemet er uden tvivl en fantastisk løsning for et virksomheds intranet, men er det velegnet til at oprette et forretningswebsted? Vi besluttede at sætte Google Sites igen gennem dets tempo for at besvare dette spørgsmål.

I juni 2017 annoncerede Google websteder med Google Min virksomhed – en separat tjeneste inden for forretningsafsnittet, som gør det muligt at oprette et gratis websted for virksomheden, der er registreret i Google My Business. Fra nu af kan forretningsbrugere oprette et virksomheds websted på deres Google-konto. Intet særligt, grænsefladen er næsten den samme som klassiske Google Sites. Denne version mangler det meste af nyttige forretningsværktøjer og sammenligner for eksempel med uKit – en specialiseret forretningswebbygger. Sol lad os fortsætte med gennemgangen!

1. Brugervenlighed

Hvis du har en Gmail eller en anden Google-konto, kan du springe tilmeldingsfasen over – builder er tilgængelig for enhver eksisterende konto. Heldigvis er der et par nye temaer, der har det moderne udseende og fornemmelse. Til vores testside valgte vi et forretningstema.

Når du er færdig med de grundlæggende indstillinger, kan du faktisk begynde at tilpasse og opbygge dit websted i et WYSIWYG-redigeringsmiljø. Selvom du vil være i stand til at tilføje, redigere og fjerne billeder, kopiere og forskellige widgets, vil store dele af siden ikke kunne redigeres, især dit websteds designindstillinger.

Google Sites - Editor

Alt i alt er det temmelig let at bruge og kræver ingen specielle færdigheder. Builderen har et udseende af de fleste Google-applikationer, hvilket gør grænsefladen velkendt og intuitiv. Værktøjslinjens ikoner ligner meget Google Drive.

2. Funktioner & Fleksibilitet

Når du opretter en ny side til dit websted, kan du vælge mellem et antal forskellige sidetyper, afhængigt af hvilken type indhold du ønsker at tilføje til siden. Specifikt kan du oprette følgende sidetyper:

 • hjemmeside. Du kan arrangere denne sidetype, som du vil: skriv kopi, indlejret gadgets, vedhæft dokumenter, og lad også andre samarbejdspartnere kommentere dine sider.
 • Meddelelser. Denne sidetype er designet til at sende nyheder. Ligesom en blog viser den indlæg, du tilføjer i kronologisk rækkefølge.
 • Arkivskab. Denne sidetype giver dig mulighed for at gemme og administrere filer, hvilket gør det nemt at dele dem med andre brugere af dit websted. Dine samarbejdspartnere kan abonnere på siden for at blive underrettet, når filer tilføjes, ændres eller fjernes.
 • Liste side. Det er nemt at tilføje, redigere og fjerne elementer, der er tilføjet til listen. I lighed med filskabssiden kan brugere abonnere for at få meddelelser.
 • Startside. Denne sidetype indeholder to sektioner: en, der kan tilpasses til at vise et personlig sæt gadgets, og et andet, hvor brugere kan tilføje indhold, som alle seere ser.

Når du har organiseret dine sider, kan du begynde at ændre dem og uploade dit indhold på en visuel måde. Builder tilbyder et velstruktureret sæt funktioner. Knappen ‘Indsæt’ indeholder 3 sektioner (Almindelige, Gadgets og Google), der hver skjuler flere valg: HTML-boks, Diagrammer, Kalender, Nye indlæg, Drev, Hangout, Kort, Youtube osv. Pas på, dog ikke alt det tredje -partsgadgets fungerer som planlagt: vi føjede en Click-to-Call-gadget til vores testsite, og det virkede ikke. Det ser ud til, at de holdt op med at kuratere Gadgets-biblioteket for et par år siden.

Webstedsbyggeren bugner af funktioner, der bringer dens funktionalitet til et anstændigt niveau. Se på nogle af dem for at vide, hvad du kan bruge, når du arbejder med udviklingen af ​​dit websted:

 • Google Gadgets. Dette er de integrerede værktøjer, der ligner standard widgets eller udvidelser (kalendere, regnemaskiner, nyhedsfeeds osv.), Du kan bruge til at give dit websted ekstra ydelse.
 • Googles webmastere-værktøjer. Uanset om dit websted leveres med et brugerdefineret domæne eller med sites.google.com i URL’en, vil Google Sites gøre det lettere for søgemaskinerne at indeksere det (dette øger automatisk din webstedsrangering i søgeresultaterne).
 • Google Analytics. Systemet tillader opsætning af Google Analytics og tilslutning af den til din gratis Google-konto for at gøre det muligt for dig at spore webstedsstatistikker.
 • Google Suite-integration. Dette er en af ​​de mest væsentlige funktioner i systemet, som tillader integration af alle G Suite-udvidelser på dit websted (herunder Google Docs, Maps, Drive osv.) Uden brug af tredjeparts plugins og tilføjelser.
 • HTML / script-integration og redigering. Med Google Sites kan du enten skrive manuskripter manuelt eller vælge og integrere tilpassede HTML-blokke til dit websted for at automatisere de vigtigste processer.

Hvad mere er, webstedsbyggeren gør det muligt at tilføje flere bidragydere og abonnere på webstedsændringer. Gode ​​nyheder til dem, der ønsker at komme under hætten – bygherren lader brugere redigere nogle af HTML-koder. Den avancerede editor er udstyret med en praktisk Preview-knap.

Når dit websted er klar, kan du offentliggøre det på dit eget domæne. Som standard er hvert Google Sites-websted offentligt på nettet. Om nødvendigt kan du ændre adgangsindstillinger og gøre dit websted kun synligt for bestemte personer eller enhver med linket, der ligner Google Drev.

3. Design

Valget af temaer er forbedret markant siden vores sidste gennemgang, men det er stadig middelmådigt. Når vi taler om design, er det vigtigt at bemærke, at Google Sites skelner mellem temaer og skabeloner. Temaer styrer det overordnede udseende og farve, farver og billeder af webstedet, mens skabeloner handler om layout og sidetyper. Så når du klikker på knappen Skift side-skabelon, er du faktisk ved at ændre sidetypen (beskrevet tidligere), ikke basetemaet. For at ændre basistemaet skal du gå til afsnittet Temaer, farver og skrifttyper.

Designtilpasning

Med Google Sites får du langt mindre tilpasningsmuligheder end med Wix eller Weebly. Du kan vælge mellem ni 1-, 2- og 3-kolonnes layout, aktivere / deaktivere brugerdefineret sidefod, tilføje sidebjælker og også ændre skrifttyper, farver og baggrunde.

Mobilvisning. Den optimerede visning leveres ikke automatisk. Du skal aktivere det manuelt i kontrolpanelet. Ellers ser dine besøgende på den normale desktop-version af dit websted på deres små skærme.

Desktop vs mobil

Google-websteder - mobilvisningGoogle Sites - Opdateret mobilvisning

Resumé:

4. Kundesupport

Google Sites tilbyder et indbygget Help-afsnit, hvor du hurtigt kan finde en tutorial til, hvordan du redigerer dit websted. Der er også et enormt Hjælp-center, der består af detaljerede, hvordan-til-artikler. Du kan også sende feedback og automatisk inkludere et skærmbillede af din nuværende side. De indbyggede skærmbilledeindstillinger giver dig mulighed for at fremhæve områder på siden, der er relevant for din feedback, samt sort ud personlige oplysninger.

5. Prispolitik

Google-websteder er et gratis program, der kommer som en del af Google-produktionssuite. Hvis du er en gratis bruger af Google, er dit webstedsopbevaring begrænset. For at øge det og få mere funktionalitet skal du opgradere til en af ​​de betalte planer, som G Suite tilbyder. Disse inkluderer:

 • Basic ($ 5 / måned eller $ 50 / år) – Tilbyder et sæt professionelle forretningsapps og 30 GB lagerplads;
 • Forretning ($ 10 / måned eller $ 120 / år) – Giver forbedret sæt af forretningsapps med ubegrænset lagerplads og arkiv;
 • Enterprise ($ 25 / måned eller $ 300 / år) – Tilbyder premium forretningsapps med udvidede styrings- og funktionalitetsmuligheder.

Når dit websted er klar, kan du forbinde et tidligere købt domænenavn eller købe et nyt via Google. Google samarbejder med flere domænenavnsudbydere for at hjælpe dig med at komme igennem processen og opsætte Google Apps til dit nye domæne.

6. Fordele og ulemper

Ligesom enhver anden webstedsbygger leveres Google Sites med et sæt fordele og ulemper, der betyder meget, når det kommer til valg af system. Lad os optage dem nedenfor for at få en idé om fordelene og ulemperne ved tjenesten:

Fordele:
Ulemper:
&# X2714; Brugervenlighed;
&# X2714; Webstedsanalyse;
&# X2714; Delt webstedsadgang;
&# X2714; Gratis hosting;
&# X2714; Træk-og-slip-editor.
✘ Ingen åben brug af CSS;
✘ Begrænset brug af HTML;
✘ Begrænset e-handel;
✘ Begrænsede muligheder for blogging;
✘ Forældede design.

7. Konkurrenter

Her har vi samlet sammenligninger med de vigtigste Google Sites-konkurrenter blandt de mest populære webstedsbyggere:

Wix vs Google SitesGoogle Sites vs WordPress

Faktisk vil nogen af ​​moderne SaaS-tjenester være en klar vinder sammenlignet med Google Sites. Sammenligninger med Wix og WordPress viser tydeligt denne kendsgerning.

Konklusion

Google Sites er en fantastisk mulighed, når det kommer til at oprette enkle websteder med minimalistisk design og begrænset funktionalitet. Systemet er let at bruge, hvilket gør det til et dejligt valg for uerfarne brugere eller for dem, der ønsker at opnå et godt resultat uden seriøs investering i tid, kræfter og penge.

Platformen gør det nemt og hurtigt at tilføje indhold fra andre Google-egenskaber som Maps, Drive eller Youtube. Det er gratis, så du kan bruge det til at planlægge møder, dele info, etablere samarbejde om et holdprojekt eller holde kontakten med familiemedlemmer.

Vi kan dog ikke anbefale det til udvikling af komplette forretningswebsteder du planlægger at starte for at øge dit virksomheds omdømme og generere overskud. Der er så mange funktion-rigere alternativer derude. Google Sites tilbyder fremragende samarbejdsløsninger og bindinger til forskellige Google Apps, men dens konkurrenter tilbyder mere kontrol over webstedsdesign og en bedre grænseflade. Bare gennemsøg internettet for at finde anstændige webstedsbyggere, der kan imødekomme dine behov for webdesign.

Prøv Google Sites nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map