Google Sites gjennomgang

Google Nettsteder – er en nettstedsbygger, enkel nok til å beherske nybegynnere, men den gir en problemfri og intuitiv webutviklings- og hostingplattform. Det er reinkarnasjonen av Jotspot, som ble kjøpt opp av Google allerede i 2006. I dag ligner Googles nettstedsbygger ingenting på Jotspot, annet enn at begge er vert for wiki-systemer som tillater oppretting, endring og utvidelse av innholdsinnhold..


Google Sites har raskt blitt en populær plattform for å lage intranett og skolens nettsteder, og til og med et tilfeldig blikk viser at byggherren har gjort noen forbedringer siden vår forrige gjennomgang av Google Sites for omtrent ett år siden. Hvis du trenger et mer komplekst nettsted som en online-butikk eller a blog, for eksempel gir det ikke mening å se etter den nødvendige funksjonaliteten her. Systemet brukes mest for å lansere enkle nettsteder for daglig bruk.

Systemet er utvilsomt en flott løsning for et bedriftsintranett, men er det egnet for å lage et bedriftsnettsted? Vi bestemte oss for å sette Google Sites gjennom tempoene igjen for å svare på dette spørsmålet.

I juni 2017 har Google kunngjort nettsteder med Google Min bedrift – en egen tjeneste innen forretningsdel, som gjør det mulig å opprette et gratis nettsted for selskapet, registrert i Google My Business. Fra nå av kan bedriftsbrukere opprette et firmas nettsted på deres Google-konto. Ikke noe spesielt, grensesnittet er nesten det samme som klassiske Google Sites. Denne versjonen mangler det meste av nyttige forretningsverktøy, og sammenligner for eksempel med uKit – en spesialisert byggherre for bedriftsnettsteder. Sol la oss fortsette med gjennomgangen!

1. Brukervennlighet

Hvis du har en Gmail eller en annen Google-konto, kan du hoppe over registreringsfasen – byggherren er tilgjengelig for en eksisterende konto. Heldigvis er det noen få nye temaer som har det moderne utseendet og preget. For testnettstedet vårt valgte vi et forretningstema.

Når du er ferdig med de grunnleggende innstillingene, kan du begynne å tilpasse og bygge opp nettstedet ditt i et WYSIWYG-redigeringsmiljø. Selv om du vil kunne legge til, redigere og fjerne bilder, kopiere og forskjellige widgeter, vil ikke mye av siden kunne redigeres, spesielt nettstedets designinnstillinger.

Google Nettsteder - Editor

Alt i alt er det ganske brukervennlig og krever ingen spesielle ferdigheter. Byggherren har et utseende og preg av de fleste Google-applikasjoner, noe som gjør grensesnittet kjent og intuitivt. Verktøylinjeikonene ligner veldig på Google Drive.

2. Funksjoner & fleksibilitet

Når du oppretter en ny side for nettstedet ditt, kan du velge mellom en rekke forskjellige sidetyper, avhengig av hvilken type innhold du ønsker å legge til på siden. Spesifikt kan du opprette følgende sidetyper:

 • nettside. Du kan ordne denne sidetypen som du vil: skriv kopi, legg inn gadgets, legg ved dokumenter, og la også andre samarbeidspartnere kommentere sidene dine.
 • Kunngjøringer. Denne sidetypen er designet for å legge ut nyheter. På samme måte som en blogg, viser den innlegg du legger til i kronologisk rekkefølge.
 • Arkivskap. Denne sidetypen lar deg lagre og administrere filer, noe som gjør det enkelt å dele dem med andre brukere av nettstedet ditt. Dine samarbeidspartnere kan abonnere på siden for å bli varslet når filer legges til, endres eller fjernes.
 • Listeside. Elementer som er lagt til i listen er enkle å legge til, redigere og fjerne. På lik linje med filskapssiden, kan brukere abonnere for å få varsler.
 • Startside. Denne sidetypen inneholder to seksjoner: en som kan tilpasses for å vise et personlig sett med gadgets, og en annen der brukere kan legge til innhold som alle seere ser.

Når du har organisert sidene dine, kan du begynne å endre dem og laste opp innholdet ditt på en visuell måte. Byggherren tilbyr et godt strukturert sett med funksjoner. Knappen “Sett inn” inneholder tre seksjoner (vanlige, gadgets og Google), som hver skjuler flere valg: HTML-boks, diagrammer, kalender, nylige innlegg, stasjon, hangout, kart, youtube osv. Vær forsiktig, men ikke alt det tredje -paradgets fungerer som planlagt: vi la til en Click-to-Call-gadget til testområdet vårt, og det fungerte ikke. Det virker som om de sluttet å kurere Gadgets-biblioteket for noen år siden.

Nettstedsbyggeren bugner av funksjoner som bringer funksjonaliteten til et anstendig nivå. Ta en titt på noen av dem for å vite hva du kan benytte deg av når du jobber med utviklingen av nettstedet ditt:

 • Google Gadgets. Dette er de integrerbare verktøyene som ligner på standard widgets eller utvidelser (kalendere, kalkulatorer, nyhetsfeeds osv.) Du kan bruke for å gi nettstedet ditt ekstra ytelse.
 • Googles verktøy for webansvarlige. Enten nettstedet ditt har et tilpasset domene eller med sites.google.com i URL-en, vil Google Sites gjøre det enklere for søkemotorene å indeksere det (dette øker automatisk rangeringen av nettstedet i søkeresultatene).
 • Google Analytics. Systemet gjør det mulig å sette opp Google Analytics og koble den til din gratis Google-konto for å gjøre det mulig for deg å spore nettstedstatistikk.
 • Google Suite-integrasjon. Dette er en av de viktigste funksjonene i systemet, som gjør det mulig å integrere eventuelle G Suite-utvidelser på nettstedet ditt (inkludert Google Docs, Maps, Drive etc.) uten bruk av tredjeparts plugins og tilleggsprogrammer.
 • HTML / script-integrasjon og redigering. Med Google Sites kan du enten skrive manus eller velge og integrere tilpassede HTML-blokker for nettstedet ditt for å gjøre de viktigste prosessene automatiserte..

Nettstedsbyggeren gjør det dessuten mulig å legge til flere bidragsytere og abonnere på nettstedendringer. Gode ​​nyheter til de som vil komme seg under panseret – byggherren lar brukere redigere noen av HTML-kodene. Den avanserte redaktøren er utstyrt med en hendig forhåndsvisningsknapp.

Når nettstedet ditt er klart, kan du publisere det på ditt eget domene. Som standard er hvert nettsted for Google Sites offentlig på nettet. Om nødvendig kan du endre tilgangsinnstillinger og gjøre nettstedet ditt synlig for bestemte personer eller for andre med koblingen, ligner på Google Drive.

3. Design

Valget av temaer er forbedret betydelig siden vår forrige gjennomgang, men det er fremdeles middelmådig. Når vi snakker om design, er det viktig å merke seg at Google Sites skiller mellom temaer og maler. Temaer styrer det generelle utseendet, fargene og bildene på nettstedet, mens maler handler om utforming og sidetyper. Så når du klikker på Endre sidemaleknappen, vil du faktisk endre sidetypen (beskrevet tidligere), ikke grunntemaet. For å endre grunntemaet, gå til delen Temaer, farger og skrifter.

Designtilpasning

Med Google Sites får du langt mindre tilpasningsalternativer enn med Wix eller Weebly. Du kan velge mellom ni 1-, 2- og 3-kolonneoppsett, aktivere / deaktivere egendefinert bunntekst, legge til sidefelt og også endre skrifter, farger og bakgrunn.

Mobilvisning. Den optimaliserte visningen leveres ikke automatisk. Du må aktivere det manuelt i kontrollpanelet. Ellers vil besøkende på nettstedet se den normale skrivebordsversjonen av nettstedet på de små skjermene.

Desktop vs Mobile

Google Nettsteder - MobilvisningGoogle Nettsteder - Oppdatert mobilvisning

Sammendrag:

4. Kundesupport

Google Sites tilbyr en innebygd hjelpeseksjon hvor du raskt kan finne en veiledning for hvordan du redigerer nettstedet ditt. Det finnes også et enormt brukerstøtte som består av detaljerte artikler om hvordan du gjør det. Du kan også sende tilbakemeldinger og automatisk inkludere et skjermbilde av den nåværende siden. De innebygde skjermdump-innstillingene lar deg fremheve områder på siden som er relevante for tilbakemeldingene dine, så vel som å svart opp all personlig informasjon.

5. Prispolitikk

Google-nettsteder er en gratis applikasjon som kommer som en del av Googles produksjonssuite. Hvis du er en gratis bruker av Google, er lagringsplassen din begrenset. For å øke den og få mer funksjonalitet, må du oppgradere til et av de betalte planene G Suite tilbyr. Disse inkluderer:

 • Basic ($ 5 / måned eller $ 50 / år) – Tilbyr et sett med profesjonelle forretningsapper og 30 GB lagringsplass;
 • Virksomhet ($ 10 / måned eller $ 120 / år) – Gir forbedret sett med forretningsapper med ubegrenset lagringsplass og arkiv;
 • Enterprise ($ 25 / måned eller $ 300 / år) – Tilbyr premium-apper med utvidede alternativer for administrasjon og funksjonalitet.

Når nettstedet ditt er klart, kan du koble til et tidligere kjøpt domenenavn eller kjøpe et nytt via Google. Google samarbeider med flere domenenavneleverandører for å hjelpe deg å komme deg gjennom prosessen og konfigurere Google Apps for det nye domenet ditt.

6. Fordeler og ulemper

Akkurat som enhver annen nettstedsbygger, kommer Google Sites med et sett fordeler og ulemper som betyr mye når det gjelder valg av system. La oss verve dem nedenfor for å ha en ide om fordelene og ulempene ved tjenesten:

Pros:
Ulemper:
&# X2714; Brukervennlighet;
&# X2714; Analyse av nettsteder;
&# X2714; Delt tilgang til nettstedet;
&# X2714; Gratis hosting;
&# X2714; Dra-og-slipp-redigerer.
✘ Ingen åpen bruk av CSS;
✘ Begrenset bruk av HTML;
✘ Begrenset e-handel;
✘ Begrensede bloggalternativer;
✘ Utdaterte design.

7. Konkurrenter

Her samlet vi sammenligninger med viktigste Google Sites-konkurrenter blant de mest populære nettstedbyggere:

Wix vs Google SitesGoogle Sites vs WordPress

Faktisk vil noen av moderne SaaS-tjenester være en klar vinner sammenlignet med Google Sites. Sammenligninger med Wix og WordPress viser tydelig dette faktum.

Konklusjon

Google Sites er et flott alternativ når det gjelder å lage enkle nettsteder med minimalistisk design og begrenset funksjonalitet. Systemet er enkelt å bruke, noe som gjør det til et fint valg for uerfarne brukere eller for de som ønsker å oppnå et fint resultat uten alvorlig tid, krefter og penger.

Plattformen gjør det enkelt og raskt å legge til innhold fra andre Google-egenskaper som Maps, Drive eller Youtube. Det er gratis, slik at du kan bruke den til å planlegge møter, dele informasjon, etablere samarbeid om et teamprosjekt eller holde kontakten med familiemedlemmer.

Vi kan imidlertid ikke anbefale det for utvikling av fullstendige forretningsnettsteder du planlegger å lansere for å øke selskapets omdømme og generere overskudd. Det er så mange funksjoner rikere alternativer der ute. Google Sites tilbyr utmerkede samarbeidsløsninger og tilknytninger til forskjellige Google Apps, men konkurrentene tilbyr mer kontroll over nettstedsdesign og et bedre grensesnitt. Bare bla gjennom nettet for å finne anstendige byggherrer for å møte dine behov for webdesign.

Prøv Google Nettsteder nå

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map