Joomla anmeldelse

Joomla – er alt-i-en CMS, hvis funktionssæt udvides via plugin-integration. Dette giver dig mulighed for at bruge platformen til at oprette forskellige typer websteder: fra enkle promo-websteder og op til store informationsressourcer med millioner af systembrugere.


Joomla er lidt vanskeligere at mestre end WordPress, men dette forhindrede ikke det i at blive en populær løsning blandt nybegynderne. Professionelle webudviklere har flere spørgsmål eller problemer vedrørende systembrug, men de giver kun mening, når det kommer til oprettelse af individuelle projekter. Når vi taler om løsningen af ​​standardopgaver, fungerer Joomla temmelig godt for dem.

1. Brugervenlighed

Du kan bruge Joomla til at udføre forskellige opgaver, men for at afsløre det fulde potentiale anbefaler vi kraftigt at bygge mellemstore og store projekter med systemet. Hvis du har brug for et simpelt promo-websted eller en portefølje, kan du nemt finde enklere værktøjer som f.eks. Webstedsbyggere. Joomla foretrækkes hovedsageligt af de brugere, der har brug for et komplet firmwebsted, en blog eller en webshop med et rigt udvalg af produkter.

Joomla Dashboard

Joomla – er en af ​​disse CMS-brugere, der vælger at starte deres webudviklingskarriere. Selvom en webmaster aldrig har brugt denne platform før, har han / hun bestemt fundet den på listen over tjenester, der anbefales at starte det første websted.

Dette er overhovedet ikke den enkleste løsning, men hvis du er klar til at investere tid i at udforske systemnyanserne, vil du snart indse effektiviteten af ​​Joomla, der har gjort det til en så populær webbygningsløsning.

2. Funktioner & Fleksibilitet

Der er næsten ingen spørgsmål vedrørende Joomla-installation – de fleste hostingudbydere gør det muligt at installere CMS med automatisk databaseforbindelse kun med et par klik. En bruger skal bare tilføje domænet for at fortsætte med yderligere design og justering af indstillinger.

Joomla Editor

Uanset motorens enkelhed kan du bruge den til at starte forskellige typer websteder, lige fra en-side-projekter og op til store online butikker og portaler med en udviklet brugergrænseflade. Joomlas universelle natur realiseres gennem kraften i standardudvidbarhed af systemets funktionalitet via plugin-integration.

Blandt standardfunktionerne på platformen giver det mening at fremhæve følgende fordele:

 • Registreringssystemet med 9 brugergrupper, der adskiller sig med hensyn til delt adgangsrettigheder til materiale, deres redigering og moderering.
 • WYSIWYG editor for at tilføje nyt materiale til webstedet.
 • Editor-integreret mediehåndtering for at redigere billeder og andre filtyper.
 • Indholdsadministrator, der gør det muligt ikke kun at administrere webstedsmaterialer, men også at spore brugerens reaktion på det ved hjælp af ekstra moduler.

Blandt det særlige ved systemet er det fornuftigt at udskille den forbedrede websidehastighedshastighed, webstedsadministrationstilstand og rapporter om fejl til rettidig problemløsning samt private dialoger med brugerne via det integrerede generelle e-mail-system.

Desuden giver det mening at tilføje potentialet for systemudvidelsen. Joomla katalog leveres med en bred vifte af plugins, der tilføjer nye indstillinger til systemet. CMS-konfiguration afhænger til sidst af typen og kompleksiteten af ​​et projekt, som en web-master skaber.

Joomla-udvidelser

Det er umuligt at gå uden udvidelser overhovedet her: uanset standard systemeditor, er der en liste over must-have plugins, der skal installeres på webstedet. Ved at integrere dem sikrer Joomla:

 • Anti-spam og anti-hacking beskyttelse;
 • Oprettelse af sikkerhedskopi;
 • Teknisk optimering via overvejelse af kravene til søgemaskinerne.

Tilføjelse af separate funktioner er mulig ved hjælp af plugin-integration eller via skabelonfilredigering. Dette angår for eksempel installation af Google-metrics: du kan enten integrere dem som koder eller ved at aktivere tilsvarende plugins. Valget af den bedst egnede mulighed afhænger udelukkende af en webmaster.

Læs også: Joomla vs Weebly webstedsbygger sammenligning.

Joomla SEO

Platformens største SEO-indstillinger er tilgængelige lige efter systeminstallationen. For at ændre dem skal du komme til afsnittet “Generelle indstillinger” og komme til fanen “Websted”. Dette kan du gøre her:

 • Angiv webstedets navn.
 • Åben adgang til webstedet for det ubegrænsede antal brugere, eller luk det midlertidigt fra tredjepartsbrugere.
 • Aktivér / deaktiver webstedsindeksering af søgemaskinerne.
 • Tilføj beskrivelser og nøgleord, der vil være grundlaget for indeksering af websider.
 • Aktivér de menneskelige venlige webadresser og videresendelsesindstillinger.

Dette er standardprincipperne for SEO-optimering, som systemet indebærer. For at få et anstændigt resultat og bringe dit websted til de øverste positioner i resultaterne af søgemaskinerne, skal du bruge SEO-plugins til yderligere webstedsoptimering. Blandt de gratis udvidelser kan vi påpege EFSEO og SEOBoss. De tilbyder ekstra værktøjer til at tilføje metatags i den manuelle eller automatiske tilstand.

Joomla SEO

Hvis du har brug for et mere funktionelt SEO-optimeringsværktøj, kan du få iSEO-licensen til at udvide systemets ydelse. Det kommer dog med flere begrænsninger, der fungerer godt til udforskning af de vigtigste plugin-indstillinger. Hvis du ikke er klar til at betale, skal du foretrække EFSEO eller SEOBoss. Hvis du er klar over, at det hurtigt vil være umuligt at få dit websted til toppen eller implementere andre funktioner uden ekstra økonomiske investeringer, er du velkommen til at vælge den betalte iSEO-version.

3. Design

Antal temaer:5k+
Gratis temaer&# X2714; JA
Omkostninger til betalte temaer:$ 59- $ 299,
Responsiv design&# X2714; JA
Sorter efter branche:&# X2714; JA
CSS-kode redigering:&# X2714; JA

Webstedsskabeloner definerer den visuelle projektpræsentation: farveskema, positionering, grafiske elementer. Du kan bruge gratis skabeloner, købe premium-temaer, individuelt designe din egen skabelon eller bestille den fra professionelle webdesignere – systemets popularitet sikrer tilgængeligheden af ​​flere muligheder.

De fleste newbies foretrækker indstillingen gratis skabelon. Dette er en smart strategi, fordi varianterne er rigtig mange, især når det kommer til vestlige websteder med masser af temaer.

Joomla har ikke et integreret dashboardkatalog som WordPress, for eksempel. Derfor skal du oprindeligt downloade arkivet med dets filer på din computer for at installere skabelonen. Skabelonen downloades til CMS gennem afsnittet ”Udvidelse installation” tilgængeligt i administrationspanelet.

Lige efter installationen er afsluttet, bliver den nye designvariant tilgængelig i afsnittet “Skabelonhåndtering”. Du bliver kun nødt til at vælge og aktivere det. Det er muligt enten at bruge en skabelon til hele websitet eller tildele forskellige designvarianter til separate sider.

Skabelontilpasning er tilgængelig i to tilstande. Den første indebærer brug af standard skabelonindstillinger. Deres antal ændres med hensyn til det valgte tema: for eksempel tilbyder premium-temaer flere tilpasningsmuligheder sammenlignet med gratis skabeloner. Der er dog også undtagelser her. Standardindstillinger indebærer redigeringer af skrifttyper, farveskema, baggrund, upload af logo osv.

Joomla skabeloner

Den anden mulighed er muligheden for skabelonfilredigeringer, som kræver bevidsthed om viden om HTML, CSS og JavaScript. Du kan finde ud af flere nuancer til designtilpasning fra uddannelsesvideoer og fora, men det tager stadig tid at få minimale færdigheder.

Alle skabelonfiler gemmes i separate mapper, der er tilgængelige i skabelonskataloget. Du skal finde de filer, der er ansvarlige for separate webside-sektioner, åbne dem gennem editoren og foretage redigeringerne. Lige efter, at den nye serverkonfiguration er gemt, afspejles nye redigeringer i afsnittet om brugerwebsite. Før du foretager filredigeringer, skal du oprette deres sikkerhedskopieringsversioner for at have en mulighed for hurtigt at komme tilbage til den oprindelige faste version.

Når du opretter din første CMS-websted fra bunden, du kan nemt gå uden at arbejde med skabelonfiler. Det er nok at finde et passende tema og tilpasse det til dine behov ved hjælp af de tilgængelige integrerede indstillinger. Fuldførelse af de grundlæggende handlinger til tilpasning af webdesign som f.eks. Oprettelse af navigationsmenu kræver ikke programmeringsevner.

4. Kundesupport

Joomla kundesupport tilbyder omfattende muligheder for at hjælpe nye og eksisterende CMS-brugere med at vænne sig til det og begynde at opbygge og styre kvalitetsprojekter let. Det Forumsektion giver adgang til flere systemrelaterede emner, nylige opdateringer, meddelelser, underretninger og ofte stillede spørgsmål.

Der er meget information, du kan læse og dele her. Dokumentationsafsnittet giver adgang til den online samarbejdsvillige manual, der er specielt oprettet til Joomla-brugere, designere og alle, der er interesseret i at finde ud af mere om systemet. I dag er der over 8000 artikler, som er skrevet, administreret og oversat af samfundets medlemmer.

Kataloget Problemsporing og ressourcer hjælper med at kontrollere status for projekterne samt give adgang til kataloget med nyttige systemrelaterede ressourcer. Hvis du ønsker at praktisere det grundlæggende ved brug af systemet, er Joomla klar til at byde dig velkommen til videotræningskurser. Det er her du kan finde ud af mere om de vigtigste aspekter ved brug af tjenesten og holde dit websted sikkert og opdateret.

5. Prispolitik

Du kan downloade Joomla gratis fra det officielle websted for systemet eller gennem den administrative bjælke i den private hosting-konto. Det er ikke obligatorisk at betale for plugins og skabeloner – her er et rigt valg af gratis varianter. Den eneste fare er fraværet af støtte fra udviklerne, men det udgør heller ikke alvorlige problemer: Joomla har et fantastisk brugerfællesskab, som skaber meget nyttigt indhold til platformen.

For korrekt hjemmesidepræstation skal du dog stadig betale for domænenavnet og hosting. Faktisk er de finansielle investeringer ikke ret alvorlige i dette tilfælde. COM-zone-domænet koster normalt omkring $ 15. Du kan også finde hosting-udbydere, som tilbyder et domænenavn gratis for hele året. Årlig forlængelse af abonnementet koster dig lidt mere, men det er alligevel ikke en enorm sum. Hvis du vil købe et domænenavn i en tematisk zone, f.eks. Site.shop til en online butik, vil priserne noget afvige – de starter med $ 20 / år og mere.

Prisen for hosting afhænger af funktionaliteten af ​​planen, der kræves til lancering af webstedet. For eksempel når du bruger Bluehost, Du kan oprette et lille projekt uden nogen trafikbegrænsninger og mulighed for at forbinde et domæne for $ 2,95 / mo. Hvis du opretter en e-handelswebsted, har du brug for mere avancerede planer. Derfor vil omkostningerne ved brug af platformen også stige til at udgøre $ 5.45 / mo ved virtuel hosting.

Hvis du planlægger at oprette et websted i stor skala, som ikke er kompatibelt med virtuel hosting, skal du få et dedikeret virtuel eller fysisk server. Prisområdet varierer her såvel som kravene til teknisk baggrund for udvikleren. Hvis du opretter det første websted, vil det imidlertid være nok til at beregne budgettet for virtuel hosting – omkostningerne vil være overkommelige for det gældende antal brugere, selv på den dyreste plan.

6. Fordele og ulemper

Joomla – er en gratis platform med udvidelser, som delvist er oprettet af brugerne i samfundet. Det er dette, der gør CMS forståeligt for nybegynder og praktisk at bruge for erfarne webdesignere. Brugere af den første kategori kan kun anvende færdige løsninger, mens dem i den anden kategori kan starte individuelle projekter. Listen over fordele falder ikke kun ned over de ovenfor angivne fordele. Andre højdepunkter i systemet inkluderer:

 • Rigt valg af integrerede værktøjer og kraftfuld base af udvidelser. Platformen giver dig mulighed for at oprette alsidige projekter, lige fra små websteder og op til store online butikker med et rigt produktsortiment, rabatsystemer og mulighed for at vælge betalings- og forsendelsesmuligheder.
 • Regelmæssig integration af nye komponenter, som tilføjer flere nyttige funktioner.
 • Kraftigt brugerfællesskab, som opretter vidensdatabasen ved at indsende deres indlæg og tutorials samt ved at udvikle nye plugins og skabeloner.

Den største ulempe ved Joomla er den, der er typisk for enhver open-code CMS med understøttelse af udvidelser udviklet til tredjepartsdesignere. Dette er inkompatibiliteten mellem systemversionerne. Næsten enhver systemopdatering kan ende med situationen, når enhver udvidelse eller skabelon vil begynde at arbejde med problemer. Dette er et brændende problem, når det kommer til at bruge gratis løsninger – deres forfattere holder bare op med at støtte dem. Som et resultat har den nye systemversion slet ingen support. Det er derfor, du står over for behovet for at deaktivere alle plugins inden installationen af ​​opdateringen og derefter kontrollere dem en efter en for at sikre, at deres funktion er korrekt. En anden variant er overhovedet ikke at opdatere Joomla efter installation af plugin.

Webdesignprofæer, der foretrækker ikke at bruge systemet til at starte ikke-standard-websteder, har også klager over Joomla. Det er ok at udføre standardopgaver med systemet, men utilstrækkelige strukturelle problemer og overdreven kode redigeringsmuligheder er en bemærkelsesværdig hindring for brugere, der er villige til at vælge tjenesten som basis for udviklingen af ​​unikke projekter. På samme tid er det ikke et problem for de fleste brugere. Derfor nyder Joomla stadig den største popularitet hos webmastere.

Bundlinie

Joomla – er en af ​​de mest populære CMS for webmastere, der lige er begyndt på deres karriere. Årsagerne til dets brede anvendelighed bliver tydelige efter den detaljerede gennemgang af systemet. Joomla er let at mestre, den tilbyder masser af nyttige out-of-the-box-funktioner og kommer med et kraftfuldt udvidelsesperspektiv på grund af den potentielle integration af plugins, hvis antal stadig vokser.

Du kan bruge Joomla til at bringe dine ideer til live, men i betragtning af dets standardfunktioner er det mere effektivt at bruge systemet til at starte projekter med avanceret brugerdeltagelse: online butikker med private shoppingkonti, nyhedsportaler og firmwebsteder. Til enkle små virksomheder websteder anbefaler jeg at bruge alle populær webstedsbygger. Dette er dog ikke nødvendigt. Dette er en slags anbefaling – hver webudvikler finder argumenterne, som bekræfter eller tilbageviser det.

Prøv Joomla gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map