Joomla gjennomgang

Joomla – er alt-i-ett CMS, hvis funksjonssett utvides via plugin-integrasjon. Dette lar deg bruke plattformen til å lage forskjellige typer nettsteder: fra enkle promo-nettsteder og opp til store informasjonsressurser med millioner av systembrukere.


Joomla er litt vanskeligere å mestre enn WordPress, men dette forhindret ikke at det ble en populær løsning blant nybegynnere. Profesjonelle nettutviklere har flere spørsmål eller problemer angående systembruken, men de er bare fornuftige når det gjelder opprettelse av enkeltprosjekter. Når vi snakker om løsningen av standardoppgaver, fungerer Joomla ganske bra for dem.

1. Brukervennlighet

Du kan bruke Joomla til å fullføre forskjellige oppgaver, men for å avsløre det fulle potensialet, anbefaler vi på det sterkeste å bygge mellomstore og store prosjekter med systemet. Hvis du trenger et enkelt kampanjeside eller en portefølje, kan du enkelt finne enklere verktøy som for eksempel nettstedbyggere. Joomla er hovedsakelig foretrukket av brukerne som trenger et fullsatt bedriftsnettsted, en blogg eller en nettbutikk med et rikt utvalg av produkter.

Joomla Dashboard

Joomla – er en av disse CMS-brukerne velger å starte sin webutviklingskarriere. Selv om en nettredaktør aldri har brukt denne plattformen før, har han / hun definitivt kommet over den i listen over tjenester som er anbefalt for å starte den første nettsiden.

Dette er ikke den enkleste løsningen i det hele tatt, men hvis du er klar til å investere tid på å utforske systemnyansene, vil du snart innse effektiviteten til Joomla som har gjort det til en så populær nettbyggingsløsning.

2. Funksjoner & fleksibilitet

Det er nesten ingen spørsmål angående installasjon av Joomla – de fleste hostingleverandører gjør det mulig å installere CMS med automatisk databaseforbindelse med bare noen få klikk. En bruker trenger bare å legge til domenet for å fortsette med ytterligere justering av design og innstillinger.

Joomla Editor

Uansett motorens enkelhet kan du bruke den til å lansere forskjellige typer nettsteder, alt fra en-sides prosjekter og opp til store nettbutikker og portaler med et utviklet brukergrensesnitt. Joomlas universelle natur realiseres gjennom kraften til standard utvidbarhet av systemets funksjonalitet via plugin-integrasjon.

Blant standardfunksjonene på plattformen er det fornuftig å fremheve følgende fordeler:

 • Registreringssystemet med 9 brukergrupper, som avviker med hensyn til delt tilgangsrettigheter for materiale, redigering og moderering av dem.
 • WYSIWYG-editor for å legge til nytt materiale på nettstedet.
 • Editor-integrert mediesjef for å redigere bilder og andre filtyper.
 • Innholdssjef som gjør det mulig ikke bare å administrere nettstedsmateriell, men også å spore brukerens reaksjon på det ved hjelp av ekstra moduler.

Blant særegenhetene ved systemet er det fornuftig å utpeke den forbedrede lastehastigheten på websiden, administrasjonsmodus for nettsteder og rapporter om feil for rettet problemløsning samt private dialoger med brukere via det integrerte generelle e-postsystemet..

Dessuten er det fornuftig å legge til potensialet for systemutvidelsen. Joomla katalog leveres med et bredt spekter av plugins som legger til nye alternativer til systemet. CMS-konfigurasjon avhenger etter hvert av typen og kompleksiteten til et prosjekt en nettmester lager.

Joomla-utvidelser

Det er umulig å gå uten utvidelser i det hele tatt her: uavhengig av standard systemredigerer, er det en liste over må-ha plugins som bør installeres på nettstedet. Ved å integrere dem, sikrer Joomla:

 • Anti-spam og anti-hacking beskyttelse;
 • Opprettelse av sikkerhetskopi;
 • Teknisk optimalisering gjennom vurdering av søkemotorkrav.

Tillegg av separate funksjoner er mulig ved hjelp av plugin-integrasjon eller via malfilredigering. Dette gjelder for eksempel installasjon av Google-beregninger: du kan enten integrere dem som koder eller ved å aktivere tilsvarende plugins. Valget av det mest egnede alternativet avhenger utelukkende av en webmaster.

Les også: Joomla vs Weebly nettstedbygger sammenligning.

Joomla SEO

De viktigste SEO-innstillingene for plattformen er tilgjengelige rett etter systeminstallasjonen. For å endre dem, bør du gå til delen Generelle innstillinger og komme til fanen Nettsted. Dette kan du gjøre her:

 • Spesifiser nettstedets navn.
 • Åpen tilgang til nettstedet for det ubegrensede antall brukere eller lukk det midlertidig fra tredjeparts brukere.
 • Aktiver / deaktiver indeksering av nettsider av søkemotorene.
 • Legg til beskrivelser og nøkkelord som vil være grunnlaget for indeksering av nettsider.
 • Aktiver menneskevennlige nettadresser og alternativer for videresending.

Dette er standardprinsippene for SEO-optimalisering systemet innebærer. For å få anstendig resultat og bringe nettstedet ditt til topplasseringene i resultatene av søkemotoren, bør du bruke SEO-plugins for ytterligere optimalisering av nettstedet. Blant de gratis utvidelsene kan vi påpeke EFSEO og SEOBoss. De tilbyr ekstra verktøy for å legge til metakoder i manuell eller automatisk modus.

Joomla SEO

Hvis du trenger et mer funksjonelt SEO-optimaliseringsverktøy, kan du få iSEO-lisensen for å utvide systemets ytelse. Det kommer imidlertid med flere begrensninger som fungerer bra for utforskning av de viktigste plugin-alternativene. Hvis du ikke er klar til å betale, bør du foretrekke EFSEO eller SEOBoss. Hvis du innser at det vil være umulig å raskt få nettstedet ditt til toppen eller implementere noen annen funksjon uten ekstra økonomiske investeringer, er du velkommen til å velge den betalte iSEO-versjonen.

3. Design

Antall temaer:5k+
Gratis temaer&# X2714; JA
Kostnad for betalte temaer:$ 59- $ 299
Responsiv utforming&# X2714; JA
Sorter etter bransje:&# X2714; JA
CSS-kode redigering:&# X2714; JA

Nettstedsmaler definerer den visuelle prosjektpresentasjonen: fargevalg, posisjonering, grafiske elementer. Du kan bruke gratis maler, kjøpe premium-temaer, individuelt designe din egen mal eller bestille den fra profesjonelle webdesignere – systemets popularitet sikrer tilgjengeligheten av flere alternativer.

Flertallet av nybegynnere foretrekker alternativet gratis mal. Dette er en smart strategi fordi variantene er veldig mange, spesielt når det gjelder vestlige nettsteder med mange temaer.

Joomla har ikke en integrert dashbordkatalog som WordPress, for eksempel. Derfor må du først laste ned arkivet med filene på datamaskinen din for å installere malen. Malen lastes ned til CMS gjennom delen “Utvidelsesinstallasjon” som er tilgjengelig i administrasjonspanelet.

Rett etter at installasjonen er fullført, vil den nye designvarianten bli tilgjengelig i delen “Malhåndterer”. Du må bare velge og aktivere den. Det er mulig å bruke en mal for hele nettstedet eller tilordne forskjellige designvarianter for separate sider.

Maltilpasning er tilgjengelig i to moduser. Den første innebærer bruk av standard malinnstillinger. Antallet endres med hensyn til valgt tema: for eksempel premiumtemaer tilbyr flere tilpasningsalternativer sammenlignet med gratis maler. Imidlertid er det unntak her også. Standardalternativer innebærer redigering av skrifter, fargevalg, bakgrunn, opplasting av logo osv.

Joomla maler

Det andre alternativet er muligheten for malfilredigeringer, som krever bevissthet om HTML, CSS og JavaScript-kunnskap. Du kan finne ut flere nyanser for designtilpasning fra pedagogiske videoer og fora, men det tar fortsatt tid å få minimale ferdigheter.

Alle malfiler er lagret i separate mapper som er tilgjengelige i malkatalogen. Du må finne filene som er ansvarlige for separate nettsideseksjoner, åpne dem gjennom redaktøren og gjøre endringene. Rett etter at den nye serverkonfigurasjonen er lagret, vil nye redigeringer gjenspeiles i delen om brukerens nettsted. Før du gjør filredigeringene, bør du opprette sikkerhetskopieringsversjonene deres for å ha en mulighet til å raskt komme tilbake til den første faste versjonen.

Når du oppretter ditt første CMS nettsted fra bunnen av, du kan enkelt gå uten å jobbe med malfiler. Det er nok å finne et passende tema og tilpasse det til dine behov, ved å bruke de tilgjengelige integrerte innstillingene. Fullføring av de grunnleggende tilpasningstiltakene for webdesign som oppretting av navigasjonsmeny, for eksempel, krever ikke programmeringsferdigheter.

4. Kundesupport

Joomla kundesupport tilbyr omfattende alternativer for å hjelpe nye og eksisterende CMS-brukere å bli vant til det og begynne å bygge og administrere kvalitetsprosjekter med letthet. De Forum seksjon gir tilgang til flere systemrelaterte emner, nylige oppdateringer, kunngjøringer, varsler og vanlige spørsmål.

Det er mye informasjon du kan lese og dele her. Dokumentasjonsseksjonen gir tilgang til den elektroniske samarbeidsmanualen som er laget for Joomla-brukere, designere og alle som er interessert i å finne ut mer om systemet. Per i dag er det over 8000 artikler, som er skrevet, administrert og oversatt av samfunnets medlemmer.

Katalogen for problemsporing og ressurser hjelper deg med å kontrollere statusene til prosjektene, samt gi tilgang til katalogen med nyttige systemrelaterte ressurser. Hvis du ønsker å praktisere det grunnleggende ved bruk av systemet, er Joomla klar til å ønske deg velkommen til videotreningskurs. Det er her du kan finne ut mer om de viktigste aspektene ved bruk av tjenesten og holde nettstedet ditt sikkert og oppdatert.

5. Prispolitikk

Du kan laste ned Joomla gratis fra det offisielle nettstedet til systemet eller gjennom administrasjonslinjen i den private hostingkontoen. Det er ikke obligatorisk å betale for plugins og maler – det er et rikt utvalg av gratis varianter her. Den eneste faren er fraværet av støtte fra utviklerne, men det gir ikke alvorlige problemer også: Joomla har et fantastisk brukerfellesskap, som skaper mye nyttig innhold for plattformen.

For riktig ytelse på nettstedet, må du likevel betale for domenenavnet og hosting. Egentlig er de økonomiske investeringene ikke så alvorlige i dette tilfellet. COM-sone-domenet koster vanligvis rundt $ 15. Du kan også finne hostingleverandører, som tilby et domenenavn gratis for hele året. Årlig forlengelse av abonnementet vil koste deg litt mer, men det er uansett ikke en enorm sum. Hvis du skal kjøpe et domenenavn i en hvilken som helst temasone, for eksempel site.shop for en nettbutikk, vil prisene være noe forskjellige – de vil begynne med $ 20 / år og mer.

Prisen på hosting avhenger av funksjonaliteten til planen, som kreves for lansering av nettstedet. For eksempel når du bruker Bluehost, Du kan lage et lite prosjekt uten trafikkbegrensninger og mulighet til å koble et domene for $ 2.95 / mo. Hvis du oppretter en e-handelsnettsted, trenger du mer avanserte planer. Følgelig vil kostnadene ved bruk av plattformen også øke til å utgjøre $ 5.45 / mo på virtuell hosting.

Hvis du planlegger å opprette et storstilt nettsted, som ikke vil være kompatibelt med virtuell hosting, må du få et dedikert virtuell eller fysisk server. Prisområdet varierer her, så vel som kravene til teknisk bakgrunn hos utvikleren. Imidlertid, hvis du oppretter det første nettstedet, vil det være nok å beregne budsjettet for virtuell hosting – kostnadene vil være overkommelige for den rådende mengden brukere, selv på den dyreste planen.

6. Fordeler og ulemper

Joomla – er en gratis plattform med utvidelser, som delvis er opprettet av brukerne i samfunnet. Dette er det som gjør CMS forståelig for nybegynnere og praktisk å bruke for erfarne webdesignere. Brukere av den første kategorien kan bare bruke ferdige løsninger, mens de i den andre kategorien kan starte individuelle prosjekter. Listen over fordeler er ikke bare fordeler som er spesifisert over. Andre høydepunkter i systemet inkluderer:

 • Rik utvalg av integrerte verktøy og kraftig base av utvidelser. Plattformen lar deg lage allsidige prosjekter, alt fra små nettsteder og opp til store nettbutikker med et rikt produktsortiment, rabattsystemer og mulighet til å velge betalings- og leveringsalternativer.
 • Regelmessig integrering av nye komponenter, som legger til mer nyttige funksjoner.
 • Kraftig brukerfellesskap, som lager kunnskapsdatabasen ved å sende inn innlegg og tutorials så vel som ved å utvikle nye plugins og maler.

Den største ulempen med Joomla er den som er typisk for all åpen kode CMS med støtte for utvidelser utviklet for tredjepartsdesignere. Dette er inkompatibiliteten til systemversjonene. Nesten hvilken som helst systemoppdatering kan ende opp med situasjonen, når en utvidelse eller mal begynner å jobbe med problemer. Dette er et brennende problem når det gjelder bruk av gratis løsninger – forfatterne slutter bare å støtte dem. Som et resultat har den nye systemversjonen ikke støtte. Det er derfor du kan møte behovet for å deaktivere alle programtilleggene før installasjonsoppdateringen, og deretter sjekke dem én etter én for å sikre at funksjonen er riktig. En annen variant er å ikke oppdatere Joomla etter installasjon av plugin i det hele tatt.

Profesjonelle nettdesign, som foretrekker å ikke bruke systemet til å lansere ikke-standard nettsteder, har også klager på Joomla. Det er greit å fullføre standardoppgaver med systemet, men utilstrekkelige strukturelle problemer og overdreven koderedigeringsalternativer er en viktig hindring for brukere som er villige til å velge tjenesten som grunnlag for utvikling av unike prosjekter. Samtidig er det ikke noe problem for flertallet av brukerne. Derfor har Joomla fortsatt den største populariteten hos webansvarlige.

Bunnlinjen

Joomla – er en av de mest populære CMS for webansvarlige, som akkurat begynner karrieren. Årsakene til den brede anvendeligheten blir åpenbare etter den detaljerte gjennomgangen av systemet. Joomla er lett å mestre, den tilbyr mange nyttige ut-av-boksen-funksjoner og kommer med kraftige utvidbarhetsperspektiver på grunn av potensiell integrasjon av plugins, hvor antallet fortsatt fortsetter å vokse.

Du kan bruke Joomla for å få ideene dine til live, men med tanke på standardfunksjonene er det mer effektivt å bruke systemet til å starte prosjekter med avansert brukermedvirkning: nettbutikker med private shoppingkontoer, nyhetsportaler og bedriftsnettsteder. For enkle småbedriftsnettsteder anbefaler jeg å bruke hvilke som helst populær nettsted byggherre. Dette er imidlertid ikke avgjørende. Dette er en slags anbefaling – hver nettutvikler vil finne argumentene, som bekrefter eller tilbakeviser det.

Prøv Joomla gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map