KeePass gjennomgang

KeePass (nåværende versjon 2.43) – er en åpen kildekode for passordbehandling. Den ble utviklet for å la brukere holde alle oppføringsdataene sine på ett sted trygt og forsvarlig. Den viktigste fordelen med programvaren er at du ikke blir tvunget til å lage flere titalls nye passord for uendelige online kontoer du har. Appen gjør det enkelt å holde dem alle under kontroll uten behov for å huske hjernetrillende kombinasjoner av tegn og tall. Programmet bruker alle de nyeste krypteringsteknologiene for å holde brukerens personlige informasjon trygg mens den ligger på datamaskinen hans.


KeePass kommer med et enkelt og intuitivt grensesnitt, selv om ikke-teknikere fortsatt kan trenge litt tid på å finne ut hvordan alt fungerer her nede. Du kan kombinere alle de mange passordene dine under en konto med bare et klikk. I tillegg er programmet helt gratis å laste ned. Den er kompatibel med alle større operativsystemer og har en bærbar versjon for mobile enheter drevet av iOS og Android. Dessuten kan du laste ned applikasjonen uten omkostninger. La oss se og hva KeePass kan tilby.

1. Hvordan KeePass fungerer

Mens onlineindustrien fortsetter å utvikle seg, har ikke folk annet å gjøre enn å fullføre godkjenningsprosessen hver gang for å dra nytte av en bestemt online tjeneste. De fleste systemer og plattformer krever å legge inn brukerpålogging og passord. For å sette seg selv i ro, bestemmer noen seg for å bruke det samme passordet for hver konto. Ingenting kan være verre enn det når det gjelder sikkerhetsperspektiver. På den annen side virker det å være umulig å skrive ned dusinvis av kombinasjoner eller huske dem.

Det er her KeePass kan komme som en god løsning. I tillegg til andre typiske passordbehandlere, er ideen med Keepass å legge alle egg i en kurv. Når vi sier “egg”, mener vi alle oppføringsdataene dine for å få tilgang til forskjellige kontoer på nettet. Når vi sier “kurv”, mener vi KeePass Database (.kdbx) filer som lagrer all informasjonen så vel som andre filer som ligger på din PC.

Keepass viktigste

Programmet kommer som en åpen kildekode-plattform som er ganske lett og lett å bruke. Den har det tilpassede grensesnittet designet for å la brukere opprette, administrere og lagre forskjellige databaser under et enkelt hovedpassord. Alt du trenger er å lage en database, indikere nettsteder du vil logge på og bruke et enkelt passord for hver av dem.

Programmet krever en første nedlastning. Det betyr at du vil oppholde deg alle personopplysningene deres på datamaskinen din. Dette faktum reduserer risikoen for å få informasjonen til tredjepart. For å få mest mulig ut av KeePass, må du fullføre flere trinn:

 1. Last ned applikasjonen.
 2. KeePass nedlasting

 3. Få programmet installert.
 4. KeePass installasjon

 5. Lag din første .kdbx-databasefil.
 6. Keepass Opprette database

 7. Angi et hovedpassord for alle databaser.
 8. Keepass Master Passord

 9. Dra fordel av rask og enkel surfing på nettet.
 10. KeePass websurfing

For øvrig kan KeePass ikke bare brukes til å administrere passord, men også til å oppbevare andre personopplysninger som kopier av ID-er eller andre viktige dokumenter. Bortsett fra databasekryptering, bruker programmet nøkkel hashing og avledning. Det betyr at systemet har spesielle sikkerhetsmidler for å forhindre hackere i å gjette så vel som ordbokangrep.

Les mer om KeePass sikkerhet betyr litt lenger. Først av alt, la oss se nærmere på alle stadiene nevnt ovenfor.

2. Last ned og installer

Det første trinnet er å gå til det offisielle nettstedet og laste ned KeePass. Applikasjonen er tilgjengelig i flere nedlastbare versjoner. De inkluderer programmer for Windows og MAC, så vel som bærbare applikasjoner for mobile enheter. Alle versjoner er tilgjengelige i ZIP-filer som er nødvendige for å laste ned. Programvaren er ganske lett. Så, nedlastingsprosessen vil ikke ta mer enn et par minutter.

Etter at du har lastet ned ZIP-filen, må du installere programmet. Finn KeePass.exe-filen og start installasjonsprosessen. Hvis du velger den bærbare versjonen, er installasjonen ikke nødvendig. Du står fritt til å kjøre passordbehandling rett fra ZIP-filen. Det siste trinnet er å gå inn i dashbordet og lage din første .kdbx-fil.

Lag KeePass-databasen

Databasen er faktisk stedet der alle passordene dine vil bli lagret. Prosessen er ikke avhengig av tekniske ferdigheter, selv om nybegynnere kan synes det er litt komplisert å jobbe inne i KeePass-panelet. Det ser praktisk talt ut som kontrollpanelet for å administrere CPU-innstillingene. Et raskt blikk ville være nok til å finne ut hvordan alt fungerer her.

Opprettelsen av databasen inkluderer følgende trinn:

 1. Finn delen “File” på verktøylinjen øverst på panelet og klikk på den.
 2. Velg “Ny” for å opprette en ny fil.
 3. Du vil se et nytt vindu som tilbyr å opprette et hovedpassord (den eneste som husker for alle kontoer).
 4. Skriv inn passordet, klikk “OK” og gjenta passordet i det nye vinduet.
 5. Nå må du konfigurere databasen. Her kan du sette inn tittel, brukernavn og URL samt lage nødvendige notater for å identifisere databasen.

Slik bruker du inngangsdatabasen

Etter at oppføringen er lagt til, har brukeren flere alternativer for å bruke dem. De inkluderer:

 • Kopiere og lime inn – bare kopier passordet fra databasen din og sett det inn i boksen som tilbys av nettstedet eller plattformen. For å få ting til å fungere raskere, er det en god idé å kopiere passordet til Windows utklippstavle.
 • Dra og slipp – KeePass har dra-og-slipp-funksjonalitet som lar deg flytte noen av feltene til andre aktive vinduer. Bare velg det nødvendige feltet, klikk på det, dra til det medfølgende rommet og slipp musen over vinduet du vil sette inn passordet.
 • Åpne URL – som det ble nevnt før, lar konfigurasjonene deg angi oppførings-URL. Du kan åpne den rett fra KeePass-panelet mens programmet automatisk setter inn nødvendige oppføringsdata.

Som du kan se, er applikasjonen ganske fleksibel når det gjelder bruk av databaser og passord. Det tilbyr både manuelle og automatiserte tilgangsmetoder, selv om ingen av dem krever å huske på uendelige kombinasjoner. Er det imidlertid veldig trygt å bruke KeePass?

3. Er KeePass Safe?

Hvordan beskytter programmet brukernes personopplysninger? KeePass bruker en blanding av teknologier for å holde dataene sikret. De inkluderer:

 • Datakryptering – programmet holder alle filene kryptert. De inkluderer ikke bare selve passordet, men også andre spesifikasjoner, inkludert brukernavn, URL-er og andre konfigurasjoner. Algoritmene som brukes inkluderer AES, ChaCha20 og noen andre.
 • Komponenter Komprimering – sikkerhetsalgoritmen som komprimerer en sammensatt hovednøkkel med alle komponentene til en 256-bits nøkkel. Denne metoden ordner seg i tilfelle du ikke bare bruker et hovedpassord, men også lager filen med nøkler som kan være lagret på din PC.
 • Ordbok og gjette beskyttelse – en annen metode som forhindrer hackere fra å gjette eller ordboksangrep i forsøk på å finne ut passordet.

Ekstra sikkerhetsmidler involvert inkluderer generering av tilfeldige tall, i tillegg til beskyttelse av prosessminne og mer.

4. KeePass-funksjoner

Bortsett fra sin grunnleggende funksjonalitet, har programmet et sett med flere alternativer for å gjøre brukernes levetid lettere når du surfer på nettet. De viktigste funksjonene er som følger:

Auto-Type

Funksjonen er avhengig av simuleringsmetodikk for tastetrykk. Med andre ord setter du kombinasjonen av knapper som KeePass automatisk vil starte hver gang du trenger å fylle ut oppføringsdataene. Funksjonen kan gjelde for alle aktive vinduer som åpnes med nettleseren.

Nøkkelfiler

Et godt alternativ til Master Password i tilfelle du trenger å administrere alle oppføringene fra flere enheter. Den største fordelen er at nøkkelfiler leveres med forbedret digital sikkerhet. Dessuten er de mer fleksible, ettersom du kan ta dem med deg ved hjelp av en brent CD, USB, flash-stasjon, osv.

Passordeksportfunksjon

Programmet har en eksportfunksjonalitet når du trenger å konvertere oppføringsdataene dine til CSV-filer, HTML, TXT eller XML. En enkel måte å generere alle passorddatabasene på. Dessuten kan du lett flytte .kdbx-filen til en annen CPU eller enhet.

plugins

Brukere kan velge å danne en rekke plugins som er tilgjengelige for KeePass. Flere titalls apper og utvidelser er delt inn i flere grunnleggende kategorier. De inkluderer integrasjon, sikkerhetskopiering, verktøy, import / eksport osv.

5. Støtte og priser

Programmet har massiv informasjonsstøtte med det enorme brukerstøtten. Selv om det ikke har måter for øyeblikkelig kontakt, kan brukerne ha fordel av enkle opplæringsprogrammer som beskriver prosessen med å komme i gang. Nettstedet har sitt nærmiljø og sitt forum, der brukere kan stille spørsmål om ethvert spørsmål.

I tillegg er brukerstøtten full av annen nyttig informasjon som inkluderer en introduksjon, funksjonsbeskrivelser, administrative, tekniske og tilleggs-spørsmål for å dekke alle mulige områder, reparasjonsdatabase, TAN-støtte og mer.

KeePass er helt gratis å laste ned. Enten du velger en stasjonær eller bærbar versjon. Begge nedlastbare ZIP-filer er tilgjengelige uten nullpris. Du trenger heller ikke betale for noen plugins og utvidelser. De er også tilgjengelige som kildekoder eller zip-filer.

6. Fordeler og ulemper

KeePass er absolutt en flott løsning for å administrere alle brukerpassord og oppføringsdata. Det er gratis. Den kommer med en rekke funksjoner og utvidelser. Det tilbyr stor sikkerhet og støtte. Er det noe som mangler?

Pros:
Ulemper:
&# X2714; Gratis app.
&# X2714; Enkel å installere.
&# X2714; Åpen kildekode.
&# X2714; Enorm kunnskapsbase.
&# X2714; Utvidelser og plugins.
&# X2714; Forbedret sikkerhet.
&# X2714; Auto-Type funksjon.
✘ Litt komplisert fra starten.
✘ Ingen sikkerhetsvarsler til tross for den enorme sikkerhetsstøtten.

7. FAQ

Spørsmål: Hvordan overfører jeg KeePass-databasen til en annen datamaskin?

Svar: For å overføre databasen, trenger du bare å flytte .kdbx-filen til en annen datamaskin, og forsikre deg om at du også kopierer den gyldige versjonen av nøkkelfilen. Du kan bruke flash-stasjonen eller USB-kontakten til å overføre databasen.

Spørsmål: Hvor er KeePass-databasen lagret?

Svar: Programmet bruker global og lokal kataloger for å oppbevare brukerens database. Den globale katalogen er faktisk KeePass-applikasjonskatalogen mens den lokale er brukerens private konfigurasjonsmappe.

Spørsmål: Hvordan sikkerhetskopierer jeg KeePass-databasen?

Svar: Du må finne den opprinnelige databasefilen i CPU-programfilene dine og lage en .kdbx-kopi av den. Programmet har også en automatisk lagringsfunksjon som kan aktiveres eller deaktiveres i avanserte innstillinger.

Spørsmål: Synkroniserer KeePass på tvers av enheter?

Svar: Den enkleste måten er å legge til .kdbx-filen til skylagring og synkronisere databasen mellom flere enheter. Det er ingen integrert autosynkroniseringsfunksjon.

Spørsmål: Er KeePass trygg?

Svar: Ja, det er det. Programmet bruker flere måter å holde dataene trygge og filer kryptert. Programmet komprimerer filene dine til en liten nøkkelfil i tillegg til å forhindre hackere fra å ordbok og gjette angrep.

Bunnlinjen

KeePass er absolutt verdt å ta hensyn til. Det kan skilte med god funksjonalitet selv om det sammenlignes med de betalte nisjekonkurrentene. Den viktigste fordelen er at programmet tjener brukernes behov godt. Den beskytter personopplysninger mot svindel, og gir sikker og rask tilgang til flere kontoer uten behov for å huske eller skrive ned dusinvis av karakter- og tallkombinasjoner.

Som et resultat har vi en rimelig og utarbeidet passordbehandling. Det som også betyr noe, det er gratis og tverrplattform. Nyansene ved å bruke programvaren kommer på to poeng: du kan ikke miste databasen eller glemme passordet til den. Programmet vil ta seg av resten. Det er enkelt å jobbe med det, og vi anbefaler å bruke programvaren for å forbedre din online sikkerhet.

Installer KeePass nå

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map