KeePass Review

KeePass (nuvarande version 2.43) – är en lösenordshanterare med öppen källkod. Den har utvecklats för att låta användare hålla alla sina uppgifter på ett ställe säkert och sundt. Den viktigaste fördelen med programvaran är att du inte tvingas skapa flera dussintals nya lösenord för oändliga onlinekonton du har. Appen gör det enkelt att hålla dem alla under kontroll utan att behöva komma ihåg hjärtresterande kombinationer av tecken och siffror. Programmet använder alla de senaste krypteringsteknikerna för att hålla användarens personliga information säker medan den finns på hans eller hennes dator.


KeePass kommer med ett enkelt och intuitivt gränssnitt även om icke-tekniker fortfarande kan behöva lite tid för att ta reda på hur allt fungerar här nere. Du kan kombinera alla dina många lösenord under ett konto med bara ett klick. Dessutom är programmet helt gratis att ladda ner. Den är kompatibel med alla större operativsystem och har en bärbar version för mobila enheter som drivs av iOS och Android. Dessutom kan du ladda ner applikationen utan kostnad. Låt oss se och vad KeePass kan erbjuda.

1. Hur KeePass fungerar

Medan onlineindustrin fortsätter att utvecklas har människor inget annat att göra än att slutföra autentiseringsprocessen varje gång för att dra nytta av en viss onlinetjänst. De flesta system och plattformar kräver att användarinloggning och lösenord anges. För att underlätta sig själva, vissa människor beslutar att använda samma lösenord för varje konto. Ingenting kan vara värre än vad gäller säkerhetsperspektiv. Å andra sidan verkar det vara omöjligt att skriva ner dussintals kombinationer eller hålla dem i åtanke.

Det är här KeePass kan komma som en bra lösning. Förutom andra typiska lösenordshanterare är tanken med Keepass att sätta alla ägg i en korg. När vi säger “ägg” menar vi alla dina inmatningsdata för att få tillgång till olika konton online. När vi säger “korg”, menar vi KeePass Database (.kdbx) -filer som lagrar all information såväl som andra filer som finns på din PC.

Keepass huvud

Programmet kommer som en öppen källkodsplattform som är ganska lätt och lätt att använda. Den har sitt anpassade gränssnitt utformat för att låta användare skapa, hantera och lagra olika databaser under ett enda huvudlösenord. Allt du behöver är att skapa en databas, ange webbplatser du vill logga in och använda ett enda lösenord för var och en av dem.

Programmet kräver en första nedladdning. Det betyder att du kommer att ligga i alla deras personuppgifter på din dator. Detta faktum minskar risken för att få informationen till tredje part. För att få ut det mesta av KeePass måste du slutföra flera steg:

 1. Ladda ner applikationen.
 2. KeePass nedladdning

 3. Låt programmet installeras.
 4. KeePass installera

 5. Skapa din första .kdbx-databasfil.
 6. Keepass Skapa databas

 7. Ange ett huvudlösenord för alla databaser.
 8. Keepass Master Password

 9. Dra nytta av snabb och enkel webbsurfing.
 10. KeePass webbsurfing

Förresten, KeePass kan användas inte bara för att hantera lösenord utan också för att hålla annan personlig information som kopior av dina ID eller andra viktiga dokument. Bortsett från databaskryptering använder programmet nyckelhastning och härledning. Det betyder att systemet har speciella säkerhetsmedel för att förhindra hackare att gissa såväl som ordbokattacker.

Läs mer om KeePass säkerhet innebär lite längre. Först och främst, låt oss titta närmare på alla de steg som nämns ovan.

2. Ladda ner och installera

Det första steget är att gå till den officiella sajten och ladda ner KeePass. Applikationen finns i flera nedladdningsbara versioner. De inkluderar program för Windows och MAC samt bärbara applikationer för mobila enheter. Alla versioner är tillgängliga i ZIP-filer som behövs för att ladda ner. Programvaran är ganska lätt. Så nedladdningsprocessen tar inte mer än ett par minuter.

När du har laddat ner ZIP-filen måste du installera programmet. Hitta filen KeePass.exe och starta installationsprocessen. Om du väljer den bärbara versionen är installationen inte nödvändig. Du kan fritt köra lösenordshanteraren direkt från ZIP-filen. Det sista steget är att gå in i instrumentpanelen och skapa din första .kdbx-fil.

Skapa KeePass-databasen

Databasen är faktiskt den plats där alla dina lösenord kommer att lagras. Processen förlitar sig inte på några tekniska färdigheter även om nybörjare kan tycka att det är lite komplicerat att arbeta inuti KeePass-panelen. Det ser praktiskt ut samma som kontrollpanelen för att hantera dina CPU-inställningar. En snabb blick räcker för att ta reda på hur allt fungerar här.

Skapa databasen innehåller följande steg:

 1. Hitta avsnittet “File” i verktygsfältet överst på panelen och klicka på det.
 2. Välj “Ny” för att skapa en ny fil.
 3. Du kommer att se ett nytt fönster som erbjuder att skapa ett huvudlösenord (den enda som kommer ihåg för alla konton).
 4. Skriv in lösenordet, klicka på “OK” och upprepa lösenordet i det nya fönstret.
 5. Nu måste du konfigurera databasen. Här kan du infoga titel, användarnamn och URL samt göra nödvändiga anteckningar för att identifiera databasen.

Hur man använder inmatningsdatabasen

När posten har lagts till har användaren flera alternativ att använda dem. De inkluderar:

 • Kopiera och klistra – Kopiera helt enkelt lösenordet från din databas och sätt in det i rutan som tillhandahålls av webbplatsen eller plattformen. För att få saker att fungera snabbare är en bra idé att kopiera lösenordet till Windows urklipp.
 • Dra och släpp – KeePass har dra-och-släpp-funktionalitet så att du kan flytta några av fälten till andra aktiva fönster. Välj helt enkelt det nödvändiga fältet, klicka på det, dra till det tillgängliga utrymmet och släpp musen över fönstret du vill infoga lösenordet.
 • Öppna URL – Som tidigare nämnts låter konfigurationerna dig ange URL-adressen. Du kan öppna den direkt från KeePass-panelen medan programmet automatiskt infogar nödvändiga inmatningsdata.

Som ni ser är applikationen ganska flexibel när det gäller att använda databaser och lösenord. Det erbjuder både manuella och automatiserade åtkomstmetoder, även om ingen av dem kräver att komma ihåg oändliga kombinationer. Är det verkligen säkert att använda KeePass?

3. Är KeePass säkert?

Hur skyddar programmet användarnas personuppgifter? KeePass använder en blandning av teknik för att hålla data säkrad. De inkluderar:

 • Databaskryptering – programmet håller alla filer krypterade. De inkluderar inte bara själva lösenordet, utan också andra specifikationer inklusive användarnamn, webbadresser och andra konfigurationer. De använda algoritmerna inkluderar AES, ChaCha20 och några andra.
 • Komponenter Kompression – säkerhetsalgoritmen som komprimerar en sammansatt huvudnyckel med alla dess komponenter till en 256-bitars nyckel. Den här metoden fungerar om du inte bara använder ett huvudlösenord utan också skapar filen med nycklar som kan lagras på din PC.
 • Ordbok och gissa skydd – en annan metod som hindrar hackare från att gissa eller ordboken attacker i försök att ta reda på lösenordet.

Ytterligare säkerhetsmedel inbegriper inkluderande generering av slumpmässiga nummer samt processminneskydd och mer.

4. KeePass-funktioner

Förutom baslinjefunktionen kommer programmet med en uppsättning ytterligare alternativ för att underlätta användarnas livslängd när de surfar på webben. De viktigaste funktionerna är följande:

Auto-Type

Funktionen är beroende av metoden för simulering av knapptryck. Med andra ord ställer du in kombinationen av knappar som KeePass automatiskt startar varje gång du behöver fylla i postdata. Funktionen kan gälla för alla aktiva fönster som öppnas med webbläsaren.

Nyckelfiler

Ett bra alternativ till Master Password om du behöver hantera alla poster från flera enheter. Den största fördelen är att nyckelfiler har förbättrad digital säkerhet. Dessutom är de mer flexibla, eftersom du kan ta dem med dig med en bränd CD, USB, flash-enhet, etc..

Lösenordsexportfunktion

Programmet har en exportfunktion när du behöver konvertera dina postdata till CSV-filer, HTML, TXT eller XML. Ett enkelt sätt att generera alla lösenordsdatabaser. Dessutom kan du enkelt flytta .kdbx-filen till en annan CPU eller enhet.

plugins

Användare kan välja att bilda en mängd olika plugins som är tillgängliga för KeePass. Dussintals appar och tillägg är indelade i flera baslinjekategorier. De inkluderar integration, säkerhetskopior, verktyg, import / export osv.

5. Support och prissättning

Programmet har massivt informationsstöd med dess enorma hjälpcenter. Även om det inte har några sätt att omedelbart kontakta, kan användarna dra nytta av enkla självstudier som beskriver processen för att komma igång. Webbplatsen har sitt lokalsamhälle och sitt forum, där användare kan ställa frågor i alla frågor.

Dessutom är hjälpcentret full av annan praktisk information som innehåller en introduktion, funktionsbeskrivningar, administrativa, tekniska och ytterligare FAQ för att täcka alla möjliga områden, reparationsdatabas, TAN-support och mer.

KeePass är helt gratis att ladda ner. Oavsett om du väljer en stationär eller bärbar version. Båda nedladdningsbara ZIP-filer är tillgängliga till nollkostnad. Du behöver inte heller betala för vissa plugins och tillägg. De finns också som källkoder eller zip-filer.

6. För- och nackdelar

KeePass är verkligen en bra lösning för att hantera alla användarlösenord och inmatningsdata. Det är gratis. Det kommer med en mängd funktioner och tillägg. Det erbjuder stor säkerhet och stöd. Finns det något som saknas?

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Gratis app.
&# X2714; Enkel att installera.
&# X2714; Program med öppen källkod.
&# X2714; Enorma kunskapsbas.
&# X2714; Tillägg och plugins.
&# X2714; Förbättrad säkerhet.
&# X2714; Auto-Type-funktion.
✘ Lite komplicerat från början.
✘ Inga säkerhetsvarningar trots det enorma säkerhetsstödet.

7. FAQ

Fråga: Hur överför jag KeePass-databasen till en annan dator?

Svar: För att överföra databasen behöver du bara flytta din .kdbx-fil till en annan dator och se till att du också kopierar den giltiga versionen av nyckelfilen. Du kan använda flashenheten eller USB-kontakten för att överföra databasen.

Fråga: Var lagras KeePass-databasen?

Svar: Programmet använder global och lokal- kataloger för att behålla användarens databas. Den globala katalogen är faktiskt KeePass-applikationskatalogen medan den lokala är användarens privata konfigurationsmapp.

Fråga: Hur säkerhetskopierar jag min KeePass-databas?

Svar: Du måste hitta den ursprungliga databasfilen i dina CPU-programfiler och göra en .kdbx-kopia av den. Programmet har också en autosparfunktion som kan aktiveras eller inaktiveras i avancerade inställningar.

Fråga: Synkroniserar KeePass mellan enheter?

Svar: Det enklaste sättet är att lägga till .kdbx-filen till molnlagret och synkronisera databasen mellan flera enheter. Det finns ingen integrerad auto-synkroniseringsfunktion.

Fråga: Är KeePass säkert?

Svar: Ja det är det. Programmet använder flera sätt att hålla data säkra och filer krypterade. Programmet komprimerar dina filer till en liten nyckelfil samt förhindrar hackare från ordlista och gissningsattacker.

Poängen

KeePass är verkligen värt att uppmärksamma. Det kan skryta med bra funktionalitet även om det jämförs med sina betalda nischkonkurrenter. Den viktigaste fördelen är att programmet tjänar användarnas behov väl. Det skyddar personuppgifter från bedrägerier och ger säker och snabb åtkomst till flera konton utan att behöva komma ihåg eller skriva ner dussintals karaktär- och sifferkombinationer.

Som ett resultat har vi en prisvärd och utarbetad lösenordshanterare. Det som också betyder, det är gratis och plattformsövergripande. Nyanserna av att använda programvaran kommer till två poäng: du kan inte förlora databasen eller glömma lösenordet till det. Programmet kommer att ta hand om resten. Det är lätt att arbeta med det och vi rekommenderar att du använder programvaran för att förbättra din online-säkerhet.

Installera KeePass nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map