Moonfruit Review

Moonfruit – är en webbplatsbyggare som gör det möjligt att skapa lyhörd webbplatser med full funktion på några minuter. Systemet har funnits i över 19 år. Lanserade 2000 som en Flash-baserad webbplatsbyggare och blev snabbt en av de mest populära platserna att skapa en webbplats. Liknande Wix, senare bytte till HTML5-teknik. Som förväntat var omkopplaren mycket framgångsrik, vilket gjorde plattformen till ett fint webbbyggnadsverktyg som fungerar bra för alla användarkategorier.


Webbplatsbyggaren har en lista med funktioner som möjliggör en effektiv webbutvecklingsprocess. Men det saknar fortfarande användarvänlighet och intuitiv webbbyggnadskaraktär jämfört med dess stora nischkonkurrenter. Inga kodningskompetenser krävs för att skapa projekt med systemet eftersom alla funktioner och verktyg tillhandahålls här.

Moonfruit har nyligen uppdaterats för att matcha moderna standarder för webbdesign och användarnas växande behov. Ett antal nya funktioner har introducerats, vilket har förbättrat hastigheten och kvaliteten på webbdesignprocessen. Förändringarna gäller både webbplatsredaktören, strategin för webbutvecklingsprocessen samt designanpassningsverktyg och webbplatsens marknadsföringsparametrar.

Idag är vi glada att dyka mer i detalj om Moonfruit. Gå med och utforska dess fördelar och möjliga nackdelar nu.

1. Användarvänlighet

Moonfruit är ganska intuitivt. Detta gäller alla delar av webbplatsbyggaren såväl som webbdesignprocessen i allmänhet. Registreringsförfarandet är snabbt och enkelt för alla. För att registrera dig med systemet kan du välja ett av två alternativ. Den första är att registrera dig med e-postmeddelandet och ge ditt användarnamn och lösenord. Det andra alternativet är att registrera dig via Facebook eller Google-konto. För att bekräfta registreringen måste du verifiera e-postmeddelandet som skickas till den angivna adressen.

Oavsett vilket alternativ du kommer att gå för kommer hela registreringsprocessen att ta några minuter. Strax efter att du har angett registreringsdata kommer du att bli ombedd att skicka in dina webbplatsuppgifter, nämligen webbplatsnamn och önskad adress. Så snart du är klar med dessa steg kan du fortsätta bygga din webbplats.

Moonfruit Editor

Efter registreringen får du tillgång till webbplatsredigeraren som kommer med ett genomtänkt gränssnitt som gör webbplatsskapandet enkelt och roligt. Byggaren stöder dra-och-släpp-redigering som gör det möjligt för användare att lägga till, flytta, redigera och ta bort designelement och widgets utan att skriva koder.

Pop up-instrumentpanelen som finns i den vänstra delen av redigeraren ger åtkomst till de huvudområden du kan ändra. Dessa inkluderar sidor, avsnitt, element, Mina filer och inställningar. I avsnittet “Sidor” kan du lägga till och ändra sidor samt skapa undersidor. I området “Sektioner” kommer du att kunna välja och redigera önskad webbplatslayout och större webbplatsavsnitt (sidfot, sidhuvud, kropp etc.). Avsnittet “Mina filer” ger åtkomst till filhanteraren, där du kan ladda upp och hantera filer du tänker använda under webbdesignprocessen. Slutligen, i avsnittet “Inställningar”, kommer du att hantera allmänna webbplatsinställningar, ansluta ditt domännamn, skapa webbplats-favicon osv.

Moonfruit instrumentbräda

Om du vill redigera ett objekt på duken, högerklickar du bara på det och använder den flytande redigeraren som låter dig ändra saker som teckensnitt, färger, stil, storlek och andra alternativ som är relevanta för det valda objektet. Om du har massor av textrutor kan du justera dem med linjalen och guiderna. Moonfruit håller saker riktigt enkla. Men det är fortfarande mer komplicerat än Wix eller Weebly.

Liknande Adobe Muse och Simbla, Moonfruit låter användare skapa Page Master – ett bakgrundsskikt som visas på varje sida på din webbplats. Det kan användas för att placera objekt som du vill visas på varje sida, t.ex. företagets logotyp, kontaktknapp eller telefonnummer.

Så snart du är klar med inställningar och avsnitthantering kan du nå den övre delen av webbplatsredigeraren, där du kan aktivera knappar som gör det möjligt att se skrivbords-, surfplatta- och mobilversionerna på din webbplats. Detta är också platsen, där du kan zooma, ångra och göra om de senaste åtgärderna samt förhandsgranska och publicera projektet. Sammantaget är det inte utmanande att arbeta med Moonfruit-instrumentbrädan, även om förstagenter kan behöva tid för att vänja sig vid det.

2. Funktioner & Flexibilitet

Moonfruit kommer med en lista med out-of-the-box-funktioner som gör det möjligt att skapa och hantera funktionella webbplatser med avancerad design. Dessa omfattar vackra gallerier, avancerade onlineformulär, kraftfulla integrationer, utmärkta designanpassningsverktyg, anpassade domäner och många fler. Låt oss ha en snabb översikt över dem nu.

Alternativ för bildredigering

Med Moonfruit kan du lägga till många standardfunktioner på dina sidor, inklusive bildgallerier, formulär, bildspel, olika widgetar samt anpassade kodavsnitt. Dessa är alla snyggt organiserade i verktygsfältet. Välj bara en widget, dra den till sidan och släpp på duken där den passar in. Moonfruit erbjuder också ett bibliotek med gratis bilder och ikoner att välja mellan.

Moonfruit Image Editor

Systemet integreras med Lobster Marketplace, där du kan hitta och lägga till autentiska unika bilder från sociala medier. Oavsett vilka bilder du väljer kan du redigera deras huvudparametrar som färgmättnad, filtrering, kontrast etc. Dessutom kommer tjänsten med staplingsfärdiga färdiga innehållsblock, som är helt redigerbara och kan justeras och anpassas efter dina önskemål för att skapa en önskvärd sidlayout.

Animeringseffekter

När du arbetar med Moonfruit kan du välja och ställa in dina bakgrundseffekter på webbplatsen, vare sig det är video-, fix- eller zoombakgrunder som ger dina webbsidor stor flexibilitet och känsla av nedsänkning. Användning av svävar- och övergångseffekter ger liv och tilltalar bilder och text du lägger till din webbplats. Dessutom kan du engagera besökarnas uppmärksamhet genom att välja de önskade alternativ för länkstyling för att matcha deras webbplatsdesign.

Anpassad kod

Den anpassade kodfunktionen låter dig bokstavligen lägga till alla typer av funktioner på din webbplats. Således kan du enkelt lägga till ett e-postformulär för Mailchimp, ett SoundCloud-spår, en enkät, en frågesport, en kalender eller någon annan webbtjänst som låter dig skapa och klistra in anpassad kod för ditt konto.

Moonfruit HTML Editor

blogg

Moonfruit hade tidigare en integrerad bloggplattform som producerade snyggt formaterade blogginlägg, innehöll ett kommentarsystem med olika moderationsalternativ och tillät schemaläggning av dina artiklar. Bloggfunktionen var dock tillgänglig i den gamla Flash-baserade versionen av plattformen. I den uppdaterade HTML-baserade versionen av webbplatsbyggaren är den rena bloggfunktionen inte tillgänglig längre. Om du verkligen har en avsikt att lägga till en blogg till din webbplats kan du använda en widget som gör det möjligt att lägga till WordPress blogg, men det är ändå inte den bästa lösningen.

Marknadsverktyg

Moonfruit erbjuder en uppsättning standardmarknadsfunktioner som bidrar till bättre marknadsföring av ditt projekt. Dessa inkluderar alternativ för sökmotoroptimering (anpassad SEO inställd för enskilda sidor – metadatautfyllning, taggning, automatiserad webbplatskartaintegration etc.), Google Analytics-integration, Google Webmaster, åtkomst till Google Search Console och mer.

Integrationsalternativ

Webbplatsbyggaren låter dig välja och integrera tredjepartswidgets och appar i ditt projekt. Dessa inkluderar anpassningsbara former som kommer med mångsidiga stylingsalternativ, skräppostfiltrering, uppladdningsfunktion etc., integration av sociala mediekonton (Facebook, Twitter, Instagram), YouTube- och Vimeo-appar, Google Maps och andra externa widgetar, som kan inbäddas via anpassad HTML integration.

3. Design

Antal teman:8
Gratis teman:&# X2714; JA
Responsiv design:&# X2714; JA
Sortera efter bransch:&# X2714; JA
CSS-kodredigering:✘ NEJ

Moonfruit mallkollektion är ganska begränsad. Den omfattar för närvarande åtta grundläggande mönster som kommer upp till olika nischer. Alla teman ser dock moderna, fräscha och kvalitet ut och de är också helt gratis. De är lyhörda och anpassningsbara, vilket möjliggör kreativ frihet. Webbplatsbyggaren erbjuder ett förhandsgranskningsalternativ som låter dig upptäcka detaljerna i den mall du är intresserad av innan du fortsätter till redigeringen.

Det finns också en möjlighet att välja ett tomt tema och anpassa det från grunden, om du vill skapa en verkligt unik design för att möta dina behov. Tänk på att alternativet för mallomkopplare inte är aktiverat här och om du väljer att välja en ny mall kommer ditt skickade innehåll och ändringar att gå förlorade och du måste starta utvecklingen av din webbplatsdesign från början. Vi kunde inte hitta några avancerade redigeringsalternativ (HTML / CSS-redigerare) i kontrollpanelen, så vi kan anta att Moonfruit tillhör gruppen av webbplatsbyggare som inte öppnar upp koderna för sina användare.

4. Kundsupport

Om du fastnar kan du klicka på Hjälpmeny, som finns direkt i din kontrollpanel. Aktivera bara frågeteckenikonen i det nedre högra hörnet för att få tillgång till FAQ-avsnittet med svar och råd från Moonfruit Team. Det är möjligt att skicka en fråga i sökfältet för att minska söktiden. För användarnas bekvämlighet är alla frågor indelade i kategorier baserade på ämnen som behandlas. Hjälpavsnittet erbjuder också användbara instruktioner, guider och videor som hjälper dig att komma igång enkelt.

Moonfruit har inte telefonsupport, men det ger en möjlighet att nå teamet via kontaktformuläret som finns på webbplatsen. De har också ett livechattverktyg som låter dig prata direkt med supportteamet för tjänsten. Systemutvecklarna hävdar att de svarar på frågorna på kortast möjliga tid, men det är fortfarande svårt att säga i förväg hur lång tid det tar att få ett svar på din fråga här. Det enda säkra sättet att ta reda på det är att testa funktionen.

5. Prissättningspolicy

Moonfruit erbjuder för närvarande två planer. Dessa inkluderar grundläggande och professionella planer. Kostnaden för grundplanen utgör för närvarande $ 5,99 / mån. Vad du får för detta pris är en möjlighet att bygga en webbplats med obegränsat antal sidor, domänanslutningsalternativ, 500 MB hårddiskutrymme.

Tänk emellertid på att webbplatser som är byggda med grundläggande plan kommer med en annons-banner som visas.

För att ta bort det måste du uppgradera till Professionell plan, vilket fungerar bäst för småföretag. Kostnaden för prenumerationen utgör $ 11.99 / mo. Bortsett från de funktioner som impliceras av Basic-prenumerationen, erbjuder det en möjlighet att skapa 5 webbplatser med obegränsade sidor, 10 GB lagringsutrymme, gratis domänkupong, anslut domänalternativ, frånvaro av annonsbaner etc. Behöver du hjälp med att marknadsföra ditt företag online ? Kontakta supportteamet för tjänsten för att ta reda på tillgängliga lösningar.

För att testa de viktigaste funktionerna i de betalda planerna erbjuder Moonfruit en gratis 14-dagars provperiod. Denna tid räcker för att ta reda på faktiska för- och nackdelar med systemet. Webbplatsbyggaren ger dessutom 14-dagars återbetalningsgaranti för alla nya prenumerationer.

6. För- och nackdelar

Moonfruit är en trevlig webbplatsbyggare som låter dig skapa webbplatser för kommersiellt och icke-kommersiellt bruk. Men om du planerar att använda systemet för dina webbbyggnadsbehov, ta dig tid att ta reda på mer om de meriter och de demiter som det kommer med. Här går de.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Responsiva mönster.
&# X2714; Enkel uppsättning animationseffekter som gäller alla element.
&# X2714; Tillräcklig prissättningspolitik.
&# X2714; Gratis prov.
✘ Begränsat mallval.
✘ Inga integrerade plattformar för bloggning och e-handel.
✘ Frånvaro av SSL-certifiering.

Slutsats

Moonfruit är en webbplatsbyggare som inte ser imponerande ut från första början. När du börjar utforska dess funktionsuppsättning inser du att det inte finns något speciellt med det som kan göra att systemet sticker ut från mängden. Även efter uppdateringen av plattformen kommer den fortfarande med grundläggande funktionalitet och saknar många funktioner som måste ha som integrerad e-handel eller bloggalternativ, till exempel.

Moonfruit är ganska enkelt jämfört med de kända ledarna för webbdesignnisch. Webbplatsbyggaren är främst avsedd för att skapa enkla portföljer, företagswebbplatser och projekt för personlig användning. Om du behöver den kan du registrera dig för tjänsten för att se vad den har att erbjuda. Men om du har en avsikt att lansera en fullständig webbplats med distinkt toppklass design och fantastiska prestanda, är det definitivt vettigt att leta efter en bättre alternativ. Handla runt för att välja en professionell webbplatsbyggare för att möta dina webbdesignbehov. Lyckligtvis finns det många av dem där ute.

Prova Moonfruit nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map