PhotoShelter Review

PhotoShelter recension


PhotoShelter – är en omfattande plattform designad för professionella fotografer. Den består av flera blandade tekniker som inkluderar ett fotoarkiv, lagringsanläggningar och webbplatsbyggaren. Om du helt enkelt behöver någonstans för att lagra dina bilder eller dela dem med vänner, skulle du bättre leta efter ett enklare alternativ. Denna produkt kommer främst att tjäna dedikerade fotoguruer och nischexperter.

Systemet levereras med ett gäng instrument som låter individer dra nytta av en ganska kraftfull motor. Du kommer att ha en chans att integrera e-handelsfunktioner för att sälja dina foton samt spåra försäljningsstatistiken. Molnbaserade arkiv och lagringsanläggningar säkerställer direkt tillgång till alla dina tillgångar trots platsen. Som ett resultat har vi ett ultimativt fotograf webbverktyg för att dela foton, få betalt, lagra bilder och marknadsföra dig själv.

1. Användarvänlighet

PhotoShelter-utvecklare lovar en lättanvänd plattform som gör det möjligt att skapa webbplatser på några minuter. Väl. Några av dessa påståenden är sanna. Webbplatsbyggaren själv är väldigt intuitiv. Det tar nybörjare från 10 till 30 minuter att ta reda på hur det fungerar. Men användarvänligheten slutar när det gäller att ansluta din domän. Processen är ganska svår om du inte väljer standard. Första saker först.

Du måste logga in för att få tillgång till alla PhotoShelter-instrument. Processen är densamma som med andra plattformar. Det finns en gratis demoversion endast tillgänglig i 14 dagar. Det ser ganska kort ut trots att det fortfarande räcker för att förstå om systemet passar dig. För att komma igång med den kostnadsfria provversionen uppmanas en användare att skriva in sitt förnamn och efternamn samt ange ett e-postmeddelande och ställa in lösenordet.

PhotoShelter-registrering

Du behöver inte bekräfta ditt lösenord. Ett välkomnande brev kommer emellertid fortfarande att skickas till det e-postmeddelandet som anges Åtminstone vet du att ditt konto är aktiverat. Förresten, inga tecken på integration i sociala medier när du loggar in, vilket är dåligt. Ändå kan vi leva med det.

Webbplatsbyggnad och anpassning

När du är klar överför systemet automatiskt dig till kontrollpanelen med alla webbplatsbyggnadsverktyg till vänster. Det finns inte många av dem. Du hittar några basalternativ som malllayouter, teckensnitt, färger, sidtitlar och metabeskrivningsruta. Varje sidavsnitt består av separata avsnitt som kan hanteras. Till exempel kan du välja en bild eller text för logosektionen, lägga till nya gallerier, redigera blocknamn osv.

PhotoShelter förutges

Detsamma kan tillämpas på andra sidor. Förresten, varje mall har den förutbestämda layouten som vanligtvis inkluderar:

 • En hemsida eller huvudportfölj.
 • Om sidan där du kan representera dig själv.
 • En kontaktsida med all nödvändig kontaktinformation.
 • En arkivsida med flera sätt att lagra och hantera dina foton.

Det är inte mycket du kan göra med den ursprungliga layouten. Plattformen ser mycket begränsad ut när det gäller webbdesign. Att lägga till nya foton är dock väldigt enkelt. Allt du behöver är att skapa ett nytt galleri, ge det ett namn och ladda ner bilder från den lokala mappen.

Allmänna Inställningar

Administratörspanelen innehåller en lista med allmänna inställningar och webbplatshanteringsverktyg. Användare kan redigera webbplatsnamn, beskrivningar, ladda ner en ny favorit osv. Panelen har statistikavsnittet där du kan spåra dina webbplatsbesökare samt ansluta Google Analytics och andra verktyg.

Inställningarna gör det möjligt att finjustera fotoarkivet samt välja mellan standarddomänen som kommer att innehålla plattformens namn eller din anpassade. Du hittar guiden för hur du ansluter domänen i ett relevant avsnitt. Processen kan vara lite svår. Så se till att du läser guiden noggrant.

PhotoShelter design och anpassa

En standarddomän kommer med ett redan integrerat SSL-certifikat, vilket är ett stort plus. Det har följande utseende baserat på vårt exempel: superwebsitebuilders.photoshelter.com där “superwebsitebuilders” är det namn du har angett under registreringsprocessen.

Naturligtvis kommer det inte att fungera för en omfattande SEO-strategi. För att marknadsföra din webbplats och öka sina SEO-rangordningar behöver man en anpassad domän. I situationen med PhotoShelter måste du ställa in en CNAME. Den goda nyheten är att plattformen erbjuder en detaljerad guide för hur du ansluter domänen med CNAME-inställningarna.

2. Funktioner & Flexibilitet

PhotoShelter erbjuder ett solid paket med funktioner som inte bara hjälper till att lagra foton eller skapa en webbplats. Fotografer kan integrera eCommerce-funktionen för att få betalt direkt från kunder, hantera priser osv. Dessutom har du en chans att skapa privata gallerier med begränsad åtkomst, dela bilder i hög upplösning, spårstatistik och mer.

e-handel

Systemet gör det möjligt att ansluta flera betalningsalternativ. Det kommer med stöd för PayPal och Stripe. Dessutom kan användare ansluta sina säljarkonton för att möjliggöra direktförsäljning. PhotoShelter har en integrerad kundvagn utan behov att ställa in den separat.

PhotoShelter e-handel

Statistiken visar total försäljning såväl som väntande transaktioner. Du kan ställa in dina egna priser och distribuera tryckta produkter med foton med vattenmärken.

säkerhet

Varje webbplats skapad med PhotoShelter har SSL-kryptering integrerad som standard. Det fungerar bra för webbplatsen SEO såväl som för det totala rykte på webben. Ytterligare säkerhetsverktyg inkluderar Image Theft Guard som skyddar dina verk från att stjäla eller komma i fel händer utan din uppmärksamhet. Användare kan aktivera eller inaktivera funktionen från adminpanelen.

PhotoShelter ssl

Fotografer är fria att tillämpa sina exklusiva anpassade vattenmärken för att skydda upphovsrätten. Funktionen levereras med förhandsvisning av vattenstämpel. Med allmänna säkerhetsinställningar kan du dessutom ange den maximala storleken på varje bild som visas på din webbplats.

Portföljinställningar

PhotoShelter levererar enkla verktyg för att hantera din portfölj. De inkluderar enkel portföljsökning med detaljerade filter. Användare kan leta efter nödvändiga foton efter nyckelord, datum, prissättningstyp osv. Här kan du också skapa en ny Ljusbox, redigera kundområdet samt kundvagnen.

Inbäddbar sökning

PhotoShelter bädda in

Ett bra alternativ för dig som redan har en webbplats eller blogg. Du kanske inte ens använder webbplatsbyggaren. Systemet kommer att generera koden som kan bäddas in på en befintlig webbplats och låter dina besökare få tillgång till portföljen direkt. Allt du behöver är att kopiera HTML-stycket och placera det i det avsnitt som behövs på din egen webbplats.

3. Design & mallar

Plattformen förstör inte sina användare med ett brett urval av färdiga layouter. Den erbjuder för närvarande bara 9 olika mallar. De har alla olika layouter även om den totala strukturen ser densamma ut. Alla teman är mobilvänliga. Det finns dock inget förhandsvisningsläge för mobil för att kontrollera hur webbplatsen ser ut på smartphones eller surfplattor.

PhotoShelter design

När det gäller designverktygen är de också ganska grundläggande. Användare kan redigera eller ställa in teckensnitt för rubriken och andra webbplatsavsnitt. Dessutom låter en färgschema-funktion dig ändra färgen på den totala layouten och dess bakgrund. Du kan också ställa in olika färger för logotypen, textinnehållet, länkar osv.

4. Kundsupport

PhotoShelter-stöd

Det finns flera sätt för PhotoShelter-användare att hitta svar på sina frågor. De inkluderar:

 • Kontakta oss avsnitt – ett enkelt biljettsystem där du kan lämna in din fråga. Det bra med funktionen är att den innehåller ett direkt telefonnummer. Dessutom kan du skriva in ditt eget nummer för att låta supportkunder kontakta dig. De dåliga nyheterna är att support är tillgängligt från måndag till fredag ​​från 9 till 19.
 • Supportcenter – Plattformen har en enorm kunskapsbas med massor av guider och artiklar som visas i Support Center. De innehåller information om hur man kommer igång, hur man delar eller lagrar foton, hur man säljer osv.
 • Gemenskapen Q&EN – ett slags forum där användare kan skapa nya ämnen eller ställa frågor. Avsnittet innehåller specialblock som representerar branschdiskussioner och andra ämnen som också kan komma till nytta.

Alla PhotoShelter-abonnenter kan skicka produktåterkoppling med sina anspråk och förslag. Sammanfattningsvis ser stödet anständigt ut trots bristen på Live Chat-funktionen.

5. Planer & Prissättning

Prissättning av PhotoShelter

Systemet har en 14-dagars gratis testversion. Det räcker mer än att förstå om produkten passar dig. Då måste du aktivera någon av de tre tillgängliga betalade planerna. De är som följer:

 • Grundplanen börjar kl $ 10 per månad med 4 GB molnlagring.
 • Standardplanen kostar $ 25 per månad med 100 GB lagring utöver klientbeständighetsverktyget.
 • Pro-plan kostar $ 45 per månad och erbjuder obegränsad lagring och alla funktioner utgör de två tidigare planerna.

Alla paket har en anpassad domän, obegränsad åtkomst till alla de 9 mallarna, en anpassad mobilapp och mer. Så den största skillnaden i lagring, vilket gör prispolitiken lite konstig.

6. För- och nackdelar

PhotoShelter är en plattform designad främst för professionella fotografer som inte bara vill dela eller lagra utan också sälja sina verk. Plattformen är inte perfekt och kan vara komplicerad på vissa platser. Men det tjänar fortfarande fotograferna; behöver på ett bra sätt.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; e-handelsfunktioner.
&# X2714; Enkel att använda webbplatsbyggare.
&# X2714; Ingen kodningskompetens krävs.
&# X2714; Enkel serviceintegration.
&# X2714; Molnbaserade lagringsanläggningar.
✘ Begränsad kostnadsfri provperiod.
✘ Planerna är ganska desamma.
✘ Lite konstig prissättningspolicy.
✘ Det kan vara komplicerat att ansluta din egen domän.

Slutsats

PhotoShelter är ett bra verktyg för professionella fotografer som vill öka sin närvaro online och marknadsföra och sälja sina verk. Plattformen erbjuder flera snygga mallar som är gratis åtkomliga trots planen. Användare kommer att uppskatta avancerade portfölj- och arkivhanteringsverktyg såväl som enkla sätt att integrera tjänster från tredje part.

Om du funderar på att ta bilder som din hobby kan du behöva en enklare och billigare programvara att lagra och dela dem via olika kanaler. I det här fallet bör du prova några enklare alternativ, t.ex. Wix. Det kommer som en allt-i-ett-lösning med värd och domän i paketet utöver hundratals responsiva mallar för att tillgodose dina behov.

Prova PhotoShelter gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map