SmugMug gjennomgang

SmugMug gjennomgang


SmugMug – er en multifunksjonell fotografering nettsted byggherre. Målgruppen til tjenesten inkluderer fotografer som er villige til å selge verkene sine på nettet. Systemet gjør det mulig å lage nettgallerier med delt tilgang for å styrke fotoentusiaster fra hele verden for å fortelle historiene de har tenkt å dele med publikum på den mest bemerkelsesverdige måten.

Nettstedsbyggeren er ikke lik standardporteføljer som på promo-nettsteder. Det viktigste SmugMug-målet er ikke bare å presentere verkene dine til fordel eller tiltrekke seg klientbase for fotoøkter (selv om det også kan brukes til disse formålene). Folk som bruker slike systemer, verdsetter ikke bare fotografens profesjonalitet, men velger ofte aksjebilder for å oppfylle sine personlige mål her.

Tjenesten er selvfølgelig ikke unik, men den er fremdeles ganske sjelden. Det vil være av stor interesse for profesjonelle fotografer, selv om enhver entusiast kan være i stand til å lage et galleri bestående av fine bilder fra smarttelefon her også. Hvorfor ikke? Forresten, denne anmeldelsen ble skrevet for deltakelse i SmugMug-partnerprogrammet der jeg vil tjene en provisjon hvis du kjøper en SmugMug-konto. Anmeldelsen er 100% objektiv. Kommisjonen er på samme måte som et tips for å gjøre forskningen for å spare deg for tid og hjelpe deg med å ta en beslutning. Så la oss se på alternativene SmugMug tilbyr.

Fordeler og ulemper

SmugMug nettstedbygger er en profesjonell fotograferingsfokusert plattform. Målgruppen omfatter spesifikke kategorier for nisjebrukere, nemlig fotoentusiaster, profesjonelle og frilansere. Dermed kommer tjenesten med et bredt spekter av funksjoner og verktøy som er nødvendig for starte og administrere portefølje- og fotograferingsnettsteder. Sammen med listen over fordeler, tilbyr den et sett med fisjoner som kan påvirke brukernes valg. Det er på høy tid å nevne dem nå for å fortelle brukere hva de kan forvente av plattformen.

Pros:
Ulemper:
&# X2714; Profesjonelle responsive porteføljemaler som kan tilpasses;
&# X2714; Lett å komme i gang for alle;
&# X2714; Kode-fri system;
&# X2714; Stort utvalg av e-handelsalternativer;
&# X2714; Praktisk filbehandling, mulighet til å laste opp det ubegrensede antall bilder;
&# X2714; Allsidighet i alternativene for designtilpasning, inkludert HTML / CSS-koderedigering;
&# X2714; Lightroom plugin-integrasjon;
&# X2714; Forbedret passordbeskyttelse for nettsider, mapper, gallerier samt spesielle vannmerker for foto;
&# X2714; Kraftig verktøy for statistikkinnsamling, trafikk og salg;
&# X2714; e-handelsplattform;
&# X2714; Kvalifisert og informativt støttesenter;
&# X2714; Kraftige funksjoner for foto / videosalg.
✘ Utilstrekkelig ergonomi og innstillinger inkonsekvens;
✘ Mindre maler sammenlignet med de største nisjekonkurrentene;
✘ Visuell enkelhet som ikke samsvarer med den faktiske integrerte funksjonaliteten til systemet;
✘ Fravær av en gratis plan;
✘ Ingen koble til domenefunksjon i grunnleggende plan;
✘ Noen designtilpassingsverktøy er kompliserte for førstegangsbrukere.

Som det fremgår av tabellen, er det antallet SmugMug-fordeler som fremherskes særlig over listen over demerier. Etter å ha gjennomgått systemet, er det mulig å konkludere med at det ikke har noen alvorlige negative aspekter, som kan utgjøre problemer for brukerne, uansett hvor nisjekompetente de er. Dette er hva de fleste abonnenter verdsetter om det.

Hva er det godt for?

SmugMug er en spesialisert nettstedbygger. Dens viktigste applikasjonsfære sentrerer seg utelukkende om utviklings-, lagrings-, promoterings-, markedsførings- og salgsprosjekter. Plattformen posisjonerer seg som et profesjonelt verktøy for fotografer, entusiaster, kunstnere, designere og bare minneprodusenter. Denne tilnærmingen forklares hovedsakelig av den integrerte funksjonaliteten til systemet og dets særegne fokus.

Enten du er fotoekspert eller bare er en entusiast som er villig til å holde bildene dine godt organisert, vil du finne mange verktøy og alternativer mens du jobber med SmugMug. Bortsett fra avanserte porteføljemaler som kommer med en rekke innstillinger for å sikre rask og kvalitetsmessig innlasting og presentasjon av bilder, gir systemet også trygge og pålitelige alternativer for fotolagring. Egentlig er dette det beste hjemmet for dine spesielle bilder og videoer. Systemet tilbyr ubegrenset diskplass som lar deg lagre så mange bilder / videoer du trenger for personlig eller forretningsbruk.

SmugMug ivaretar også eksepsjonell sikkerhet for hvert foto, bilde, webside og galleri, og tilbyr forbedrede passord- og vannmerkebeskyttelsesalternativer. Systemets integrerte handlekurv gjør det mulig å selge bildene, mens profesjonelle statistikkinnsamlingsverktøy gjør det mulig å holde oversikt over populariteten til nettstedet ditt, trafikk og salgsvolum. Det er dette som gjør systemet til et pålitelig verktøy for fotoentusiaster og profesjonelle.

Brukervennlighet

SmugMug er orientert både om behovene til nybegynnere og profesjonelle. Dermed er det ikke komplisert i det hele tatt, selv om uerfarne brukere kan finne grensesnittet litt overbelastet med elementer og designtilpasningsverktøy. Dette er imidlertid mest problemet med den visuelle oppfatningen. Når du begynner å utforske systemet og lage ditt eget prosjekt med det, vil du raskt sørge for at det faktisk er enkelt å bruke og ganske praktisk, uavhengig av hvilken webdesign ferdigheter du har.

Hvis du allerede har erfaring med å jobbe med byggherrer som tilbyr dra-og-zoom-bilderedigeringsalternativer, kan du vurdere SmugMug webdesigntilnærming noe skremmende og til og med utfordrende på grunn av den faste blokkeringsstrukturen. Samtidig vil prosessen med å publisere det første fotogalleriet bare ta noen minutter, hvis du bestemmer deg for å bruke malen som systemet gir som standard.

For å hjelpe deg å bli vant til plattformen, tilbyr utviklerne informative tips og anbefalinger om hvert trinn i webdesignprosessen. Det er vel mulig å utforske systemet på egen hånd, men risikoen for å gjøre en feil er også høy i dette tilfellet. For å spare krefter og tid er det fornuftig å holde seg til anbefalingene plattformen gir. Slik vil du lettere kunne utforske systemet og bli vant til instrumentbordet raskere. Du vil føle deg komfortabel her i 2-3 timers arbeid i systemet.

Generelt er det vanskelig å kalle SmugMug for en intuitiv nettstedbygger. Samtidig ser det visuelt enkelt ut. Gjør deg klar til å finne noen alternativer på de uvanlige stedene, og føl deg forvirret på grunn av grensesnittet. Det er bare en løsning på dette – bare bli vant til det.

Starter

Hastigheten og bekvemmeligheten med påmeldingsprosessen vil fylle deg selvtillit angående valg av plattform rett utenfor balltre. For å registrere deg hos nettstedbyggeren, må du fylle ut skjemaet online. Det er her du må oppgi fornavn, etternavn og passord. Systemet vil også tilby deg svar, om du skal selge bildene dine på nettet. Svaret vil påvirke funksjonssettet som leveres som standard.

SmugMug start prøveversjon

Rett etter registreringsprosedyren forventes det at du velger en mal. Ikke vær redd for å ta feil valg da systemet gjør det mulig å bytte til et annet tema, hvis det er et slikt behov. Så snart du er ferdig med malvalget, kan du begynne å laste opp bilder og fortsette til tilpasning av nettstedet ditt.

Alt i alt tar det rundt noen minutter å registrere deg på plattformen. Prosessen er ikke bare rask, men den er også intuitiv og ganske forståelig for hver bruker. Du trenger ikke å være en webdesignproff for å komme i gang med opprettelsen av ditt nettsted for fotografering her.

Nettstedsredigering

Nå som du er ferdig med å lage din SmugMug-konto, vil du bli tilbudt å starte det første galleriet. Husk at når fullførelsen av denne oppgaven, vises miniatyrbildet av galleriet på hjemmesiden. Så sørg for å velge riktig bilde til forsiden helt fra starten.

Når du oppretter et galleri, forventes det at du oppgir navnet og laster opp så mange bilder / videoer som prosjektet krever. Systemet fremhever viktigheten av å bruke bilder i høy oppløsning for å gi galleriet fengende utseende. Jo bedre bildekvalitet er, jo mer profesjonell vil nettstedet ditt til slutt se ut.

Så snart bildene er lastet opp, vil du bli tilbudt å legge til ekstra nettstedinnhold, naley-prosjektlogo, visningsnavnet og eventuelle sosiale mediekoblinger. Rett etter dette, bør du klikke på “Vis nettstedet mitt” -knappen for å se resultatet. Hvis du er fornøyd med gjeldende prosjektstatus, kan du gå videre til neste trinn – fotoorganisasjon. Dette vil ikke være et problem på grunn av den integrerte Photo Organizer. Den lar deg administrere bilder, gallerier, mapper og innstillinger ved bruk av dra-og-slipp-teknologi.

SmugMug startside

Dermed tar ikke prosessen med tilpassing av SmugMug nettstedet det lang tid. Du trenger bare tid til å utforske hele funksjonssettet til systemet, verktøyene det inkluderer, parametrene du kan sette opp her. Det er imidlertid ikke så vanskelig og tidkrevende i det hele tatt.

Going Live

Nå som du er ferdig med tilpasningen til fotografering / portefølje på nettstedet, bør du lagre den og justere delingsinnstillingene – både Galleri og Sosial. Galleriinnstillinger lar deg opprette og redigere link til galleri / mobilapp samt kopiere denne lenken for å dele nettstedet som en lysbildefremvisning på fullskjerm. På samme måte er det mulig å bygge inn denne lenken på en ekstern ressurs for å gi tilgang til prosjektet. En annen måte å dele porteføljen på er å gjøre det i kontoer i sosiale nettverk eller ved å sende den til noen andre.

Funksjoner & fleksibilitet

SmugMug-funksjonaliteten bør analyseres med tanke på praktisk galleriorganisasjon, grensesnittadministrasjon og tilgjengeligheten av spesifikke innstillinger som tilgangs- og nedlastningsbegrensninger, betalingsaksept osv. La oss innrømme – nettstedbyggeren takler disse oppgavene ganske bra. Ja, dashbordgrensesnittet er litt komplisert, men det er fremdeles mulig å finne mange nyttige alternativer her.

SmugMug visual editor støtter dra-og-slipp-funksjonalitet. Du kan legge til nye blokker og andre elementer (meny, knapper, bilder, sider) til sidene ved å dra dem. Etter å ha jobbet noen timer i systemet, vil du kunne finne de nødvendige innstillingene og redigere nettstedet etter behov. Prosessen er ganske enkel her. Du blir tilbudt fire kategorier med alternativer, nemlig:

 1. “Laste opp”, som gjør det mulig å laste opp bilder til det nye eller eksisterende galleriet;
  SmugMug gjennomgang
 2. “Organisere”, som er en filbehandler som ligner Windows Explorer eller Mac Finder i strukturen. Du kan opprette nye fotomapper og gallerier her og legge til sider for nettstedet ditt. Du kan også redigere bilder (avling, fargeeffekter), legg til vannmerker, posisjonsdata samt SEO-parametere (tittel, beskrivelse, nøkkelord). Det er mulig å sette opp synligheten til nettsider for søkemotorene og få tilgang til dem (for alle, via passordet eller for manuelt valgte registrerte brukere) i denne seksjonen.
  SmugMug gjennomgang
 3. “Tilpass” som gir tilgang til innstillingene til websider, maler (du kan endre dem om nødvendig), fargevalg og et rikt utvalg av alternativer gitt i “Innhold og design” -delen, som inneholder den største mengden innstillinger, som er delt inn i fire kategorier:
  SmugMug gjennomgang
  • “Innhold”, noe som gjør det mulig å legge til logo, meny, sosiale nettverksknapper, brødsmuler, gallerier, separate bilder, knapper, funksjoner, videoer (YouTube og Vimeo støttes her), tekst, kart, kalender, Google-oversetter osv. Generelt er dette en seksjon med widgeter;
  • “Tema” som inneholder innstillinger for fargevalg på nettstedet. Du kan bruke et hvilket som helst fargeskjema som er tilgjengelig i seksjonen eller lage ditt eget design ved å stille inn farger, skrifter, gjennomsiktighet, bakgrunn osv. Du kan også legge til din CSS-kode;
  • “Bakgrunn” som gjør det mulig å velge nettstedets bakgrunn (arve fra hele nettstedet, ingen, foto, video, lysbildefremvisning);
  • “Oppsett”, som gjør det mulig å konfigurere nettstedets bredde og høyde (design er responsivt som standard), mellomrom og aktiver sidefelt.
 4. “Selge” som gir salgshistorikkinfo, tillegg til prislister, rabattbilletter, produktpakker (for eksempel flere gallerier for en fast pris), arrangementer (for eksempel salg med en mengde forhåndsinnstilte parametere). Det er også et merkevarepunkt tilgjengelig her, som involverer kontoinnstillinger, sikkerhetspolicy, betalingsaksept, statistikk og mange andre ting, som ikke samsvarer med navnet på dette menypunktet.

SmugMug gjennomgang

Bortsett fra alternativene diskutert over, kan du aktivere / deaktivere topp- og bunntekstblokker, gjøre hjemmesiden din uavhengig (andre nettstedinnstillinger vil ikke påvirke det) og legg til favorittene i “Innstillinger” -menyen, som vil være tilgjengelig etter at du har kommet inn i “Tilpass” -panelet som du finner i nærheten av “Ferdig” -knappen. Når “Independent Homepage” er slått på, ignorerer “Homepage” -elementet tilpasningene og innholdsblokkene som er lagt til på hele nettstedet.

Dette gir mulighet for en unik og spesiell hjemmeside / destinasjonsside, men deretter konsistens i overskriften og navigasjonen gjennom resten av nettstedet. Det som appellerte veldig til oss er at delen “Hjelp” alltid er tilgjengelig – du trenger bare å aktivere «?» logg i høyre øvre hjørne av hvilken som helst side. For øvrig er det en fin pedagogisk video her. Vi anbefaler å se på den.

SmugMug gjennomgang

SmugMug-alternativene ved første blikk er inkonsekvent og ulogisk strukturert. En viktig seksjon kan bestå av en fane med bare et par avmerkingsbokser. Imidlertid kan de tilknyttede seksjonene tilby mange koblinger som gir tilgang til det rike utvalget av andre innstillinger. Noen sekundære punkter er utpekt i separate menyer og ser veldig detaljerte ut (som malfargevalg, for eksempel), noe som er ganske rart.

Hvis du har lyst og kreativ smak, kan du bruke lange timer på å justere farger, skrifter og størrelser på hver bokstav, knapp eller linje på nettstedet. De fleste trenger ikke det fra vårt synspunkt. Bare ignorere denne overdreven tilpasningen. Velg hvilken som helst ferdig mal og fargeskjema, legg til gallerier, konfigurer tilgang til dem og SEO-parametere, koble til betalingsmetoder og det er det. Slik ser det mest effektive SmugMug-bruksscenariet ut. Uansett, det som virkelig betyr noe her er mengden og kvaliteten på bilder. Fokuser på dette aspektet.

Mobilapper

SmugMug har offisielle apper for iOS / Android, som gjør det mulig å administrere nettstedet fra smarttelefon. Den har også dedikerte ‘Windows’ og Mac »-apper som gjør det mulig å laste opp direkte fra OS. Dette gjør at brukeren når som helst kan starte en opplasting på datamaskinen. Hvis du mister tilkoblingen, vil opplastningen pause og fortsette når tilkoblingen blir gjort igjen.

SmugMug gjennomgang

Du trenger imidlertid Adobe ID for å gjøre det. Denne pluginen lastes ned og installeres separat. Du kan laste ned den i “Apps” -delen av den private profilen din, hvor du også finner den detaljerte videoinstruksjonen for hvordan du installerer den riktig. Vi anbefaler å se på den. Ellers vil du ikke gjette hvordan du installerer pluginen riktig. Dette er en komplisert prosess.

Praktisk fotoorganisasjon

SmugMug gjennomgang

Systemet lar deg enkelt organisere alle opplastede bilder i tematiske samlinger. Bortsett fra å opprette og administrere fotogallerier og mapper, kan du også prøve bulkfotohåndtering via applikasjonen av dra-og-slipp-funksjonaliteten. For å tilpasse bilder og samlingene deres, bør du i tillegg tilordne titler, nøkkelord og bildetekster til hvert eneste bilde. I tillegg kan du sortere opplastede bilder etter datoene, titene og andre parametere, samt rotere dem, sette opp fargeeffekter, justere miniatyrbilder og utføre andre handlinger.

eCommerce

Med SmugMug kan du gjøre det sette opp nettbutikken din for å selge bildene dine videre der. Dette er stedet hvor du kan tilpasse prislister for potensielle kunder, organisere bilder i tematiske samlinger, justere valg av bilder for kunder (Dermed kan de enten velge sine favorittbilder eller laste ned hele samlingene).

I tillegg kan du selge utskrifter og gavekort, justere sikkerhetsinnstillingene og lagre dem på systemets server. SmugMug kommer med en fullt utstyrt handlekurv og kassealternativer. Husk at uansett pris du setter, vil du benytte 85% av den eventuelle fortjenesten. Med eCommerce-funksjonen kan du bygge et merkenavn for fotobedriften din og skape (opplasting) en unik logo, legge vannmerke og digital merkevarebygging til prosjekter, integrere handlekurver og fullføre andre flere e-handelshandlinger for å markedsføre merkenavnet ditt.

Systemet gjør det mulig å akseptere globale valutaer på alle utførte ordrer, inkludert CAD, USD, GBP, EUR, JPY, AUD, CHF, SEK, NZD, HKD og mer. Det er opp til deg å velge den foretrukne valutatypen når du spesifiserer gave- og utskriftspriser samt kostnadene for nedlastinger. Når du foretar transaksjonene, kan du samle inn fortjeneste via elektroniske kanaler, aktivere forsinkelse av bevis og gjøre endelige endringer før forsendelse samt lage tilpassede prislister for unike individuelle gallerier som dekker hver enkelt kundes behov.

SEO

SmugMug-porteføljer er SEO-vennlige, da systemet gjør det mulig å justere innstillingene og fylle ut spesielle parametere for å øke rangeringen av søkemotorene til prosjektet ditt. Nettstedsbyggeren har flere avanserte SEO-verktøy, detaljerte analyser og statistikkinnsamlingsfunksjoner, som lar deg overvåke trafikkflyt til nettstedet ditt, så vel som andre viktige parametere.

Lightroom Plugin Integrasjon

SmugMug lar deg laste opp, organisere og administrere bildene dine i noen få enkle trinn. For å gjøre det, bør du bruke Lightroom Plugin som automatisk synkroniseres med nettstedbyggeren. Lightroom-integrasjon hjelper med å holde nettstedets struktur og SEO metadata (inkludert titler, bildetekster og nøkkelord) helt intakt.

Lagring og kontroll av foto

Det er opp til deg å kontrollere tilgjengeligheten og sikkerheten til bildene dine på nettet ved å justere delingsalternativene. Du kan spesifisere brukerne du kan tildele tilgangsrettene til, samt reservere unike pass for VIP-brukere. SmugMug kan skilte med forbedrede lagringsalternativer for fotosky for å sikre bildene dine på en best mulig måte. Uansett hvilket bilde du laster opp, sikkerhetskopieres det med Amazon Web Services.

Dessuten kan alle bildene beskyttes av din egen copyright. Som fotoeier kan du bestemme når du vil sette opp passord for separate bilder eller gallerier. Du kan begrense synligheten av alle elementene og til og med websidene fullstendig bare for de brukerne som har delte galleri-tilgangskoblinger, eller du kan gjøre disse samlingene helt private.

Alternativer for bildedeling

Når du bruker SmugMug, kan du dele dine bilder, porteføljer, gallerier og nettsider via sosiale nettverk (Facebook, Twitter, Google+ osv.). Du kan også bruke den integrerte kostnadsfrie mobilappen til å laste opp, redigere, arkivere og dele bilder mens du er på farten. Endelig har du lov til å invitere venner og bekjente til å legge til nye bilder, redigere og administrere porteføljene dine i live-modus via den delbare lenken. For å øke brukerengasjementet kan du også aktivere, moderere og deaktivere kommentarer samt vise geotaggede bilder på interaktive kart.

Kundeengasjementfunksjoner

SmugMug er en av de nettstedbyggerne som har et av de mest givende systemene. Plattformen garanterer 100% trygghetsgaranti (høy utskriftskvalitet er et must her), gjør det mulig å bestille produkter og bilder som tilbys av erfarne utskriftslaboratorier direkte fra nettstedet ditt, aktivere / deaktivere salg av galleri. Du kan også lage spesielle tilbud og gavekort til kundene dine, samt la dem kjøpe fotobøker, rammer og annet relatert tilbehør levert av de anerkjente leverandørene.

Bildeimportfunksjon

Hvis du allerede eier fotogallerier som er publisert og lagret på Flickr, Amazon Drive eller DropBox, kan du importere dem til SmugMug-kontoen din. Alternativet onlineimport lar deg gjøre det med minimale investeringer i tid og krefter. Ingen kodings- eller webdesignferdigheter er nødvendige for å fullføre oppgaven – du kan kopiere de foretrukne bildene direkte fra de spesifiserte webhotellene. Det er faktisk enkelt, raskt og problemfritt.

SmugMug + Flickr

SmugMug har nylig kjøpt Flickr, noe som spesielt har forbedret merkevarepopulariteten og funksjonaliteten til plattformen. Denne integrasjonen har gjort selskapet til verdens mest innflytelsesrike fotografisentriske samfunn, og gir et kraftig funksjonssett for å starte, administrere og markedsføre fotograferings- / porteføljesider.

Generelt er SmugMug en kraftig nettstedbygger for fotografer. Ja, det er litt rart, dashbordets konsistens er forferdelig. Noen grensesnittdeler ser ut som om de er hentet fra et annet system (som vi visste, de er fra den gamle SmugMug-versjonen), selv om designen av nettstedbyggeren er ganske tiltalende. Det er mulig å bli vant til disse nyansene. Dette kompenserer for ergonomiforstyrrelsene. Nybegynnere kan vurdere SmugMug komplisert. Tjenestens funksjonalitet er imidlertid fantastisk, og det er absolutt verdt å teste.

Design & maler

Opplastede bilder og galleriinnstillinger betyr mye når det gjelder samarbeid med SmugMug. Malnummer og design er sekundære her. Dermed kan ikke nettstedbyggeren skryte av mange av dem, spesielt ikke når sammenlignet med konkurrentene til tjenesten som Zenfolio. Systemet tilbyr 8 ferdige maler av høy kvalitet (For å få alle de 26 designene, må du oppgradere til “Power” -planen). Det er ikke noe imponerende med SmugMug-design, men de ser ganske moderne ut som appellerer til de fleste brukere.

Disse malene er nødvendige for å gi bildene dine et attraktivt utseende. 90% av nettstedets innhold vil bestå av bilder. De må i første omgang tiltrekke seg oppmerksomheten fra brukerne. Designenhet betyr ikke mye her, selv om du vil kunne tilpasse de nødvendige malene på en fleksibel måte.

For å justere designen, må du velge «Innhold og design» -delen i den øverste menyen på dashbordet. Det er her du vil kunne legge til nye “Content Blocks” -blokker, for eksempel logo, arbeide med bakgrunnen (angi video, lysbildefremvisning, avspillingshastighet osv.). Du kan også endre fargeskjemaet på nettstedet og oppsettet (tøyelig eller fast bredde), angi plassverdien i piksler og bredden på seksjoner i grunnleggende blokker. Det er også mulig å aktivere venstre og høyre sidefelt og legge til tilpasset HTML-kode eller CSS til en hvilken som helst blokkering. Bortsett fra det kan du endre dashborddesignen etter å ha valgt fargevalg.

SmugMug gjennomgang

Uavhengig av det begrensede malnummeret, kommer de til forskjellige porteføljetyper. Noen maler gir for eksempel fullskjerms fotodisplay, som fungerer bra for små porteføljer med høyoppløselige utskrifter du skal tilby for salg. Andre maler er imidlertid designet og strukturert på den beste måten å vise frem fotorike samlinger for å skape inntrykk av arbeidet ditt.

Det som imidlertid betyr mest er at de fleste maler inkluderer funksjonene i begge maltypene, og fungerer som mediet mellom dem. Systemet gjør det mulig å bytte mellom malene på alle trinn i webdesignprosessen. Når du har lastet opp bilder, kan du se forhåndsvisningen av prosjektet ditt for å forstå hvordan det vil se ut etter publiseringen.
SmugMug-maler blir automatisk optimalisert for mobilvisning – de er responsive som standard. Uansett hvilken enhet du velger for å se temaet, vil systemet justere malen slik at den samsvarer med størrelsen og oppløsningen.

SmugMug gjennomgang

Du kan utheve hvilken som helst blokk du har lagt til og sette opp dens struktur, justering, sett med elementer, størrelse og form på ikoner, farge osv. Antall og karakter på blokkeringsinnstillinger avhenger av typen.

Det er enkelt å lage et nettgalleri eller fotobutikk med SmugMug. Design og struktur for hvert galleri kan justeres separat i «Utseende» -delen. Du kan velge galleristil (collage-landskap, SmugMug, journal, collage-portrett, miniatyrbilder, lysbildefremvisning), omslag, fotosorteringsregler, kameradatainfo, filnavn og aktiver kartfunksjoner. Det er også mulig å angi maksimal mengde fotopresentasjon (opp til 5000), bruk vannmerke og aktiver knappene for å laste ned bilder.

Generelt ser SmugMug ganske fin ut med tanke på malkvalitet og oppsettinnstillinger. Det er alle nødvendige verktøy her, selv om tilpasningsprosessen ikke er så hyggelig – det er mange rare nyanser her. Det er lett å bli undrende her, hvis du bestemmer deg for å eksperimentere .. Men ikke bekymre deg hvis du gjør noe galt – du kan enkelt forkaste alle endringer og vende tilbake til det sist lagrede punktet.

Kundeservice

SmugMug kundesupportalternativer er ikke så allsidige og omfattende, men det tilgjengelige kunnskapsgrunnlaget er absolutt verdt å være oppmerksom. For å finne svar på spørsmålene dine og se hva plattformen har å tilby når det gjelder assistanse, kan du se på supportløsningene og funksjonene som er oppført nedenfor:

 • Støttesenter – SmugMug kommer med et kraftig og informativt støttesenter som tilbyr et rikt sett med topp referansemateriell. Alle instruksjonene er delt inn i kategorier som er ganske enkle å se etter. Det er også et praktisk søkefilteralternativ som gjør det mulig å finne de nødvendige materialene ved å gi henvendelsen i den tilsvarende delen.
 • YouTube-kanal – plattformen har sin egen YouTube-kanal, som omfatter flere videoopplæringer. De hjelper nybegynnere å mestre det grunnleggende om å jobbe med nettstedbyggeren. Kanalen oppdateres regelmessig.
 • E-poststøtte – systemets støttehelter er tilgjengelige via e-posten 24/7/365, og dermed er de klare til å svare på alle spørsmålene og løse alle problemene abonnentene er interessert i.
 • Live chat – Abonnenter på ‘portefølje’ og ‘forretnings’ har en mulighet til å benytte seg av Live Chat-alternativene, som tilbys av systemeksperter i løpet av standard amerikanske forretningstider. Tjenesten outsource ikke hjelp, og svartiden er vanligvis under 30 eller mindre, avhengig av mengden billetter.
 • Brukerfellesskap – SmugMug kan skryte av et kraftig brukerfellesskap som gir flere ressurser, opplæringsprogrammer, artikler og andre informasjonskilder som er tilgjengelige i følgende seksjoner: Blogg, events, SmugMug-filmer og forum. Dermed er kundestøtten til tjenesten på et ganske fint nivå. Det er også en egen seksjon av produktfeedback. Dette er den offisielle Feature Request-siden, der brukere kan fylle ut et spesielt online skjema for å gi sine forslag eller produktfunksjonsforespørsler.

planer & Prising: Hvor mye koster SmugMug?

Etter å ha registrert deg i systemet, vil du få 14 dager til å teste det. SmugMug har ikke en gratis plan. Alle kontoer har ubegrenset lagring for bilder og videoer. Det som er en veldig kul funksjon for profesjonelle fotografer, er at de kan laste opp opp til 210 megapiksler eller 150 MB bilde. Betalte planer ser slik ut:

 • Grunnleggende ($ 48 / år) – ubegrenset fotoopplasting, full tilpasning for “Hjemmesiden”, passordbeskyttede gallerier, sider og mapper;
 • Makt ($ 72 / år) – 21 ekstra maler, HTML / CSS-kode tilføying, høyreklikkbeskyttelse på bilder, mulighet til å koble ditt eget domene;
 • Portfolio ($ 180 / år) – e-handelsoptimaliserte gallerier, oppfylle bestillinger fra WHCC, Bay Photo, Loxley og EZPrints, selge foto og video, bruke vannmerker, angi priser for hele nettstedet (holde 85% av markeringen);
 • Pro ($ 360 / år) – lage tilpassede kuponger, pakker og arrangementer. pris individuelle gallerier eller bilder med forskjellige prislister, gruppegallerier under arrangementer, tilbyr gavepakket emballasje og varemerkeklient.

SmugMug gjennomgang

Etter vår mening er SmugMug verdt pengene du betaler for den valgte planen. Dessverre tillater ikke den billigste planen å koble til ditt eget domene. Dette er en alvorlig ulempe.

Hyggelige tilbud starter med en “Power” -plan. Funksjonsfunksjonene som tilbys av de betalte planene er smarte atskilt: det er ingen meningsløse begrensninger her, mens antallet tilgjengelige opsjoner kommer opp i prisøkningen. La oss innse det: 72 dollar per år er en rimelig pris for profesjonelle fotografer som er villige til å få en topp portefølje på det valgte domenet. Hvis de ønsker å oppnå et imponerende overskudd ved å selge bilder, bør de velge enten “Portfolio” eller “Pro” -plan. Det sier seg selv at de investerte pengene vil lønne seg snart.

Konklusjon av SmugMug-gjennomgang

SmugMug er en imponerende nettstedbygger for fotografer. Ja, vi har lagt en aksent på det spesifikke instrumentbordet i systemet mens vi har gjennomgått det, men det er fremdeles mulig å utforske og forstå alle nyansene uten hastverk i løpet av en dag. Når vi snakker om kompleksiteten i systemet, antyder vi dets sammenligning med andre nettstedbyggere. Denne tjenesten skiller seg mye fra dem. Det er imidlertid ikke sikkert at nybegynnere legger merke til alle nyansene beskrevet bare fordi de ikke kjenner andre systemer som kan sammenlignes med SmugMug. Derfor er kompleksitetsspørsmålet ganske relativt her.

Når det gjelder funksjonaliteten, oppfyller tjenesten fullstendig alle kravene til oppgavene den er ment for og enda mer. SmugMug galleri nettsteder ser fantastiske ut. Det er dette som virkelig betyr noe. Kostnadene for planer er også gjennomførbare. Så er SmugMug verdt investeringen? Det er det definitivt, spesielt hvis du tar sikte på å lage en funksjonsrik portefølje for dine personlige eller forretningsbehov, og du vil at den skal være en suksess.

Lag et nettsted GRATIS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map