Weglot gjennomgang

Weglot.com anmeldelse


Weglot – er et oversettelses-API utviklet for lokalisering av nettsteder. Tjenesten ble lansert som et enkelt kodebit tilbake i 2016, og har etter hvert vokst til et kraftig og fleksibelt verktøy for å oversette nettstedinnhold til forskjellige språk. Det har også vist seg å være en rask måte å lage flerspråklige prosjekter på uten koding. Løsningen kommer med en rekke flotte funksjoner og fungerer bra med alle store nettsted byggeplattformer og CMS.

Over 60.000 eiere av nettsteder bruker for tiden løsningen for å lokalisere nettstedene sine. Verktøyet tilbyr automatiske og manuelle oversettelsesalternativer, avhengig av brukerens krav til språkflyt, grammatikk, stil osv. Det vil passe til forskjellige typer prosjekter fra enkle innholdsbaserte og småbedriftssider utviklet med WordPress eller Wix til e-handelsplattformer og digitale butikker opprettet med Shopify, Magento, BigCommerce, og mer. Du kan bruke den med både SaaS og CMS byggeplattformer.

Har vi virkelig en ultimate lokaliseringsløsning uten å måtte bruke hundrevis av dollar på innhold av høy kvalitet? La oss se på hva Weglot tilbyr når det gjelder fleksibilitet og oversettelsesfunksjonalitet.

Fordeler og ulemper

Verktøyet tilbyr et sett med flotte funksjoner i tillegg til en rekke oversettelsesverktøy. På den annen side bør du ikke betrakte det som en endelig lokaliseringsløsning når den brukes i automatisk modus. I dette tilfellet vil brukerne fortsatt måtte foreta rettelser. Dessuten er noen av funksjonene bare tilgjengelige for premiumbrukere.

Pros:
Ulemper:
&# X2714; Støtte for mer enn 100 språk – lag flerspråklige prosjekter til tross for din målgruppeplassering og dra nytte av global oppsøking.
&# X2714; Brukervennlighet – ingen kodingsferdigheter er nødvendige. Installasjonen og oppsettet er enkelt og raskt takk.
&# X2714; 100% kompatibilitet – Weglot fungerer bra med forskjellige nettstedbyggere. Du kan bruke den med CMS-plattformer som WordPress, Joomla eller Drupal, så vel som med SaaS-programvare som Wix, Squarespace og andre..
&# X2714; Avanserte oversettelsesverktøy – brukere kan velge mellom manuell og automatisk oversettelse for rask og problemfri lokalisering.
&# X2714; En pool av profesjonelle oversettere – en god funksjon for å spare flere dollar og ha flerspråklig innhold produsert av tilpassede fagpersoner.
&# X2714; Flere domener – funksjonen er bare tilgjengelig i premiumplaner, og lar deg bruke tjenesten på flere nettsteder samtidig.
&# X2718; Den automatiske oversettelsesfunksjonen krever fortsatt rettelser og redigering.
&# X2718; Premium-planer ser for dyre ut.
&# X2718; Startplaner er begrenset til antall ord som skal oversettes.
&# X2718; Oversettelse vil automatisk deaktiveres i tilfelle planavbrytelse.

Hva er det godt for?

Weglot er en flott løsning for deg som vil spare penger og slutte å bestille pricy tekster fra morsmål. Det vil passe til innholdsbaserte nettsteder, digitale butikker, småbedriftsprosjekter, destinasjonssider osv. Hvis ditt spesielle prosjekt krever lokalisering, kan Weglot være det rette valget.

Hvorfor lokalisering er viktig

Å ha en flerspråklig nettstedversjon kommer med et sett fordeler. De er som følger:

 • Lokaliserte nettsteder sikrer bredere utkjøring og bedre engasjement med brukere fra forskjellige land.
 • Målgruppen er alltid klar, ettersom oversatte nettsteder er lettere for dem å forstå.
 • Oversatt innhold resulterer i konkurransefordeler for nettstedet i en bestemt språksone. Dessuten kan du sette pris på høyere rangeringer i tillegg til SEO fordeler.
 • Jo lettere nettstedet ditt er å forstå, jo høyere er konverteringsfrekvensen.

Translation API åpner nye horisonter og gjør prosjektene dine konkurransedyktig sterkere.

Installasjon og oppsett

Mens Weglot opprinnelig er et plugin, må du ha et allerede kjørt nettsted for å bruke det. Som vi har nevnt tidligere, fungerer det bra med alle typer plattformer og tilbyr forskjellige integrasjonsalternativer avhengig av nettstedbyggeren eller CMS du bruker.

Starter

Tjenesten har en gratis prøveplan. Selv om det ser ganske begrenset ut med bare opptil 2000 ord og et enkelt domene som skal oversettes, gir det en klar visjon om hvordan Weglot faktisk fungerer. For å få tilgang til lokaliseringsverktøyet, må du logge på.

Weglot-registrering

Registreringsprosessen krever gjennomføring av flere enkle trinn. En bruker vil bli bedt om å oppgi e-post og passord. Når du er ferdig, vil et automatisk bekreftelsesbrev bli sendt til din e-post. Åpne den og følg lenken for å få tilgang til tjenesten.

Weglot ferdig registrering

Nå står du fritt til å lage et nytt prosjekt. Angi navnet og velg byggeplattformen fra rullegardinlisten. Her har vi alle viktige CMS- og SaaS-løsninger inkludert WordPress, Magento, BigCommerce, Wix, Squarespace og mange andre. Bare velg den du bruker og gå til neste trinn. Husk at hver plattform kan kreve forskjellige måter å ha løsningen integrert på akkurat ditt nettsted. Ta en titt på noen eksempler.

Weglot etableringsprosjekt

Eksempel på installasjon av WordPress

La oss si at du har en blogg bygget med WordPress. Du vil ha den oversatt til flere språk for å få mer trafikk til innholdet. I dette tilfellet krever installasjonsprosessen følgende trinn:

Trinn 1 – Installasjon av Weglot-plugin

Løsningen har utviklet en tilpasset plugin for WordPress-nettsteder. Alt du trenger er å ha det installert. Prosessen er den samme som for andre plugins som brukes på WP-baserte nettsteder. Når den er aktivert, vil du se den i administrasjonspanelet til venstre.

Weglot Plugin-installasjon

Trinn 2 – Oppsett og konfigurasjon

På dette stadiet må du kopiere API-nøkkelen fra Weglot-dashbordet og lime den inn på plugin-adminpanelet på det medfølgende rommet. Det er også nødvendig å indikere nettstedets originalspråk og destinasjonsspråk.

Weglot Setup and Configuration

Trinn 3 – Få oversatt nettstedet

Systemet vil automatisk sjekke om plugin-en er riktig installert og konfigurert. I så fall vises byttespråk-knappen automatisk på nettstedet ditt med alt innholdet oversatt til destinasjonsspråket.

Den samme metoden gjelder for andre CMS-plattformer. La oss se på hvordan det fungerer med SaaS-nettstedbyggere.

Eksempel på Wix-installasjon

Hvis du har et lite forretningssted eller en nettbutikk bygget med Wix, installasjonsprosessen vil være litt annerledes, men knapt vanskeligere. Det vil ta flere minutter å få Wix-nettstedet ditt lokalisert.

Trinn 1 – Velg språk

Først av alt må du velge de originale og oversatte språkene. Hvis du bruker en gratis prøveperiode eller oppføringsplan, vil kontoen din bare være begrenset til et enkelt oversatt språk. De som ønsker seg etter flere alternativer, bør velge premium-pakker.

Weglot Velg språk

Trinn 2 – Legg til Weglot-utdrag

Systemet genererer automatisk et JavaScript-kodestykke. Kopier det og legg til nettstedet ditt. Last den på nytt for å se språkbryter-knappen. Klikk på ikonet for oversatt språk for å se innholdet som allerede er lokalisert.

Legg til Weglot Snippet

Som vi har sagt tidligere, er ingen kodings- eller programmeringsferdigheter nødvendig. Med Weglot kan det hende at prosjektet ditt er oversatt på få minutter. Det er på høy tid at vi ser nærmere på funksjoner levert av lokaliseringsverktøyet.

Funksjoner og integrasjoner

Weglot er en alt-i-ett-løsning der du bare trenger å fullføre en rask installasjonsprosess og gjøre det primære oppsettet. Når originalspråket og destinasjonsspråk er satt, vil systemet gjøre resten automatisk. Verktøyet kommer med et sett med ekstra funksjoner for å gjøre nettstedet mer brukervennlig og engasjerende.

Oversettelsesinstrumenter

Bortsett fra basal lokaliseringsfunksjonalitet, har Weglot flere oversettelsesverktøy. De inkluderer:

 • Ordliste – en bruker står fritt til å legge til oversettelser og vilkår som automatisk blir lagt til i Weglot-ordboken. For eksempel kan du beholde din rand eller firmaets navn som bør oppbevares på originalspråket. Dessuten gjør funksjonen det mulig å merke bestemte ord som “Aldri oversett” eller “Alltid oversett” -funksjon.
 • Søk og erstatt – systemet vil automatisk gå tilbake og oppdage ord eller uttrykk som ikke er oversatt eller feil oversatt.

Kontooversikt

Weglot Konto Dashboard

Systemet lar brukere spore alle oversettelser fra et enkelt Weglot-dashbord. Det kan brukes til å oversikt over innholdet og alle lokaliseringer samtidig. Vi ser generelt ikke så mye bruk av det, fordi dashbordet ikke tillater oppretting av nye sider, selv om det viser statistikk.

SEO Optimalisering

Weglot oversetter websider med tanke på Googles søkemotorpraksis. Som et resultat kan brukere ha fordel av automatisert flerspråklig SEO-optimalisering som inkluderer aktiverte hreflang til å definere nettstedets beliggenhet, titler, beskrivelser, metadata, osv..

Auto omdirigering

Systemet bruker besøkende ‘nettleserinnstillinger for å definere deres beliggenhet. Deretter viderekobles brukerne automatisk til siden med relevant språk. Lokalisering gjelder ikke bare sider, men også kontaktskjemaer, e-postbekreftelse osv.

Samarbeidsalternativer

Nettstedseiere kan invitere andre teammedlemmer til å jobbe med lokalisering sammen rett fra Weglot-oversikten.

Bryter knappdesign

Weglot bryter knappdesign

Mens språkbryterknappen vises automatisk når du har koblet til verktøyet, kan du fremdeles endre hvordan det ser ut. Det kan tilpasses nettstedets hovedtema. Ytterligere innstillinger lar deg konfigurere knappen, samt aktivere rullegardinmenyen for den, endre flaggtyper og mer.

Automatisk kontra manuell oversettelse

Weglot ble utviklet for å sikre en problemfri lokaliseringsprosess for nettsteder ved hjelp av automatiske oversettelsesverktøy. Du vil få alle sidene dine oversatt på få minutter. Den automatiske funksjonen er imidlertid ikke så bra i tilfelle du retter deg mot et spesifikt eller krevende publikum når det gjelder innholdskvalitet. Brukere vil måtte gjøre noen korreksjoner, spesielt når det gjelder profesjonelle og nisjeorienterte tekster.

I dette tilfellet høres manuell oversettelse ut som et bedre alternativ. Weglot introduserer et basseng med eksperter som leverer sine tjenester. De inkluderer hovedsakelig morsmål med lavere priser sammenlignet med tradisjonelle frilansmarkeder. Prisen starter på $ 0,08 per ord. Du vil se den endelige prisen avhengig av antall sider du trenger å oversette. Brukere er gratis for høyere lokale fagfolk innen Weglot-dashbordet.

Kundeservice

Supportalternativer avhenger av planen du velger. Grunnleggende ressurser er tilgjengelig for alle brukere. De inkluderer et hjelpesenter med veiledninger og guider som beskriver måter å komme i gang i tillegg til å koble tjenesten til nettstedplattformen du bruker. Dessuten har vi en blogg med noen nyttige artikler og et typisk e-billettsystem.

Weglot kundesupport

Hvis du haster med å kontakte Weglot-representanter, kan du også gjøre det via den offisielle Facebook-kontoen.

planer & Priser: Hvor mye koster Weglot?

Weglot-priser

Som du allerede vet, er det en gratis prøveplan. Imidlertid er det begrenset med bare en oversettelse på opptil 2000 ord. Det tilsvarer et gjennomsnittlig blogginnlegg. Så du må absolutt oppgradere planen din for å få nettstedet fullstendig lokalisert. Brukere kan velge mellom 5 tilgjengelige planer:

 • Starter koster € 9.9 per måned for et enkelt domene og opptil 10.000 ord.
 • Virksomhetskostnader € 19 per måned med opptil 50 000 ord og 3 domener.
 • Pro koster € 49 per måned med 5 nettsteder og 200 000 ord inkluderer.
 • Avanserte kostnader € 199 per måned for 1 million ord og 10 domener.
 • Enterprise starter kl € 499 avhengig av dine krav.

Hver plan har også en gratis prøveperiode, mens Business, Pro, Advanced og Enterprise har premium support og Live Chat.

Weglot refusjonspolicy

Abonnenter har en sjanse til å kreve full refusjon innen 15 dager etter at planen er kjøpt. For å kvalifisere seg for pengene, må de:

 • Send en avbestillingsanmodning senest 15 dager etter kjøpet;
 • Krev refusjon bare for et tidligere abonnement. Fornyelser og oppgraderinger kan ikke refunderes.

Hvis du oppfyller disse kravene, får du funnet igjen innen opptil 48 timer.

Weglot gjennomgang konklusjon

Weglot er en SaaS lokaliseringsløsning for nettsteder drevet av API. Det krever ikke kodingsferdigheter og leverer et sett med oversettelses- og integrasjonsfunksjoner. Det kan være en god løsning for de som arbeider med inngangs- og mellomnivåtekster, da automatisk oversettelse fremdeles krever redigering og korrigering.

Hvis prosjektet ditt hovedsakelig er fokusert på en spesifikk målgruppe som ønsker innhold av høy kvalitet med tanke på grammatikk, stil, tegnsetting eller formatering, vil du fortsatt trenge høyere spesialister enten fra Weglot-hub eller fra andre markedsplasser.

Prøv Weglot gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map