WordPress anmeldelse

WordPress (nuværende version – 5.2) – er et kraftfuldt Content Management System, der fungerer godt til udvikling af forskellige webprojekter på grund af overflod af udvidelser. Motoren bruges til at oprette blogs og informationsportaler, men det er også muligt at starte en webshop med det ved hjælp af plugin-integration.


Mængden af ​​WordPress-udvidelser vokser konstant, men systemet opdateres også regelmæssigt, hvilket fjerner behovet for at installere nogle plugins. Den nylige kraftfulde system 5.2-version er blevet tilgængelig til download direkte i WordPress-instrumentbrættet og er navngivet “Jaco” efter den kendte jazzbasist Jaco Pastorius. Opdateringen har især ændret processen med indholdsstyring gennem introduktionen af ​​avancerede funktioner og værktøjer. Disse innovationer har gjort det lettere at rette dit nyoprettede websted i tilfælde af, at der er fejl i processen med dets udvikling eller viderestyring. Systemet tilbyder nu flere effektive værktøjer, der bruges til at identificere og løse alvorlige fejl og konfigurationsproblemer.

Er det enklere at gøre udvikle et websted med WordPress 5.2 nu? Hvad er nøjagtigt ændret efter systemopdateringen og er ændringerne værd at være opmærksom på brugeren? Lad os svare på alle spørgsmål i vores gennemgang.

1. Brugervenlighed

Du kan bruge WordPress til at starte blogs, firmwebsteder, destinationssider, online butikker og portaler, der indebærer behovet for brugerregistrering. Systemets funktionalitet afhænger meget af de installerede plugins og af webmesterens færdigheder: en åben kode giver erfarne webudviklere mulighed for at tilpasse systemet med hensyn til deres behov.

Mange brugere starter deres webudviklingskarriere med WordPress. Dette er ikke den enkleste løsning, da der er meget at lære her at oprette og oprette et websted. Platformens opdateringer viser dog tydeligt, at den bevæger sig mod forenkling af webdesignprocessen, selvom du stadig ikke kommer uden programmeringskendskab til dyb webstedstilpasning..

Hvad er nyt ved WordPress 5.2?

Den opdaterede WordPress 5.2-version er fortsat med at udvikle Site Health-funktionen, der blev introduceret i den forrige version. Funktionen sigter mod at øge hjemmesidens sikkerhed og ydeevnehastighed. Essensen af ​​Site Health-funktionen er, at den genererer meddelelser til administratorerne af websteder, som fortsat bruger de forældede PHP-versioner.

Efter installationen af ​​nye plugins vil Site Health automatisk kontrollere dem for at identificere deres kompatibilitet med den PHP-version, du i øjeblikket bruger. Hvis det nye plugin bruger den opdaterede version (hvilket gør det uforeneligt med dit websted), tillader Site Health ikke installationen for at undgå yderligere problemer.

Den opdaterede 5.2 WordPress-version tilføjer desuden to nye sider til at hjælpe dig med at fejlsøge problematiske websteds- og plugin-konfigurationsproblemer. Derudover tilføjer det plads, der lader projektudviklere inkludere fejlfindingsoplysninger, som webdesignere muligvis har brug for, mens de arbejder på projektet. Husk forresten, at den i øjeblikket understøttede PHP-version nu udgør 5.6.20, så hvis du bruger en anden version, kan du blive problemer med systemkompatibilitet. Hvis du ikke ønsker at brodere om komplekse nuanceringer på nettet, kan du muligvis overfør wordpress site til wix at føle sig på den sikre side og benytte flere fordele, som webstedsbyggeren tilbyder.

2. Funktioner & Fleksibilitet

Før du begynder at opbygge et websted med WordPress, skal du vælge passende hosting og få et domænenavn. Nogle hostingudbydere tilbyder særlige planer, der er optimeret godt til at arbejde med platformen, men det er ikke et must at købe dem – standard virtual hosting vil være nok til dit første websted.

Når det kommer til WordPress-installation, er selv en nybegynder ikke nogen problemer – systemet installeres let på de fleste værter i et par minutter og kun med et enkelt klik. Dette angår også den seneste version. Du skal dog være forsigtig med opdateringerne. Den største risiko er platformens og plugins inkompatibilitet efter opdateringen.

WordPress 5.0 Dashboard

Hvis du allerede har oprettet et websted med den gamle WordPress-version, men du har besluttet at skifte til 5.0, anbefales det at deaktivere alle udvidelser før opdateringen for yderligere at aktivere dem en efter en for at kontrollere deres funktionalitet. WordPress 5.0 har været under udvikling i ret lang tid. Så de fleste af plugin- og skabelondesignere har formået at opdatere deres produkter. Der er dog stadig undtagelser, især når det kommer til gratis løsninger.

Lige efter installationen er WordPress et ganske grovt system, som kræver ekstra opsætning. Blandt de ting, du skal have, skal du gøre, skal følgende være de første til at nævne:

 1. Gennemse alle indstillinger sektioner til at specificere webstedets navn og adresse, typen af ​​regelmæssige links, startsideformatet og andre parametre.
 2. Vælg og installer en skabelon.
 3. Tilføj og opsæt plugins til beskyttelse mod spam, SEO optimering, oprettelse af sitemap, translitterering af titler osv.

Du vil gøre alle disse trin i det administrative panel. For ikke at overse vigtige nuancer, anbefaler vi at bruge WordPress-webstedsoprettelse og konfigurere tutorial, når det første projekt startes. Der afsløres alle de vigtigste aspekter.

For erfarne brugere, der kan arbejde med CSS og PHP, tilbyder WordPress integreret kodeditor. Ved at bruge det kan du dybt tilpasse et websted, tilføje widgets og blokke eller udskifte standardkommentarer med en ekstern applikation, f.eks. Det giver dog mening at eksportere skabelonfiler fra hosting og redigere dem på din computer, efter at have oprettet en sikkerhedskopi af den, når du foretager seriøse ændringer. Dette gør det muligt at få det oprindelige skabelondesign om nødvendigt.

WordPress 5.0 Code Editor

Efter introduktionen af ​​5.0-version er behovet for kodedigering især faldet på grund af implementeringen af ​​Gutenberg-blokeditoren. Så snart du opretter og foreløbig opsætter et websted, vil det blive et vigtigt værktøj, du kan bruge til at starte websider og indlæg. En klassisk redaktør leverede oprindeligt begrænset indholdsstyringsfunktionalitet. For at tilføje ekstra funktioner skulle brugerne installere plugins. Dette var ikke altid praktisk på grund af flere faktorer, inklusive den øgede serverbelastning. Gutenberg-redaktør løser dette problem og tilbyder funktionelle indholdsblokke, nemlig:

 • Titel, afsnit, tilbud, liste;
 • Billede, galleri, lyd, video og fil;
 • Layoutkode og elementer;
 • Widgets og tilføjelser fra populære tjenester.

Hver blok kan indstilles individuelt. Fra nu af behøver du ikke at arbejde med koden for at tilføje en widget på en webside eller et indlæg til dit Twitter-feed. Du skal bare vælge en tilsvarende blok og specificere linket til det indhold, du er interesseret i for at se det i redigeringsfeltet. Regelmæssige blokkombinationer kan gemmes som skabeloner, hvilket øger hastigheden for postpublikation.

Grundlæggende lader Gutenberg WordPress-brugere udføre den opgave, der er blevet tilbudt af populære webstedsbyggere i ganske lang tid – fokus på indholdsdesign uden at distrahere til komplekse konfigurationsindstillinger. Når du arbejder i den visuelle editor, kan du se, hvordan din webside eller dit indlæg vises, og foretage de påkrævede ændringer i grænsefladen uden kodedigering.

Mange WordPress-brugere kunne ikke lide udskiftningen af ​​en klassisk editor med Gutenberg. De, der foretrækker traditionel tekst / HTML-editor, kan få adgang til en ny Classic Editor-udvidelse, der er tilgængelig på plugin-listen. Lige efter at du har tilføjet det til systemet deaktiveres Gutenberg, og du vil se et standardvindue, der fungerer med tekst og tags.

Den nye WordPress 5.2-version har introduceret den forbedrede PHP-fejlbeskyttelse, der betyder meget for webstedsadministratorer. Det giver dem mulighed for sikkert og effektivt at rette coe-associerede fejl og fejl uden behov for at ansætte webudviklere. Funktionen gør det også muligt at slippe af med den velkendte “hvide skærm” og hjælper med at aktivere gendannelsestilstanden til at sætte skader eller plugins i pause eller deaktivere, hvilket potentielt kan true webstedets sikkerhed.

Efter opdateringen af ​​systemet dukkede der op 13 nye dashboardikoner for at øge brugerengagementhastigheden. Når du har opdateret systemet, får du adgang til sæt med BuddyPress-ikoner, Instagram, roterede jordikoner og mange flere. Bortset fra det har WordPress 5.2 introduceret den nye wp_body_open-krog, hvilket gør det muligt for nye skabeloner at understøtte kodeindsprøjtningsmulighed i begyndelsen af ​​elementet.

WordPress 5.2 SEO

Grundlæggende WordPress-komplementering er ikke den bedste prøve af SEO-optimering. Hvis du imidlertid arbejder lidt med systemet, får du til sidst høje webstedsstillinger i resultaterne af søgemaskinerne uden problemer overhovedet, at du offentliggør nyttigt og interessant indhold.

Det første trin til webstedsoptimering er valget af en SEO-venlig skabelon. Et sådant tema skal være i overensstemmelse med et sæt krav, hvoraf nogle inkluderer standard CSS3 / HTML5-webstedskodning samt hurtig indlæsningshastighed på websiden. Hvis du køber eller downloader en gratis skabelon fra et tredjepartswebsted, skal du være opmærksom på dens beskrivelse. Det skal angive, om temaet er SEO-venligt eller SEO Optimeret.

Lige efter at du har valgt en passende skabelon, skal du ændre en standardkonfiguration for at bruge WordPress.

WordPress 5.0 SEO

Nå de generelle indstillinger for at specificere webstedsadresse i samme stil – enten med eller uden WWW. For at få søgemaskinerne til at definere webstedet på en specificeret adresse skal du tilføje det til Google Search Console. Opret følgende linkformat «webside / kategori / posttitel». Gå ind i afsnittet “Regelmæssige links” i indstillingerne, vælg indstillingen “Tilfældig” og indsæt følgende betydning i feltet /%category%/%postname%.html.

Yderligere systemoptimering er kun mulig via plugin-integration.

For anstændig webstedsoptimering kræves også installation af en af ​​kraftfulde plugins – Alt i en Seo-pakke eller Yoast SEO -.

Lige efter at du har tilføjet dem, vises et nyt afsnit i editoren, hvor du kan specificere titel, beskrivelse og nøgleord for indlægget. Virkningen af ​​SEO-plugins på WordPress er ikke kun begrænset til denne funktionalitet. Der er mange indstillinger i deres indstillinger, og der er også separate tutorials om, hvordan man arbejder med dem.

 • Alt sammen i en Seo-pakke dækker alle webstedsoptimeringsbehov, startende med metatags til søgerobotter og op til oprettelsen af ​​XML-sitemap.
 • Yoast SEO tilbyder næsten den samme funktionalitet, som kan komplicere valget.

I hvert fald får du kraftfulde værktøjer til din WordPress-webstedsudvikling.

3. Design

Antal temaer:10k+
Gratis temaer&# X2714; JA
Omkostninger til betalte temaer:$ 25- $ 299,
Responsiv design&# X2714; JA
Sorter efter branche:&# X2714; JA
CSS-kode redigering:&# X2714; JA

Websteder er bygget på grundlag af skabeloner, som WordPress bugner af. Standardskabelonkatalog er tilgængeligt i systemets instrumentbræt, nemlig i afsnittet “Design”. Det er her du kan vælge og oprette en skabelon fra biblioteket samt uploade filer, der er downloadet fra andre ressourcer.

Det er ikke et problem at finde et WordPress-tema. Kompatibilitet af versioner er et langt mere alvorligt problem. Lige efter introduktionen af ​​Gutenberg editor, fungerer ikke alle gratis skabeloner med systemet uden fejl. Det er netop derfor, den nye 5.0-version tilbyder nu desuden et nyt standard Twenty Nineteen-tema.

For at undgå de unødvendige problemer skal du sørge for, at den valgte skabelon er optimeret til den nyeste WordPress-version, inden du installerer den. Hvis der ikke er egnede varianter, er det ikke et problem. Du kan bruge Gutenberg til skabelontilpasning, som tidligere ville kræve kodedigering.

WordPress 5.0-temaer

Når vi gennemgår funktionelle WordPress-indstillinger, har vi drøftet de funktioner, den nye editor har. Grundlæggende kan du bruge det til at konfigurere din webstedsgrænseflade, oprette nye sider og tilføje widgets og blokke til dem. Hvis du tidligere har haft erfaringen med at arbejde med webstedsbyggerne, vil du øjeblikkelig indse, hvordan det fungerer. Selv hvis dette WordPress-websted er dit første forsøg, vil du alligevel ikke få problemer. Ved at bruge widgets, plugins og shortcodes kan du hurtigt oprette det krævede websides design.

Derudover leveres hvert WordPress-tema individuelle indstillinger, som gør det muligt at uploade webstedets logo, ændre farveskema, oprette hovedmenu og aktivere / deaktivere visningen af ​​separate widgets. Mængden af ​​parametre, du bliver nødt til at konfigurere, ændres med hensyn til den skabelon, du arbejder med, men det grundlæggende sæt er stadig tilgængeligt i hvert tema. Hvis du er heldig med at have CSS / PHP-kodningsfærdigheder, får du flere designtilpasningsmuligheder på grund af open source-systemkoden og den integrerede kodeeditor, som leveres med alle skabelonfiler.

4. Kundesupport

Når det kommer til kundesupport, har WordPress det slet ikke. Som en gratis service har det et omfattende verdensomspændende samfund, der altid er klar til at hjælpe nybegynderne med at finde svar på deres spørgsmål. Du kan også støde på flere tekst- og videohåndbøger, retningslinjer og tutorials udarbejdet af andre systembrugere. Uanset overflod af disse materialer, er du stadig nødt til at udforske systemnyanserne, foretage de nødvendige ændringer og tage sig af supportmulighederne på egen hånd. Dette vedrører både selve systemet og ekstra funktionalitet, såsom integrerbare plugins, skabeloner og andre udvidelser.

Det er netop derfor, brugere, som ikke er kompetente inden for webdesignniche, ofte står over for situationer, når de bare ikke er i stand til at bruge systemet med maksimal effektivitet, selvom de ønsker det. Som et resultat er de nødt til at ændre systemet til et enklere, mere intuitivt og brugervenligt kommercielt alternativ – webstedsbyggere.

5. Prispolitik

Platformen er gratis tilgængelig. Du kan download det fra det officielle websted eller installere lige fra det administrative panel af hosting. Den gældende mængde værter giver denne mulighed. Du behøver ikke at betale for plugins og skabeloner. Selv hvis der leveres nogen udvidelser til bestemte omkostninger, er der altid et gratis alternativ til det, der giver dig mulighed for at udføre opgaven på et anstændigt niveau. Du går dog ikke uden at investere i webstedsudvikling overhovedet: du bliver nødt til at få et domænenavn og betale for den valgte hostingplan.

En standardudgift på .com-domænenavn udgør omkring $ 10- $ 15 pr. År. Forlængelse koster dig omkring $ 5- $ 15 mere afhængigt af registratoren. Hvis du ønsker at købe et domænenavn i en anden zone, skal du være klar til at betale mere. For eksempel starter udgifterne til .klub- eller .net-domæner med $ 20 pr. År.

Prisen for hosting afhænger også af antallet af websteder, du har til hensigt at oprette, og den datalagring, du har brug for. For eksempel den billigste Bluehost plan giver en mulighed for at starte et projekt med ubegrænset trafik og gratis SSL til $ 3,95 pr. måned. 50 GB diskplads vil være mere end nok til at oprette et promo-site eller en portefølje. Således koster en årlig serverleje dig kun 47,4 $.

Bluehost-priser

Jo mere lagerplads dit websted har brug for, jo dyrere vil hosting være. Brug af ubegrænset Choice Plus-plan, lader dig for eksempel oprette en stor informationsportal, der koster dig $ 5,45 pr. måned. Hvis du af en eller anden grund føler manglen på lagerplads, kan du prøve VPS / VDS-indstillinger og dedikeret fysisk server. Vær dog opmærksom på, at de fungerer godt til store projekter.

6. Fordele og ulemper

WordPress 5.2 bruger fortsat fordelene ved Gutenberg-redaktøren. Sidstnævnte tilføjer visuelt indholdsredigeringstilstand. Dens introduktion afslører systemovergangen til forenkling og reduktion af læringskurven for nybegynderne. Gutenberg gør installation af et sæt udvidelser meningsløs og tilbyder lignende funktionalitet i det grundlæggende CMS-sæt.

Andre fordele ved systemet er uændret efter en seriøs systemopdatering:

 • Enkelt administrativt panel;
 • Integreret filhåndtering, som er blevet lettere at bruge på grund af introduktionen af ​​Gutenberg editor;
 • Omfattende plugin-bibliotek, der udvider den grundlæggende systemfunktionalitet;
 • Kompetent samfund og overflod af tutorials.

En ny redaktør appellerer imidlertid ikke til alle brugere. Den største klage er samtidig deaktivering af et klassisk redigeringsværktøj. For at gendanne det skal du installere et Classic Editor-plugin. Gutenberg deaktiveres automatisk i dette tilfælde. Samtidig tilgængelighed af begge editorversioner – gamle og nye – kan være en rimelig løsning.

Med introduktionen af ​​WordPress 5.2 og ændringen af ​​opdateringspolitikken fremkommer der en anden ulempe – hyppige problemer med inkompatibilitet mellem skabeloner og plugins. Site Health-funktion hjælper noget med at løse problemet, men det er stadig et brændende problem for de fleste WordPress-brugere. Tidligere blev store opdateringer frigivet to gange om året. Fra nu af udsteder udviklerne dem oftere. Vejen ud findes imidlertid: du behøver ikke at opdatere på én gang – bare gemme versionerne med deres ændringer for at gøre det.

7. Konkurrenter

På grund af open source-koden og den store mængde udvidelser tilbyder WordPress funktionalitet, der kan leveres af det begrænsede antal webbygningsværktøjer. Når det kommer til webstedsoprettelse, er værktøjets kraft imidlertid mindre vigtig end dets effektivitet til projektgennemførelse. Fra dette synspunkt er der mange tjenester, der er enklere og gør det muligt at udføre en række forskellige opgaver ikke værre end WordPress.

Wix vs WordPressSquarespace vs WordPressWebnode vs WordPressWeebly vs WordPresswebflow vs wordpressJimdo vs WordPressShopify vs WordPressAdobe Muse vs WordPressGoogle Sites vs WordPressuCoz vs WordPressBookmarl vs WordPress

Uanset det faktum, at den nyeste WordPress-version bevæger sig hen imod forenkling af indholdsstyringsværktøjer, hænger den stadig bag de bedste webstedsbyggere i denne henseende. Grundlæggende er Gutenberg også udvidelsen, der tilføjer funktionerne i den visuelle editor til CMS, som findes i det grundlæggende sæt.

Enkeltheden af ​​webstedsbyggerne er ikke begrænset af design af webside og indhold. Når man opretter et websted med skywebsite-buildere, behøver en bruger ikke at bekymre sig om ting undtagen for design og indhold, der er fuldstændigt konfigureret i visuel redigeringstilstand. På den anden side giver dette flere tilpasningsmuligheder, som ikke alle webstedsbyggere i øjeblikket kan prale af.

Bundlinie

WordPress er et af de enkleste webbygningsværktøjer, som er blevet meget enklere med udgivelsen af ​​den femte version på grund af introduktionen af ​​den visuelle editor. Med hensyn til webstedsudvikling og indledende indstillinger er der ingen alvorlige ændringer. Brugere er stadig nødt til at vælge hosting, tage sig af webstedets sikkerhed på egen hånd og se opdateringerne.

WordPress 5.0 tilbyder ubegrænset funktionalitet, der er baseret på open source-kodeadgang og rig række udvidelser. Imidlertid kræver ikke hvert projekt sådan kraft og universel karakter. For eksempel, hvis du har brug for at oprette en destinationsside, -en firmaets hjemmeside eller a lille online butik, så vil brugen af ​​webstedsbyggere være en mere effektiv og fornuftig løsning.

Uanset hvad er WordPress et af de største værktøjer til oprettelse af web, der er efterspurgt både med newbies og erfarne webdesignere. Det kan anvendes til at løse forskellige opgaver, og det er kun op til dig at beslutte, hvis det kommer til realiseringen af ​​din idé.

Prøv WordPress gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map