WordPress gjennomgang

WordPress (nåværende versjon – 5.2) – er et kraftig Content Management System, som fungerer utmerket for utvikling av forskjellige nettprosjekter på grunn av overflod av utvidelser. Motoren brukes til å bygge blogger og informasjonsportaler, men det er også mulig å starte til og med en nettbutikk med den ved hjelp av plugin-integrasjon.


Mengden WordPress-utvidelser fortsetter å vokse jevnt, men systemet oppdateres også jevnlig, noe som eliminerer behovet for å installere noen plugins. Den nylige kraftige system 5.2-versjonen er blitt tilgjengelig for nedlasting direkte i WordPress-dashbordet og heter “Jaco” etter den kjente jazzbasisten Jaco Pastorius. Oppdateringen har særlig endret prosessen med innholdsstyring gjennom introduksjonen av avanserte funksjoner og verktøy. Disse nyvinningene har gjort det lettere å fikse det nyopprettede nettstedet ditt i tilfelle det er noen feil i ferd med å utvikle det eller videreadministrere det. Systemet tilbyr nå flere effektive verktøy som brukes til å identifisere og fikse alvorlige feil og konfigurasjonsproblemer.

Er det enklere å gjøre utvikle et nettsted med WordPress 5.2 nå? Hva har egentlig endret seg etter systemoppdateringen, og er endringene verdt brukeroppmerksomhet? La oss svare på alle spørsmålene i gjennomgangen vår.

1. Brukervennlighet

Du kan bruke WordPress til å lansere blogger, bedriftsnettsteder, destinasjonssider, nettbutikker og portaler som antyder behovet for brukerregistrering. Systemets funksjonalitet avhenger mye av plugins som er installert, så vel som av webmesterens ferdigheter: en åpen kode lar erfarne webutviklere tilpasse systemet med hensyn til deres behov.

Mange brukere starter sin webutviklingskarriere med WordPress. Dette er ikke den enkleste løsningen, siden det er mye å lære her å lage og sette opp et nettsted. Imidlertid viser plattformens oppdateringer tydelig at den går mot forenkling av webdesignprosessen, selv om du fremdeles ikke vil gå uten programmeringskunnskap for dyp tilpasning av nettsteder..

Hva er nytt med WordPress 5.2?

Den oppdaterte WordPress 5.2-versjonen har fortsatt å utvikle Site Health-funksjonen som ble introdusert i forrige versjon. Funksjonen tar sikte på å øke nettstedets sikkerhet og ytelseshastighet. Essensen av Site Health-funksjonen er at den vil generere merknader til administratorene av nettsteder, som fortsetter å bruke utdaterte PHP-versjoner.

Etter installasjonen av nye plugins, vil Site Health automatisk sjekke dem for å identifisere kompatibiliteten deres med PHP-versjonen du bruker. Hvis den nye plugin-modulen bruker den oppdaterte versjonen (som gjør den uforenlig med nettstedet ditt), vil ikke Site Health tillate at det installeres for å unngå ytterligere problemer.

Den oppdaterte 5.2 WordPress-versjonen legger i tillegg til to nye sider for å hjelpe deg med å feilsøke problematiske konfigurasjonsproblemer på nettsted og plugin. Dessuten tilfører det plass som lar prosjektutviklere inkludere feilsøkingsinformasjon webdesignere kan trenge, mens de jobber med prosjektet. Husk forresten at den nåværende PHP-versjonen som nå støttes nå utgjør 5.6.20, så hvis du bruker en annen versjon, kan du få problemer med systemkompatibilitet. Hvis du ikke ønsker å bror om komplekse nyanser for nettkoding, kan du gjøre det overfør wordpress nettsted til wix å føle seg på den sikre siden og benytte flere fordeler nettstedbyggeren tilbyr.

2. Funksjoner & fleksibilitet

Før du begynner å bygge et nettsted med WordPress, må du velge passende hosting og få et domenenavn. Noen vertsleverandører tilbyr spesielle planer som er optimalisert for å fungere med plattformen, men det er ikke et must å kjøpe dem – standard virtuell hosting vil være nok for din første webside.

Når det gjelder WordPress-installasjon, vil selv en nybegynner ikke få problemer – systemet installeres enkelt på de fleste verter i løpet av et par minutter og bare med ett klikk. Dette gjelder også den siste versjonen. Imidlertid bør du være forsiktig med oppdateringene. Den største risikoen er inkompatibiliteten til plattformen og plugins etter oppdateringen.

WordPress 5.0 Dashboard

Hvis du allerede har fått et nettsted opprettet med den gamle WordPress-versjonen, men du har bestemt deg for å bytte til 5.0, anbefales det å deaktivere alle utvidelsene før oppdateringen for å aktivere dem en etter en for å sjekke funksjonaliteten deres. WordPress 5.0 har vært under utvikling i ganske lang periode. Så de fleste plugin- og maldesignere har klart å oppdatere produktene sine. Det er imidlertid fortsatt unntak, spesielt når det gjelder gratis løsninger.

Rett etter installasjonen er WordPress et ganske grovt system, som krever ekstra oppsett. Blant de må-ha tingene du trenger å gjøre, bør følgende være de første til å nevne:

 1. Bla gjennom alle innstillingsdelene for å spesifisere nettstedets navn og adresse, typen vanlige lenker, hjemmesideformatet og andre parametere.
 2. Velg og installer en mal.
 3. Legg til og sett opp plugins for beskyttelse mot spam, SEO-optimalisering, oppretting av nettkart, translitterering av titler osv.

Du vil gjøre alle disse trinnene i administrasjonspanelet. For ikke å overse viktige nyanser, anbefaler vi å bruke WordPress-nettstedoppretting og sette opp veiledning, når du starter det første prosjektet. Alle de viktigste aspektene blir avslørt der.

For erfarne brukere, som kan jobbe med CSS og PHP, tilbyr WordPress integrert kodeditor. Ved å bruke det kan du tilpasse et nettsted dypt, legge til widgeter og blokker eller erstatte standardkommentarer med en ekstern applikasjon, for eksempel. Det er imidlertid fornuftig å eksportere malfiler fra hosting og redigere dem på datamaskinen din, etter å ha laget en sikkerhetskopi av den når du gjør seriøse endringer. Dette gjør det mulig å få den opprinnelige maldesignen om nødvendig.

WordPress 5.0 Code Editor

Etter innføringen av 5.0-versjonen har behovet for kodedigering betydelig redusert på grunn av implementeringen av Gutenberg-blokkereditoren. Så snart du oppretter og foreløpig setter opp et nettsted, vil det bli et viktig verktøy du kan bruke til å lansere websider og innlegg. En klassisk redaktør ga opprinnelig begrenset funksjonalitet for innholdsstyring. For å legge til ekstra funksjoner, måtte brukerne installere plugins. Dette var ikke alltid praktisk på grunn av flere faktorer, inkludert økt serverbelastning. Gutenberg-redaktør løser dette problemet, og tilbyr funksjonelle innholdsblokker, nemlig:

 • Tittel, avsnitt, sitat, liste;
 • Bilde, galleri, lyd, video og fil;
 • Layoutkode og elementer;
 • Widgets og tillegg fra populære tjenester.

Hver blokk kan settes opp individuelt. Fra nå av trenger du ikke å jobbe med koden for å legge til en widget på en webside eller et innlegg på Twitter-feeden din. Du må bare velge en tilsvarende blokk og spesifisere lenken til innholdet du er interessert i for å se det i redigeringsfeltet. Vanlige blokkkombinasjoner kan lagres som maler, noe som øker hastigheten på publiseringen av posten.

I utgangspunktet lar Gutenberg brukere av WordPress fullføre oppgaven som har blitt tilbudt av populære nettstedbyggere i ganske lang tid – fokusere på innholdsdesign uten å distrahere til komplekse konfigurasjonsinnstillinger. Når du jobber i den visuelle redigereren, kan du se hvordan websiden eller innlegget ditt vises og gjøre de nødvendige endringene i grensesnittet uten koderedigering.

Mange WordPress-brukere likte ikke erstatningen av en klassisk redaktør med Gutenberg. De som foretrekker tradisjonell tekst / HTML-redigerer, kan få tilgang til en ny Classic Editor-utvidelse tilgjengelig i plugin-listen. Rett etter at du har lagt det til systemet, deaktiveres Gutenberg, og du vil se et standardvindu for å jobbe med tekst og koder.

Den nye WordPress 5.2-versjonen har introdusert den forbedrede PHP Error Protection, som betyr mye for administratorer av nettsteder. Det lar dem trygt og effektivt fikse coe-tilknyttede feil og feil uten behov for å ansette webutviklere. Funksjonen gjør det også mulig å bli kvitt den velkjente “hvite skjermen” og hjelper deg med å aktivere gjenopprettingsmodus for å stoppe eller deaktivere maler eller plugins, noe som potensielt kan true nettstedets sikkerhet.

Etter oppdateringen av systemet dukket det opp 13 nye ikoner for dashbord for å øke brukerens engasjement. Når du har oppdatert systemet, får du tilgang til sett med BuddyPress-ikoner, Instagram, roterte jordikoner og mange flere. Bortsett fra det har WordPress 5.2 introdusert den nye wp_body_open kroken, som gjør det mulig for nye maler å støtte kodeinnsprøytningsalternativ i begynnelsen av elementet.

WordPress 5.2 SEO

Grunnleggende WordPress-komplementering er ikke det beste utvalget av SEO-optimalisering. Imidlertid, hvis du jobber med systemet litt, vil du etter hvert få høye nettstedsposisjoner i resultatene av søkemotoren uten problemer i det hele tatt at du publiserer nyttig og interessant innhold.

Det første trinnet til optimalisering av nettsteder er valget av en SEO-vennlig mal. Et slikt tema skal være i samsvar med et sett med krav, hvorav noen inkluderer standard CSS3 / HTML5 nettstedkoding samt rask lastingshastighet på websiden. Hvis du kjøper eller laster ned en gratis mal fra et tredjeparts nettsted, må du ta hensyn til beskrivelsen. Det bør spesifisere om temaet er SEO-vennlig eller SEO Optimalisert.

Rett etter at du har valgt en passende mal, må du endre en standardkonfigurasjon for å bruke WordPress.

WordPress 5.0 SEO

Nå de generelle innstillingene for å spesifisere nettstedsadresse i samme stil – enten med eller uten WWW. Hvis du vil at søkemotorene tydelig skal definere nettstedet på en spesifisert adresse, legger du det til Google Search Console. Sett opp følgende lenkeformat «nettsted / kategori / posttittel». Åpne delen “Vanlige koblinger” i innstillingene, velg “Tilfeldig” -alternativet og sett inn følgende betydning i feltet /%category%/%postname%.html.

Ytterligere systemoptimalisering er bare mulig via plugin-integrasjon.

For anstendig nettstedoptimalisering vil installasjon av en av kraftige plugins – Alt i en Seo-pakke eller Yoast SEO – også være nødvendig.

Rett etter at du har lagt dem til, vil en ny seksjon vises i redaktøren, der du kan spesifisere tittelen, beskrivelsen og nøkkelordene for innlegget. Effekten av SEO-plugins på WordPress er ikke bare begrenset til denne funksjonaliteten. Det er mange alternativer i innstillingene deres, og det er også separate opplæringsprogrammer for hvordan du kan jobbe med dem.

 • Alt i en Seo-pakke dekker alle behovene for optimalisering av nettsteder, starter med metakoder for søkerobotene og frem til oppretting av XML-områdekart.
 • Yoast SEO tilbyr nesten samme funksjonalitet, noe som kan komplisere valget.

Uansett vil du få kraftige verktøy for din utvikling av WordPress nettsted.

3. Design

Antall temaer:10k+
Gratis temaer&# X2714; JA
Kostnad for betalte temaer:$ 25- $ 299
Responsiv utforming&# X2714; JA
Sorter etter bransje:&# X2714; JA
CSS-kode redigering:&# X2714; JA

Nettsteder er bygget på grunnlag av maler WordPress florerer i. Standard malkatalog er tilgjengelig i instrumentbordet til systemet, nemlig i “Design” -delen. Det er her du kan velge og sette opp en mal fra biblioteket, samt laste opp filer lastet ned fra andre ressurser.

Det er ikke noe problem å finne et WordPress-tema. Versjoners kompatibilitet er et langt mer alvorlig problem. Rett etter introduksjonen av Gutenberg-redaktør vil ikke alle gratis maler fungere med systemet uten feil. Nettopp derfor tilbyr den nye 5.0-versjonen nå i tillegg et nytt standard Twenty Nineteen-tema.

For å unngå de unødvendige problemene, må du sørge for at den valgte malen er optimalisert for den nyeste WordPress-versjonen før du installerer den. Hvis det ikke er egnede varianter, er det ikke noe problem. Du kan bruke Gutenberg til maltilpasning, som tidligere ville kreve kodebehandling.

WordPress 5.0-temaer

Når vi gjennomgår funksjonelle WordPress-alternativer, har vi diskutert funksjonene den nye redaktøren gir. I utgangspunktet kan du bruke det til å konfigurere nettstedgrensesnittet ditt, lage nye sider og legge til widgeter og blokker i dem. Hvis du har opplevd å jobbe med nettstedbyggere før, vil du øyeblikkelig innse hvordan det fungerer. Selv om dette WordPress-nettstedet er ditt første forsøk, vil du ikke få problemer likevel. Ved å bruke widgeter, plugins og kortkoder, kan du raskt opprette den nødvendige webdesignen.

Bortsett fra det har hvert WordPress-tema individuelle innstillinger, som gjør det mulig å laste opp nettstedets logo, endre fargevalg, lage hovedmeny og aktivere / deaktivere visningen av separate widgets. Mengden parametere du trenger å konfigurere, endres med hensyn til malen du jobber med, men det grunnleggende settet er fremdeles tilgjengelig i hvert tema. Hvis du er heldig som har CSS / PHP-kodingsevner, vil du få flere alternativ for designtilpasning på grunn av åpen kildekode-systemkode og integrert kodeditor, som kommer med alle malfilene.

4. Kundesupport

Når det gjelder kundestøtte, har ikke WordPress det i det hele tatt. Som en gratis tjeneste har det et omfattende verdensomspennende samfunn som alltid er klar til å hjelpe nybegynnere med å finne svar på spørsmålene deres. Du kan også komme over flere tekst- og videohåndbøker, retningslinjer og opplæringer utarbeidet av andre systembrukere. Uansett overflod av disse materialene, vil du fortsatt måtte utforske systemnyansene, gjøre de nødvendige endringene og ta vare på supportalternativer på egen hånd. Dette gjelder både selve systemet og ekstra funksjonalitet, som integrerbare plugins, maler og andre utvidelser.

Det er nettopp derfor brukere som ikke er kompetente i nettdesignnissen ofte møter situasjoner når de bare ikke er i stand til å bruke systemet med maksimal effektivitet, selv om de ønsker det. Som et resultat må de endre systemet for et enklere, mer intuitivt og brukervennlig kommersielt alternativ – nettstedbyggere.

5. Prispolitikk

Plattformen er tilgjengelig gratis. Du kan Last det ned fra det offisielle nettstedet eller installer rett fra det administrative panelet til vertskapet. Den rådende mengden verter gir dette alternativet. Du trenger ikke å betale for plugins og maler også. Selv om det leveres noen utvidelser til en viss pris, er det alltid et gratis alternativ til det som lar deg fullføre oppgaven på et anstendig nivå. Imidlertid vil du ikke gå uten å investere i nettstedutvikling i det hele tatt: du må få et domenenavn og betale for den valgte vertsplanen.

En standardkostnad for .com-domenenavn utgjør rundt $ 10- $ 15 per år. Forlengelse vil koste deg rundt $ 5- $ 15 mer avhengig av registraren. Hvis du ønsker å kjøpe et domenenavn i en annen sone, gjør deg klar til å betale mer. For eksempel starter kostnadene for .club- eller .net-domener med $ 20 per år.

Kostnaden for hosting avhenger også av antall nettsteder du har tenkt å opprette og datalagring du trenger. For eksempel den billigste Bluehost plan tilbyr en mulighet til å starte ett prosjekt med ubegrenset trafikk og gratis SSL til $ 3,95 per måned. 50 GB lagringsplass for disk vil være mer enn nok til å opprette en kampanjeside eller en portefølje. Dermed vil en årlig serverleie bare koste deg $ 47,4.

Bluehost-priser

Jo mer lagringsplass nettstedet ditt trenger, desto dyrere blir vertskapet. Bruken av ubegrenset Choice Plus-plan, lar deg for eksempel opprette en stor informasjonsportal, som vil koste deg $ 5,45 per måned. Hvis du føler mangel på lagringsplass av en eller annen grunn, kan du prøve VPS / VDS-alternativer og dedikert fysisk server. Men husk at de fungerer bra for store prosjekter.

6. Fordeler og ulemper

WordPress 5.2 bruker stadig fordelene som Gutenberg-redaktøren gir. Sistnevnte legger til redigeringsmodus for visuelt innhold. Introduksjonen avslører systemovergangen til forenkling og reduksjon av læringskurven for nybegynnere. Gutenberg gjør installasjon av et sett med utvidelser meningsløs, og tilbyr lignende funksjonalitet i det grunnleggende CMS-settet.

Andre fordeler med systemet har holdt seg uendret etter en seriøs systemoppdatering:

 • Enkelt administrativt panel;
 • Integrert filbehandling, som har blitt enklere å bruke på grunn av introduksjonen av Gutenberg-redaktør;
 • Omfattende plugin-bibliotek som utvider den grunnleggende systemfunksjonaliteten;
 • Kompetent samfunn og overflod av tutorials.

En ny redaktør appellerer ikke til alle brukere. Hovedklagen er samtidig deaktivering av et klassisk redigeringsverktøy. For å gjenopprette det, må du installere en Classic Editor-plugin. Gutenberg blir automatisk deaktivert i dette tilfellet. Samtidig tilgjengelighet av begge redigeringsversjonene – gamle og nye – kan være en rimelig løsning.

Med innføringen av WordPress 5.2 og endringen av oppdateringspolitikken, kommer det en annen ulempe – hyppige problemer med inkompatibilitet av maler og plugins. Site Health-funksjonen hjelper noe med å løse problemet, men det er fortsatt et brennende problem for de fleste WordPress-brukere. Tidligere ble store oppdateringer utgitt to ganger i året. Fra nå av vil utviklerne utgi dem oftere. Veien ut eksisterer imidlertid: du trenger ikke å oppdatere på en gang – bare lagre versjonene med endringene for å gjøre det.

7. Konkurrenter

På grunn av åpen kildekode og store mengder utvidelser, tilbyr WordPress funksjonalitet som kan leveres av det begrensede antall nettbyggingsverktøy. Når det gjelder oppretting av nettsteder, er imidlertid kraften til verktøyet mindre viktig enn effektiviteten til prosjektrealisering. Fra dette synspunktet er det mange tjenester, som er enklere og gjør det mulig å fullføre en rekke oppgaver ikke verre enn WordPress.

Wix vs WordPressSquarespace vs WordPressWebnode vs WordPressWeebly vs WordPressnettstrøm vs wordpressJimdo vs WordPressShopify vs WordPressAdobe Muse vs WordPressGoogle Sites vs WordPressuCoz vs WordPressBookmarl vs WordPress

Uansett det faktum at den nyeste WordPress-versjonen beveger seg mot forenkling av innholdsstyringsverktøy, henger den fortsatt etter topp nettstedbyggere i så måte. I utgangspunktet er Gutenberg også utvidelsen, som legger til funksjonene til den visuelle redaktøren til CMS, som er gitt i det grunnleggende settet.

Enkelheten til nettstedbyggere er ikke begrenset bare av webside- og innholdsdesign. Når du oppretter et nettsted med nettskipsbyggere, trenger ikke en bruker å bry seg om ting bortsett fra design og innhold, som er fullstendig konfigurert i visuell redigeringsmodus. På den annen side gir dette flere tilpasningsalternativer som ikke alle nettstedbyggere for øyeblikket kan skryte av.

Bunnlinjen

WordPress er et av de enkleste verktøyene for nettbygging, som har blitt mye enklere med utgivelsen av den femte versjonen på grunn av introduksjonen av den visuelle redaktøren. Når det gjelder utvikling av nettsteder og foreløpige innstillinger, er det ingen alvorlige endringer. Brukere må fortsatt velge hosting, ta seg av nettstedets sikkerhet på egen hånd og se på oppdateringene.

WordPress 5.0 tilbyr ubegrenset funksjonalitet, som er basert på åpen kildekode tilgang og et rikt utvalg av utvidelser. Imidlertid krever ikke hvert prosjekt slik kraft og universell karakter. For eksempel, hvis du trenger å opprette en destinasjonsside, en selskapets hjemmeside eller a liten nettbutikk, vil bruk av nettstedbyggere være en mer effektiv og rimelig løsning.

Uansett er WordPress et av de viktigste verktøyene for nettoppretting, som etterspørres både med nybegynnere og erfarne nettdesignere. Det kan brukes til å løse forskjellige oppgaver, og det er bare opp til deg selv å bestemme, om det kommer til realiseringen av ideen din.

Prøv WordPress gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map