Com comprar un nou nom de domini? Protegeix les teves dades personals

Heu definit el vostre perfil de Facebook a privat. Vostè manté l’adreça de correu electrònic segura i en mans només d’amics. No heu publicat res massa privat als vostres perfils públics.


Per tant, per què compartiríeu la vostra informació personal amb el món quan registreu un nou nom de domini?

nom de domini

Sí. Quan registreu un domini, el vostre nom, número de telèfon, adreça de correu electrònic i fins i tot la vostra adreça de casa estan disponibles per a qualsevol persona. És a dir, tret que pagueu per la privadesa del domini, que pot valdre bé els 10 dòlars cada any, pagareu per protegir la vostra informació.

T’interessa aprendre més? Segueix llegint per comprovar què és la privadesa del domini i com aplicar-la al teu domini.

Què és la privadesa del domini?

Tal com la defineix Wikipedia, Whois “és un protocol de consulta i resposta que s’utilitza àmpliament per fer consultes de bases de dades que emmagatzemen els usuaris registrats o cedits d’un recurs d’Internet.” Mitjançant aquest protocol, qualsevol pot cercar fàcilment qualsevol nom de domini i veure la informació personal associada.

Té alguns usos pràctics, com ara:

 • Determinar si un nom de domini ja està registrat.
 • Permet tenir contacte amb l’administració fàcil per a problemes tècnics.
 • Obtenir una identitat del món real o empresarial que hi ha al darrere del domini.

Però, com a persona, la informació compartida a través d’aquesta base de dades pot ser maltractada per spammers, robatoris d’identitat i altres persones que cerquin la seva informació personal.

La bona notícia és que podeu ocultar aquesta informació personal del protocol Whois i els ulls del públic mitjançant la compra de privadesa del domini a través del registre del vostre domini. En lloc d’enumerar la informació de contacte, la base de dades mostrarà les dades de contacte del vostre registrador, de manera que qualsevol persona que vulgui posar-se en contacte amb vosaltres hauria de passar primer pel vostre registre. (O en alguns casos, haurien de tenir citació per investigar.)

Com protegeixes la vostra informació?

Per tant, com activeu aquesta funció per tal de protegir les vostres dades personals? Això es pot configurar quan registreu el vostre domini. Si observeu un complement per a “Privacitat de domini Whois”, aneu endavant i afegiu-lo al vostre carretó. Normalment costa al voltant de 10 dòlars anuals per domini, per la qual cosa no hauria de ser una càrrega financera si només teniu uns quants dominis.

Segons el vostre registre, podeu trobar que la vostra compra ja inclou la privadesa del domini.

Si ja heu registrat el vostre domini, podeu afegir aquesta configuració de privadesa. Aquí és com:

1. Comproveu que la vostra informació sigui privada

Primer, comenceu a comprovar si la vostra informació és privada visitant-la namecheap.com/domains/whois i escriviu el vostre nom de domini.

Al principi, sembla que hi ha molta informació, però desplaceu-vos una mica cap a la pàgina i notareu línies com “nom registrant”, “carrer registrant” i “telèfon registrant”. Si alguna cosa sembla la informació, no heu activat la privadesa del domini.

Si teniu privadesa del domini, veureu informació del servidor intermediari en aquestes zones. Per exemple, “nom registrant” tindrà un aspecte semblant a “DOMAIN PRIVACY SERVICE FBO REGISTRANT”.

2. Habilita la privadesa

El procés per habilitar la privadesa de Whois variarà en funció de l’empresa a la qual heu registrat el vostre nom de domini. Per exemple, si feu servir Bluehost, només cal que visiteu la “privadesa del domini” al tauler de control, comproveu els dominis als quals voleu afegir privadesa i dirigiu-vos a la caixa de seguretat..

Per a la majoria dels registradors de dominis, haureu de poder activar la privadesa en algun lloc de l’àrea “Els vostres dominis” del vostre compte. En cas contrari, poseu-vos en contacte amb el servei d’atenció al client per adquirir la privadesa de Whois.

Necessiteu privadesa del domini?

La privadesa del domini no és necessària per a tothom. Algunes empreses, per exemple, poden desitjar mantenir la informació de contacte pública per afegir credibilitat al seu domini i animar a les persones a contactar-hi quan sigui necessari.

En aquest cas, normalment s’utilitza un correu electrònic d’empresa, número de telèfon i adreça, de manera que no hi ha risc de sortir informació personal.

Si esteu dirigint un blog de hobby o inicieu una carrera autònoma, hi pot haver informació personal aquí que no vulgueu compartir amb el món. En aquest cas, té un sentit perfecte protegir la vostra informació.

Val la pena?

Hi ha qui argumenta que la privadesa del domini no val la pena perquè si algú vol trobar la vostra informació, la podrien trobar en un altre lloc. Altres creuen que poden descansar tranquil·lament, ja que hi ha menys spammers en contacte amb ells i que la seva informació és menys accessible. Sincerament, depèn de tu i de què et sents còmode, però no valdria només 10 dòlars a l’any per descansar en la comoditat?

L’alternativa

Si voleu que algunes de les vostres dades siguin privades i altres parts disponibles, hi ha alternatives. Per exemple, podeu enumerar un P.O. a la vostra adreça de casa, podeu configurar una adreça de correu electrònic única que es fa servir només per registrar el vostre domini i / o podeu obtenir un número de veu de Google gratuït (si viviu als EUA) per protegir el vostre número de telèfon personal..

Només heu de saber que la informació falsa intencionada podria originar la suspensió del vostre domini segons les directrius de la ICANN.

Hi ha canvis relacionats amb la configuració de privadesa del domini?

Tot i que actualment aquestes opcions de privacitat estan vigents, es parla dels canvis que es poden fer a les regles del domini.

D’acord amb la Fundació Electronic Frontier, Actualment, la ICANN (l’autoritat de domini global) està estudiant una proposta que restringiria la privadesa del domini dels llocs que s’utilitzin amb finalitats comercials. Els “propòsits comercials” poden suposar qualsevol cosa que generi ingressos, com ara publicar anuncis al vostre lloc.

Això suposa un risc per a autònoms, blocaires solitaris i altres persones que vulguin mantenir la seva informació privada però que encara guanyin diners amb el seu lloc.

En aquest moment, no està clar si aquesta proposta aprovarà la votació del consell, però, mentrestant, encara podeu protegir la vostra informació mitjançant un servei de registre proxy.

Per una tarifa tan petita i perquè sigui molt fàcil d’habilitar, no hi hauria d’haver una raó per no protegir la vostra privadesa com a persona. Teniu previst mantenir la informació privada o preferiu que estigui a l’abast de qualsevol? Ho fem saber a l’apartat de comentaris.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map