Em vaig inscriure a allotjament web. Ara que?

Així que vols crear un lloc web. Això és genial! Heu decidit anar amb una opció que s’allotjava de manera autònoma, de manera que us heu registrat a un paquet d’allotjament web. I ara esteu mirant el vostre tauler de comandament preguntant-vos on anireu. Quins passos feu per aconseguir que el vostre lloc web estigui en funcionament?


No et preocupis. Amb aquesta guia ràpida, us ajudarem a passar només de tenir un compte d’allotjament web a tenir un lloc web en ple funcionament.

registrat per a hosting, ara què

Pas 1: configureu el vostre nom de domini

Si encara no en teniu nom de domini, en voldreu adquirir. Podeu passar per qualsevol proveïdor de noms de domini, però pot ser més fàcil configurar-ne un si compreu el vostre nom de domini a través del vostre host (si ofereixen aquesta opció). Si aneu per l’amfitrió, el procés ha de ser tan fàcil com triar i registrar un nom de domini.

Segons el vostre host, potser ja heu triat el vostre nom de domini durant el procés de registre. Alguns hostes també tenen un domini gratuït, de manera que és possible que no hagueu de gastar res per configurar el primer.

Si compreu el vostre domini a un proveïdor diferent, pot ser una mica més complicat associar-lo amb el vostre compte, encara que no sigui impossible. Per fer-ho, haureu d’actualitzar els servidors de noms del vostre domini. Els vostres servidors de control controlen el lloc on el vostre domini arriba als fitxers quan la gent visita el vostre lloc web. Matt ja ha explicat com fer-ho al segon pas de “Així que heu registrat un nom de domini. Ara que?”

Pas 2: instal·leu el vostre CMS

A continuació, necessitareu un sistema de gestió de contingut (CMS) per poder començar a crear el vostre lloc web i a afegir contingut. Un dels sistemes de gestió de continguts més populars és WordPress. Com a bonus addicional, és gratuït, de manera que no tindreu cap cost addicional relacionat amb aquest programari.

L’altra bona notícia? La majoria de les empreses d’allotjament tenen una opció de WordPress fàcil d’instal·lar. Simplement navegueu al tauler de control i heu de veure un lloc web de gestió o d’aplicacions. Allà, haureu de trobar diverses opcions de creador web, inclòs WordPress. No heu de triar el programari de WordPress si no ho voleu, però presenta els seus avantatges, com ara ser gratuït i molt fàcil d’utilitzar. Simplement feu clic per instal·lar-lo i ja esteu preparats per començar a crear el vostre lloc web!

Opcions alternatives

Si ja heu creat el vostre lloc web, haureu de penjar els fitxers del lloc mitjançant un compte FTP. El vostre amfitrió hauria de tenir instruccions sobre com fer-ho.

Si canvieu d’un host a un altre, podeu llegir més detalladament sobre com fer-ho a “Com canviar a un nou host: sense temps d’inactivitat”.

Pas 3: crea el teu lloc web

Ara que teniu un sistema de gestió de contingut, ja podeu començar a crear el vostre lloc web. El vostre amfitrió hauria d’haver-vos enviat un correu electrònic on es detallés com accedir al tauler de control de CMS. Per a WordPress, per exemple, anireu a http://www.yourdomainname.com/wp-admin i després introduirien les credencials d’inici de sessió que l’amfitrió li enviava per correu electrònic..

Comença triant un tema. A WordPress, només cal que aneu a l’aparença > Temes i navegui per opcions gratuïtes i de pagament. De forma alternativa, podeu carregar el vostre propi tema si teníeu un personalitzat o comprat un fora del sistema. Després d’instal·lar el tema, feu clic al botó Personalitza o aneu a Aparença > Opcions del tema per fer canvis personalitzats. Si no coneixeu la codificació HTML, també podeu anar a l’aparença > Editor per canviar la disposició, els colors i molt més sobre el tema.

A continuació, aneu a la pestanya Pàgines i editeu el contingut de la pàgina d’inici. Afegiu més pàgines segons sigui necessari i, a continuació, aneu a Aparença > Menús per canviar l’aparença de les vostres pàgines a la pestanya de navegació. Finalment, aneu a Aparició > Ginys per organitzar el contingut de la barra lateral i del peu de pàgina. No tingueu por d’explorar altres opcions, com ara la configuració general, abans d’anunciar el llançament del vostre lloc web.

Pas 4: comproveu que el vostre lloc estigui en directe

Segons la configuració del vostre compte, el vostre lloc web és probable que ja estigui en directe. Escriviu el vostre nom de domini a la barra d’adreces només per estar segur. Si això no us porta al lloc web que vau crear, potser haureu d’actualitzar els vostres servidors de dominis. Si encara teniu problemes, voldreu contactar amb el vostre host per identificar el problema.

Coses addicionals que podeu fer:

Un cop tingueu allotjament web, hi ha uns quants passos addicionals que podeu dur a terme per establir-vos. No es requereixen de cap manera, però podeu trobar els passos següents útils.

Configura un compte de correu electrònic

Molts amfitrions web ofereixen serveis de correu electrònic on podeu crear un correu electrònic personalitzat associat al vostre domini, com ara [correu electrònic protegit] Podeu utilitzar aquest correu electrònic amb finalitats empresarials o administratives. Hauria d’haver una secció “comptes de correu electrònic” al tauler on podeu configurar comptes i accedir a la safata d’entrada. La bona notícia és que moltes hostes web admeten adreces de correu electrònic gratuïtes com a part del vostre paquet d’allotjament.

Compra o activa els teus addons

Els addons són addicionals al vostre paquet bàsic d’allotjament. Alguns exemples inclouen noms de domini addicionals, privadesa de noms de domini, certificats SSL, IP dedicada, serveis de còpia de seguretat de llocs i molt més. Tot i que algunes d’aquestes opcions s’ofereixen amb el vostre paquet d’allotjament, potser encara haureu d’activar-les des del vostre tauler de comandament, així que no tingueu por d’explorar les opcions del servei addon per veure què hi ha al vostre paquet d’allotjament i què podeu afegir per a un petita quota.

Afegiu un subdomini

Un subdomini és una extensió del vostre domini principal. mail.yahoo.com, per exemple, és un subdomini de Yahoo.com. Un subdomini actua com a adreça web única per a una àrea determinada del vostre lloc. Per exemple, si voleu configurar un lloc web d’empresa i un bloc, podeu triar alguna cosa com blog.yourdomain.com perquè la zona del vostre lloc sigui memorable tot i que sigui fàcil d’accedir per als clients..

No tots els propietaris de llocs web volen o necessiten subdominis, però si ho fas, el procés és bastant fàcil. Per a la majoria dels amfitrions, només cal que aneu a dominis > Subdominis del vostre tauler de control. A continuació, decidiu el subdomini que voleu i trieu la carpeta des del qual el subdomini carregarà el seu contingut.

Per passar de tenir un compte d’allotjament a tenir un lloc web complet, no cal treballar gaire. Els passos esmentats anteriorment poden començar en pocs minuts. Si mai teniu una pregunta específica sobre on trobar fitxers o realitzar algunes funcions, assegureu-vos de contactar amb el proveïdor d’allotjament, ja que els processos variaran de l’amfitrió a l’amfitrió..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map