Ets blogger? Aleshores, es beneficiarà de conèixer algun codi HTML

Confós sobre Codi HTML? No ets l’únic.


Ho admetré. Quan vaig començar a escriure per a la web, en sabia Codi HTML. I ho admetré de nou. Encara no en sé gaire.

Tanmateix, he trobat que una mica de coneixement HTML pot fer que les coses siguin molt més fàcils a l’hora d’escriure per al web.

aprendre l'idioma de marcatge de text hiper

Per descomptat, no sé com crear un lloc web, però sí que sé modificar components petits i, quan em trobo davant d’un sistema d’edició que requereix codi HTML, que probablement també s’executarà. suficient per formatar el meu text correctament.

Voleu eliminar aquesta confusió i aprendre una mica sobre la codificació HTML? Comencem.

Què és el codi HTML?

Ho heu vist al voltant, però probablement no sabreu què significa tot el que es tracta de la galeria HTML.

Hi destaca Idioma de marcatge d’hipertext. HTML és un sistema normalitzat utilitzat per formatar documents. Els codis utilitzats, anomenats etiquetes de marca, poden formatar tipus de lletra, mida de text, color, hiperenllaços, paràgrafs i molt més.

Els navegadors web llegeixen HTML i utilitzen les etiquetes per determinar com mostrar el contingut. Un exemple d’etiqueta és el que crea un text en negreta, que es veu així:

Aquest és un text en negreta.

A la pàgina, es veu així:

Aquest és un text en negreta.

Al llarg dels anys hi ha hagut moltes versions d’HTML, però a partir d’octubre de 2014, HTML5 és el llenguatge de marca normalitzat del web.

Per què és bo que els bloggers ho sàpiguen

Tot i que pot ser possible arribar sense conèixer cap HTML com a blogger i fer una mica d’engany en lloc, com per exemple, utilitzar un programa que converteixi la vostra formació en llenguatge HTML..

A continuació, es mostren algunes situacions en les que personalment he trobat útil:

 • Quan es fa blog per a convidats, alguns llocs volen que el vostre autor estigui escrit en format HTML. Amb una mica de coneixement, podreu afegir enllaços i cursives quan calgui.
 •  Si apareix alguna cosa, podeu fer una ullada a l’HTML de la pàgina i veure què causa el problema.
 •  A les xarxes en línia, podeu utilitzar etiquetes HTML per formatar comentaris de publicacions de blocs i comentaris de fòrum.
 •  Si apreneu prou sobre HTML, podeu començar a aprendre una mica sobre CSS i fer petits canvis al vostre lloc web sense contractar un dissenyador..

Ús de codis comuns que utilitzen els bloggers

Abans de saltar massa a fons, sabeu que les etiquetes HTML són paraules clau incloses entre claudàtors. Aquestes etiquetes es veuen per parelles i el text entre l’etiqueta d’inici i l’etiqueta final és el que afectarà. L’etiqueta final s’escriu igual que l’etiqueta d’inici, però utilitza una barra abans del nom de l’etiqueta.

Sembla confús? És més fàcil si dono alguns exemples. Mirem algunes de les etiquetes HTML habituals que haureu de conèixer com a blogger.

Etiquetes esquelètiques

Primer surten les etiquetes esquelètiques. Aquests són els que no utilitzareu necessàriament, però ajuda a conèixer-los. Aquestes etiquetes són les bases del document, d’aquí el terme “etiquetes esquelètiques”. Seran llegits per la pàgina web, però no es traduiran en elements visuals.

Tot i així, és bo saber-ho. Per exemple, heu treballat alguna vegada amb un programa que us demani que enganxeu un codi a la secció de capçalera del vostre lloc web? Podreu trobar-ho amb una mica de coneixement HTML. A continuació, es mostren algunes etiquetes esquelètiques que heu de saber:

 • : Aquesta secció descriu el document HTML.
 •   : Aquesta secció proporciona informació sobre el document.
 •   : Això proporciona el títol del document.
 •   : Això descriu els elements de la pàgina visual. A la secció del cos de la pàgina, els bloggers solen fer retocs HTML quan siguin necessaris. La resta de les etiquetes esmentades es troben dins del cos del document.
 •  

  : Aquesta etiqueta descriu un paràgraf.

Recordeu que el text de la vostra pàgina està inclòs en les etiquetes d’inici i final. Aquí teniu un exemple:

Aquest és el text del paràgraf.

Etiquetes de la capçalera

Les etiquetes de la capçalera s’utilitzen per mostrar la jerarquia dels documents. Probablement ja heu utilitzat encapçalaments per a la formatació del vostre bloc, però la diferència entre els encapçalaments 1-6 significa més que la mida del text i el pes del tipus de lletra. També transmeten un sentiment de jerarquia als navegadors web i als motors de cerca.

L’encapçalament 1 s’ha d’utilitzar per a l’encapçalament principal del document, com el títol de la publicació del vostre bloc. La capçalera 2 hauria de ser informació secundària, com ara els subapartats principals. Utilitzeu l’encapçalament 3 per a subseus, i així successivament a l’encapçalament 6. Aquestes etiquetes semblen:

Aquí teniu un exemple de com es tradueix:

Aquest és el títol 5

Aquest és el títol 5

Etiquetes de text en línia

Les etiquetes de text en línia són les que fareu servir per formatar el text dins de les etiquetes a nivell de bloc com

i

. A continuació es mostren exemples d’ús que utilitzeu habitualment.
 • : Això defineix el text emfatitzat, que la majoria dels navegadors posen en cursiva.
 •   : Això defineix un text fortament emfatitzat, que la majoria dels navegadors en negreta.
 •   : D’aquesta manera, es forma una cotització.
 •   : Això mostra un text suprimit, que sovint es tradueix com una publicació simultània.

Etiquetes de la llista

Com heu notat, he utilitzat diverses llistes de vinyetes al llarg d’aquesta publicació del bloc. Però, com ho vaig fer? Aquí es mostren les etiquetes que cal conèixer:

 • : Això defineix un element de llista.
 •  
   : Aquesta etiqueta gira al voltant d’una llista no ordenada, que es mostrarà com a punts de vinyeta.
  •  
    : Aquesta etiqueta gira al voltant d’una llista ordenada, que es mostrarà com a números.

  A continuació, es mostra un aspecte del aspecte del codi HTML d’una llista ordenada:

  1. Llista l’element 1
  2. Llista l’element 2
  3. Llista l’element 3

  Aquí es mostra com es mostra a la pàgina:

  1. Llista l’element 1
  2.  Llista l’element 2
  3.  Llista l’element 3

  Etiquetes d’imatges i d’enllaç

  Abans de participar-hi, fem una ullada ràpida a la manera d’inserir imatges i enllaços. Potser és més fàcil visualitzar el codi i introduir la informació quan feu servir les etiquetes:

  Enllaç

  EL TEU TEXT DE L’ÀNCORA

  No suprimiu les cometes del vostre URL. Simplement inseriu la vostra URL entre les cometes. El text d’ancoratge és el text que apareix a la pàgina.

  Vegem un exemple. Si volgués enllaçar amb un article anterior del Regne d’allotjament, el codi quedaria així:

  En cas que registreu un domini a través del vostre amfitrió web?

  L’enllaç apareixerà així a la pàgina:

  En cas que registreu un domini a través del vostre host web?

  Imatge

  El codi d’una imatge es veu així:

  Tingueu en compte que es tracta d’una etiqueta que no és de contenidor, de manera que no té l’etiqueta final, però necessiteu l’atribut src. Podeu afegir complements a aquesta etiqueta, com ara text alternatiu o definició de mida. Això podria semblar:

  ”YOUR

  Un cop més, assegureu-vos que no traieu les cometes.

  Nota: És possible que vegeu codis diferents que es poden utilitzar per a la mateixa cosa. Per exemple, he vist la , , i les etiquetes utilitzades en negreta, tot i que poden aparèixer de manera diferent en diversos navegadors.

  L’HTML no ha de ser tan confús com sembla. Per practicar l’HTML i tenir una millor sensació per això, utilitzeu llocs interactius com Acadèmia de Codi, i fes-nos saber com va a la secció de comentaris.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map