3 Opțiuni de construire a site-urilor web (și care dintre ele să alegeți)

Te gândești să începi un blog? Apoi sunt numeroase opțiuni de construire a site-urilor web poți să folosești. Probabil ați întâlnit mai multe instrumente online precum WordPress, Blogger și Squarespace. Cu atâtea opțiuni, de unde știi de unde să începi?


Începe aici!

Mai jos, aruncăm o privire la trei opțiuni de construire a site-urilor disponibile pentru a vă ajuta să decideți ce rută să faceți.

spațiu de lucru

1. Generator de site-uri online gratuit

Prima opțiune este să alegeți un instrument gratuit precum:

 • WordPress.com
 • Blogger
 • Wix
 • Weebly
 • Țesăturile
 • Tumblr

Pro:

Dacă doar îți aruncați degetele de la picioare în apă, un constructor de site-uri gratuit poate fi o alegere excelentă. Veți avea acces la teme web preconstruite gratuite, precum și instrucțiuni pas cu pas despre configurarea site-ului.

Nu sunt necesare cunoștințe de codificare și nu este nevoie să încărcați fișiere. În plus, nu există taxe asociate cu lansarea site-ului!

Contra:

Dacă tot ce sună prea bine pentru a fi adevărat, nu este. Doar că există dezavantaje la utilizarea unor instrumente gratuite ca aceasta. Pentru una, opțiunile de temă și personalizare sunt de obicei limitate, ceea ce înseamnă că site-ul dvs. nu va avea o experiență profesională unică..

În plus, cu excepția cazului în care plătiți un nume de domeniu personalizat (adresă web), veți avea un termen de marcă pe adresa URL a site-ului dvs. (cum ar fi yoursite.wordpress.com), iar site-ul dvs. poate afișa anunțuri pe care nu le puteți dezactiva.

De asemenea, poate fi dificil să treceți mai târziu la o opțiune mai bună pentru mai multă flexibilitate, securitate și profesionalism.

Folosiți instrumente gratuite atunci când:

 1. Sunteți un număr total de persoane și aveți nevoie de o platformă simplă, care oferă multe îndrumări.
 2. Lansați un proiect mic sau un site neprofesional (cum ar fi un blog personal).
 3. Aveți un buget limitat.
 4. Nu vă părește un sentiment ușor amator pentru site-ul dvs..

2. Self-Hosted Website Website Builder

Un constructor de site-uri găzduit de sine este asemănător instrumentelor gratuite pentru steroizi. Veți găsi aceste programe ușor de navigat cu aceleași ghiduri pas cu pas disponibile pe Internet și, de obicei, nu aveți nevoie de o mulțime de cunoștințe de codare.

Diferența este că, cu un constructor gratuit de site-uri web, fișierele site-ului dvs. sunt găzduite pe serverele companiei, ceea ce înseamnă că au mai mult control asupra site-ului dvs., cum ar fi posibilitatea de a plasa anunțuri în conținutul dvs..

Când alegeți găzduirea de sine stătător, închiriați un spațiu pe un server terț.

Un exemplu în acest sens este software-ul WordPress.org. Am discutat deja diferența dintre WordPress.org și WordPress.com, așa că verificați-o aici dacă nu sunteți necunoscut cu fiecare opțiune.

În esență, dacă parcurgeți ruta auto-găzduită, vă veți înscrie pentru un cont la o gazdă precum Host Gator sau Bluehost și veți plăti o mică taxă lunară. Apoi, puteți utiliza versiunea completă a WordPress și vă puteți bucura de mai multă flexibilitate, care va oferi site-ului dvs. un apel mai profesional.

Pro:

Din moment ce vă găzduiți fișierele pe un server terț, aveți mai mult control asupra site-ului dvs. și o mai bună securitate. În plus, instrumentele în sine oferă de obicei mai multe opțiuni, permițându-vă flexibilitatea la care pur și simplu nu aveți acces cu instrumente gratuite.

Acest lucru poate face pentru site-uri cu aspect profesional la un cost redus, fără a necesita multe cunoștințe tehnice.

Contra:

În timp ce un constructor de site-uri găzduite de sine va face truc pentru majoritatea bloggerilor personali și a proprietarilor de afaceri mici, veți găsi că mai există unele limitări în ceea ce privește aspectul, personalizarea și conținutul și poate fi dificil să vă mutați site-ul dvs. de la o gazdă sau platforma către alta.

În plus, aveți de asemenea de-a face cu taxe în comparație cu construirea site-ului dvs. complet gratuit.

Utilizați un constructor de site-uri găzduite de sine când:

 1. Nu aveți multe cunoștințe tehnice, dar doriți multă flexibilitate.
 2. Vei lansa un site profesionist, cum ar fi pentru afacerea ta.
 3. Sunteți dispus să introduceți în fiecare lună de la 5 la câteva sute de dolari site-ul dvs. web.

3. Editor Web independent

Deși există o mulțime de discuții care detaliază diferența dintre constructorii de web online menționați mai sus, mulți noi proprietari de web nu sunt familiarizați cu o a treia opțiune și este acela de a utiliza un editor web de sine stătător. În esență, veți putea să vă construiți site-ul de la zero.

Totuși, aceasta este o opțiune care necesită foarte multe cunoștințe, deci nu este cea mai bună cale pentru ca un începător complet să facă curaj. Cu toate acestea, puteți angaja un designer pentru a vă configura site-ul pentru dvs., utilizând această metodă.

Va trebui să plătiți în continuare pentru un cont de găzduire web, dar în loc să utilizați un instrument de construire a site-ului pas cu pas, veți încărca propriile fișiere de site pe serverul gazdelor dvs..

Pro:

Cu un editor web autonom, veți constata că există numeroase avantaje. În primul rând, veți avea un control complet asupra apelului vizual al site-ului. De asemenea, puteți controla ușurința în utilizare și puteți obține un control mai mare în optimizarea motorului de căutare.

Dacă alegeți să aflați cum să vă construiți propriul site, vestea bună este că nu trebuie să publicați un sistem complet nou de fiecare dată când schimbați o gazdă web sau alegeți un instrument nou pentru construirea site-urilor..

În schimb, veți avea cunoștințe pentru a vă transfera abilitățile pe mai multe gazde, chiar dacă acestea nu oferă un instrument de construire a site-ului. Din cauza transferabilității, nu sunteți blocat într-o gazdă sau instrument web, așa că puteți duce fișierele site-ului cu dvs. oriunde.

Contra:

Evident, construirea site-ului dvs. de la zero necesită cunoștințe de codare. Dacă alegeți să angajați pe cineva care are deja aceste abilități, va adăuga la bugetul site-ului dvs. Cu toate acestea, acest lucru poate plăti dacă vizează flexibilitatea și un site unic.

Utilizați un editor web autonom atunci când:

 1. Creezi un site profesionist și ai nevoie de personalizare completă.
 2. Aveți bugetul pentru a plăti unui designer de site sau a cunoștințelor pentru a vă construi site-ul dvs..

Nu există în mod necesar o modalitate „corectă” de a-ți construi site-ul. Direcția pe care alegeți să o luați va depinde de obiectivele, bugetul și cunoștințele dvs..

Cu toate acestea, alegerea opțiunii potrivite pentru tine din start poate duce la o experiență mai bună în viitor. În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la trecerea companiilor sau la început.

Cu ce ​​opțiune de constructor de site-uri crezi că vei începe? Împărtășește-ți ideile cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map