Ai nevoie de un calendar editorial pentru blogul tău?

Dacă ați petrecut ceva timp cercetând blogurile, atunci probabil că veți primi acest sfat înainte:


Blogul dvs. are nevoie de un calendar editorial.

Din păcate, o mulțime de bloggeri începători nu iau acest sfat la inimă. În schimb, strategia lor se bazează pe un buget în continuă schimbare sau o abordare „atunci când simt că îmi place”.

În timp ce aceste metode pot funcționa pentru blogurile personale – în funcție de obiectivele dvs., veți avea mult mai mult succes cu un blog de afaceri dacă gestionați un calendar editorial. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre utilizarea unui calendar editorial pe blogul dvs. și care sunt unele dintre cele mai bune instrumente.

sfaturi pentru calendarul editorial

Ce este un calendar editorial?

Un calendar editorial este un program care conține teme și date de publicare.

Vei începe creând un program de publicare consecvent, indiferent dacă este o dată în fiecare vineri sau în fiecare zi a săptămânii de lucru.

Apoi, calendarul dvs. ar trebui să contureze subiecte sau teme pentru publicare. Unele dintre aceste subiecte vor fi cronometrate pentru sezon, cum ar fi postările de blog legate de vacanță. În caz contrar, este posibil să aveți subiecte planificate doar pentru câteva săptămâni.

Alături de idei de subiecte, calendarul dvs. ar trebui să detalieze scriitorul și editorul desemnați în proiect, data scadenței primului proiect, tipul de conținut (cum ar fi postarea pe blog sau infografia) și data publicării articolului..

S-ar putea să adăugați note suplimentare, cum ar fi numărarea cuvintelor, suportul de utilizat și opțiuni posibile de marketing.

Deși puteți alege să conturați programul de publicare într-un calendar lunar, puteți utiliza și alte programe, precum foi de calcul, pentru a vă organiza calendarul editorial.

Beneficiile unui calendar editorial

Deși poate părea că un calendar editorial este doar o datorie suplimentară la care trebuie să participe, acesta poate fi salvator atunci când vine vorba de blogul tău. Prin organizarea programului de publicare, veți salva durerea de cap de a încerca să strângeți lucrurile în ultima clipă.

Iată câteva altele beneficiile calendarelor editoriale:

 1. Este un instrument care vă permite să concentrați-vă eforturile de marketing de conținut, ceea ce înseamnă că măsurarea și modificarea rezultatelor strategiei tale va fi mai ușoară.
 2. Ajută scoate ghicitul despre ce să scriu și când.
 3. Te ajută organizează subiecte astfel încât conținutul dvs. de blog este echilibrat și util, mai degrabă decât concentrat prea mult pe un singur subiect.
 4. Vă permite să gestionează mai bine un buget dacă alegeți să angajați autori independenți. În acest fel, știți întotdeauna cât de mult conținut – și la ce preț – veți avea nevoie în fiecare lună.
 5. Poate însemna conținut mai bun deoarece planificarea dinainte îți oferă mai mult timp pentru a lucra la postările de pe blog decât să te grăbești să obții ceva publicat.
 6. Acesta vă permite echipa de conținut pentru a lucra împreună mai eficient, deoarece toată lumea înțelege ce se întâmplă.

calendar editorial

Care sunt opțiunile dvs. de strategie?

Nu există nicio modalitate corectă de a gestiona calendarul editorial, așa că trebuie să experimentați până când veți găsi ce funcționează pentru dvs. Dacă lucrați doar cu o echipă internă, este posibil să aveți un panou alb care să conțină subiectele viitoare.

Dacă o mare parte a echipei dvs. lucrează de la distanță sau angajați freelanceri, veți dori să utilizați un instrument bazat on-line la care toată lumea are acces, precum o foaie de calcul Google.

S-ar putea să alegeți să lăsați toți scriitorii să editeze calendarul pentru a adăuga ideile lor de subiecte sau puteți lăsa editarea doar la managerul dvs. de blog.

O altă strategie de luat în considerare este cât de des veți posta pe blog. Exemplele includ:

 • In fiecare vineri
 • În fiecare luni, miercuri și vineri
 • In fiecare zi
 • În zilele de 1 și 15 ale lunii

De asemenea, veți dori să definiți cât de mult va fi planificat conținutul. În general, este bine să aveți o scurtă idee despre conținut în trei luni, cum ar fi cât de des veți posta și care sunt scriitorii la fiecare dată scadentă.

Acest lucru vă va oferi, de asemenea, șansa de a contura orice conținut special care are nevoie de mai multă muncă, cum ar fi infografia, și de a începe să vă gândiți la idei pentru evenimentele viitoare sau sărbători cu care vă puteți conecta conținutul. Încercați să aveți idei solide și schițe scurte pe o lună.

Instrumente de calendar editorial

Sunteți gata să începeți să lucrați cu un calendar editorial? Iată doar câteva instrumente de calendar editorial pe care le puteți folosi:

Google Calendar

Dacă căutați un calendar online pe care toată lumea din echipa dvs. îl poate edita, luați în considerare utilizarea Google Calendar.

Veți putea contura date scadente și date de publicare și adăugați note la fiecare dată scadentă pentru a vă ajuta să vă ghidați scriitorii și editorii. Puteți chiar să colorați datele codurilor pentru diferiți scriitori dacă doriți.

Foi de calcul Google

Dacă lucrați mai degrabă într-o foaie de calcul decât într-un calendar, Foi de calcul Google este un loc bun pentru a începe, deoarece, din nou, toți cei din echipa ta vor avea acces la ea de oriunde.

Modificările vor apărea automat, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că aveți copii învechite care stau în casetele de e-mail ale oamenilor.

Calendar editorial pentru WordPress

Dacă utilizați WordPress pentru a vă gestiona blogul, plugin de calendar editorial vă permite să vă gestionați programele de publicare direct din tabloul de bord WordPress.

Aici, veți putea vedea toate postările dvs. și le puteți trage și arunca pentru a vă ajuta să vă gestionați blogul.

CoSchedule

Dacă sunteți gata să treceți de la instrumente gratuite la un program mai robust, CoSchedule este o alegere bună.

Acest instrument simplifică programarea conținutului și include chiar și programarea campaniilor de socializare. Planurile încep de la 15 dolari pe lună.

Trello

Cu toate că Trello nu este conceput ca calendar editorial, acest instrument util vă poate ajuta să vă mențineți blogul organizat. Creați „carduri” pentru fiecare misiune și mutați cărți între liste personalizate. O listă poate fi pentru idei, alta pentru piese în așteptare și alta pentru postările de blog completate.

În plus, puteți utiliza Trello ca sistem de trimitere între freelanceri și editorul de bloguri și puteți comunica chiar și prin comentarii private în sistem.

Trello nu vă va arăta o vizualizare din calendarul postărilor viitoare, dar vă va ajuta să vă organizați echipa și conținutul, atât timp cât editorul blogului are un program deja conturat.

Deși poate părea că gestionarea unui calendar editorial va necesita multă muncă, de fapt, face ca administrarea întregii operațiuni să fie mai ușoară și mai puțin stresantă. Cum va arăta strategia ta editorială?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map