Ce este RSS și cum poate beneficia bloggerii?

Dacă sunteți nou la blogging, probabil că veți rula pe termen lung RSS. Complet deconectat? Chiar și mulți bloggeri experimentați sunt confuzați despre cum să facă acest instrument să funcționeze pentru ei. Nu vă faceți griji. Aici, acoperim ce este RSS și cum îl puteți folosi pentru a beneficia blogul dvs. Să începem.


RSS

Ce este RSS?

RSS este de fapt mai simplu decât pare. Inseamna Rezumatul site-ului bogat – sau așa cum o cunosc unii oameni ca fiind, Sindicare într-adevăr simplă.

Practic, RSS este tehnologia care produce conținutul blogului dvs. în format XML – un limbaj de computer – astfel încât acesta poate fi livrat abonaților.

În acest fel, persoanele interesate de conținutul dvs. nu trebuie să vină la dvs. pentru a verifica dacă aveți conținut nou.

Gândiți-vă la acest fel: Abonați-vă la ziar și primiți-l la ușă. Nu trebuie să vizitați sala de știri pentru a vedea care sunt ultimele știri.

Feedul dvs. RSS face simplu pentru cititori să vă abonați și să primiți acele actualizări imediat ce publicați o nouă postare.

Cum se utilizează RSS?

După cum am menționat, puteți utiliza fluxul dvs. RSS pentru a actualiza automat abonații pe ultimele postări, dar poate face mai mult pentru dvs. dacă doriți. De exemplu, puteți utiliza fluxul dvs. RSS pentru a sindica – sau pentru a publica simultan – conținutul dvs. cu un alt site.

Aceasta înseamnă că conținutul blogului dvs. va apărea pe site-ul respectiv atunci când publicați postări noi. Pentru unele persoane, aceasta poate fi o modalitate benefică de a crește expunerea fără prea mult efort.

Regatul gazduitor, de exemplu, conținutul sindicalizează la Alltop.com în categoria sa de găzduire web.

Dacă sunteți interesat de partea abonatului individual a fluxurilor RSS, există două modalități prin care puteți actualiza cititorii:

  1. Prin e-mail.
  2. Printr-un cititor RSS.

Vom vorbi mai multe despre cum să configurați feedul dvs. utilizând aceste metode diferite de mai jos.

Beneficiile RSS

Ideea de a face disponibil un flux RSS este că acesta ajută la conducerea traficului pe site-ul dvs.. Nu numai că puteți ajunge la o audiență mai largă sindicând conținutul dvs. pe site-uri de înaltă autoritate, dar vă mențineți cititorii să revină pentru mai multe, deoarece nu trebuie să vă amintească adresa URL sau să faceți un efort pentru a căuta conținut nou – totul le este livrat automat.

i-a explicat rss

Pe de altă parte, faptul că feed-urile RSS ale altor site-uri sunt disponibile ca blogger este un plus uriaș. Adăugați blogurile și site-urile dvs. de știri preferate la cititorul dvs. RSS – cum ar fi la Feedly, care este printre cele mai populare – și puteți fi ușor la curent cu noutățile din industria dvs. Acest lucru vă va ajuta în cercetarea postărilor de pe blog și în idei.

Dezavantajele RSS

Dezavantajul principal de a oferi cititorilor dvs. un flux RSS este acela s-ar putea să nu se alinieze obiectivelor tale. De exemplu, dacă doriți să încurajați cititorii să se aboneze la newsletter-ul dvs., doriți ca acesta să fie în centrul atenției pentru opțiunea de înscriere prin e-mail, mai degrabă decât ca cititorii să își partajeze e-mailul pentru actualizările postării blogului.

Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să aveți un flux RSS deloc. Dacă un cititor dorește să fie la curent cu cele mai recente postări de pe blog prin intermediul cititorului său RSS, atunci pune-l la dispoziție. Acțiunea nu este în concurență directă cu buletinul dvs., deci nu s-a făcut niciun rău.

În acest caz, configurați-vă feed-ul, dar lăsați-vă abonații feedului să vă găsească prin cititorul lor. Lasă orice publicitate a fluxului tău RSS de pe site-ul tău, astfel încât să te poți concentra pe newsletter-ul tău.

Cum să vă configurați fluxul RSS

Configurarea adresei URL a fluxului RSS este mult mai ușoară decât ai putea crede. Dacă utilizați WordPress, este făcut automat pentru dvs..

Accesați www.yourdomain.com/feed pentru a verifica dacă feed-ul dvs. funcționează. În unele cazuri, feed-ul dvs. poate fi prezent pe www.yourdomain.com/blog/feed. Dacă nu vă familiarizați cu limbajele computerului, cum ar fi XML, atunci pagina vă va părea un pic confuză, dar nu este în regulă. Vizitarea acestei pagini vă va anunța doar că aveți un flux RSS și, în multe cazuri, este adresa URL pe care o veți utiliza pentru a sindica conținutul dvs. pe alte site-uri..

Dar nici nu trebuie să fie atât de complicat. Dacă utilizați WordPress, de exemplu, există numeroase pluginuri pe care le puteți utiliza pentru a face abonarea ușoară. Jetpack, de exemplu, vine cu un widget de abonament care va trimite e-mailuri pentru abonați atunci când publicați o nouă postare. Plugin Abonare2 este o opțiune similară pe care o preferă multe persoane sau puteți încerca Abonați-vă prin e-mail.

Odată ce ai un URL de alimentare – care se face automat prin WordPress sau poate fi creat prin diferite instrumente online cum ar fi Feedity – atunci nu trebuie să faceți nimic mai mult pentru ca cititorii să vadă feedul dvs. în cititorul lor RSS. Tot ce trebuie să facă este să-și viziteze contul de cititor RSS, să îți caute site-ul și să te abonezi.

Cum să urmăriți statisticile de flux RSS

Acum că aveți o adresă URL a fluxului, puteți trimite linkul către site-uri de sindicalizare, adăugați plugin-uri pentru abonamente la e-mail sau puteți lăsa cititorii să se aboneze prin propriul lor cititor RSS.

Dacă nu vă pasă să vă urmăriți abonații, nu trebuie să faceți nimic în acest moment. Cu toate acestea, dacă sunteți interesat de datele abonaților, există numeroase instrumente online care vă vor ajuta să urmăriți.

FeedBurner Google a fost cândva regele în crearea de link-uri RSS și în urmărirea statisticilor dvs., dar din moment ce FeedBurner nu a fost actualizat din 2012, experții sugerează găsirea unei alternative. Instrumentele alternative de urmărire RSS includ:

 • FeedBlitz: Acesta este atât un email marketing, cât și servicii de management RSS. Cu ajutorul acestuia, vă puteți livra conținutul prin serviciul lor și să vă urmăriți statisticile. Dacă tot ceea ce căutați este un instrument de gestionare a RSS, planurile încep de la doar 1,49 USD pe lună, dar puteți adăuga servicii de marketing prin e-mail, la prețuri bazate pe abonați.
 • FeedCat: Acest serviciu este gratuit și oferă statistici și instrumente de îmbunătățire a feedului.
 • RapidFeeds: Cu un cont PRO la doar 6,95 USD pe lună, vă puteți gestiona fluxurile de blog și podcast și puteți vedea valorile de urmărire.

Din nou, nu trebuie să plătiți pentru a urmări statisticile de feed dacă nu doriți, iar unele dintre pluginurile WordPress menționate mai sus, cum ar fi Subscribe2, prezintă deja unele informații de urmărire pe care le veți găsi cu alte servicii..

Utilizarea puterii fluxului dvs. RSS nu trebuie să fie mai dificil decât alte funcții de pe site-ul dvs. Cum veți folosi fluxul dvs. RSS pentru a stimula traficul către blogul dvs.?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map