Ce este un certificat SSL și am nevoie de unul pe site-ul meu?

Dacă gestionați propriul site web – indiferent dacă este vorba de afaceri sau de uz personal – este posibil să fi auzit termenul Certificat SSL. Dar ce este și merită să investești banii în el, de dragul site-ului tău?


ce este ssl și https

Ce este un certificat SSL?

Acronimul „SSL” înseamnă Secure Sockets Layer. Așa cum este definit de Globalsign.com, Certificatele SSL sunt „fișiere mici de date care leagă digital o cheie criptografică la detaliile unei organizații.” Apoi, SSL este o tehnologie de criptare care, atunci când este instalată pe site-ul dvs., creează o conexiune sigură între serverul dvs. și browserele web ale vizitatorilor dvs..

Ați văzut vreodată pictograma lacătului de lângă bara de adrese când vizitați anumite site-uri web? Sau poate că ați observat că unele site-uri web folosesc http: // în timp ce altele folosesc https: //. Atât lacatul, cât și „secțiunile” etichetate pe http: // indică faptul că un site web are un certificat SSL instalat și că lucrați într-o conexiune sigură.

Cine are nevoie de un certificat SSL?

Certificatele SSL se referă la crearea unei conexiuni sigure prin criptarea datelor, dar nu toate site-urile web transmit și primesc informații sensibile, așa că nu toți proprietarii de web au nevoie de un certificat SSL. Când va adăuga doar costurile site-ului dvs. web, cum știți dacă ar trebui să investiți într-o conexiune sigură?

Răspunsul este de fapt destul de simplu. Dacă sunteți un site web de comerț electronic și trimiteți informații despre cardul de credit, atunci doriți să vă asigurați că clienții dvs. au încredere în conexiunea dvs. Fără îndoială, veți dori un certificat SSL. Dacă aveți de-a face cu alte informații personale, cum ar fi numerele de securitate socială, veți avea nevoie și de un certificat SSL.

De ce? Pentru unul, te protejează. Din moment ce conexiunea este sigură, este mai puțin probabil să fiți hacked, astfel încât puteți să vă odihniți cu convingere, știind că informațiile clienților dvs. sunt sigure și că este puțin probabil să vă pierdeți reputația în fața unei informații. În mod alternativ, dacă nu criptați datele dvs. cu un certificat SSL, orice computer dintre dvs. și server vă poate vedea informațiile pe care le trimiteți. De asemenea, un certificat SSL oferă autentificare, astfel încât să știți că trimiteți informații către serverul dvs. în loc de serverul unui criminal.

În plus, vă poate costa vânzări dacă nu aveți una. Gartner Research arată că aproape 70 la sută dintre cumpărătorii online vor încheia o comandă online atunci când nu au încredere în tranzacție. Dacă aveți dovada certificatului SSL (cu https: //, de exemplu), vă veți readuce încrederea în tranzacția dvs..

Deci, am nevoie de un certificat SSL?

Ce se întâmplă dacă nu aveți de-a face cu date sensibile? Mai aveți nevoie de un certificat SSL? Alegerea este în funcție de dvs., dar împreună cu avantajele menționate mai sus, de asemenea, vă poate îmbunătăți clasamentul pe Google, motiv pentru care o mulțime de oameni sunt fericiți să investească banii.

La fel de Google a anunțat în 2014, securitatea este o prioritate. Acesta este motivul pentru care utilizează criptarea ca factor de clasare. În prezent, un certificat SSL nu are o mare greutate în clasamentele dvs., dar Google a spus că, în viitor, este posibil să își consolideze efectul asupra clasamentelor. Saltul pe acel bandwagon acum vă poate oferi un avantaj față de concurenți atunci când începe să conteze mai mult.

Adevărul este că este posibil să nu ai nevoie de un certificat SSL decât dacă accepți plăți online, dar cu atât de multe avantaje, de ce nu ai avea unul?

Tipuri de certificate SSL

Până în acest moment, certificatele SSL pot suna destul de simplu, dar există multe lucruri de luat în considerare atunci când obțineți unul, inclusiv diferite tipuri. Există trei dintre care puteți alege:

 1. Certificări SSL de validare extinsă: Dacă sunteți în căutarea celui mai înalt nivel de autenticitate, un certificat SSL EV este o alegere bună. Acest lucru se datorează faptului că există mai multe eforturi pentru a obține unul. Autoritatea de certificare va verifica dreptul dvs. de a folosi domeniul specificat, precum și va efectua o investigație detaliată a organizației dvs. Aceasta va veni, de asemenea, cu îmbunătățiri suplimentare de securitate a browserului, cum ar fi bara de adrese verde care indică o conexiune sigură.
 2. Certificarea SSL de validare a organizației: Când solicitați un certificat SSV OV, Autoritatea de certificare vă verifică dreptul de a vă folosi domeniul și conduce o anchetă simplă asupra organizației dvs. Informațiile companiei vor fi afișate pe sigiliul site-ului securizat, sporind încrederea cu clienții.
 3. Certificări SSL de validare a domeniului: Acest tip de certificat SSL nu implică nicio anchetă a companiei. De asemenea, nu afișează nimic altceva decât informații de criptare pe Sigiliul site securizat atunci când vizitatorii accesează site-ul dvs..

Se spune adevărul, nu toate certificatele SSL sunt create egale și tocmai de aceea veți găsi o asemenea varietate de game de prețuri. Pe lângă tipurile de certificate SSL menționate mai sus, veți observa, de asemenea, diferențe în funcție de cine vă vinde certificatul SSL. VeriSign (acum Symantec), de exemplu, este unul dintre cele mai de încredere mărci, așa că este probabil să plătiți mai mult atunci când utilizați serviciile lor.

Cum să obțineți unul

În general, există două modalități de a obține un certificat SSL. Puteți achiziționa unul direct prin intermediul gazdei web ca un add-on; Doar fiți conștienți de ce tip de certificat SSL primiți dacă căutați ceva mai mult decât un certificat SSL de validare a domeniului. În funcție de gazda dvs., acest lucru vă poate costa minim 5 USD pe lună și, în unele cazuri, doar câțiva dolari pe an.

De asemenea, puteți cumpăra prin intermediul unei autorități de certificare terțe și apoi instalați Certificatul SSL prin contul de găzduire. SSLShopper.com oferă recenzii ale clienților de la unele dintre cele mai populare autorități de certificare și este un loc minunat pentru a începe. Aceste servicii vă pot costa câteva sute de dolari pe an, dar de obicei aveți mai multe opțiuni în autentificarea site-ului și companiei dvs. pentru a pune și mai multă încredere în marca dvs..

După ce ați instalat certificatul SSL, asigurați-vă că verificați paginile web și asigurați-vă că lacatul și „https: //” vor apărea. Este posibil să fie nevoit să forțezi https: // pe fișiere imagine, CSS și JavaScript. Iată o resursă rapidă să te apuci de asta pentru WordPress.

Dacă nu aveți un certificat SSL pe site-ul dvs. nu vă puteți împiedica funcția, însă utilizarea unuia vă poate proteja pe dvs. și clienții dvs., crește încrederea în site-ul dvs. și vă poate stimula clasamentul Google. Deci crezi că investiția într-un certificat SSL merită? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map