Cum să vă repuneți conținutul vechi când sunteți proaspăt din idei

Vă întrebați despre ce să scrieți pentru următoarea dvs. postare pe blog? Încercați în continuare să vă prezentați următoarea postare pe rețelele de socializare? Haideți să ne confruntăm: una dintre cele mai grele părți ale scrierii de conținut excelent este o idee bună.


Cum să repunem conținut vechi

Ați putea sta acolo toată ziua cu capul în mâini și cu ochii pe ecranul computerului gol și a veni cu absolut nimic. Vestea bună este că nu ai nevoie de ceva nou de marca de fiecare dată.

Șansele sunt, aveți deja o idee foarte bună în jur. Unde? Aruncați o privire prin conținutul dvs. vechi și cu siguranță veți stârni o idee. Nu sunteți sigur cum să-l repuneți, astfel încât să oferiți ceva nou? Aruncați o privire la următoarele sfaturi pentru a vă începe.

Beneficiile conținutului reutilizat

Conținutul ar trebui să fie nou, proaspăt și interesant. Asta auzi constant, nu? Dar reciclarea conținutului poate avea și beneficiile sale. Avantajul evident este că vă economisește timp să vă prezentați și să testați o nouă idee, dar obțineți mai mult decât atât. Printre aceste beneficii:

 1. Vă ajută să vă construiți autoritatea. Vorbind despre același subiect de mai multe ori vă ajută să obțineți recunoaștere în această problemă.
 2. Este bun pentru SEO. Chiar dacă conținutul nu este identic, este posibil să utilizați aceleași cuvinte cheie, ceea ce îl face bun pentru SEO. Dacă utilizați ideea din afara site-ului dvs. și vă conectați la postarea inițială, aceasta este și mai bună pentru SEO.
 3. Te ajută să ajungi la un public mai larg. Indiferent dacă actualizați o postare veche pe blog pentru a o face mai verde sau veți schimba forma conținutului, probabil că veți ajunge la o mulțime de oameni care nu au văzut niciodată materialul inițial..

Cum să identificați conținutul care merită să vă repuneți

Înainte de a merge mai departe și de a recicla orice idee veche, trebuie să luați în considerare care idei merită reapărute. Sincer, cea mai mare parte a conținutului poate fi reutilizată, dar trebuie să o repuneți din motivele corecte. Nu ați dori să republicați o postare pe blog, care a revăzut complet prima dată. În schimb, doriți să redactați conținutul din jurul ideii pentru a face o declarație mai puternică.

Cu toate acestea, în general, veți constata că conținutul care merită reapărut este:

 • Vesnic verde: Alegeți un subiect care este încă relevant astăzi. Sfat: dacă sunteți în căutarea unui trafic rapid, puteți lua în considerare răsucirea ideii pentru a-l face în timp util și demn, conectându-l la un eveniment recent.
 • Incomplet: Ai mai multe de spus despre subiect? Atunci acesta este cu siguranță un subiect care merită utilizat din nou! Dacă ați spus tot ce trebuie să spuneți – la fel și toți ceilalți – atunci luați în considerare să omiteți subiectul deocamdată.
 • Popular: Aruncați o privire la ce s-a comportat bine în trecut. Verificați raportul paginilor de top Google Analytics sau utilizați un instrument precum Ahrefs pentru a afla ce conținut a obținut cele mai multe share-uri, like-uri sau link-uri. Șansele sunt, acesta este tipul de subiect care va genera rezultatele de data aceasta – presupunând că nu repetați fiecare lucru pe care cititorii dvs. l-au auzit deja – deci gândiți-vă la modalități prin care puteți prezenta informațiile utilizând o abordare nouă.

5 modalități de repunere a conținutului vechi

Ați găsit o idee pe care doriți să o reciclați? Iată câteva sugestii despre cum să readucem subiectul la viață.

1. Scrie o continuare

Dacă nu ați reușit să spuneți tot ce ați dorit pentru prima dată, profitați de această ocazie pentru a vă dubla ideile. Să spunem, de exemplu, că ai scris o postare intitulată „10 greșeli comune ale investițiilor de evitat”. Șansele sunt, oamenii fac mult mai mult de 10 greșeli de investiții. Scrieți o nouă postare pe blog pe linia „10 mai multe greșeli de investiții de evitat”.

2. Săpați mai adânc

Majoritatea postărilor de blog – și chiar cărțile electronice – zgârie doar suprafața subiectului. Oferiți mai multă valoare cititorilor dvs. sărând într-un singur punct din conținutul original. De exemplu, să spunem că eBook-ul dvs. este intitulat „101 Sfaturi simple care vă vor face un Pro Marketing”.

Unul dintre sfaturile dvs. este să folosiți influențarii în nișă. Pentru o nouă postare pe blog sau eBook, concentrați-vă doar pe marketingul influencer. Adună noi exemple, statistici și citate pentru a te extinde pe subiect și mai mult. (Aflați-i pe Brian Dean tehnica zgârie-nori).

3. Luați un punct de vedere diferit

A lua un punct de vedere nou nu înseamnă întotdeauna că trebuie să schimbați partea. Tot ce trebuie să faci este să iei ideea, dar să spui povestea dintr-un unghi diferit. De exemplu, postarea dvs. inițială pe blog ar fi putut fi pe linia „Cum să construiți o strategie de marketing socială care funcționează”.

De această dată, ați putea scrie despre „10 lucruri pe care copiii mei m-au învățat despre construirea unei strategii de succes în domeniul social media”. Unele dintre punctele pe care le prezentați se pot suprapune, dar experiența și povestea sunt cu totul noi pentru cititorii dvs..

4. Prezentați-o unui nou public

Crezi că publicul tău a auzit tot ce ai de spus? Grozav! Acum este timpul să ajungeți la o nouă audiență. Câteva exemple despre ceea ce puteți face includ:

 • Publicarea unei postări vechi de invitat pe propriul blog sau invers (ținând cont de ghidurile site-ului și cine deține conținutul).
 • Extragerea de extrase din eBookul dvs. și plasarea lor pe blogul dvs. sau consolidarea postărilor blogului într-un eBook.
 • Folosind Tweeturi vechi și modificându-le astfel încât să le poți partaja pe Facebook.
 • Încărcați un videoclip YouTube vechi pe o nouă platformă.

Dacă reciclați conținut vechi, asigurați-vă că îl parcurgeți și verificați dacă acesta este încă relevant în ziua de azi și reglați-l dacă este necesar.

5. Transformați-l într-o formă diferită de conținut

Postările pe blog nu trebuie să trăiască doar ca postări pe blog. Puteți să luați întotdeauna post pe blog sau conținut eBook și să-l transformați într-un format vizual sau audio (sau invers). Exemplele includ:

 • Transformați conținutul dvs. de cărți electronice într-un infografic (cum puteți crea unul gratuit la Canva).
 • Folosirea postării dvs. de blog ca transcriere video.
 • Utilizarea conținutului podcastului într-o prezentare Slide Share.

Reimpunerea conținutului de acest fel vă permite să utilizați aceste diferite forme de conținut pentru a vă suplimenta reciproc, ceea ce vă poate avantaja publicul în funcție de modul în care învață. De exemplu, introduceți linkul video înainte de postarea dvs. pe blog sau legați-vă de podcast din prezentarea dvs. Slide Share.

Venirea cu idei bune nu trebuie să vă scurgă viața. Uneori, trebuie doar să vă salutați ideile care vă privesc în față. Cum îți vei reorienta următoarea bucată de conținut?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map