Cumpărând un nume de domeniu nou? Protejați-vă informațiile personale

Vă setați profilul de Facebook la privat. Vă păstrați adresa de e-mail în siguranță și în mâinile doar a prietenilor. Nu veți mai posta nimic prea privat pe profilurile dvs. publice.


Deci, de ce ai partaja informațiile tale personale cu lumea când înregistrezi un nou nume de domeniu?

numele domeniului

Da. Când înregistrați un domeniu, numele dvs., numărul de telefon, adresa de e-mail și chiar adresa de domiciliu sunt disponibile pentru oricine. Adică, cu excepția cazului în care plătiți pentru confidențialitatea domeniului, care poate valora în valoare de 10 USD pe an, veți plăti pentru a vă proteja informațiile.

Vrei să afli mai multe? Citiți mai departe pentru a afla ce înseamnă confidențialitatea domeniului și cum să o aplicați domeniului dvs..

Ce este domeniul de confidențialitate al domeniului?

După cum o definește Wikipedia, Whois „este un protocol de interogare și răspuns care este utilizat pe scară largă pentru bazele de date de interogare care stochează utilizatorii înregistrați sau destinatarii unei resurse de internet.” Prin acest protocol, oricine poate căuta cu ușurință orice nume de domeniu și vizualiza informațiile personale asociate acestuia.

Aceasta are unele utilizări practice, cum ar fi:

 • Determinarea dacă un nume de domeniu este deja înregistrat.
 • Permitând contactul ușor de administrare pentru probleme tehnice.
 • Obținerea unei identități din lumea reală a persoanei sau afacerii din spatele domeniului.

Dar, ca persoană, informațiile partajate prin această bază de date pot fi abuzate de către spameri, furturi de identitate și alte persoane care caută informațiile dvs. personale.

Vestea bună este că puteți ascunde aceste informații personale de protocolul Whois și de ochii publicului, achiziționând confidențialitatea domeniului prin intermediul registratorului dvs. de domeniu. În loc să enumere informațiile de contact, baza de date va enumera informațiile de contact ale registratorului dvs., astfel încât oricine dorește să ia contact cu dvs. va trebui să treacă mai întâi prin registrator. (Sau, în unele cazuri, ar trebui să aibă o citație pentru a investiga.)

Cum vă protejați informațiile?

Deci, cum activi această caracteristică, astfel încât să poți proteja informațiile personale? Acest lucru poate fi configurat atunci când vă înregistrați domeniul. Dacă observați un supliment pentru „Domeniul de confidențialitate al domeniului”, mergeți mai departe și adăugați-l în coș. De obicei, aceasta costă în jur de 10 dolari pe an pe domeniu, deci nu ar trebui să fie o povară financiară dacă aveți doar câteva domenii.

În funcție de registratorul dvs., puteți constata că achiziția dvs. include deja confidențialitatea domeniului.

Dacă ați înregistrat deja domeniul dvs., puteți adăuga în continuare această setare de confidențialitate. Iată cum:

1. Verificați dacă informațiile dvs. sunt private

În primul rând, începeți să verificați dacă informațiile dvs. sunt private vizitând namecheap.com/domains/whois și tastând numele de domeniu.

La început pare să existe o mulțime de informații, dar parcurgeți câteva căi pe pagină și veți observa linii precum „numele solicitantului”, „strada înregistrării” și „telefonul înregistrant”. Dacă vreunul dintre acestea arată ca informațiile dvs., atunci nu ați activat confidențialitatea domeniului.

Dacă aveți confidențialitate pe domenii, în schimb veți vedea informații despre proxy în zonele respective. De exemplu, „numele înregistrantului” va arăta ca „REGISTRANT FBO SERVICIU DE PRIVATIE PRIVATĂ”.

2. Activați confidențialitatea

Procesul de activare a confidențialității Whois va varia în funcție de compania prin care v-ați înregistrat numele de domeniu. De exemplu, dacă utilizați Bluehost, accesați „Confidențialitatea domeniului” din tabloul de bord, verificați domeniile în care doriți să adăugați confidențialitate și vă îndreptați către casă.

Pentru majoritatea registratorilor de domenii, ar trebui să puteți activa confidențialitatea undeva în zona „Domeniile dvs.” din contul dvs. În caz contrar, contactați serviciul clienți pentru a cumpăra confidențialitatea Whois.

Aveți nevoie de confidențialitate în domeniu?

Confidențialitatea domeniului nu este necesară pentru toată lumea. Unele companii, de exemplu, ar putea dori să păstreze publice informațiile de contact pentru a adăuga credibilitate domeniului lor și să încurajeze oamenii să ia contact cu ele atunci când este necesar.

În acest caz, se utilizează de obicei un e-mail de afaceri, un număr de telefon și o adresă, astfel încât nu există riscul de a ieși informații personale.

Dacă sunteți o persoană care conduce un blog hobby sau lansează o carieră de freelancing, este posibil să existe aici informații personale pe care nu le doriți să le partajeze lumii. În acest caz, este perfect să vă protejați informațiile.

Merita?

Unii oameni susțin că confidențialitatea domeniului nu merită, deoarece, dacă cineva ar dori să găsească informațiile dvs., va putea să le găsească în altă parte. Alții consideră că se pot odihni cu liniște sufletească, deoarece mai puțini spammeri îi contactează și informațiile lor sunt mai puțin accesibile. Sincer, depinde de tine și de ce te simți confortabil, dar nu ar merita doar 10 dolari pe an pentru a te odihni confortabil?

Alternativa

Dacă doriți ca o parte din informațiile dvs. private și alte părți ale acesteia să fie disponibile, există alternative. De exemplu, puteți enumera un P.O. în loc de adresa de domiciliu, puteți configura o adresă de e-mail unică folosită doar pentru înregistrarea domeniului dvs. și / sau puteți obține un număr de voce Google gratuit (dacă locuiți în S.U.A.) pentru a vă proteja numărul de telefon personal.

Trebuie doar să știți că furnizarea intenționată de informații false ar putea duce la suspendarea domeniului dvs. conform instrucțiunilor ICANN.

Există modificări care vin la Setările de confidențialitate pentru domeniu?

În timp ce aceste opțiuni de confidențialitate sunt în acest moment, se vorbește despre modificările aduse regulilor de domeniu.

In conformitate cu Fundația Electronic Frontier, o propunere este în prezent analizată de ICANN (autoritatea de domeniu global) care ar restricționa confidențialitatea domeniului de la site-urile utilizate în scopuri comerciale. „Scopuri comerciale” ar putea însemna orice genere de venit, cum ar fi plasarea de reclame pe site-ul dvs..

Acest lucru reprezintă un risc pentru freelanceri, bloggeri solo și alte persoane care doresc să păstreze informațiile private, dar totuși să câștige bani cu site-ul lor.

În acest moment, nu este clar dacă această propunere va aproba votul consiliului de administrație, dar, între timp, puteți proteja informațiile dvs. printr-un serviciu de înregistrare proxy.

Pentru o taxă atât de mică și pentru că este destul de ușor de activat, nu ar trebui să existe un motiv pentru care să nu vă protejăm confidențialitatea ca persoană fizică. Aveți de gând să păstrați informațiile dvs. private sau preferați să fie disponibile pentru oricine? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map