Ești blogger? Atunci veți beneficia de cunoașterea unor coduri HTML

Confuz în legătură cu Cod HTML? Nu ești singurul.


Îl recunosc. Când am început să scriu pentru web, știam zilnic despre Cod HTML. Și o să recunosc din nou. Încă nu știu multe.

Cu toate acestea, am descoperit că un pic de cunoștințe HTML poate face lucrurile mult mai ușoare atunci când scrii pentru web.

învățați limbajul de marcare hiper text

Sigur, nu știu cum să construiesc un site web, dar știu cum să reglez componente mici și când mă confrunt cu un sistem de editare care necesită cod HTML – pe care probabil îl veți rula și pe acesta – știu suficient pentru a-mi format textul corect.

Vrei să elimini această confuzie și să înveți un pic despre codificarea HTML? Să începem.

Ce este Codul HTML?

Ai văzut-o în jur, dar probabil nu știi ce înseamnă tot ce înseamnă gibberish HTML.

Inseamna Limba de marcare a hipertextului. HTML este un sistem standardizat utilizat pentru formatarea documentelor. Codurile utilizate – numite etichete de marcare – pot format fontul, dimensiunea textului, culoarea, hyperlink-urile, paragrafele și multe altele.

Navigatoarele web citesc HTML și folosesc etichetele pentru a determina modul de afișare a conținutului. Un exemplu de etichetă este cel care creează text cu caractere aldine, care arată astfel:

Acesta este un text cu caractere aldine.

Pe pagină, arată așa:

Acesta este un text cu caractere aldine.

Au fost multe versiuni de HTML de-a lungul anilor, dar din octombrie 2014, HTML5 este limbajul de marcare standardizat al web-ului.

De ce este bine ca bloggerii să știe

În timp ce este posibil să puteți obține fără să cunoașteți HTML ca blogger și să încercați să înșelați în schimb – cum ar fi utilizarea unui program care transformă formatarea dvs. în limbaj HTML – cunoașterea a câteva etichete de bază vă poate ajuta cu adevărat în timp ce faceți un blog.

Iată câteva situații în care personal am considerat util:

 • Când invitați bloguri, unele site-uri doresc ca autorul dvs. să fie scris în format HTML. Cu un pic de cunoștințe, veți putea adăuga linkuri și caractere italice acolo unde este necesar.
 •  Când apare ceva, puteți arunca o privire la HTML-ul din pagină și puteți vedea care este cauza problemei.
 •  În rețeaua online, puteți utiliza etichete HTML pentru a formata comentariile postărilor pe blog și comentariile de pe forum.
 •  Dacă înveți suficient despre HTML, poți începe să înveți un pic despre CSS și să faci modificări minore pe site-ul tău, fără să angajezi un designer.

Utilizarea codurilor obișnuite Blogger-uri

Înainte de a sări în adâncime prea mare, știți că etichetele HTML sunt cuvinte cheie încorporate în paranteze unghiulare. Aceste etichete vin în perechi, iar textul dintre eticheta de început și eticheta finală este ceea ce va fi afectat. Eticheta finală este scrisă la fel ca eticheta de început, dar utilizează o lamă înainte de numele etichetei.

Sună confuz? Este mai ușor dacă dau câteva exemple. Să aruncăm o privire la unele dintre etichetele HTML comune pe care ar trebui să le cunoașteți ca blogger.

Etichete scheletice

Mai întâi vin etichetele scheletice. Acestea sunt cele pe care nu le veți folosi în mod necesar, dar vă ajută să le cunoașteți. Aceste etichete stau la baza documentului, de unde și termenul „etichete scheletice”. Acestea vor fi citite de pagina web, dar nu vor fi traduse în elemente vizuale.

Chiar și așa, este bine să știi. De exemplu, ați lucrat vreodată cu un program care vă solicită să inserați un cod în secțiunea „cap” a site-ului dvs.? Veți putea găsi asta cu un pic de cunoștințe HTML. Iată câteva etichete scheletice pe care ar trebui să le știi:

 • : Această secțiune descrie documentul HTML.
 •   : Această secțiune oferă informații despre document.
 •   : Aceasta oferă titlul documentului.
 •   : Aceasta descrie elemente vizuale ale paginii. În secțiunea corpului paginii bloggerii vor face adesea modificări HTML atunci când este nevoie. Restul etichetelor menționate se găsesc în corpul documentului.
 •  

  : Această etichetă descrie un paragraf.

Nu uitați că textul paginii dvs. este încorporat în etichetele de început și sfârșit. Iată un exemplu:

Acesta este textul paragrafului.

Etichete antet

Etichetele de antet sunt utilizate pentru a arăta ierarhia documentelor. Probabil că utilizați deja titluri în formatarea blogului dvs., dar diferența dintre rubricile 1-6 înseamnă mai mult decât dimensiunea textului și greutatea fontului. Ele transmit, de asemenea, un sentiment de ierarhie browserelor web și robotilor de căutare.

Titlul 1 trebuie utilizat pentru titlul principal al documentului, cum ar fi titlul postării de pe blogul dvs. Rubrica 2 ar trebui să fie informații secundare, cum ar fi subsecțiunile principale. Utilizați rubrica 3 pentru sub-sub-rubrici și așa mai departe prin rubrica 6. Aceste etichete arată astfel:

Iată un exemplu despre cum se traduce:

Aceasta este rubrica 5

Aceasta este rubrica 5

Etichete de text în linie

Etichetele de text inline sunt cele pe care le veți utiliza pentru a formata textul în etichete la nivel de bloc, cum ar fi

și

. Iată exemple despre ceea ce veți utiliza în mod obișnuit.
 • : Acest lucru definește textul accentuat, pe care majoritatea browserelor îl italicizează.
 •   : Aceasta definește textul puternic accentuat, care majoritatea browserelor sunt îndrăznețe.
 •   : Acest format formează un citat.
 •   : Aceasta arată textul șters, care se traduce adesea ca o grevă, astfel.

Etichete de listă

După cum ați observat, am folosit mai multe liste de buletine în toată această postare pe blog. Dar cum am făcut-o? Iată etichetele pe care trebuie să le știți:

 • : Aceasta definește un element de listă.
 •  
   : Această etichetă se întinde pe o listă neordonată, care va fi afișată ca puncte de glonț.
  •  
    : Această etichetă merge în jurul unei liste ordonate, care va fi afișată ca numere.

  Iată un exemplu despre cum ar arăta codul HTML al unei liste ordonate:

  1. Lista elementului 1
  2. Lista elementului 2
  3. Listă articolul 3

  Iată cum apare în pagină:

  1. Lista elementului 1
  2.  Lista elementului 2
  3.  Listă articolul 3

  Etichete pentru imagini și legături

  Înainte de a face parte, aruncăm o privire rapidă asupra modului de inserare a imaginilor și a legăturilor. Este poate mai ușor să vizualizați pur și simplu codul și să completați informațiile dvs. atunci când utilizați etichetele:

  Legătură

  TEXTUL dvs. ANCOR

  Nu eliminați ghilimelele din jurul adresei URL. Pur și simplu introduceți adresa URL între ghilimele. Textul dvs. de ancora este textul care apare în pagină.

  Să ne uităm la un exemplu. Dacă aș vrea să fac un link către un articol anterior al Regatului de Gazduire, codul ar arăta astfel:

  Ar trebui să înregistrați un domeniu prin intermediul gazdei dvs. Web?

  Linkul va apărea astfel în pagina:

  Ar trebui să înregistrați un domeniu prin intermediul gazdei dvs. Web?

  Imagine

  Codul pentru o imagine arată astfel:

  Rețineți că aceasta este o etichetă non-container, deci nu are eticheta finală, dar aveți nevoie de atributul src. Puteți adăuga suplimente la această etichetă, cum ar fi textul alternativ sau o definiție a mărimii. Asta ar arăta astfel:

  ”YOUR

  Din nou, asigurați-vă că nu eliminați ghilimelele.

  Notă: Este posibil să vedeți coduri diferite care pot fi utilizate pentru același lucru. De exemplu, am văzut , , și etichetele folosite pentru textul cu caractere aldine, deși pot apărea diferit pe diverse browsere.

  HTML nu trebuie să fie atât de confuz pe cât arată. Pentru a exersa HTML-ul și pentru a vă simți mai bine, utilizați site-uri interactive cum ar fi Academia Codului, și spuneți-ne cum merge în secțiunea de comentarii.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map