M-am înscris la Gazduire Web. Acum ce?

Deci vrei construiți un site web. Grozav! Ați decis să mergeți cu o opțiune de găzduit de sine stătător, așa că v-ați înscris pentru un pachet de găzduire web. Și acum te uiți la tabloul tău de bord, te întrebi unde urmează. Ce pași faceți pentru a vă pune în funcțiune site-ul?


Nu vă faceți griji. Cu acest ghid rapid, vă vom ajuta să treceți de la a avea doar un cont de găzduire web la un site web care funcționează pe deplin.

s-a înscris pentru găzduire, acum ce

Pasul 1: Configurați numele dvs. de domeniu

Dacă nu aveți deja un numele domeniului, veți dori să cumpărați unul. Puteți parcurge orice furnizor de nume de domeniu, dar poate fi mai ușor să configurați unul dacă cumpărați numele de domeniu prin intermediul gazdei dvs. (dacă oferă această opțiune). Dacă parcurgeți gazda, procesul ar trebui să fie la fel de ușor ca alegerea și înregistrarea unui nume de domeniu.

În funcție de gazda dvs., este posibil să fi ales deja numele dvs. de domeniu în timpul procesului de înregistrare. Unele gazde prezintă, de asemenea, un singur domeniu gratuit, așa că este posibil să nu fie necesar să cheltuiți nimic pentru a configura primul dvs..

Dacă cumpărați domeniul dvs. de la un furnizor diferit, poate fi un pic mai complicat să îl asociați cu contul dvs., deși nu imposibil. Pentru a face acest lucru, va trebui să actualizați numele de server de domeniu. Administratorii dvs. de nume controlează locul în care domeniul dvs. ajunge la fișierele sale atunci când oamenii vizitează site-ul dvs. web. Matt a abordat deja cum se face acest lucru în pasul doi din „Așadar, ați înregistrat un nume de domeniu. Acum ce?”

Pasul 2: Instalează-ți CMS-ul

În continuare, veți avea nevoie de un sistem de gestionare a conținutului (CMS), astfel încât să puteți începe să vă construiți site-ul și să adăugați conținut. Unul dintre cele mai populare sisteme de gestionare a conținutului este WordPress. Ca bonus suplimentar, este gratuit, deci nu veți avea costuri suplimentare asociate cu acest software.

Cealaltă veste bună? Majoritatea companiilor de găzduire oferă o opțiune WordPress ușor de instalat. Pur și simplu navigați pe tabloul de bord și ar trebui să vedeți un site web de gestionare sau panou de aplicații. Acolo, ar trebui să găsiți mai multe opțiuni de web-builder, inclusiv WordPress. Nu trebuie să alegeți software-ul WordPress dacă nu doriți, dar vine cu avantajele sale, cum ar fi gratuit și ultra ușor de utilizat. Pur și simplu faceți clic pentru a instala și sunteți gata să începeți să vă construiți site-ul!

Opțiuni alternative

Dacă ați deja construit site-ul dvs. web, va trebui să încărcați fișierele site-ului dvs. folosind un cont FTP. Gazda dvs. ar trebui să aibă instrucțiuni despre cum să faceți acest lucru.

Dacă treceți de la o gazdă la alta, puteți citi mai detaliat cum să faceți acest lucru în „Cum să treceți la o nouă gazdă – fără timp de oprire”.

Pasul 3: Creează-ți site-ul

Acum că aveți un sistem de gestionare a conținutului, puteți începe să vă construiți site-ul. Gazda dvs. ar fi trebuit să vă trimită un e-mail care să detalieze modul de accesare a tabloului de bord CMS. Pentru WordPress, de exemplu, accesați http://www.yourdomainname.com/wp-admin și apoi introduceți datele de autentificare de autentificare pe care le-a trimis gazda dvs..

Începeți prin a alege o temă. În WordPress, pur și simplu accesați Aspectul > Teme și răsfoiți opțiuni gratuite și plătite. În mod alternativ, puteți încărca propria temă dacă aveți una personalizată sau cumpărată una din afara sistemului. După instalarea temei, faceți clic pe butonul Personalizare sau mergeți la Aspect > Opțiuni temă pentru a face modificări personalizate. Dacă sunteți familiarizați cu codarea HTML, puteți accesa și aspectul > Editor pentru a schimba aspectul, culorile și multe altele despre tema dvs..

Apoi, accesați fila Pagini și editați conținutul din pagina dvs. de pornire. Adăugați mai multe pagini după cum este necesar, apoi accesați Aspectul > Meniuri pentru a schimba modul în care paginile dvs. apar în fila dvs. de navigare. În cele din urmă, accesați Aspectul > Widgeturi pentru a vă aranja conținutul barei laterale și al subsolului. Nu vă fie teamă să explorați alte opțiuni, cum ar fi setările generale, înainte de a anunța lansarea site-ului.

Pasul 4: verificați dacă site-ul dvs. este live

În funcție de modul în care vă configurați contul, site-ul dvs. web este deja live. Introduceți numele de domeniu în bara de adrese doar pentru a fi sigur. Dacă acest lucru nu te duce pe site-ul web pe care l-ai construit, poate fi necesar să actualizezi numele de domeniu. Dacă mai aveți probleme, veți dori să contactați gazda pentru a identifica problema.

Lucruri suplimentare pe care le puteți face:

După ce aveți găzduire web, puteți face câțiva pași suplimentari pentru a vă deconecta. Nu sunt solicitați în niciun fel, dar puteți găsi pașii de mai jos utili.

Configurați un cont de e-mail

Multe gazde web oferă servicii de e-mail unde puteți crea un e-mail personalizat asociat domeniului dvs., cum ar fi [Email protected] Puteți utiliza acest e-mail în scopuri de afaceri sau admin. În tabloul de bord trebuie să existe o secțiune „conturi de e-mail” unde să puteți configura conturi și să vă accesați inbox. Vestea bună este că multe gazde web acceptă adrese de e-mail gratuite ca parte a pachetului dvs. de găzduire.

Cumpărați sau activați suplimentele

Completele vin în plus față de pachetul dvs. de bază de găzduire. Unele exemple includ nume de domeniu suplimentare, confidențialitate pentru nume de domeniu, certificate SSL, IP dedicat, servicii de backup pentru site și multe altele. Chiar dacă unele dintre aceste opțiuni au venit cu pachetul dvs. de găzduire, este posibil să fie totuși nevoit să le activați din tabloul de bord, așa că nu vă fie teamă să explorați opțiunile de servicii suplimentare pentru a vedea ce este disponibil cu pachetul dvs. de găzduire și ce puteți adăuga pentru un comision mic.

Adăugați un subdomeniu

Un subdomeniu este o extensie a domeniului dvs. principal. mail.yahoo.com, de exemplu, este un subdomeniu al Yahoo.com. Un subdomeniu acționează ca o adresă web unică pentru o anumită zonă a site-ului dvs. De exemplu, dacă doriți să configurați un site web de afaceri și un blog, puteți alege ceva de genul blog.yourdomain.com pentru a face acea zonă a site-ului dvs. memorabilă, fiind în același timp accesibil pentru clienți.

Nu toți proprietarii de site-uri vor dori sau au nevoie de subdomenii, dar, dacă faceți acest lucru, procesul este destul de ușor. Pentru majoritatea gazdelor, pur și simplu navigați la Domenii > Subdomenii din tabloul de bord. Apoi decideți subdomeniul dorit și alegeți folderul din care subdomeniul își va încărca conținutul.

Pentru a trece de la un cont de găzduire la un site web complet, nu trebuie să muncesc mult. Pașii menționați mai sus vă pot începe în câteva minute. Dacă aveți vreodată o întrebare specifică pentru a găsi fișiere sau pentru a îndeplini anumite funcții, asigurați-vă că contactați furnizorul dvs. de găzduire, deoarece procesele vor varia de la gazdă la gazdă.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map