3 Alternativer for bygging av nettsteder (og hvilken du skal velge)

Tenker du på å starte en blogg? Da er det mange alternativ for bygging av nettsteder du kan bruke. Du har sannsynligvis kjørt over flere online verktøy som WordPress, Blogger og Squarespace. Med så mange alternativer, hvordan vet du hvor du skal begynne?


Start her!

Nedenfor ser vi på tre alternativer for bygging av nettsteder som er tilgjengelige for deg, slik at du kan bestemme hvilken rute du skal ta.

arbeidsområde

1. Gratis nettstedsbygger

Det første alternativet er å velge et gratis verktøy som:

 • WordPress.com
 • Blogger
 • Wix
 • Weebly
 • webs
 • tumblr

Pros:

Hvis du bare dypper tærne i vannet, kan en gratis nettstedbygger være et godt valg. Du får tilgang til gratis forhåndsbygde webtemaer samt trinnvise instruksjoner om hvordan du konfigurerer nettstedet ditt.

Det kreves ingen kodingskunnskap og det er ikke nødvendig å laste opp noen filer. I tillegg er det ingen gebyrer forbundet med å starte nettstedet ditt!

Ulemper:

Hvis alt det høres for godt ut til å være sant, er det ikke. Det er bare at det er ulemper med å bruke gratis verktøy som dette. For en er tema- og tilpasningsalternativer vanligvis begrensede, noe som betyr at nettstedet ditt ikke vil ha en enestående profesjonell følelse av det.

I tillegg, med mindre du betaler for et tilpasset domenenavn (nettadresse), vil du ha en merkevarebegrep i nettstedets nettadresse (for eksempel yoursite.wordpress.com), og nettstedet ditt kan vise annonser du ikke kan slå av.

Det kan også være tøft å bytte til et bedre alternativ senere for mer fleksibilitet, sikkerhet og profesjonalitet.

Bruk gratis verktøy når:

 1. Du er en total noob og trenger en enkel plattform som gir mye veiledning.
 2. Du lanserer et lite prosjekt eller et ikke-profesjonelt nettsted (for eksempel en personlig blogg).
 3. Du har et begrenset budsjett.
 4. Du har ikke noe imot et litt amatørmessig preg på nettstedet ditt.

2. Selvhotet online nettstedsbygger

En egenbygger nettsted byggherre er mye som gratis verktøy for steroider. Du finner disse programmene enkle å navigere med de samme trinnvise guider som er tilgjengelige over hele Internett, og du trenger vanligvis ikke massevis av kodingskunnskap.

Forskjellen er at hos en gratis nettstedbygger blir filene på nettstedet ditt vert på selskapets servere, noe som betyr at de har mer kontroll over nettstedet ditt, som å kunne plassere annonser i innholdet ditt.

Når du velger selvhosting, leier du en plass på en tredjepartsserver.

Et eksempel på dette er WordPress.orgs programvare. Vi har allerede diskutert forskjellen mellom WordPress.org og WordPress.com, så sjekk den ut her hvis du ikke er kjent med hvert alternativ.

I utgangspunktet, hvis du går ruten som er hostet selv, registrerer du deg en konto hos en vert som Host Gator eller Bluehost og betaler en liten månedlig avgift. Deretter kan du bruke hele versjonen av WordPress og glede deg over mer fleksibilitet som vil gi nettstedet ditt en mer profesjonell appell.

Pros:

Siden du er vert for filene dine på en tredjepartsserver, har du mer kontroll over nettstedet ditt og bedre sikkerhet. I tillegg tilbyr verktøyene i seg selv flere alternativer, noe som gir deg fleksibilitet du ganske enkelt ikke har tilgang til med gratis verktøy.

Dette kan gi profesjonelle nettsteder til en lav pris uten å kreve mye teknisk kunnskap.

Ulemper:

Mens en selvhostet nettstedbygger vil gjøre susen for de fleste personlige bloggere og eiere av små bedrifter, vil du finne at det fremdeles er noen begrensninger på utseende, tilpasning og innhold, og det kan være vanskelig å flytte nettstedet ditt fra en vert eller plattform til en annen.

I tillegg har du også å gjøre med gebyrer sammenlignet med å bygge nettstedet ditt helt gratis.

Bruk en byggherre som tilbyr selvhotell når:

 1. Du har ikke mye teknisk kunnskap, men vil ha mye fleksibilitet.
 2. Du lanserer et profesjonelt nettsted, for eksempel for bedriften din.
 3. Du er villig til å plassere alt fra $ 5 til flere hundre dollar på nettstedet ditt hver måned.

3. Frittstående nettredigeringsprogram

Selv om det er rikelig med diskusjoner som beskriver forskjellen mellom de ovennevnte nettbaserte byggherrer, er mange nye webeiere ikke kjent med det tredje alternativet, og det er å bruke en frittstående webredigerer. I hovedsak kan du bygge nettstedet ditt fra bunnen av.

Imidlertid er dette et alternativ som krever mye kunnskap, så det er ikke den beste veien for en fullstendig nybegynner å modige alene. Du kan imidlertid ansette en designer for å sette opp nettstedet ditt for deg ved hjelp av denne metoden.

Du må fortsatt betale for en webhotellkonto, men i stedet for å bruke et trinnvis verktøy for å bygge nettsted, vil du laste opp dine egne nettstedfiler til vertsens server.

Pros:

Med en frittstående nettredigerer vil du finne at det er mange fordeler. Først av alt, vil du ha full kontroll over den visuelle appellen til nettstedet. Du kan også kontrollere brukervennligheten og få litt mer kontroll i søkemotoroptimalisering.

Hvis du velger å lære hvordan du bygger et eget nettsted, er den gode nyheten at du ikke trenger å lære noe nytt system hver gang du bytter webhotell eller velger et nytt nettstedverktøyverktøy.

I stedet vil du ha kunnskapen til å overføre ferdighetene dine over flere verter, selv om de ikke tilbyr et nettstedbyggingsverktøy. På grunn av overførbarheten er du ikke låst i en webvert eller et verktøy, slik at du kan ta med deg nettstedfilene dine hvor som helst.

Ulemper:

Å bygge nettstedet ditt helt fra grunnen krever kodingskunnskap. Hvis du velger å ansette noen som allerede har disse ferdighetene, vil den legge til nettstedbudsjettet ditt. Det kan imidlertid lønne seg hvis du sikter til fleksibilitet og et unikt nettsted.

Bruk en frittstående webredigerer når:

 1. Du bygger et profesjonelt nettsted og trenger det helt tilpasset.
 2. Du har budsjett til å betale en nettstedsdesigner eller kunnskapen om å bygge nettstedet ditt selv.

Det er ikke nødvendigvis en “riktig” måte å bygge nettstedet ditt på. Retningen du velger å ta avhenger av dine mål, budsjett og kunnskap.

Å velge det riktige alternativet for deg selv fra farten, kan imidlertid gi deg en bedre opplevelse i fremtiden. På den måten trenger du ikke bekymre deg for å bytte selskap eller starte på nytt.

Hvilket alternativ for nettstedbygger tror du at du vil begynne med? Del ideene dine med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map