3 vanlige influensamarkedsføringsfeil (og hvordan du kan unngå dem)

Hvis du er en blogger, hører du mange markedsføringsbetingelser daglig. Du er sannsynligvis ganske komfortabel med setninger som søkemotoroptimalisering, markedsføring av innhold og markedsføring på sosiale medier, men har du noen gang utnyttet kraften fra påvirkermarkedsføring?


Kanskje har du prøvd det, og det gikk ikke bra, eller kanskje du bare leker med ideen. Uansett hvilket stadie du er i, er det viktig at du forstår hvilken taktikk du skal bruke, slik at innsatsen lønner seg.

Begynn med å ta en titt på hva påvirkermarkedsføring er og hvilke tre feil du bør unngå, og lær hvordan du kan utnytte påvirkermarkedsføring på en måte som vil markedsføre og utvide bloggen din.

påvirkermarkedsføring

Hva er Influencer Marketing??

Influencer marketing er prosessen med å bygge relasjoner med ledere i din bransje for å hjelpe budskapet ditt å nå et bredere publikum. Et eksempel på influencer-markedsføring er å sende en e-post til en populær blogger i din nisje og be dem om å tweete det siste innlegget ditt.

Ideen er at siden de har en så stor følge og sterk kundelojalitet, vil deres følgere bli til trafikken din.

3 vanlige influensamarkedsføringsfeil

Influencer marketing er et superenkelt konsept, men det blir ofte misforstått. Det er ikke alltid like enkelt som å sende ut et par e-poster hver gang du publiserer et nytt innlegg. Her er tre feil bloggere pleier å gjøre med influencer marketing:

1. Unnlatelse av å engasjere seg med influencen først

Å nevne en influencer i den siste tweeten din kommer ikke til å garantere en retweet. På samme måte, hvis du e-post en influencer ut av det blå (når de ikke aner hvem du er), vil e-posten din sannsynligvis gå direkte til søppelmappen.

Influencere mottar mange meldinger daglig som er tøffe å følge med. Neil Patel, for eksempel rapporter som mottar over 400 e-poster per dag.

Du kan få e-posten din til å skille seg ut ved å sikre at påvirkeren kjenner deg igjen. I en måned eller så (minst) før du kontakter påvirkere, må du snakke med dem slik at de blir kjent med deg. Her er bare et par måter å gjøre det:

 • Kommenter bloggene og innleggene på sosiale medier
 • Del blogginnleggene deres (og sørg for å nevne dem slik at de ser det!)
 • Gi tweets på nytt
 • Send dem en vennlig e-post som ikke er egenreklame, for eksempel ved å påpeke en ødelagt lenke eller andre problemer med nettstedet deres

Dette er det grunnleggende for å komme i gang, men føl deg fri til å bli kreativ. For eksempel kan du legge ut et bilde på Twitter som viser deg å bruke – og kjærlig! – deres produkt. (Sørg for å ta med Twitter-håndtaket deres i tweeten din.)

2. Be influencere dele irrelevant innhold

Med en så enkel definisjon av influencer-markedsføring, kan det være for enkelt å komme inn i tankesettet at alt du trenger er den enkeltandelen fra en leder i din bransje. Alt du trenger å gjøre er å skyte over en enkelt e-post, og poof, du har trafikken du alltid har drømt om.

Men å be om andeler om et hvilket som helst gammelt emne er bortkastet tid. Som nevnt er påvirkere opptatt, og de får mange forespørsler som dette hver dag. En SEO-blogger vil ikke kaste bort tid på å dele et treningsinnlegg med sine følgere. (I dette tilfellet er du sannsynligvis rettet mot gale påvirkere!)

Selv om de gjenkjenner navnet ditt eller ansiktet ditt, trenger de fortsatt en grunn til å dele innholdet ditt. Du kan be en leder i SEO-bransjen om å tweet artikkelen din om SEO-taktikker, men hvis blogginnlegget ditt dekker de samme tingene som folk har hørt før, hvordan kan de dra fordel av å dele den?

For at påvirkere skal dele innholdet ditt, må det resonere med leserne eller merkevaren deres på noen måte.

Her er bare et par blogginnleggsteknikker som kan øke sjansene dine for at bransjeledere deler innholdet:

 1. Bruk sitater eller fremhev casestudier direkte fra de påvirkere du planlegger å målrette deg mot. Hvis du kan få et direkte pristilbud fra dem på forhånd, for eksempel for et ekspert-round-up-innlegg, er det enda bedre! Når de blir nevnt i innholdet ditt, blir blogginnlegget ditt umiddelbart relevant for merkevaren deres.
 2. Gi et alternativt perspektiv til en influencer nylig blogginnlegg. Dette vil ikke alltid fungere bra, spesielt hvis du fornærmer influencer, men hvis du gir et rimelig alternativt perspektiv som får folk til å tenke, er det en god sjanse for at influencer vil dele innlegget siden det er relevant for leserne deres.
 3. Blogg om et nyhetsverdig tema i påvirkerens nisje. Hvis det er et tema påvirkeren hører om for første gang, er det sannsynlig at de vil dele innholdet ditt som den opprinnelige kilden til den nyheter. Imidlertid, for at dette skal være effektivt, må du generelt slå andre til historien, og det skal være sjokkerende nok at påvirkeren får kontakt med det følelsesmessig og vil at tilhengerne hans skal føle det på samme måte.

Jeg har nylig deltatt i en ekspert round-up innlegg skrevet av Saskia Smit.

Jeg la umiddelbart merke til andre påvirkere som delte det samme innlegget på tvers av sosiale medier, så jeg spurte Saskia om hennes suksess. Dette er hva hun fortalte meg:

“Det fine med å gjøre en ekspert-roundup-artikkel er at den gir deg muligheten til å få kontakt med påvirkere i ditt felt. Det har vært mindre enn 24 timer siden innlegget ble startet, men det er allerede det mest suksessrike innlegget mitt til dags dato med over 90 sosiale aksjer.

Jeg sørget for å sende ut en rask e-post til alle deltakerne når innlegget gikk live for å takke dem og invitere dem til å dele det med publikum.

Jeg var begeistret for å se at mange av dem delte innlegget på flere plattformer. Siden dette er en relativt ny blogg, er jeg veldig fornøyd med resultatene.

Ikke bare har det gitt meg ny trafikk, men jeg burde også få et par gjesteposter fra opplevelsen – jeg vil si det har vært en suksess i det hele tatt! ”

3. Målretting mot de største navnene i bransjen

Selv om dette ikke nødvendigvis er en feil i seg selv, er det ikke det beste alternativet å skyte for høyt. Det er fordi alle prøver å få de øverste lederne i sin bransje til å dele sitt innlegg, og for det meste har påvirkere bare ikke kapasitet til å gjøre alt.

Det betyr at innsatsen du gjør for å påvirke markedsføring kan få lite resultat hvis innleggene dine aldri blir delt.

Imidlertid, hvis du tar sikte på å få kontakt med påvirkere på mellomnivå i din nisje, mottar de sannsynligvis færre deleforespørsler og har mer tid til å virkelig få kontakt med deg – men husk at de fortsatt er opptatt, så vær respekt for tiden deres.

Så la oss si at du målretter mot det største navnet du kan. Du kan få et blogginnlegg twitret en gang og se en enorm stigning i trafikken, men hvor lang tid tok det deg å komme dit?

Ved å målrette influencere på andre nivåer eller andre bloggere rett over deg, ser du kanskje ikke den samme umiddelbare økningen i trafikken, men innholdet blir sannsynligvis delt oftere, noe som resulterer i mer trafikk generelt.

I hovedsak kan disse tre feilene koste deg mye tid og gjøre innsatsen ubrukelig. Nøkkelen er å bygge opp sanne forhold. Når tiden er inne, kan du be om en sosial andel eller omtale i nyhetsbrevet.

Bare husk: Ledere i alle bransjer er travle mennesker, og hvis de skal markedsføre noe på nettet, vil det være innhold de stoler på fra folk de kjenner.

Du trenger ikke å være best av venner, men hvis du bygger små forhold nå, vil du se mange belønninger i fremtiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map