5 ting konkurrentene ikke gjør med bloggene sine

Mange bloggere begynner å blogge med en “Hvis du bygger den, vil de komme” -mentaliteten. Er det noe rart da 95 prosent av bloggene blir forlatt?


Det betyr imidlertid ikke at du ikke står igjen med noen konkurranse. WordPress alene vert 74,6 millioner nettsteder, så hvis du tar med deg de fem prosentene som ikke er blitt forlatt, ser du fortsatt på 3,7 millioner aktive WordPress-blogger. Gitt, ikke alle disse bloggene er i din bransje, men det er fortsatt sannsynlig at du vil finne tusenvis av blogger som konkurrerer om det samme publikums oppmerksomhet.

konkurranse

Hvordan kan bloggen din overleve i en verden fylt med innhold? Hvordan vil bloggen din påvirke? Det er enkelt. Ta en titt på konkurrentene, og sørg for at bloggstrategien din ligger flere trinn over dem. Begynn med å vurdere disse fem tingene de fleste av konkurrentene dine ikke gjør, og hvordan du kan gjøre det annerledes.

1. De fremmer ikke det aktivt

Hvis du starter bloggen din med å tenke “Hvis jeg bygger den, vil den komme,” har du en annen tenking som kommer, og det er her mange av konkurrentene dine kommer til kort. Jada, de kan kanskje Tweet et nytt innlegg med en gang eller dele det på Facebook, men disse innleggene kan fort gå seg vill i havet av sosiale oppdateringer.

Det er ikke dermed sagt at det er tøft å konvertere trafikk gjennom sosiale medier. Faktisk kan sosiale medier være en fin måte å markedsføre bloggen din, men det krever mer krefter enn å trykke på deleknappen.

Andre ideer for å markedsføre bloggen din på sosiale medier inkluderer:

 • Bruke verktøy som Google Hangouts for å fremme interaksjon med følgere
 • Bli med på Google+ og LinkedIn-grupper og dele innleggene dine når de bidrar til samtalen
 • Nettverk med andre i bransjen din og dele bloggartiklene dine med dem
 • Tweeting og deling av artiklene dine flere ganger per dag – inkludert gammelt innhold
 • Vert for en Twitter-chat
 • Inkludert blogglenken din på profilene dine

Men å aktivt promotere bloggen din går mye lenger enn sosiale medier. Noen andre ideer som ikke er relatert til sosiale nettverk inkluderer:

 • Bli med på forum og bygge relasjoner med likesinnede individer og påvirkere
 • Kommenterer lignende blogger
 • Legge til blogg-URL-en på visittkortet
 • Leveraging påvirkermarkedsføring
 • Gjesteblogging
 • Syndikere innholdet ditt på anerkjente plattformer

Den største tingen å huske på som vil få disse markedsføringstaktikkene til å fungere, er å bidra til diskusjonen i stedet for å spamme nettverket og tigge om trafikk.

2. De er ikke med på SEO

Mange bloggere faktoriserer ikke søkemotoroptimalisering i strategien sin fordi den virker komplisert. Sannheten er at folk har en tendens til å overkomplisere det. Enten man glemmer SEO fullstendig eller fokuserer på det for mye, kan enten man skade rangeringene i søkemotoren. Selvfølgelig vil du dukke opp på søkemotorer fordi det driver over halvparten av trafikken på nettet.

Her er bare noen få SEO-tips som konkurrentene dine kan glemme:

 1. Ikke tenk på det for hardt. Jo mer du prøver å fylle nøkkelord i kopien din, desto verre kan du gjøre det. Samtidig kan du ikke ignorere SEO fullstendig.
 2. Gjør gjennom permalinkstrukturen din. Forsikre deg om at nettadressene inneholder nøkkelord. En struktur som https://www.domainname.com/post-name fungerer vanligvis bra.
 3. Ta med Alt-tekst på bilder mens du inneholder nøkkelord.
 4. Fokuser på, godt fortjente lenker av høy kvalitet. Mengden lenker til nettstedet ditt betyr ikke så mye som kvaliteten på disse koblingene. Du kan tjene lenker av høy kvalitet ved å lage flott innhold folk vil lenke til, bygge relasjoner med påvirkere og gjesteblogging. Bare husk det koblingsbygging er ikke alt, og du bør også vurdere andre SEO-faktorer.
 5. Forsikre deg om at bloggen din er mobilvennlig.
 6. Vurder et SSL-sertifikat.

Der mange bloggere ignorerer SEO fullstendig, tar noen ting for langt ved å prøve å manipulere søkemotorer. Det beste du kan gjøre er å lage en brukervennlig opplevelse siden det er det søkemotorer som Google leter etter.

3. De publiserer ikke konsekvent

Hvis du ikke har satt opp en redaksjonskalender for bloggen din, hvordan vet dine følgere når de skal komme tilbake for nytt innhold? Enten du oppdaterer bloggen din en gang i uken eller daglig, bør du ha en tidsplan på plass. Dette oppfordrer folk til å abonnere og fortsette å komme tilbake for mer innhold daglig eller ukentlig.

Som Hubspot si det:

Frekvens er nøkkelen til en vellykket forretningsblogg og en stamme dedikerte lesere.

Å planlegge timeplanen din handler imidlertid ikke alt om å sette opp publikums forventninger. Det hjelper også med å kartlegge temaene og innholdstypene dine for å sikre en interessant variasjon og en optimalisert sosial- og søkestrategi. Hvis du har bygget et team med bidragsytere, er dette trinnet også viktig for kommunikasjonen.

Er du usikker på hvor du skal begynne? Hubspot tilbyr a gratis redaksjonskalender nedlasting for å sette deg på rett spor.

4. De bygger ikke et fellesskap

Selv etter at du har bygget bloggen din og begynt å få trafikk, kan det være vanskelig å få unike besøkende til å komme tilbake. Det er her det er viktig å oppmuntre et fellesskap av lesere. Noen få ideer om hvordan du bygger samfunnet ditt inkluderer:

 • Oppmuntre besøkende til å abonnere på nyhetsbrevet ditt (og sende det ut på en jevn basis)
 • Etablere et forumområde på nettstedet ditt der folk kan delta i samtalen
 • Aktivering av kommentarfunksjonen på innleggene dine
 • Bygge sosiale medier grupper, for eksempel en Facebook-gruppe, slik at samtalen kan fortsette av bloggen
 • Sette opp sosiale fansider for bloggen din
 • Besøk lesernes blogger og kommenterer innleggene deres
 • Hosting Google Hangouts med grupper av følgere
 • Planlegger live-møter

Husk at du ikke trenger å følge alle disse tipsene. For eksempel har du kanskje ikke et forum og en Facebook-gruppe, men det er verdt å se på måter å holde kontakten med samfunnet utenfor blogginnleggene dine.

5. De skriver ikke for publikum

En feil nybegynnere bloggere pleier å gjøre er å snakke alt om seg selv eller deres virksomhet. Det er vanligvis ikke slik blogger når sitt endelige mål. Lesere vil generelt høre om seg selv, så når du bare snakker om virksomheten, produktene og prestasjonene dine, vil folk lure på hva innholdet kan gjøre for dem. Del for all del informasjon om virksomheten din, men bare når det betyr noe for publikum.

Tenk i stedet på målgruppen din. Hva vet de allerede, og hva vil de vite om bransjen din? Lever informasjon basert på deres behov, og fokuser på hvordan du kan hjelpe dem før du begynner å stille tjenester.

Selv om det er mange blogger som gjør ting riktig, er det sannsynlig at du vil finne flere som fremdeles har forbedringer å gjøre. Sannheten er at hvis du prøver å opprettholde bloggen og samfunnet ditt, er du allerede foran konkurransen og er på vei til å gjøre den til en suksess.

Hva annet har du lagt merke til at blogger gjør at konkurrentene ikke er det? Del tankene dine i kommentarfeltet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map