Automatiserte sikkerhetskopier – Er dette den mest undervurderte funksjonen for webhotell?

Hver nettside består av filer og sider, som hver er lagret på en webhotellserver. Når noen søker på nettstedet, blir alle disse delene samlet for å avsløre det faktiske nettstedet som vi ser når det vises fra hjemmesiden vår nettleser.


>> Klikk her for å laste ned PDF-filen <<

backup Det er da viktig at hosting-serveren til enhver tid er funksjonell for å sikre at nettstedene på den alltid kan være aktive, live og sett på nettet. Du kan forestille deg stresset fra eiere av nettstedet da, hvis serveren på et tidspunkt skulle mislykkes.

Gitt at dataserveren er en maskin, er det alltid muligheten for at den faktisk kan “krasje”, til tross for påstander fra vertsfirmaer om at webansvarlige kan forvente en nær hundre prosent oppetid.

Selv hostingleverandørene som gjør disse påstandene vet at de ikke med sikkerhet kan garantere en komplett og total levetid uten serverfeil. Med dette i bakhodet er det viktig at det finnes en “backup” -plan, og jo mer automatisert dette anlegget, desto bedre for alle berørte.

Hva er et nettsted sikkerhetskopi?

Når du tar sikkerhetskopi av nettstedet ditt, beskytter du dataene dine ved å lage en kopi av det originale innholdet. En sikkerhetskopi kan gjøres med forskjellige intervaller, og lagrer duplikatdataene dine på et annet sted for å minimere sjansen for tap hvis serverfeil skulle oppstå på det punktet for det opprinnelige nettstedet.

Hvis nettstedet “går ned”, vil en sikkerhetskopi lar deg komme deg raskt fra uhellet, hente dataene dine og få nettstedet raskt tilbake på nettet. Faktisk er grunnen til å gjøre sikkerhetskopier til nettstedet ditt slik at ingen av de opprinnelige dataene dine går tapt i tilfelle ulykker eller forsett, for eksempel at serveren krasjer og mister dataene dine eller hindrer dem i å være tilgjengelige, eller i hvis en hacker får tilgang til kontoen din og sletter alle nettstedfilene dine.

Sikkerhetskopiering sørger for at du kan gå tilbake i tid og bruke tidligere tilgjengelige detaljer.

Ansvarlige hostingfirmaer vil fortelle deg i sine vanlige spørsmål og TOS at du bør lage dine egne sikkerhetskopier, og dette gjelder spesielt hvis du gjør det på den manuelle måten. Med denne metoden bruker du et anlegg som FTP for å laste ned nettstedfiler til en lokal datamaskin.

Ulempene med dette er at du må huske å gjøre sikkerhetskopier regelmessig, og nedlastingen kan være veldig tidkrevende. Du har heller ikke noe alternativ å ikke bare laste ned filer som har endret seg (alle filene må lastes ned), noe som er et avløp på båndbredden din.

Alle nedlastinger må overvåkes for å sikre at de fullføres riktig, og du må komme frem til din egen måte å logisk administrere og lagre sikkerhetskopierte filer på. Det kan imidlertid være en vei rundt denne typiske dreneringsprosessen for deg i form av automatiserte sikkerhetskopier på nettsteder.

Automatiserte sikkerhetskopier

For vertsselskapene som tilbyr automatiserte sikkerhetskopier, kan det faktisk være den mest undervurderte webhotellfunksjonen som du kanskje ikke er kjent med. Tar mye av byrden fra travle nettstedseiere, vil automatiserte sikkerhetskopier kjøres daglig, ukentlig og månedlig for alle filer, domener, e-postmeldinger og databaser som er knyttet til hostingkontoen din. Selvfølgelig kan du forvente å betale høyere kostnader for denne tjenesten, men med tanke på hvor ofte dine data blir lagret for fremtidig tilgang, kan du vurdere prisen som uten betydning.

Ansvarlige hostingfirmaer benytter normalt en automatisk sikkerhetskopiløsning på sine delte hostingpakker. De er konfigurert slik at nettstedet ditt blir overvåket, noe som betyr at når noen endring i nettstedets kildekode blir oppdaget, vil sikkerhetskopieringsprosessen implementeres for de berørte filene, og holde den opprinnelige informasjonen din oppdatert i tilfelle og når du trenger den..

Du har også muligheten til å lage flere sikkerhetskopier når det er nødvendig, og du trenger ikke å føre tilsyn med noen trinn i prosessen. Dataene dine blir lagret, men ikke sett, på sikre steder og kan lastes ned til så mange enheter du trenger. Du kan administrere automatiserte sikkerhetskopier fra kontrollpanelet uten å kreve teknisk kunnskap eller oppleve manuelle komplikasjoner.

Viktigheten av å ta sikkerhetskopi av data fra nettsteder blir mer åpenbar hvis du er en av de uheldige som har hatt informasjon om nettstedene dine ved et uhell mistet eller skadet ondsinnet. Selv om det er viktig for enhver virksomhet, må alle eiere av nettstedet utføre sine aktiviteter uten ekstra bekymring for sikkerheten til informasjonsfilene.

I denne forbindelse sikrer automatiserte sikkerhetskopier av hostingkontoen din at dataene dine blir lagret nøyaktig, tidsriktig og sikkert med minimal belastning og ingen avbrudd i din daglige rutine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map