Avslører du tilknyttede lenker på bloggen din?

Når du plasserte den første tilknyttede lenken på bloggen din, lurte du noen gang på om du skulle fortelle leserne dine om koblingen? Mange bloggere lurer på om det er riktig å gjøre. Andre føler at å avsløre tilknytningsordningen deres kan påvirke inntektene.


Bør vi bare la hver blogger bestemme hva de skal gjøre basert på sin egen tarm? Det viser seg, det er ikke så lett. Fortsett å lese for å lære om du bør avsløre tilknyttede lenker og hvordan.

tilknyttede lenker på bloggen

Må du avsløre tilknyttede lenker?

Hvis du bor i USA, er svaret på det spørsmålet utvilsomt JA. FTC har satt opp retningslinjer som regulerer hvordan man skal avsløre påtegninger. I utgangspunktet må du inkludere en avsløring hver gang du mottar et gratis produkt til å gjennomgå, inkludere en tilknyttet lenke i innholdet ditt, skrive et sponset innlegg eller motta noen annen form for kompensasjon..

FTCs retningslinjer for avsløring gjelder både bloggplattformer og sosiale nettverk. Hvis bloggen din eller sosiale mediekontoer mottar klager på deg som ikke følger disse retningslinjene for avsløring, kan du få problemer med FTC og bli ført for retten.

Hva om du ikke bor i USA?

FTC er en USA-basert organisasjon, så hvis du ikke bor i USA, er du utenfor deres jurisdiksjon. Det betyr imidlertid ikke at du ikke har noe å bekymre deg for. Begynn med å sjekke med områdets retningslinjer for avsløringer. Har du ingen retningslinjer angående dette problemet? Igjen, dette betyr ikke at disse retningslinjene ikke påvirker deg.

La oss for eksempel si at tilknyttede koblinger støtter et USA-basert selskap, men at du er basert utenfor USA. Hvis du får nok klager, kan FTC følge selskapet du støtter fordi de annonserer gjennom nettstedet ditt og annonsene følger ikke FTCs retningslinjer.

La oss ikke en gang vurdere retningslinjene et øyeblikk. Å avsløre tilknyttede koblinger kan fremdeles være en god idé. Hvorfor?

Det hjelper med å bygge tillit hos publikum.

Hvis du er interessert i å bygge tillit, er det verdt å inkludere en avsløring, spesielt hvis mye av publikum er fra USA, der det å bli mer vanlig og etisk offentliggjøring av tilknyttede koblinger og sponsing. Hvis det gjøres riktig, kan publikum velge å støtte deg gjennom tilknyttede lenker, noe som vil øke inntektene dine.

Hvordan avslører du koblingene?

Nå som du har en bedre ide om du bør eller vil inkludere avsløringer på bloggen og kontoer på sosiale medier, la oss se på hvordan du kan avsløre påtegninger og sponsing.

Selv om FTC-retningslinjene ikke gir en tilnærming til alle størrelser, skisserer de flere ting du bør og ikke bør gjøre.

Det viktigste er å gjøre avsløringer tydelige og iøynefallende.

Ved å avsløre en avsløring “tydelig og iøynefallende”, råder FTC i deres .com Dokument for avsløringer at bloggere “plasserer avsløringen så nær det utløsende kravet” og “tar hensyn til de forskjellige enhetene og plattformene forbrukerne kan bruke for å se annonsering og tilsvarende avsløring.” Når du kobler til en avsløring, anbefales det at du merker hyperkoblingen og gjør den åpenbar. Du skal ikke få leserne til å bla for å finne avsløringen, og heller ikke la dem kjøpe et kjøp før de ser avsløringen.

La oss se på noen få eksempler.

NEI: Du inkluderer en tilknyttet kobling i et blogginnlegg og inkluderer en ansvarsfraskrivelse på slutten som sier at innlegget kan inneholde tilknyttede lenker.

Dette vil ikke oppfylle FTC-retningslinjene, spesielt hvis det er hyperkoblinger mellom tilknyttet kobling og avsløringen, noe som lett kan distrahere en leser før han eller hun kommer til avsløringen. Det er heller ikke klart hvilke lenker som er tilknyttet lenker, og du har ikke plassert avsløringen i nærheten av utløserkravet (tilknyttet lenke).

Ja: Du inkluderer en uttalelse i blogginnlegget direkte etter en tilknyttet kobling, for eksempel, “Avsløring: Dette er en tilknyttet kobling, noe som betyr at hvis du besøker Example.com gjennom denne lenken og kjøper dette produktet, vil jeg få en provisjon. Ikke bekymre deg – prisen er fortsatt den samme for deg! ”

Gitt, det er mange måter å si din avsløring på. Poenget er at denne avsløringen blir plassert rett ved siden av lenken, slik at leserne ikke kan gå glipp av den.

Nei: Innenfor blogginnlegget ditt ber du leserne om å sjekke ut avsløringssiden og deretter lenke til den.

Dette vil vanligvis ikke være tilstrekkelig. Du må oppgi lenken direkte i blogginnlegget ditt og gjøre det klart hvilke lenker som er sponset.

Ja: Rett etter en tilknyttet kobling nevner du: “Merk: Dette er en tilknyttet kobling, noe som betyr at jeg mottar kompensasjon hvis du kjøper et produkt gjennom denne lenken. Besøk min avsløringsside for mer informasjon. ”

I dette tilfellet har du avsløringen din nær utløserkravet, og du har vært tydelig på koblingens art. Det er valgfritt å koble til avsløringssiden til bloggen din, men du kan gjøre dette hvis du vil utdype uten å være for ordløs i innlegget ditt..

Nei: Du inkluderer en blanket avsløring i sidefeltet, og håper å dekke alle tilfeller av tilknyttede lenker på nettstedet, uansett hvilken side eller blogginnlegg en leser står på.

Dessverre er dette eksemplet fremdeles et nei-nei i FTCs øyne. De ønsker ikke at avsløringene dine skal skilles ut med triggeruttrykket gjennom ubeslektet grafikk eller informasjon. Hvis besøkende på nettstedet leser bloggen din på en mobilenhet, er sidefeltet ofte skilt fra innholdet, og det er usannsynlig at det blir sett.

JA: Du avslører tilknytningslinken og henviser deretter leserne til full avsløring. Eksempel: “Dette er en tilknyttet kobling, noe som betyr at vi mottar kompensasjon for varer kjøpt gjennom denne lenken. Vennligst se vår ansvarsfraskrivelse for mer informasjon. “

Som FTC uttaler, “Når det er nødvendig å bla, kan du bruke tekst eller visuelle signaler for å oppfordre forbrukere til å bla for å se avsløringen,” så dette er en akseptabel måte å føre leserne til din avsløring.

Bonustips: Hvis du deler tilknyttede lenker på Twitter eller Facebook, kan du sørge for at leserne forstår koblingenes art ved å inkludere en uttalelse som “Annonse”, “Affiliate Link”, “Sponsing” eller lignende avsløring før du introduserer produktet.

For flere avsløringseksempler og informasjon om deling av godkjenningsinformasjon med bloggleserne dine, husk å lese gjennom FTCs .com avsløringsdokument.

Hvordan synes du om å avsløre tilknyttede lenker? Gjør du det? Føler du at bloggere burde være nødt til det? Gi oss beskjed i kommentarfeltet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map